Αποστολέας Θέμα: Το ρολοι στην κριση  (Αναγνώστηκε 6945 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Το ρολοι στην κριση
« στις: Μάιος 11, 2010, 07:55:29 μμ »
Ποσο θα αλλαξει τα δεδομενα και τις επιλογες μας σε οικονομικοτερα ρολογια Η ρολογια δευτερο χερι?Ποσο θα επηρεασει τους εμπορους και την πολιτικη τους?Ποιες θα ειναι οι επιλογες των εμπορων?

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
Απ: Το ρολοι στην κριση
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 11, 2010, 11:16:54 μμ »
Απλά ελπίζω να ανέβει το Ευρώ σε σχέση με το δολάριο 8)
Εννοείται ρολόγια δεύτερο χέρι πια (έτσι κι αλλιώς αυτό κάνω)!

Από κει και πέρα... πάει το συναίσθημα...
Τα πάντα δομημένα πλέον...

Οι έμποροι απλά θα προσαρμοστούν! Δε νομίζω ότι έχουν κι αυτοί πολλές επιλογές!
Ίσως είναι κάτι καλό στα χέρια μας για καλύτερες τιμές...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 12, 2010, 12:05:32 πμ »
Εγώ πάντως πιστεύω πως καλά η άσχημα μετα από λίγο θα συνηθήσουμε σε αυτό το καθεστός και θα μάς φένεται νορμάλ
Οσο για τα ρολόγια μας θα ακολουθήσουν και αυτα τή γραμμή λιτότητας που θα ακολουθήσει
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 12, 2010, 12:23:09 πμ »
   Τα καταστήματα δύσκολα θα κατεβάσουν κι άλλο τις τιμές, γιατί έχουν στενά περιθώρια. Μιλάω φυσικά για αυτά τα καταστήματα που ήδη έχουν σωστές εκπτώσεις. Μείωση των τιμών θα μπορούσε να προκύψει μόνο από τις ίδιες τις αντιπροσωπείες. Είτε κατεβάζοντας τις τιμές λιανικής είτε δίνοντας μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους στα καταστήματα, που με την σειρά τους θα προβούν σε μεγαλύτερες εκπτώσεις στους καταναλωτές.

Η αγάπη μας για το ρολόι και η δημιουργία μιας συλλογής είναι ένα ακριβό χόμπυ. Οι περισσότεροι από εμάς τα καταφέρνουμε με τα λίγα χρήματα που εξοικονομούμε από τον όποιο οικογενειακό ή ατομικό προυπολογισμό. Έτσι όπως ήρθε η κατάσταση στον οικονομικό τομέα, τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα και θα χρειαστεί να κάνουμε όλοι τις αναπροσαρμογές μας. Σε ότι με αφορά, αρχικά μάλλον θα στραφώ στην αγορά από 2ο χέρι, έτσι κι αλλιώς η επαφή με τύπους σαν τον Χ Vintage ή τον VC222 εκεί θα με πήγαινε ;D. Παράπλευρες απώλειες βλέπετε, από τους καφέδες στην Αίγλη :D
   Στη συνέχεια βλέποντας και κάνοντας, πιθανότατα σε αραιότερες αγορές.....το χόμπυ πάντως δεν μου το κόβουνε με τίποτα..... [-X ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 12, 2010, 02:34:31 πμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 12, 2010, 09:05:24 πμ »

..........κρίση..............ωραία..............όπως είπε και ο Γιάννης............ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ.............θα κάνω restoration σε 4-5 ρολόγια που έχω........... από τον παππού μου............τον πατέρα μου...............και μερικά δικά μου.................το κουρδιστό που ζαχάρωνα καιρό τώρα θα το αντικαταστήσει το κουρδιστό που φόραγε ο πατέρας μου.............(με εναν όμορφο ιμάντα θα είναι κούκλα)...............θα προσπαθήσω να φτιάξω κανένα λουράκι...........(α ρε blackbird τι μας έκανες!!!!!!!)............και φυσικά τον όμορφο και απολαυστικό δρόμο της επιλογής του επόμενου στόχου(άσχετα αν θα γίνει πραγματικότητα).............. θα συνεχίσω να τον αναζητώ συζητώντας με όλους εσάς.............βλέποντας ρολόγια στις συναντήσεις μας................και γενικά..........ΟΧΙ ρε π@@στη μου..............δεν θα τους το χαρίσω..............θα συνεχίσω να είμαι αισιόδοξος................και ας πάρω το επόμενο ρολόι μου ...............τη δευτέρα παρουσία...............την υγειά μας να έχουμε εμείς και οι οικογένειές μας...............και πάλι καλά θα περνάμε....................

.........ΚΑΛΗΜΕΡΑ.............

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 12, 2010, 09:38:15 πμ »
Κρίση; Ποια κρίση;
Ας είν' καλά τα μεταχειρισμένα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 12, 2010, 09:40:16 πμ »
Ευτυχως που τα φτιαχνω μονος μου και μου ερχονται φθηνα! :p
οσο για τα grails μου, θα ερθουν και αυτα σιγα σιγα και προφανως μεταχειρισμενα...

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 12, 2010, 09:45:38 πμ »

.......ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ.................

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 12, 2010, 10:37:02 πμ »
Από κει και πέρα... πάει το συναίσθημα...
Τα πάντα δομημένα πλέον...

Έτσι. :( :(

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 12, 2010, 11:09:51 πμ »
Θα συμφωνήσω μαζί σας αλλά και τα μεταχειρισμένα λίγο τσιμπητά δεν είναι,, μιλάω πάντα για το γνωστά καταστήματα πωλησης μεταχειρισμένων εκτός αν γνωρίζετε κάποιες άλλες τρύπες  8) .

