Αποστολέας Θέμα: μεταφορα καταθεσεων σε τραπεζα του εξωτερικου  (Αναγνώστηκε 19674 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: μεταφορα καταθεσεων σε τραπεζα του εξωτερικου
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 05, 2010, 11:22:13 μμ »

Οπότε μόνο σε τράπεζες του βορρά,κυρίως Ελβετία.Αλλά και πάλι οι ελβετικές τράπεζες δεν δουλεύουν με χαρτζηλίκια.Θέλει πολλά λεφτά για να ανοίξεις λογαριασμό εκεί.

Αυτό είναι βέβαιο; Υπάρχει δηλ. κάτι σαν ελάχιστο όριο το οποίο είναι πολύ υψηλό;

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 05, 2010, 11:25:43 μμ »
αυτη τη στιγμη συμφερει να μεταφερεις τα χρηματα σε τραπεζα χωρας που εχει ευρω, εχει αξιοπιστη οικονομια και τραπεζες.

Οι απαισιόδοξοι πάντως, κάποιοι τους λένε και ρεαλιστές, μιλάνε και για κατάρρευση του ευρώ το οποίο τελικά δεν θα αντέξει στις πιέσεις των αμερικάνικων λόμπι που σκοπό έχουν την επικράτηση του δολλαρίου.
Υπό αυτή την έννοια, έχει βάση αυτό που πρότεινε ο vord για τα δολλάρια.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 05, 2010, 11:59:12 μμ »
Οκ καταρχην ενα μερος του ποσου περιπου 25% ερχεται απο νομιμη επενδυση σε δολαρια (και πισω σε ευρο γιατι ηταν πολλοι οι επενδυτες και ηθελαν να αποδεσμευσουν τα χρηματα τους με κερδος περιπου 13% επι του αρχικου κεφαλαιου ) τα υπολοιπα ειναι απο την δουλεια μου (εχω μια εταιρεια με αυτοματισμους) οποτε ολα ειναι νομιμα και φορολογημενα για να μην αφηνω κενα το θεμα ειναι οτι σημερα ολες οι τραπες λενε οτι τα λεφτα γυριζουν πισω και ομως οι προθεσμιακες ολο και ανευαζουν επιτοκια αυτο για εμενα αρκει να μην πιστεψω τις στατιστικες που παρουσιαζουν (αν και νεος ειμαι χρονια στην αγορα και νομιζω ξερω να την διαβαζω)
Σε καποιες Ελβετικες τραπεζες πιανω το κατω οριο για να βαλω τα χρηματα μου αλλα δεν θελω να τα βαλω ολα σε μια γιατι φοβαμε τι μπορει να γινει σε μια πιθανη καταρευση του ευρο και για εμενα τα χρηματα αυτα ειναι το μελλον μου και δεν θελω σε καμια περιπτωση να ρισκαρω με αυτα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 06, 2010, 07:31:11 μμ από warover »

Αποσυνδεδεμένος kritikaros

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 06, 2010, 12:01:29 πμ »
Οι απαισιόδοξοι πάντως, κάποιοι τους λένε και ρεαλιστές, μιλάνε και για κατάρρευση του ευρώ το οποίο τελικά δεν θα αντέξει στις πιέσεις των αμερικάνικων λόμπι που σκοπό έχουν την επικράτηση του δολλαρίου.
Υπό αυτή την έννοια, έχει βάση αυτό που πρότεινε ο vord για τα δολλάρια.

αυτό δεν νομίζω να ισχύει για τον απλό λόγο ότι κρίση υπάρχει και στο αμέρικα μόνο που εκεί είναι ένα κράτος με μία μοναδική οικονομική πολιτική σε επίπεδο νομίσματος.

για να βγεις από την κρίση πρέπει να πουλάς ως χώρα και να έρχεται σε εσένα χρήμα από αλλού όπως οι επενδύσεις που θα γίνουν από κινέζους εδώ.

