Αποστολέας Θέμα: Please help (έχω πελαγώσει)  (Αναγνώστηκε 5129 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paulm

• Just Registered
    • Προφίλ
Please help (έχω πελαγώσει)
« στις: Μάιος 12, 2010, 01:58:22 μμ »
Παιδιά καλησπέρα,

Είχα ξεκινήσει ένα topic πριν λίγο καιρό για αγορά καινούργιου ρολογιού στα 2,000 με 2,500 Ευρώ. Τελικά αποφάσισα να αυξήσω λίγο το budget και να πάρω κάτι καλύτερο. Λοιπόν τον τελευταίο μήνα περνάω μια μίνι Οδύσσεια...Επικεντρώθηκα στο Rolex GMT Master II και είπα να το αγοράσω μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση. Ετσι λοιπόν ξεκίνησα μια περιπέτεια στον κόσμο του μεταχειρισμένου ρολογιού...Βρήκα ένα γνωστό κατάστημα με μεταχειρισμένα (ίσως το πιο γνωστό στην Αθήνα και γενικότερα στο forum) όπου είχε ένα τέτοιο ρολόι σε σχετικά καλή κατάσταση. Πάω να το πάρω και εκεί αρχίζουν τα περίεργα. Ενώ γενικά οι άνθρωποι ήταν φιλικοί, ξαφνικά "ξέρετε για να το πάτε για έλεγχο στην αντιπροσωπεία πρέπει να το ξοφλήσετε". Μα ρε παιδιά πως να το πληρώσω αν δεν το ελένξω πρώτα?? Να σας αφήσω μια τραπεζική επιταγή (επαναλαμβάνω τραπεζική επιταγή όχι επιταγή απο μπλόκ, κλπ. Η τρ. επιταγή = μετρητά), να πάω να το ελένξω και μετά να την εξαργυρώσετε? με τίποτα...Μετά άρχισαν να μου λένε οτι δεν δέχονται επιταγές, κλπ, κλπ. Γενικά έψαξα και αλλού, το συγκεκριμένο μοντέλο (το προηγούμενο GMT πριν βγεί το κεραμικό) είναι αρκετά σπάνιο, και γενικά ρε παιδιά τα περισσότερα μαγαζιά μεταχειρισμένων (και συγγνώμη που θα το πώ) δεν με εμπνέουν και πολύ...Λίγο καχύποπτες και ελάχιστα customer-friendly καταστάσεις... Έτσι που σκέφτομαι να το πάρω καινούργιο και ας μου φύγουν 4,500 Ευρώ (τόσο πάει μετρητά). Να πάω σε ένα κυριλέ πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και να ησυχάσω!!!! Τουλάχιστον δεν μπλέκεις με ελένχους στην αντιπροσωπεία, καχυποψίες, περίεργους τύπους, κλπ. Έχουμε ξεχάσει σε αυτή τη χώρα ποιός κάνει χάρη σε ποιόν!!! Έλεος!! και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε δεν νομίζω οτι τα είδη αυτά πουλάνε σαν τρελλά!!! Για να μην μακρηγορώ:

α) έχετε εμπειρία απο αγορά μεταχειρισμένου? Ποιά είναι η standard διαδικασία? Είναι τόση πολυτέλεια να ζητώ έλεγχο προτού το πληρώσω?
β) Πόσο μετράει η ηλικία στα ρολόγια? Να κοιτάξω να πάρω 2-3 ετών ή ακόμη και 15ετίας θα είναι οκ? Είναι όπως τα αυτοκίνητα όπου το 15ετίας είναι στα πρόθυρα να τα φτύσει?
γ) Γνωρίζετε το σιτε vintagewatches.gr? Είναι το μόνο μαγαζί μεταχ. που δεν έχω ακόμη τσεκάρει.
δ) Εννοείται αν έχετε να μου προτείνετε τίποτα (απο μαγαζιά μεταχειρισμένων, ακόμα και για καινούργια αν είναι να μου φερθούν σωστά τα δίνω τα λεφτά) πείτε το!!!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Please help (έχω πελαγώσει)
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 12, 2010, 02:26:48 μμ »
Στα γρήγορα.....

