Αποστολέας Θέμα: Citizen-Seiko watches  (Αναγνώστηκε 230271 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #260 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 12:29:35 πμ »
To eco drive δεν είναι ένα απλό quartz, αλλά μια πατέντα της Citizen όπου ένα κύτταρο-συσωρευτής μαζεύει την ηλιακή ενέργεια . Αρα δεν μποεούμε να βάζουμε όλους τους quartz μηχανισμούς στο ίδιο τσουβάλι .
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #261 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 01:11:27 πμ »
ναι σωστα και βεβαια αποτελει μια καθολα τιμια προταση .
παντως τι να λεμε ρε παιδια οταν μεχρι και η ρολεξ εβγαλε quartz στο παρελθον..
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #262 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 01:22:36 πμ »
Ακόμα βγάζει , την σειρά Celini quartz !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #263 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 08:29:04 πμ »
Παράθεση από: trelovet
To eco drive δεν είναι ένα απλό quartz, αλλά μια πατέντα της Citizen όπου ένα κύτταρο-συσωρευτής μαζεύει την ηλιακή ενέργεια . Αρα δεν μποεούμε να βάζουμε όλους τους quartz μηχανισμούς στο ίδιο τσουβάλι .
Παράθεση

Δεν ξέρω και πολλά, αλλά φαντάζομαι ότι και ένα κομπιουτεράκι που δουλεύει με ηλιακή ενέργεια κάτι παρόμοιο κάνει, μετατρέπει το φως σε ηλεκτρική ενέργεια. Τουλάχιστον ελπίζω το eco drive να μην κάνει τον δευτερολεπτοδείκτη να κινείται όπως στα quartz, με "πηδηματάκια". Αν κινείται όπως στα kinetic, μου φαίνεται πιο καλό.
Αυτό το rolex που αναφέρετε πότε κυκλοφόρησε; Αν κυκλοφόρησε στις δεκαετίες '70 ή '80 τότε εντάξει, φανταστείτε ότι τότε το quartz ήταν πραγματική πρωτοπορία.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #264 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 10:17:33 πμ »
το oysterquartz κυκλοφορησε αν θυμαμαι καλα το 1976 αλλα η ρολεξ το δοκιμασε και νωριτερα. Μαλιστα διαφημιζοταν ως το ρολοι που χανει λιγοτερο απο ενα λεπτο το χρονο. Το γεγονος οτι εκεινη περιπου την εποχη εγινε η επελαση των quartz για μενα δεν αποτελει δικαιολογία, ποσο μαλλον οταν οπως μας ενημερωσε ο trelovet οτι συνεχιζει και σημερα την παραγωγη. Μια εταιρεία τετοιου βεληνεκους δεν επιτρεπεται να ριχνει το επιπεδο της μονο και μονο για να πουλησει περισσοτερο.. Αλλα και παλι σκεφτομαι οτι εταιρεία ειναι, να πουλησει περισσοτερο θα σκεφεται..

• 44mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #265 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 05:29:38 μμ »
Σκέψου όμως ότι το '76 το quartz ήταν μεγάλη επανάσταση! Εδώ η omega είχε βγάλει τέλη του '70 νομίζω κάτι ανεκδιήγητα ψηφιακά speedmaster, από αυτά που μου έπαιρνε ο μπαμπάς με την οκά για 1500 δραχμές στα τέλη του '80!
Όσο για την Rolex, νομίζω ότι τα quartz που βγάζει τώρα είναι μόνο γυναικεία, κάτι λογικό αν σκεφτούμε τα γούστα των περισσότερων γυναικών.
Αλλά συγνώμη που ξέφυγα, αφού υπάρχει ειδικό topic περί quartz και αυτόματων!