άρα τους συμφέρει ένα πιο "δυνατό" και "σκληρό" ευρώ για να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά τα προιόντα τους και να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

φυσικά κάποιες χώρες έχουν διώξει κάποιο από το απόθεμά τους σε ευρώ είτε τελείως είτε μερικώς γιατί φοβούντε κατρακύλα.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 06, 2010, 12:07:12 πμ »
Οκ καταρχην ενα μερος του ποσου περιπου 25% ερχεται απο νομιμη επενδυση σε δολαρια (και πισω σε ευρο γιατι ηταν πολλοι οι επενδυτες και ηθελαν να αποδεσμευσουν τα χρηματα τους με κερδος περιπου 13% επι του αρχικου κεφαλαιου ) τα υπολοιπα ειναι απο την δουλεια μου (εχω μια εταιρεια με αυτοματισμους) οποτε ολα ειναι νομιμα και φορολογιμενα για να μην αφηνω κενα το θεμα ειναι οτι σημερα ολλες οι τραπες λενε οτι τα λεφτα φυριζουν πισω και ομως οι προθεσμιακες ολλα και ανευαζουν επιτοκια αυτο για εμενα αρκει να μην πιστεψω τις στατιστικες που παρουσιαζουν (αν και νεος ειμαι χρονια στην αγορα και νομιζω ξερω να την διαβαζω)
Σε καποιες Ελβετικες τραπεζες πιανω το κατω οριο για να βαλω τα χρηματα μου αλλα δεν θελω να τα βαλω ολα σε μια γιατι φοβαμε τι μπορει να γινει σε μια πιθανει καταρευσει του ευρο και για εμενα τα χρηματα αυτα ειναι το μελον μου και δεν θελω σε καμια περιπτωση να ρισκαρω με αυτο

εδώ είναι η διαφορά μεταξύ επένδυσης και φυλάγματος του ποσού.
όπως σου είπα,καθαρά προσωπική μου θέση,για φύλαγμα ψάξου για λίρες και όταν ξεμπερδέψουμε τα ρευστοποιείς.
μπορείς αφού έχεις ένα σημαντικό κεφάλαιο να κοιτάξεις και για κάποιες μετοχές που με ορίζοντα 3ετή-4ετή να σου αποδόσουν όχι μόνο σε τράπεζες.μπορείς να επενδύσεις σε συνάλλαγμα αλλά και πάλι είναι ρίσκο.

οι προθεσμιακές ίσως είναι μια κάποια λύση αλλά μόνο αν απευθυνθείς σε μεγάλη τράπεζα με κάποια βάση και εφόσον διαπραγματευτείς μόνος σου το επιτόκιο.(από κάποιο ποσό και μετά το ρυθμίζεις μόνος σου δεν είναι το στανταρ που λένε)

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 06, 2010, 12:11:10 πμ »

εδώ είναι η διαφορά μεταξύ επένδυσης και φυλάγματος του ποσού.
όπως σου είπα,καθαρά προσωπική μου θέση,για φύλαγμα ψάξου για λίρες και όταν ξεμπερδέψουμε τα ρευστοποιείς.
μπορείς αφού έχεις ένα σημαντικό κεφάλαιο να κοιτάξεις και για κάποιες μετοχές που με ορίζοντα 3ετή-4ετή να σου αποδόσουν όχι μόνο σε τράπεζες.μπορείς να επενδύσεις σε συνάλλαγμα αλλά και πάλι είναι ρίσκο.