Μαζί με τον πωλητή Σταδίου 3 στον 3ο οροφο.....
Γινεται σε 10 λεπτα η αυθεντικοποίηση, κατεβαίνεις στην τραπεζα και τον πληρώνεις.

Ανθρωπος που δεν δεχεται να το πας για αυθεντικοποίηση, ξεχνα τον ακομα και αν στο δινει 500 ευρω.

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 12, 2010, 03:02:43 μμ »
Για πες μας και το όνομα του μαγαζιού...Να ξέρουμε και εμείς απο επαρχία μην την πατήσουμε..
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 12, 2010, 03:34:36 μμ »
Στα γρήγορα.....

Μαζί με τον πωλητή Σταδίου 3 στον 3ο οροφο.....
Γινεται σε 10 λεπτα η αυθεντικοποίηση, κατεβαίνεις στην τραπεζα και τον πληρώνεις.

Ανθρωπος που δεν δεχεται να το πας για αυθεντικοποίηση, ξεχνα τον ακομα και αν στο δινει 500 ευρω.

Συμφωνώ 100% . Χωρίς έλεγχο κάτι βρομάει

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 12, 2010, 04:19:30 μμ »
Χρυση ευκαιρία κοιταξες ?? εννοείται ότι ο έλεγχος επιβάλεται αν κάποιος τον αρνείται κάτι βρωμάει,, για τα καταστήματα των μεταχειρισμένων στείλε μου ενα π.μ. σε ποιό πήγες να σου πω αν γνωρίζω κάτι.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 12, 2010, 06:31:12 μμ »
Σαν απάντηση στο φιλο μας θα ήθελα να πώ ότι
1-Η αγορά μεταχειρισμένου είναι μία λύση ιδίως στην περίοδο που ζούμε αλλά τουλάχιστον στα μαγαζια που έχω και εγώ επισκευθεί η ευγένεια δεν είναι το ατού τους
2-Το μηχανικό ρολόι είναι και αυτό μία μηχανή με γρανάζια κλπ τα οποία συνεχώς δουλεύουν και κατα συνέπεια φθείρονται.Η φθορά αυτη συνεπάγεται εγαλύτερες ανοχές εν σχέσει με το καινούργιο και κατα την γνώμη μου και απώλεια ακριβείας εάν το θέλει κανείς να το ανάγει εκεί.
3-Στην περίπτωσή σου εγώ με τα χρήματα που διαθέτεις θα αγόραζα ένα καινούργιο οχι βέβαια αυτό που διάλεξες αλλά καινούργιο και τέρμα
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 12, 2010, 07:03:45 μμ »
Παρε καινουργιο και χεσε και πωλητες και ελεγχους....

Αλλη χαρη να βγαλεις τα πλαστικα και τα αυτοκολητα καλυματα μονος σου...

Το επομενο θα ειναι tourbillon

Αποσυνδεδεμένος paulm

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 12, 2010, 07:42:17 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Για το φίλο ο οποίος ρώτησε το κατάστημα: αρχικά σκεφτόμουν να στο στείλω σε προσωπικό μήνυμα αλλά εκ των υστέρων σκέφτικα πως ένα απο τα βασικά του Internet είναι να προάγει τη διαφάνεια, την ενημέρωση, και κατά συνέπεια την προάσπιση των συμφερόντων του καταναλωτή. Έτσι λοιπόν και χωρίς την παραμικρή διάθεση δυσφήμισης ή προσβολής κάποιου, σας λέω οτι το κατάστημα ήταν το γνωστό oro e ora στη Γλυφάδα. Ενώ ο ιδιοκτήτης ήταν ευγενικός και συννενοήσιμος, την ημέρα που πήγα να πάρω το ρολόι ήταν μία άλλη κυρία η οποία και μου έκανε τη ζωή "δύσκολη" με τα όσα σας προανέφερα...Τέλος πάντων δεν πειράζει, καλή καρδιά! Γενικά όμως ενώ θα έπρεπε να "σκότωναν" για δουλειά (και δεν μιλάω μόνο για το εν λόγω κατάστημα) υπάρχει μια σχετικά δυσκοίλια συμπεριφορά που δεν καταλαβαίνω. Τα ελλατώματα και η υπεροψία του Έλληνα δυστυχώς... 