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #266 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 05:33:19 μμ »
συμπέρασμα οποια εταιρία βγάζει quartz είναι άχρηστη και αναξιόπιστη χεχε
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #267 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 06:12:21 μμ »
χε χε αυτο ειναι  δικο σου συμπερασμα και μονο  [-X

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #268 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 07:55:16 μμ »
Η κίνηση του eco drive είναι συνεχής και όχι πηδηχτή όπως τα κλασσικά quartz ! Τα quartz Rolex είναι όντως γυναικεία !
    Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες , έχουν κάποιο quartz μοντέλο στην γκάμα τους χωρίς αυτό να μειώνει φυσικά το κύρος τους !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #269 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 08:21:35 μμ »
Μήπως είναι δικό σου? γιατί μειώνεται δηλαδή το κύρος μιας εταιρίας που βγάζει  quartz? αν θέλει κάποιος ας πούμε να αγοράσει ένα ακριβό ρολόι αλλα να μην είναι αυτόματο να μην έχει εναλλακτική λύση? με τη λογική αυτή το ατσάλι της rolex είναι το καλύτερο πιστεύω και δε το βγάζει καμία άλλη μάρκα στον κόσμο αυτή τι στιγμή,αν είμαι λάθος διορθώστε με,και κάτι άλλο σε όλα τα θέματα όλο και κάποια σπόντα θα πετάξεις γι αυτή την εταιρία δε το καταλαβαίνω αυτό,τελοσπάντων και τα quartz για μένα είναι ρολόγια και φυσικά άφοβα μπορούν οι εταιρίες να βγάζουν τέτοια μοντέλα,αυτό που έχετε παρεξηγήσει είναι οτι η αξία ενος ρολογιού δεν βρίσκεται μόνο στο τι μηχανή φοράει αν είναι έτσι βγάλτε και φορέστε μόνο το μηχανισμό να τελειώνουμε
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #270 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 08:42:34 μμ »
Mάλλον δεν διάβασες καλά το πόστ μου , αφού γράφω ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες. Ποιό να είναι δικό μου, το Rolex Cellini ή το eco drive ? Εχω πεί ότι έχω ένα μοντέλο Citizen eco drive, γι' αυτό και γράφω για την κίνησή του. Εχω πεί επίσης ότι δεν συμπαθώ καθόλου την Rolex (δεν είμαι υποχρεωμένος κιόλας !!) , αλλά οι σπόντες που βάζω μερικές φορές, προσπαθώ να μην  στερούνται αντικειμενικότητας, εξάλλου ποτέ δεν προσπάθησα να μειώσω η να πικάρω-προσβάλω κάποιον που αγόρασε ή θέλει να αγοράσει ρολόι από την εν λόγω φίρμα !!
  Ο μηχανισμός δεν είναι μοναδικό κριτήριο αγοράς , είναι όμως ο πιο σημαντικός παράγοντας τουλάχιστον για μένα, μαζί με την σχεδίαση. Εσύ μπορείς να θεωρείς κάποια άλλα στοιχεία πολύ πιο σημαντικά , είναι θέμα επιλογών για τον καθένα μας !! Στην ουσία, ένα ρολόι για μένα είναι ένας συνδιασμός μηχανής-σχεδίασης-υλικών κατασκευής (με αυτή την σειρά σπουδαιότητας) , όπου το ένα θα πρέπει να συμπληρώνει αρμονικά το άλλο ! Αλλιώς μπορώ να βλέπω την ώρα και στο κινητό μου , και μάλιστα με μεγαλύτερη ακρίβεια !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #271 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 08:50:00 μμ »
μόνο που απάντησα στον redfoot και όχι σε σένα, αλλα δεκτή η άποψη σου,μόνο μαχαίρι δεν έβγαλες να με φας   :axe:    :rolleyes:
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #272 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 08:50:01 μμ »
Παράθεση
Στην ουσία, ένα ρολόι για μένα είναι ένας συνδιασμός μηχανής-σχεδίασης-υλικών κατασκευής (με αυτή την σειρά σπουδαιότητας) , όπου το ένα θα πρέπει να συμπληρώνει αρμονικά το άλλο

Πολύ σωστό.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #273 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 08:56:50 μμ »
Παράθεση από: "georgehh"
μόνο που απάντησα στον redfoot και όχι σε σένα, αλλα δεκτή η άποψη σου

