Αποστολέας Θέμα: H αγορά ρολογιών είναι μανία τελικά?  (Αναγνώστηκε 19276 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
H αγορά ρολογιών είναι μανία τελικά?
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 22, 2007, 10:57:31 πμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Κόσμημα είναι κι ένα δαχτυλίδι, ένα μπρασελέ για τον καρπό ή μια αλυσίδα για τον λαιμό , όμως ούτε φοράω ούτε αγοράζω , ούτε συλλογή έχω. Το ρολόι είναι ΠΟΛΛΑ πράγματα παραπάνω από ένα απλό κόσμημα !!!

Συμφωνώ φίλε trelovet, με τη μόνη διαφορά ότι εγώ δε φοράω τίποτα από όλα αυτά....
Νομίζεις όμως ότι και αυτά δε κρύβουν από πίσω τους μία παράδοση και τέχνη.....???

Παράθεση από: "ΜΗΤΣ"
Eίναι όπως το βλέπει κανείς. Oι απόψεις θα διύστανται αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να το βλέπει όωπς θέλει. Φίλε houston σίγουρα η αγορά εκμεταλλεύεται κάποιες ευαισθησίες ανθρώπων αλλά νομίζω ότι κάποιες εταιρίες «πουλάνε» αυτό που όντως έχουν δημιουργήσει με τα χρόνια και αξίζει που έχουν. Έχεις εν μέρει δίκιο αλλά ας μην ισοπεδώνουμε όλη την αγορά. ¶λλωστε το image του καθενός τον αντιπροσωπεύει απόλυτα...

Σίγουρα είναι όπως το βλέπει κανείς ΜΗΤΣ.....εγώ ίσως να είμαι πολύ επηρεασμένος και από τη δουλεία μου....που όπως έχω αναφέρει έχει να κάνει με την τέχνη και την χειρονακτική της εφαρμογή σε όλο της το μεγαλέιο!!!
Βλέπω το θέατρο που στήνεται σήμερα και το "παραμυθάκι" που πουλάνε στον κόσμο....
Σίγουρα τα χαλιά που πωλούνται σήμερα είναι χειροποίητα.....έχουν τα υλικά που είχαν και παλαιότερα, ίσως και καλύτερα σε μερικές περιπτώσεις....Λείπει όμως το βασικότερο συστατικό, το μεράκι και ο ψυχισμός του καλλιτέχνη γιατί πλέον τα φτίαχνουν σε εργοστάσια, μικρά ή μεγάλα, και το χαλί πλέον δεν είναι αποτέλεσμα της ψυχής, της όρεξης του καλλιτέχνη αλλά της καθημερινής γραμμής παραγωγής!!!!

Εκεί έγκειται και η αυθεντικότητα ενός προιόντος νομίζω.....είναι λίγο λεπτό το ζήτημα....

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 23, 2007, 10:29:59 πμ »
Συμφωνώ μαζί σου περί του θέματος μεράκι. Πλέον όλες οι επιχειρήσεις κοιτάνε το κέρδος και την ταχύτητα αυτού και σε πολλές περιπτώσεις εις βάρος της ποιότητας. Eίναι κρίμα που κάποιες αξίες χάνονται...Tο marketing για μια ακόμη φορά πλάθει εικόνες...
b]Rose Gold For Ever!!![/b]

Αποσυνδεδεμένος uzx

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 29, 2007, 07:11:37 μμ »
Απαντήστε μου σε μια απορία?

Και εγώ απο παιδί κουβαλάω την ίδια τρέλλλλλααα. Μόλις έβλεπα οτιδήποτε ρολόι που μου άρεσε δεν ησύχαζα μέχρι να το αποκτήσω. Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται μέχρι τώρα δυστυχώς όμως  μιλώντας με μεγαλύτερα νούμερα!!!

Η ερώτηση τώρα. Ολα αυτά που αποκτάτε, τα φοράτε?? Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να τα αγοράζω αλλά να καθυστερώ πολύ το φόρεμα τους

Γιατρέ είμαι πολύ άρρωστος?