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 12, 2010, 09:22:23 μμ »
Σίγουρα το καινούργιο έχει άλλη χάρη το θέμα να το βρεί με τα αυτοκόλητα γιατί και για τα υποτείθεμενα καινούργια έχουν ακουστεί διάφορα και απο καλά μαγαζιά, αλλά εφόσον έχει τα αυτόκολητα και είναι τότε πάσο.

Ως αναφορά το κατάστημα που ανέφερες έχουν λίγο περίεργη συμπεριφορά και μου κάνει εντύπωση το ότι δεν ήθελαν να τσεκαριστεί το ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος paulm

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 12, 2010, 09:39:17 μμ »
Για να μην παρεξηγηθώ και τελείως: ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος σε προηγούμενη επίσκεψη είχε πει πως είναι δεκτός κάθε έλεγχος, η κυρία που ήταν εκεί την ημέρα αυτή μου είπε πως το ρολόι δεν γίνεται να φύγει απο το μαγαζί αν δεν εξοφληθεί. Και ύστερα που πάω να της δώσω τραπεζική επιταγή δεν την δεχόταν, πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη ο οποίος πρότεινε να στείλει έναν δικό του άνθρωπο να έρθει να την πάρει και να την καταθέσει στην τράπεζα (και όλη αυτή την ώρα υποτίθεται οτι εγώ έπρεπε να περιμένω στο μαγαζί), κλπ, κλπ. Ε και απλά κάποια στιγμή ευγενικά υποχώρησα...Ίσως παιδιά να φταίει και το στίλ μου, είμαι αρκετά ευγενικός και ελάχιστα διεκδικητικός δυστυχώς. Αλλά και πάλι ο σωστός επαγγελματίας δεν "κόβει φάτσες" για να δεί που τον παίρνει και που όχι...

Και επειδή πήρα λίγη φόρα (πάντα με ευγένεια βέβαια), να σας πώ εν συντομία ένα άλλο μίνι περιστατικό απο κατάστημα με μεταχειρισμένα στο Κολωνάκι: πάω ένα απόγευμα με casual ντύσιμο (εν τω μεταξύ είμαι 27 αλλά φαίνομαι μικρότερος) και ρωτάω τον άνθρωπο για δυο submariner στη βιτρίνα να μου πεί τιμές. Και εκείνος γυρνάει και λέει "το δεξιό αφήστε το είναι ακριβό (ήταν vintage), το αριστερό είναι κοντά στα 3,000"!! Δηλαδή έλεος, προφανώς θα σκέφτηκε "πιτσιρικάς είναι, απλά κοιτάει και σιγά μην έχει να αγοράσει"...

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 12, 2010, 09:42:47 μμ »
Μαλλον καταλαβα το μαγαζι στο Κολωνακι ποιο ειναι ;)Μακρυα απο αυτους >:(

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 12, 2010, 09:47:47 μμ »
και προ παντων μακρυα απ οσους δεν δεχονται ελεγχους.

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 12, 2010, 10:29:06 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Για το φίλο ο οποίος ρώτησε το κατάστημα: αρχικά σκεφτόμουν να στο στείλω σε προσωπικό μήνυμα αλλά εκ των υστέρων σκέφτικα πως ένα απο τα βασικά του Internet είναι να προάγει τη διαφάνεια, την ενημέρωση, και κατά συνέπεια την προάσπιση των συμφερόντων του καταναλωτή. Έτσι λοιπόν και χωρίς την παραμικρή διάθεση δυσφήμισης ή προσβολής κάποιου, σας λέω οτι το κατάστημα ήταν το γνωστό oro e ora στη Γλυφάδα. Ενώ ο ιδιοκτήτης ήταν ευγενικός και συννενοήσιμος, την ημέρα που πήγα να πάρω το ρολόι ήταν μία άλλη κυρία η οποία και μου έκανε τη ζωή "δύσκολη" με τα όσα σας προανέφερα...Τέλος πάντων δεν πειράζει, καλή καρδιά! Γενικά όμως ενώ θα έπρεπε να "σκότωναν" για δουλειά (και δεν μιλάω μόνο για το εν λόγω κατάστημα) υπάρχει μια σχετικά δυσκοίλια συμπεριφορά που δεν καταλαβαίνω. Τα ελλατώματα και η υπεροψία του Έλληνα δυστυχώς... 