Παρεξήγησα τοτε , χε, χε !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #274 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 01:49:50 πμ »
Παράθεση από: "georgehh"
Μήπως είναι δικό σου? γιατί μειώνεται δηλαδή το κύρος μιας εταιρίας που βγάζει  quartz? αν θέλει κάποιος ας πούμε να αγοράσει ένα ακριβό ρολόι αλλα να μην είναι αυτόματο να μην έχει εναλλακτική λύση? με τη λογική αυτή το ατσάλι της rolex είναι το καλύτερο πιστεύω και δε το βγάζει καμία άλλη μάρκα στον κόσμο αυτή τι στιγμή,αν είμαι λάθος διορθώστε με,και κάτι άλλο σε όλα τα θέματα όλο και κάποια σπόντα θα πετάξεις γι αυτή την εταιρία δε το καταλαβαίνω αυτό,τελοσπάντων και τα quartz για μένα είναι ρολόγια και φυσικά άφοβα μπορούν οι εταιρίες να βγάζουν τέτοια μοντέλα,αυτό που έχετε παρεξηγήσει είναι οτι η αξία ενος ρολογιού δεν βρίσκεται μόνο στο τι μηχανή φοράει αν είναι έτσι βγάλτε και φορέστε μόνο το μηχανισμό να τελειώνουμε

αγαπητε φιλε εδω και καιρο εχεις την ταση να παρερμηνευεις τα ποστς μου πραγμα για το οποιο καλως ή κακως δεν ευθυνομαι, τελος παντων , το θεμα ειναι απλο και ισχυουν τα εξης:
- δεν πεταω σποντες αλλα σταρατες, ειλικρινεις και ξεκαθαρες αποψεις
- δε συμπαθω τη ρολεξ ως εταιρεία για πολλους και διαφορους λογους που δεν ειναι επι του παροντος να τους συζητησουμε αλλα μπορουμε καλλιστα σε αλλο σημειο του φορουμ καποια στιγμη
- ελπιζω να μου επιτρεπεις το δικαιωμα να εκφραζω (κοσμια) οποτε επιθυμω την αποψη μου για τα αρνητικα στοιχεία της εταιρείας. ξεχνας οτι μαζι μαυτα παραδεχομαι οτι ειναι μια σπουδαια εταιρεία με σημαντικη ιστορία. Πως να το κανουμε ομως , και οι εταιρείες κανουν λαθη..
- δεν εχω τιποτα με τα quartz και τα θεωρω πολλη τιμια προταση για οποιον δε θελει ή δε μπορει να δαπανησει το ποσο που απαιτειται για μια μηχανικη δημιουργία. οταν ομως εισαι μια μεγαλη εταιρεία με κυρος και υποτιθεται οτι εχεις πλασαριστει ως brand που εστιαζει στην παραδοση, το κλασσικο και διαχρονικο ρολοι δε μπορει να ακολουθεις τις επιταγες της μοδας για να αυξησεις τις πωλησεις. πρεπει να κρατησεις χαρακτηρα οπως κανανε μερικες θρυλικες εταιρείες. Αλλα μη νομιζεις οτι ειναι η μονη καλη που ενεδωσε.. μεχρι και η κορυφαια jaeger le coultre υπεκυψε στον πειρασμο τι να λεμε.. Αυτα ειναι στρατηγικα λαθη που δεν πρεπει να επανα΄λαμβανονται. δυστυχως εμαθα απο τον φιλο trelovet οτι το λαθος συνεχιζεται με τη γυναικεια σειρα. Αλλο τρανο παραδειγμα ειναι η ανοιχτη πλατη.. τοσα χρονια που δεν ηταν της μοδας τις εκανε κλειστες, τωρα που αλλαξε η μοδα τσουπ τις ανοιξε κι αυτη. Τελικα αυτο μου μενει ειναι το κερδος , το κερδος που αποτελει την κινητηρια δυναμη των εταιρειων