Αποσυνδεδεμένος kostasg

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: H αγορά ρολογιών είναι μανία τελικά?
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 11:18:13 πμ »
καλημέρα! είμαι νέος στο site αν και το διαβάζω πάνω από χρόνο.
Είμαι στο σημείο να αγοράσω ένα omega speedmaster. Δεν ξέρω αν έχω χτυπηθεί από τη μανία (έχω δύο seiko premier) αλλά θέλω ένα ομεγα. Ο μπαμπάς μου 'εχει δύο ομέγα (50 χρόνια) και μεγάλωσα με την μάρκα να την ακούω καθημερινά. Ισως και να είναι συναισθηματικοί λόγοι... Ο καθένας ξέρει καλύτερα από όλους μας τι τον έλκει σε αυτή τη "μανία"

Αποσυνδεδεμένος StavrosK

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 07:38:11 μμ »
Για σχεδόν όλους τους λόγους που είπαν όλα τα παιδιά αλλά κ για ένα ακόμα...

Τυγχάνει να έχω νιώσει την χαρα και συγκίνηση να κλειρονομήσω κάποια καλά κομμάτια από πατέρα και παππού.... Μεσα σε όλα λοιπόν.. θα ήθελα και εγώ να δω τον γιό μου να φοράει ρολόγια που περάσαν απο γενιά σε γενιά σε αυτόν.

Νομίζω πως τα ρολόγια είναι το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο για άντρα που μπορείς να κληρονομήσεις (πάρεις η δώσεις) που να κουβαλά τόση ίστορια.

Απλα για να αντέξει ένα κομμάτι πρέπει να είναι κ σχετικά καλό άρα και ακριβό.
Βέβαια πολλά λεφτά δεν έχω.... έχω όμως γιό άρα...

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 08:40:14 μμ »
@ kostasg (παρεπιπτόντως καλώς όρισες και καλά post) και @ StavrosK
Οι συναισθηματικοί λόγοι για ένα άνδρα ( παρά τα όσα λένε) είναι και για μένα εξ ίσου σημαντικοί.
Θα πρόσθετα ότι και η μανία έχει συναισθηματική βάση...
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 08:05:54 πμ »
<<Τα ρολογια ειναι ο τροπος που μασ εδωσε ο θεος για να ειμαστε χαρουμενοι!>>