Φίλε μου καλά έκανες και είπες για το μαγαζί!Δε ρώτησα για να δυσφημίσουμε απλά για να ενημερωθούμε!!

Εξάλλου,όταν κάποιος "επαγγελματίας" δεν κάνει καλά τη δουλεία του,δυσφημείται απο μόνος του!!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 12, 2010, 10:34:04 μμ »
Υπάρχει πάντα και η λύση του μεταχειρισμένου μέσω Ίντερνετ -αν βέβαια έχεις τη διάθεση να ασχοληθείς.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 12, 2010, 10:43:09 μμ »
γιατι? εκει τι ελεγχος υπαρχει??
αν δεν εμπιστευεσαι τα μαγαζια, θα εμπιστευθεις το e-bay?  ;)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος paulm

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 12, 2010, 10:46:16 μμ »
Συμφωνώ με το φίλο gsb. Εδώ βρε παιδιά βλέπετε τι γίνεται στα καταστήματα με φυσική παρουσία, άντε τώρα στο ίντερνετ όπου ο καθένας δηλώνει και κάνει ό'τι θέλει...πραγματικά το τελευταίο μέρος που θα κοίταζα...

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 12, 2010, 11:08:43 μμ »
γιατι? εκει τι ελεγχος υπαρχει??
αν δεν εμπιστευεσαι τα μαγαζια, θα εμπιστευθεις το e-bay?  ;)

Eμπιστεύεσαι τo σάιτ (και δε μιλάω μόνο για το e-bay), τις αξιολογήσεις του πωλητή, τη γνώμη όσων ήδη έχουν αγοράσει απ' αυτόν και το τι προσφέρει (π.χ. χαρτιά, κουτιά, εγγυήσεις). Ξαναλέω, με την προϋπόθεση ότι έχει κάποιος τη διάθεση να ασχοληθεί, να ψάξει και να αποδεχτεί την αγωνία μέχρι να φτάσει ο κούριερ με το πολυπόθητο πακέτο.  :) :)

ΥΓ: σε καμιά περίπτωση δε λέω ότι το Ίντερνετ είναι πιο αξιόπιστο από τα μαγαζιά. Συχνά όμως βρίσκεις πιο καλές τιμές και πιο συνεννοήσιμους πωλητές.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 12, 2010, 11:58:47 μμ »
νικο καλα τα λες!
ομως, επαναλαμβανω, εκεινος που δεν μπορει να εμπιστευθει
το μαγαζι, αν και ειναι χρονια στην αγορα, αν και παει κ βλεπει μεσα τους
πελατες, αν και πιανει στα χερια του το εμπορευμα, που στην τελικη
αν "κατσει στραβη" μπορει να πηγαινει καθε μερα, να στηνεται απ' εξω
και να  :shout: , αυτος δεν μπορει να εμπιστευθει κανεναν!!!
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Yoshitoshi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 13, 2010, 08:17:52 πμ »
Καλημέρα

Πάρτο brand new....και με λιγότερα από 4500....υπολόγισε 4150...4100.... ;)

Όπως ο συγκεκριμένος πωλητής δεν ήταν πρόθυμος στη διαδικασία ελέγχου...τότε οκ....μπορούσες απλά να του πεις...."κανένα πρόβλημα....σε πληρώνω επί τόπου μετροιτής με 5-6 500ευρα αλλά δε θα ελέγξεις ούτε αυτά !!!" 

Φιλικά
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος paulm

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 13, 2010, 09:07:00 πμ »
Φίλε μου καλημέρα,

Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα υπόψη σου στα λεφτά που προανέφερες, στείλε μου p.m.

Ευχαριστώ