οι προθεσμιακές ίσως είναι μια κάποια λύση αλλά μόνο αν απευθυνθείς σε μεγάλη τράπεζα με κάποια βάση και εφόσον διαπραγματευτείς μόνος σου το επιτόκιο.(από κάποιο ποσό και μετά το ρυθμίζεις μόνος σου δεν είναι το στανταρ που λένε)
οπως λεει και ο τιτλος δεν θελω να βγαλω χρηματα απλα να τα βαλω σε ενα safe μερος και να περιμενω μετα να δω τι θα γινει με το ευρο αν ηθελα να τα επενδυσω θα τα εριχνα σε κατι πλανα που ειχα για την δοουλεια μου αλλα ουτε και αυτο μπορω να κανω τωρα γιατι η αγορα δεν τα το σηκωσει

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούνιος 06, 2010, 12:16:16 πμ »
τότε οι επιλογές είναι πολύ λίγες για το τι γίνεται με τις τράπεζες έξω δεν έχω άποψη το μόνο που ακούγεται είναι ότι ενδεχομένως θα δοθούν κάποια κίνητρα τώρα για να γυρίσουν πίσω αυτά τα λεφτά και μετά λογικά θα πέσει πολύ βαρύ τσεκούρι οπότε αν τα μαζεύεις για σπουδές όπως είπες και έχεις και μια εταιρεία να τρέξεις σε περίοδο με τέτοια κάμψη παντού θα πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος.

πάντως μακάρι να είχαν όλοι τέτοια προβλήματα :-\

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Ιούνιος 06, 2010, 12:38:47 πμ »
Ναι μακαρι και για εμενα να ηταν μονο αυτα τα προβληματα μου οποιος ειναι μεσα στην αγορα καταλαβαινει τι λεω
τεσπα λεω να αρχισω απο Δευτερα τα τηλεφωνα για να δω τι μπορει να γινει οχι τιποτα αλλο να εχω μια εγνοια λιγοτερη
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 06, 2010, 07:28:00 μμ από warover »

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούνιος 06, 2010, 11:45:52 πμ »
Αυτό είναι βέβαιο; Υπάρχει δηλ. κάτι σαν ελάχιστο όριο το οποίο είναι πολύ υψηλό;

Εξαρτάται την Τράπεζα. Συνήθως, όχι.
Το threshold αφορά συνήθως πελάτες private banking, οι οποίοι συνήθως έχουν αρκετά Lange στην συλλογή τους οπότε δεν πολυενδιαφέρονται..

Αναφορικά με όλα τα υπόλοιπα, και προκειμένου κάποιος να προστατευθεί από την πιθανή επιστροφή στη δραχμή υπάρχουν πολλές εναλλακτικές....
1. Κάνει usd (αν και τώρα η ισοτιμία δεν είναι καλή..)
2. Παίρνει ομόλογο ecb, bund
3. Κάνει gbp
4. Τα στέλνει στο εξωτερικό (κατά την άποψη μου αυτά πρέπει να γίνει σε κατάθεση που δεν πολυ-κινείται, δεδομένου ότι πιθανώς  να αλλάξει το καθεστώς για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων)

Κατά την γνώμη μου, πιθανή επιστροφή στην δραχμή είναι απλά σενάρια

Uploaded with ImageShack.us

ωραία να τα συζητάς, αλλά μακράν της πραγματικότητας.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούνιος 06, 2010, 02:20:33 μμ »
αν μιλαμε για καποια μετρητα που δεν χρειαζεσαι αμεσα,
τοτε κανεις μια μικρη αγορα σε γη η οικημα.
αν κανεις προσεκτικη αγορα, αποκλειεται να χασεις,
οτι κι αν συμβει στο μελλον..  :-\
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιούνιος 06, 2010, 05:24:45 μμ »

Θεωρώ ότι ένα ποστ σαν αυτό (με ανορθόγραφες πολλές φορές λέξεις) δεν έχει καμμία θέση στο φόρουμ, κατά την γνώμη μου , δημιουργεί αρνητική ψυχολογία και εντυπώσεις και γενικά δεν αρμόζει στην σοβαρότητα που έχει κρατηθεί μέχρι στιγμής. Ζητώ απο τους adm/mod να πάρουν θέση.

υ.γ. δεν έχω καμμία σχέση με κυβέρνηση ή πολιτική !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 06, 2010, 05:39:20 μμ από TATAR »