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #275 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 02:29:37 πμ »
Να πω ενα παράδειγμα και να στηρίξω την άποψη μου δηλαδή εταιρίες οπως π.χ omega και breitling που βγάζουν και quartz δεν είναι καλύτερο για εναν καταναλωτή που δεν τον ενδιαφέρει ο μηχανισμός αλλά να έχει ενα γερό ρολόι με λιγότερα χρήματα? για μένα απλά πρέπει να ξέρεις τη ζητάς δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε μεγάλες εταιρίες επειδή έχουνε τέτοια μοντέλα,ίσα ισα απευθύνονται σε ευρύ κοινό, και ένα άτομο μπορεί να αναζητήσει και ενα μηχανικό ρολοι αν μετά του αρέσουν και οι μηχανισμοί σαν φιλοσοφία-λειτουργία κατανοητές οι άλλες απόψεις,όσο αναφορά citizen-seiko εχω να πω οτι πολλοί θα άλλαζαν άποψη οταν έβλεπαν ρολόγια seiko με μηχανές δικές τους στα 2000-2500 ευρώ που είναι ποιοτικά καλά, οπως εχω αναφέρει δυστυχώς Ευρώπη δεν θα δούμε οπως φαίνεται grand seiko automatic ευτυχώς τα θαυμάζουμε σε φωτό τουλάχιστον,επίσης η seiko βγάζει πανάκριβα μοντέλα τα credor τιμές πάνω απο 20000 ευρώ σε περιορισμένα πολλές φορές κομμάτια,όσο αναφορά το δικαίωμα του λόγου σαφως και μαρέσει που υπάρχουν αντίθετες απόψεις, δεν επιβάλουμε σε κανεναν τη γνωμη μας απλά την αναφέρουμε
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #276 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 08:26:23 πμ »
σωστα μιλας και συμφωνω με οσα τωρα λες. ετσι ειναι, και βεβαια ειναι καλυτερο για τον καταναλωτη , αυτο ακριβως ειπα κι εγω για οποιον δε θελει ή δε μπορει να δαπανησει το υψηλο ποσο που απαιτειται για μηχανικο ρολοι πολυτελειας.

• 44mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #277 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 08:48:38 πμ »
Ας αναφέρω δύο παραδείγματα, που όσο να'ναι δείχνουν κάτι.
Είχα βάλει στο μάτι το Seamaster. To αυτόματο από το quartz χωρίζονται από περίπου 400 ευρώ. Μπήκα στον πειρασμό να πάρω το quartz σκεπτόμενος ακριβώς αυτό που λέει ο georgeh, ότι δηλαδή θα πάρω ένα πολύ καλό ρολόι με βαρύ όνομα και θα δώσω "μόλις" 1300 ευρώ. Αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα "1300 ευρώ για quartz;". Μου φάνηκαν πολλά και σε αυτήν την τιμή ένοιωθα ότι το μόνο που πληρώνω είναι το όνομα.
H Rolex βγάζει γυναικείο quartz. Ωραία. Επειδή όμως και η ίδια κατάλαβε ότι δεν είναι δυνατόν να κοστολογήσει στις συνηθισμένες υψηλές τιμές της ένα quartz, έκανε μία έξυπνη κίνηση και το έβγαλε μόνο σε χρυσό. Έτσι και την τιμή κράτησε εκεί που έπρεπε και το γόητρό της δεν πλήγωσε (πολύ). Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι βγαίνει μόνο σε χρυσό, αλλά έτσι νομίζω.
Προσωπικά, η οροφή τιμής για ένα quartz είναι γύρω στα 600 ευρώ. Από εκεί και πάνω τα λεφτά γίνονται πια πολλά και αρχίζω να κοιτάω άλλα πράγματα σε ένα ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #278 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 02:05:55 μμ »
1300 για ενα quartz..

• 44mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #279 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 05:45:09 μμ »
Υπάρχουν και ανδρικά quartz rolex από όσο είδα στο site της. Αλλά τα υλικά τους όντως είναι εξωτικά, από όσα είδα  το πιο ευτελές ήταν από πλατίνα.
Όντως george_, ¤1300 για ένα ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ (από άποψη λειτουργιών) quartz μου μοιάζει κλοπή. Ο μόνος λόγος να το αγοράσεις είναι να είσαι κολλημένος με την εταιρία (στην περίπτωσή μας με την omega), το όνομα  και να θέλεις την ευκολία του quartz. Κρίμα τα λεφτά όμως...