Αποστολέας Θέμα: Επιλογή ρολογιού Marine  (Αναγνώστηκε 6656 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

thomas69

• Επισκέπτης
Επιλογή ρολογιού Marine
« στις: Μάιος 24, 2010, 09:00:15 μμ »
Τι θα προτείνατε σαν ρολόι τύπου marine με άσπρη πλάκα, αραβικούς αριθμούς και μπλε δείκτες;

Στο στυλ του Stowa Marine;

http://www.harrybishop.ca/wp-content/uploads/2008/01/stowa-marine.jpg

Το οποίο απορρίπτεται λόγω της απαγορευτικής τιμής του.

Το μόνο που έχω βρει στο στυλ αυτό είναι το Aristo HP6

http://www.gnomonwatches.com/images/AristoHP64L.jpg

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή ρολογιού Marine
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 24, 2010, 09:07:41 μμ »

.......κοίτα το Archimede.........με 6498 και αραβικούς αριθμούς.........όπως επίσης και το Steinhart........με 6497 και λατινικούς.........

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 24, 2010, 09:16:59 μμ »
Και τα 2 είναι 42άρια.Θα προτιμούσα κάτι σε 44mm+

Το Archimede Deck Watch είναι όντως πανέμορφο.Δεν θα έλεγα το ίδιο για όλη την Marine σειρά της Steinhart

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 24, 2010, 09:18:05 μμ »
http://www.laco.de/marine_861492_en.html

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=185&Sel_ID=26#185

http://www.archimede-uhren.de/US/Deckwatch.htm

.....αν και με πρόλαβε ο teo.....αλλά αφού είχα γράψει το ποστ..... ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 24, 2010, 09:20:55 μμ »

...........όντως το Archimede.......................... είναι πιό όμορφο .........................από το steinhart............και το stowa....... νομίζω ότι είναι..................πιό όμορφο από όλα........................

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 24, 2010, 09:27:42 μμ »

...........αν βέβαια θέλεις 44άρι...........δεν θα σού χαλάσω το χατήρι...........οπότε κοίτα και το σημείο αναφοράς.........IWC............Portuguese........minute repeater.......ref 5449...........αλλά μην κοιτάξεις.........την τιμή..................

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 24, 2010, 09:44:23 μμ »
Τι θα προτείνατε σαν ρολόι τύπου marine με άσπρη πλάκα, αραβικούς αριθμούς και μπλε δείκτες;

Στο στυλ του Stowa Marine;

Παρόμοια αναζήτηση έκανα και γω πριν κάμποσο καιρό. Πάντα εδώ κατέληγα:

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 24, 2010, 10:29:10 μμ »
Παρόμοια αναζήτηση έκανα και γω πριν κάμποσο καιρό. Πάντα εδώ κατέληγα:

Νομίζω ότι πριν βγει το Archimede deck watch όντως το Stowa έπαιζε μόνο του μπάλα.
Τώρα πλέον νομίζω οτι 2mm παραπάνω και κάνα 2 μπλε βίδες στην μηχανή δεν δικαιολογούν τα 400€+ διαφορά μεταξύ τους.
Και δεν νομίζω η Archimede να έχει να ζηλέψει κάτι από την Stowa.

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 24, 2010, 10:31:47 μμ »

...........αν βέβαια θέλεις 44άρι...........δεν θα σού χαλάσω το χατήρι...........οπότε κοίτα και το σημείο αναφοράς.........IWC............Portuguese........minute repeater.......ref 5449...........αλλά μην κοιτάξεις.........την τιμή..................

Ναι όντως το IWC είναι το πρότυπο αλλά με αυτά τα λεφτά εγώ πήρα αυτοκίνητο  ;)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 24, 2010, 10:39:38 μμ »
Τώρα πλέον νομίζω οτι 2mm παραπάνω και κάνα 2 μπλε βίδες στην μηχανή δεν δικαιολογούν τα 400€+ διαφορά μεταξύ τους.

Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να ξέρω από πρώτο χέρι αν δικαιολογείται ή όχι.
Το φινίρισμα της stowa πάντως είναι πολύ καλό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις μπλε βίδες.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 24, 2010, 10:41:48 μμ »
Πανέμορφο το Stowa  :rolleyes:
Κι εγώ πριν λίγο καιρό που έψαχνα κάτι για ~dress κατάσταση, σ' αυτό κατέληγα . . . με mesh μπρασελέ αρχικά και στη συνέχεια με κροκό μαύρο, καφέ, καραμελ και μπλε λουράκι για όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς  ;D

Υπάρχει και σε φθηνότερη αυτόματη έκδοση με κεντρικά δευτερόλεπτα και με ή χωρίς ημερομηνία  ;)
Μπορεί να μην χαρακτηρίζεται marine αλλά λευκή πλάκα, αραβικούς αριθμούς και μπλε δείκτες έχει και η σειρά master της Longines, αν σε ενδιαφέρει . . .

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 24, 2010, 11:01:59 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να ξέρω από πρώτο χέρι αν δικαιολογείται ή όχι.
Το φινίρισμα της stowa πάντως είναι πολύ καλό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις μπλε βίδες.

Δεν λέω,για να έχει διαφορά στην τιμή κάτι παραπάνω θα έχει το Stowa,άλλωστε ότι δίνεις παίρνεις πάντα.Το θέμα είναι κατά πόσο είναι τόσο σημαντικό για τον καθένα για να πληρώσει παραπάνω αυτή την διαφορά.
Αν και γνωρίζω πολύ λίγα για μηχανισμούς σχετικά με άλλους εδώ μέσα, για μένα η διαφορά είναι περισσότερο αισθητική.Η οποία προφανώς δεν φαίνεται με το ρολόι φορεμένο.

Τα Archimede πάλι μπορεί να χρησιμοποιούν συνήθως κοινούς μηχανισμούς αλλά έχουν την αβάντα των in-house κασών.

Μπορώ να πω οτι το Laco που πρότεινε ο φίλος GiannisH μ'άρεσε αλλά το βλέπω unavailable.
Ίσως τα παιδιά που μιλάνε με Laco θα μπορέσουν να μας διαφωτίσουν αν η εταιρία σκοπεύει να το ξαναβγάλει ή να βγάλει κάποιο καινούργιο σε παρόμοιο στυλ.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 25, 2010, 03:58:34 πμ »

μαλλον εχει καποια αλλη εκδοση της μηχανης,αλλα και παλι δεν αξιζει να δωσεις +400 ευρω,σε αυτη την κατηγορια τιμων

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 25, 2010, 08:35:44 πμ »
Καμία γνώμη για το Aristo?

http://www.chronomaster.co.uk/B141_Apucto_HP6_c.JPG

http://www.chronomaster.co.uk/B151_Aristo_1.JPG

Εχει πολύ καλή τιμή και η μηχανή είναι ρώσσικη.

Το μόνο αρνητικό για μένα είναι οτι δεν έχει κρύσταλλο ζαφειριού.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 25, 2010, 08:51:59 πμ »
Το Stowa ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 25, 2010, 09:16:11 πμ »

μαλλον εχει καποια αλλη εκδοση της μηχανης,αλλα και παλι δεν αξιζει να δωσεις +400 ευρω,σε αυτη την κατηγορια τιμων
Συμφωνώ στο τελευταίο, αλλά πάλι το Stowa εκτός ίσως από την μηχανή, δείχνει να έχει ομορφότερη κάσα (ίσως επειδή είναι γυαλισμένη), σίγουρα καλύτερους μπλε δείκτες (ενώ στο Archimede είναι απλά βαμμένοι μπλε) και κυρίως έχει καλύτερο καντράν που δείχνει να είναι enamel και όχι ματ ασημί, με επιπλέον επιλογή σε αραβικούς ή λατινικούς αριθμούς (η αδυναμία μου....)!
Ουφ, δύσκολη η επιλογή.... ??? :-\ ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 25, 2010, 09:20:55 πμ »
Καμία γνώμη για το Aristo?

http://www.chronomaster.co.uk/B141_Apucto_HP6_c.JPG

http://www.chronomaster.co.uk/B151_Aristo_1.JPG

Εχει πολύ καλή τιμή και η μηχανή είναι ρώσσικη.

