Αποστολέας Θέμα: Ένα ρολόι από τα παλιά....  (Αναγνώστηκε 6498 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Ένα ρολόι από τα παλιά....
« στις: Μάιος 27, 2010, 09:12:53 μμ »
Ήταν τότε πριν 20+ χρόνια, το 1990, που επηρρεασμένος από την τότε διαφήμιση της εποχής, επισκέφθηκα το "γνωστό" κατάστημα στην Αμφιάλη, και αγόρασα το πρώτο "καλό" (έτσι νόμιζα τότε...) ρολόι με δικά μου χρήματα.
Το Zodiac Red Dot Professional Divers 200m.
Ελβετικό (πριν την εξαγορά της Zodiac από την Fossil), quartz, κάσα 38χιλ., δείκτες ενδείξεις με τρίτιο, jubillee μπρασελέ.
To ρολογάκι άψογο, με συντρόφεψε στο μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής μου θητείας, στη θάλασσα και στις βουτιές, παντού, χωρίς να ζητήσει ποτέ τίποτα. Μόνο αλλαγή μπαταριών και φλατζών.
Ώσπου μια μέρα, εκεί γύρω στο 1997, όπως πήγα να το φορέσω, ξέφυγε από τα χέρια μου και έσκασε με την κορώνα από ψηλά στο γρανιτένιο πλακάκι του σαλονιού.
Και ....πάπαλα!! Από τότε δεν ξαναδούλεψε.
Το πήγα στο σέρβις της αντιπροσωπείας, αλλά μου φάνηκαν πολλά τότε αυτά που μου ζήτησαν, και δεν το έφτιαξα. Είχα πάρει εν τω μεταξύ και ένα άλλο χρονογράφο, quartz φυσικά, και το άφησα στο συρτάρι όλα αυτά τα χρόνια.
Μέχρι σήμερα...
Όταν μετά από την επισκευή και το σέρβις που έκανε ο φίλος ’ρης911, το ρολογάκι άρχισε και πάλι να μετράει δεύτερα, λεπτά, ώρες, ημέρες!!
Και βέβαια μετά το τεστ στεγανότητας μπορεί και πάλι να βουτήξει.... ;D

Μερικές φωτό.

Ευχαριστώ και δημόσια τον Αρη911 για την εργασία και το ευτυχές αποτέλεσμα! :)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ένα ρολόι από τα παλιά....
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 27, 2010, 09:17:07 μμ »
Kαταπληκτικο ρολοι φιλε Ηλια καλοφορετο απο δω και στο εξης.Μπραβο και στον φιλο Αρη για την εξαιρετικη δουλεια ;)

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 27, 2010, 09:21:43 μμ »

.......καλοριζικο το ...........ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ σας.........ρολόι αγαπητέ μου............και μπράβο στον ’ρη..........

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 27, 2010, 09:37:12 μμ »
’ψογα!Δυναμικό comeback!Congrats και στους δυο σας,σε σένα για την ιδέα να το ξαναφτιάξεις και φυσικά στον φίλτατο τεχνίτη που συνέβαλε στην ολοκλήρωση της ιδέας σου  ;)
Καλοφόρετο και πάλι  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 27, 2010, 10:50:12 μμ »
Πολύ ωραίο ρολόι... Μπράβο για το γούστο που είχες το 1990...
Η κόκκινη τελεία τί ρόλο βαράει?  ???

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 27, 2010, 11:04:31 μμ »
Πολύ ωραίο ρολόι... Μπράβο για το γούστο που είχες το 1990...
Η κόκκινη τελεία τί ρόλο βαράει?  ???

Ευχαριστώ παιδιά!
Αλέξανδρε, διάβασε εδώ http://www.vintagezodiacs.com/zforums/index.php?topic=283.0
και δες εδώ http://www.chronocentric.com/forums/chronotrader/index.cgi?noframes;read=17040
 ;D

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 28, 2010, 12:54:59 μμ »
Ηλια σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Επισης σε ευχαριστω που μου εμπιστευτηκες της αναμνησεις σου.

Αποσυνδεδεμένος zodiac

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:56:49 μμ »

Uploaded with ImageShack.us

'Eχω κι εγώ ένα!
  Το αγαπημένο μου Zodiac! Το πρώτο μου καλό ρολόι! Μου το αγόρασε ο πατέρας μου τον Ιούλιο του 1994 από το κατάστημα "Gold Coin" που βρισκόταν στην οδό Σταδίου. Είχα μόλις τελειώσει το Λύκειο. Μέχρι και σήμερα του θυμίζω την "μάχη" που είχαμε δώσει για να τον καταφέρω να μου το πάρει. Ακόμα και σήμερα του το δείχνω με καμάρι! Το φορούσα ανελλιπώς και καθημερινά μέχρι πριν τρια καλοκαίρια. Το αγαπάω πιο πολύ απ' όλα τα υπόλοιπα ,μπαταρίας ή αυτόματα , ακριβότερα ή φθηνότερα. Αν έπρεπε να κρατήσω μόνο ένα, θα ήταν αυτό.

Να 'σαι καλά Ηλία που με "ανάγκασες" να γράψω γι' αυτό το ρολόι.

Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 25, 2010, 02:48:42 πμ »

'Eχω κι εγώ ένα!
  Το αγαπημένο μου Zodiac! Το πρώτο μου καλό ρολόι! Μου το αγόρασε ο πατέρας μου τον Ιούλιο του 1994 από το κατάστημα "Gold Coin" που βρισκόταν στην οδό Σταδίου. Είχα μόλις τελειώσει το Λύκειο. Μέχρι και σήμερα του θυμίζω την "μάχη" που είχαμε δώσει για να τον καταφέρω να μου το πάρει. Ακόμα και σήμερα του το δείχνω με καμάρι! Το φορούσα ανελλιπώς και καθημερινά μέχρι πριν τρια καλοκαίρια. Το αγαπάω πιο πολύ απ' όλα τα υπόλοιπα ,μπαταρίας ή αυτόματα , ακριβότερα ή φθηνότερα. Αν έπρεπε να κρατήσω μόνο ένα, θα ήταν αυτό.

Να 'σαι καλά Ηλία που με "ανάγκασες" να γράψω γι' αυτό το ρολόι.

Eκει που βρισκονται τωρα τα GOODY'S, γωνια Σταδιου 17 & Χρηστου Λαδα.
Ομορφα χρόνια!...   :'(
Πολυ καλο καταστημα -το ειχαν δυο αδελφια- με αρκετες επωνυμες εταιριες, μεταξυ αυτων η 'ZENITH' και η 'REVUE THOMMEN'...
Aργοτερα μεταφερθηκε απεναντι απο την Πλατεια Κολοκοτρωνη, εντος της στοας Λεμού (εαν θυμαμαι σωστα οτι λεγεται ετσι), ακριβως στο ιδιο καταστημα που στεγαζεται σημερα αλλη επιχειρηση που -μεχρι προτινος- εμπορευοταν κυριως ρολογια 'ΙΝVICTA'.

Αγαπητε Ζοdiac,
Αυτο σου το κειμενο... δικαιωνει σε απολυτο βαθμο τη σταση σου να επιλεξεις το συγκεκριμενο προσωνυμιο χρηστη στο Φορουμ!   ;)
Ευχομαι τα καλυτερα, να τα χαιρεστε και οι δυο σας!...

Φιλικα,
Watch-Collector

Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 25, 2010, 11:22:07 πμ »
Βρε φιλε zontiac ποσα χρονια με γυρνας πισω με αυτο το μαγαζι. Δεν υπηρχε περιπτωση οταν περνουσα απο την περιοχη να μην σταματουσα στην βιτρινα του.

Αποσυνδεδεμένος zodiac

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 26, 2010, 01:42:55 πμ »
Eκει που βρισκονται τωρα τα GOODY'S, γωνια Σταδιου 17 & Χρηστου Λαδα.
Ομορφα χρόνια!...   :'(
Πολυ καλο καταστημα -το ειχαν δυο αδελφια- με αρκετες επωνυμες εταιριες, μεταξυ αυτων η 'ZENITH' και η 'REVUE THOMMEN'...
Aργοτερα μεταφερθηκε απεναντι απο την Πλατεια Κολοκοτρωνη, εντος της στοας Λεμού (εαν θυμαμαι σωστα οτι λεγεται ετσι), ακριβως στο ιδιο καταστημα που στεγαζεται σημερα αλλη επιχειρηση που -μεχρι προτινος- εμπορευοταν κυριως ρολογια 'ΙΝVICTA'.

Αγαπητε Ζοdiac,
Αυτο σου το κειμενο... δικαιωνει σε απολυτο βαθμο τη σταση σου να επιλεξεις το συγκεκριμενο προσωνυμιο χρηστη στο Φορουμ!   ;)
Ευχομαι τα καλυτερα, να τα χαιρεστε και οι δυο σας!...

Φιλικα,
Watch-Collector

Ναι! Είσαι απολύτως σωστός! Ακριβώς εκεί που βρίσκονται σήμερα τα Goody's. Το επώνυμο τους ήταν "Ντιασιζιάν" ( το διαβάζω τώρα στην εγγύηση!). Ύστερα μεταφέρθηκαν πράγματι στη στοά απέναντι απο την Παλιά Βούλη. Όταν μετά από χρόνια αναζήτησα το κατάστημα , δυστυχώς είχε κλείσει...
Έχεις δίκιο, " όμορφα χρόνια"... Κάθε άψυχο αντικείμενο που αγαπάμε είναι συνδεδεμένο με όμορφες στιγμές...
Να είσαι καλά!

Βρε φιλε zontiac ποσα χρονια με γυρνας πισω με αυτο το μαγαζι. Δεν υπηρχε περιπτωση οταν περνουσα απο την περιοχη να μην σταματουσα στην βιτρινα του.

Είχε πολύ όμορφη βιτρίνα με πολλά και όμορφα ρολόγια! Δεν χόρταινε το μάτι μου! Επίσης θυμάμαι ότι με παρότρυνση του ιδιοκτήτη κατέληξα σ' αυτό το ρολόι. Ως πιτσιρικάς,  με είχε εντυπωσιάσει κι ένα άλλο (fashion της εποχής). Μου είχε πει επί λέξει: " Πάρε το Zodiac και θα με θυμηθείς" . Είχε δίκιο! Ακόμα το φοράω, ακόμα θυμάμαι!

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 26, 2010, 02:18:34 πμ »
   Είχε πολύ όμορφη βιτρίνα με πολλά και όμορφα ρολόγια! Δεν χόρταινε το μάτι μου!

Εκεινη την εποχη, την πιο ωραια βιτρινα ωρολογιων επι της οδου Σταδιου!
Η προσοψη του καταστηματος που ηταν ξυλινη σε χρωμα κυπαρισσι, με την ωραια πορτα και τη χρυση επιγραφη της επιχειρησης απο πανω, απεπνεαν μια φινετσα και πολυτελεια... που τραβουσε αμεσως το ματι του περαστικου!

Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».