παραφραση απο αποφθεγμα του GEORGE WHASHINGTON για το κρασι.
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 09:39:49 πμ »
Έχω ένα  καλό ή κακό, είμαι ελαφρύς χομπίστας σε πολλά πράγματα, υπολογιστές, μηχανές, μοντελισμό, αθλητισμό και τόσα άλλα. Με κανένα δεν ασχολούμαι βαθιά, σε κανένα δεν είμαι "κορυφή",λίγο από όλα και το διασκεδάζω. Τα ρολόγια είναι ένα από αυτά.
Τα ρολόγια μου άρεσαν από μικρό, όλα τα ρολόγια, τα περιεργαζόμουν, τα χάζευα με τις ώρες στις βιτρίνες. Απο παιδί ήθελα ένα οmega, πίστευα ότι όταν το πάρω, θα τελειώσει η ιστορία. Όταν πια μετά από 20 χρόνια το πήρα, κατάλαβα ότι δεν θέλω να το φοράω συνέχεια, γιατί θα το χτυπήσω καμμιά μέρα άσχημα και μετά θα πεθάνω. Θέλω να το δώσω στο παιδί μου κάποτε και θέλω να είναι σε καλή κατάσταση. Κάπου εκεί μπήκα στο forum και, σε συνδυασμό με το ίντερνετ, απέκτησα την ευκαιρία να δω εκατοντάδες κομμάτια που ποτέ δεν είχα δει σε βιτρίνες.Έτσι άρχισε η κατρακύλα. Δεν ησύχασα αγοράζοντας ένα ακόμη καθημερινό ρολόι, συνέχισα να κοιτάω, να διαβάζω και να διαλέγω μέσα στα οικονομικά μου πλαίσια. 2 χρόνια μετά το Omega έχω 3 ακόμη  ρολόγια, μάλλον φτηνά αλλά πολύ προσεκτικά διαλεγμένα, τα οποία λατρεύω.
Αυτήν τη στιγμή πιστεύω ότι δεν θα αγοράσω άλλο, αλλά επειδή το έχω πει αυτό τρεις φορές ως τώρα, αμφιβάλω. Όσο υπάρχει ο τρόπος να βλέπεις καινούργια πράγματα, τόσο σου δημιουργούνται ανάγκες.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 09:42:42 πμ »
Έχω ένα  καλό ή κακό, είμαι ελαφρύς χομπίστας σε πολλά πράγματα, υπολογιστές, μηχανές, μοντελισμό, αθλητισμό και τόσα άλλα. Με κανένα δεν ασχολούμαι βαθιά, σε κανένα δεν είμαι "κορυφή",λίγο από όλα και το διασκεδάζω. Τα ρολόγια είναι ένα από αυτά.
Τα ρολόγια μου άρεσαν από μικρό, όλα τα ρολόγια, τα περιεργαζόμουν, τα χάζευα με τις ώρες στις βιτρίνες. Απο παιδί ήθελα ένα οmega, πίστευα ότι όταν το πάρω, θα τελειώσει η ιστορία. Όταν πια μετά από 20 χρόνια το πήρα, κατάλαβα ότι δεν θέλω να το φοράω συνέχεια, γιατί θα το χτυπήσω καμμιά μέρα άσχημα και μετά θα πεθάνω. Θέλω να το δώσω στο παιδί μου κάποτε και θέλω να είναι σε καλή κατάσταση. Κάπου εκεί μπήκα στο forum και, σε συνδυασμό με το ίντερνετ, απέκτησα την ευκαιρία να δω εκατοντάδες κομμάτια που ποτέ δεν είχα δει σε βιτρίνες.Έτσι άρχισε η κατρακύλα. Δεν ησύχασα αγοράζοντας ένα ακόμη καθημερινό ρολόι, συνέχισα να κοιτάω, να διαβάζω και να διαλέγω μέσα στα οικονομικά μου πλαίσια. 2 χρόνια μετά το Omega έχω 3 ακόμη  ρολόγια, μάλλον φτηνά αλλά πολύ προσεκτικά διαλεγμένα, τα οποία λατρεύω.
Αυτήν τη στιγμή πιστεύω ότι δεν θα αγοράσω άλλο, αλλά επειδή το έχω πει αυτό τρεις φορές ως τώρα, αμφιβάλω. Όσο υπάρχει ο τρόπος να βλέπεις καινούργια πράγματα, τόσο σου δημιουργούνται ανάγκες.

+ 1   :up:

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 09:21:44 μμ »
voodooman +10 και απο μεν  :D

Αποσυνδεδεμένος JpoL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 09:24:08 μμ »
Πολύ balanced προσέγγιση στο θέμα ρολόι...
Ναδίρ...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 09:56:29 μμ »
θα σασ πω μια πολυ παλια πρωσωπικη εμπειρια

με εστειλαν οι γονεισ μου αμερικη για καλοκαιρι σε θειους στο ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Εκει τα ξαδελφια μου αποφασισαν να μου κανουν δωρο ενα ποδηλατο για να πηγαινω μαζι τους βολτες στα προαστεια

ο θειος μου συμφωνησε και μασ εβαλε στο καρο ....να παμε στο στορι να παρουμε του νεφειου μπισικλ

εκει λοιπον μολις φτασαμε βγαινει ενας πιτσιρικας με ενα SKATEBOARD του κουτιου το σηκωσα ψηλα στον αερα και το πεταξε κατω!