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 12, 2010, 11:20:52 πμ »
Αγγελίες φόρουμ, e-bay, chrono24 κλπ ;)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 12, 2010, 11:28:37 πμ »
Για ένα πράγμα μπορώ να πω ευτυχώς και αυτό είναι τα ρολόγια.

Τα μεγάλα μου απωθημένα με συγκεκριμένα ρολόγια κατάφερα να τα "κλείσω" και να μην έχω "ανοικτούς λογαριασμούς".

Φυσικά το γενικότερο κεφάλαιο ρολόγια δεν κλείνει ποτέ αλλά μην έχοντας "εκκρεμότητες" σε βοηθάει να έχεις το κεφάλι σου ήρεμο-ήσυχο, να μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις και να κάνεις επιλεκτικές value for money αγορές, οι οποίες ( όπως λέει και ένας φίλος σε ένα αγγλόφωνο site) offer a huge amount of fun for the money spent !!!!!

Αποσυνδεδεμένος vord

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 12, 2010, 07:23:24 μμ »
Προσωπική μου άποψη είναι ότι κάποια μαγαζιά θα κατεβάσουν ρολά. Επίσης λόγω της κρίσης θα καταλάβουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου τους νόμους της αγοράς
Κάποιοι πραγματικά είναι επαγγελματίες.

Η προσφορά της παρέας εδώ τουλάχιστον εμένα με έχει βοηθήσει σε εξαιρετικό βαθμό

Και όταν μιλάω για τον επαγγελματισμό εννοώ εξυπηρέτηση. Δείτε λοιπόν τι μου συνέβει

Ζήτησα εγγράφως προσφορά για ένα ρολόι πριν 15 ημέρες από επίσημους dealer στην Ελλάδα (7 τον αριθμό) και 2 από Αμερική

Τα έστειλα Παρασκευή βράδυ:

Ο Έλληνας Α απάντησε άμεσα Σάββατο (Πρωτομαγιά παρακαλω) και ο ένας Αμερικάνος άμεσα. Ο Αμερικάνος ζήτησε το τηλέφωνο μου και κλείσαμε τηλεφωνικό ραντεβού. Στην ώρα του με κάλεσε και μου έκανε προσφορά και μου είπε ότι σε περίπτωση που βρω καλύτερα να τον ενημερώσω.
Ο Αμερικάνος Β απάντησε Δευτέρα με ένα πολύ ευγενικό email αλλά δεν μπορούσε να μπει στην διαδικασία γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη
Μίλησα με τον Έλληνα Α και περίμενα από του υπόλοιπους 6
Ο Έλληνας Β απάντησε με προσφορά την Τρίτη χειρότερη από του Α
Οι υπόλοιποι 2 ασχολήθηκαν μετά από 5-6 ημέρες με γενικούρες και τιμές άλλα αντί άλλων και φυσικά κανείς να μπει στην διαδικασία της παραγγελίας. Οι υπόλοιποι μετά από 10 + μέρες αγνοούνται

Η κρίση λοιπόν φαντάζομαι ποιούς θα επηρεάσει

ΥΓ Φυσικά την παραγγελία την έχω κάνει στον Έλληνα Α ( φυσικά στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό οπότε θα δω τι θα γίνει στο τέλος)

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 12, 2010, 07:38:14 μμ από vord »
i hear the roar of a big machine

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 12, 2010, 09:05:38 μμ »
Εγω μαλλον ειναι απο τους τυχερους...δεν εχω πλεον καμια σκεψη και προθεση για αγορα ρολογιου , το PO με υπερκαλυψε σε ολους τους τομεις,Βρηκα το  το grail μου.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 12, 2010, 09:31:55 μμ »
Εγω μαλλον ειναι απο τους τυχερους...δεν εχω πλεον καμια σκεψη και προθεση για αγορα ρολογιου , το PO με υπερκαλυψε σε ολους τους τομεις,Βρηκα το  το grail μου.

Scripta manent  ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 12, 2010, 10:07:44 μμ »
Εγώ μάλλον είμαι από τους άτυχους της υπόθεσης....
Εκεί πριν το Πάσχα ενώ ήμουν έτοιμος να αποφασίσω να πάρω το ανέβαλα γιατί δεν προλάβαινα και πλέον το πλάνο απομακρύνεται και το budget μειώνεται....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 12, 2010, 10:13:54 μμ »
Εγώ πάλι, αυτό που είχα προγραμματισμένο να κάνω το δρομολόγησα ;D
Στο μέλλον είναι τα δύσκολα >:( όχι όμως και ακατόρθωτα ;)

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 12, 2010, 10:23:10 μμ »
Νομίζω ότι τώρα θα σκεφτόμαστε καλύτερα και περισσότερο την επόμενη αγορά και θα κάνουμε ίσως και καλύτερες επιλογές!
Πάντως το μεταχειρισμένο είναι μια πολύ καλή περίπτωση!!Βρίσκεις πολύ καλές ευκαιρίες σε πολύ συμφέρουσες τιμές!
Αρκεί βέβαια να το ψάξεις καλά ;)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 12, 2010, 11:16:20 μμ »
Scripta manent  ;D ;D ;D ;D

:D εκτος απο γραπτη και υπογεγραμμένη η δηλωση μου...  ;D τοσο σιγουρος ειμαι.  ;D

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 13, 2010, 12:47:55 πμ »
Εγώ πάλι, αυτό που είχα προγραμματισμένο να κάνω το δρομολόγησα ;D
Στο μέλλον είναι τα δύσκολα >:( όχι όμως και ακατόρθωτα ;)

ηρθε η ωρα για πανερι?