Το μόνο αρνητικό για μένα είναι οτι δεν έχει κρύσταλλο ζαφειριού.

Το ορυκτό κρύσταλλο είναι το λιγότερο για μένα.....νoμίζω πως το Aristo έχει δυσανάλογα μεγάλους αριθμούς.....
Μια Unitas είναι πολύ καλύτερη μηχανή.....

Το Stowa είναι πράγματι το ομορφότερο.....δεν πρόσεξα ότι το Laco είναι unavailable, αλλιώς θα ήταν κι αυτό ωραιότατη επιλογή.....

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 25, 2010, 09:23:19 πμ »
Συμφωνώ στο τελευταίο, αλλά πάλι το Stowa εκτός ίσως από την μηχανή, δείχνει να έχει ομορφότερη κάσα (ίσως επειδή είναι γυαλισμένη), σίγουρα καλύτερους μπλε δείκτες (ενώ στο Archimede είναι απλά βαμμένοι μπλε) και κυρίως έχει καλύτερο καντράν που δείχνει να είναι enamel και όχι ματ ασημί, με επιπλέον επιλογή σε αραβικούς ή λατινικούς αριθμούς (η αδυναμία μου....)!
Ουφ, δύσκολη η επιλογή.... ??? :-\ ;D

Οπως είπα και σε προηγούμενο post,οτι δίνεις παίρνεις.
Σαφώς ποιοτικά θα υπάρχουν κάποιες διαφορές υπέρ του Stowa

Η επιλογή όμως δεν είναι καθόλου δύσκολη.Στα 840€ που έχει η βασική έκδοση,υπάρχουν ένα κάρο άλλες επιλογές  ::)

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 25, 2010, 09:30:27 πμ »
Το ορυκτό κρύσταλλο είναι το λιγότερο για μένα.....νoμίζω πως το Aristo έχει δυσανάλογα μεγάλους αριθμούς.....

Σ'αυτό δεν έχεις και άδικο...

Μια Unitas είναι πολύ καλύτερη μηχανή.....

Σαφώς.Ισως και επειδή φοράει ρώσικη δικαιολογείται η χαμηλή τιμή.

Το Stowa είναι πράγματι το ομορφότερο.....δεν πρόσεξα ότι το Laco είναι unavailable, αλλιώς θα ήταν κι αυτό ωραιότατη επιλογή.....

Ναι το Laco δεν υπάρχει πλέον.Ισως με την αναδιοργάνωση της εταιρίας υπάρξει κάποιο νεο Navy μοντέλο στο μέλλον.

Πάντως,οι επιλογές σε τέτοιου τύπου ρολόι απ'οτι βλέπω είναι περιορισμένες σε 2-3 εταιρίες

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 06, 2010, 11:59:01 πμ »
Τι λέτε γι'αυτό ?

Από μία μικρή Γερμανική εταιρία
42mm κάσα
ζαφείρι κρύσταλλο με double AR (καλό ακούγεται αλλά δυστυχώς γενικά η εξωτερική επίστρωση γρατζουνιέται εύκολα)
enamel dial

και η τιμή να ξεκινάει από τα 350€ μιας και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διάφορων μηχανισμών και διακοσμήσεων
Ο τύπος εφόσον έχει την επιλογή bespoke,μάλλον θα μπορεί να κάνει μια αλλαγή δεικτών από άσπρους σε μπλε

O ίδιος λέει οτι έχει μερικούς κοινούς προμηθευτές με την Stowa