μειναμε με το στομα ανοικτο .....τι κανεις ΒΟΥ! μας απαντησε κατι σε στυλ...αν ανυσηχω αν το γρατσουνισω δεν θα το φχαριστηθω ποτε!!!!!! ποσο δικιο ειχε ο πιτσιρικας

καθε φορα που παιρνω κατι το χρησιμοποιω λες και το ειχα παντα

καθε δυο χρονια παιρνω καινουργιο αυτοκινητο πολλες φορες και το ιδιο μοντελο(κανω πολλα χιλιομετρα)

καθε φορα με το που το παραλμβανω του τραβαω και μια κλωτσια για γουρι!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΤΗΝ!

καλο βραδυ σε ολους.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 10:01:27 μμ »
Acid απάντηση +1 και λίγα λέω.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 10:05:27 μμ »
Νομίζω πως τα ρολόγια είναι το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο για άντρα που μπορείς να κληρονομήσεις (πάρεις η δώσεις) που να κουβαλά τόση ίστορια.

stavros k

+100 ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 14, 2008, 10:18:47 μμ »
<<Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΤΗΝ!>>
acidblack  =D&gt; =D&gt;

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 15, 2008, 12:22:02 πμ »

κι εγώ δεν έχω πολλά λεφτά έχω κι εγώ έναν γιο:
του έκανα δώρο στην βάπτισή του πριν από ένα μήνα ένα πολύχρομο swatch (ξέρετε: μαμά-νονά καδένα-σταυρουδάκι... πάτησε πόδι και ο μπαμπάς!) του το φοράω κάθε φορά που βγαίνουμε βόλτα (όταν πηγαίναμε θάλασσα το καλοκαίρι του φορούσα το Suunto-ίσα με αυτόν ήτανε!).
ότι ρούχα και να του πάρω, όπως και να τον ντύσω ή να κάνω τα μαλλιά του, όλοι λένε "η μαμά του τον έκανε ωραίο, τον έντυσε καλά..." και κάτι τέτοια!
βλέπουν όμως και το ρολογάκι του και λένε "α! οι άντρες βγήκαν βόλτα!"
Ε ΝΑΙ είναι υπέροχο!
αυτό που λατρεύω το βλέπω σε αυτόν και μου αρέσει ακόμη περισσότερο!
έχουμε κάτι ιδιαίτερο! οι δυο μας...
(εδώ που τα λέμε και κόρη να είχα τα ίδια θα'κανα!)

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 15, 2008, 06:19:32 μμ »
Tην προσεχη Κυριακη 19/10 παω Νεα Υορκη για μια βδομαδουλα...
Αν και το δολλαριο εχει ψιλοανέβει σε σχεση με περυσι που ειχα ξαναπαει,φοβαμαι μην δω κατι σε καμια βιτρινα σε καμια δελεαστικη τιμη,και κανω καμια τρελλα....
Δεν εχει τελος αυτη η αρρωστια!!!

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 15, 2008, 07:07:33 μμ »
Tην προσεχη Κυριακη 19/10 παω Νεα Υορκη για μια βδομαδουλα...
Αν και το δολλαριο εχει ψιλοανέβει σε σχεση με περυσι που ειχα ξαναπαει,φοβαμαι μην δω κατι σε καμια βιτρινα σε καμια δελεαστικη τιμη,και κανω καμια τρελλα....
Δεν εχει τελος αυτη η αρρωστια!!!
Τυχερέ !!!!!! :up:

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 15, 2008, 07:22:46 μμ »
new york new york!!!!!!

το μεγαλο μηλο με τρελαινει ισως γιατι πηγαινω αλλα δεν το χορταινω ποτε λογω δουλειας

και δεν προλαβαινω να δω και τιποτα !

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 15, 2008, 07:25:17 μμ »
new york new york!!!!!!

το μεγαλο μηλο με τρελαινει ισως γιατι πηγαινω αλλα δεν το χορταινω ποτε λογω δουλειας

και δεν προλαβαινω να δω και τιποτα !

Τώρα με έστειλες πιω πολύ !!! ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.