χαιρετίζω τους πάντες,
είμαι νέο μέλος όπως βλέπετε και νέος στον τομέα των ρολογιών γενικότερα. την αρχή την έκανα πριν λίγο καιρό όταν ο πατέρας μου ανέλαβε να μου αγοράσει για δώρο ένα seiko, τονίζοντάς μου ότι πρόκειται για ρολόγια με εξαιρετικούς μηχανισμούς και αντοχή (παραθέτω παρακάτω φωτογραφία). λίγο καιρό μετά, βρίσκω τον εαυτό μου να χαζεύει συχνά πυκνά ρολόγια που παρουσιάζετε στα διάφορα threads αυτού του forum και να ενδιαφέρεται για τους μηχανισμούς τους και όλα όσα τα αποτελούν. δεν ξέρω αν είναι προσωρινός ή όχι ο ενθουσιασμός μου, μιας και μέχρι πρότινος δεν γνώριζα σχεδόν τίποτα πάνω σε αυτά αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι πλέον έχω ένα φίλο στον αριστερό μου καρπό που μπορώ να του ρίχνω κλεφτές ματιές και να νιώθω καλά

ορίστε μια φωτογραφία του seiko

το μοντέλο είναι το SRX004P1. εσείς που γνωρίζετε περισσότερα πάνω σε αυτά, τί έχετε να πείτε για το συγκεκριμένο και τον μηχανισμό του (kinetic direct drive) ; έχω διαβάσει διάφορες απόψεις οι οποίες αντικρούονται. άλλοι θεωρούν ότι είναι αρκετά ανθεκτικός στον χρόνο και δύσκολα χρειάζεται αντικατάσταση λόγω βλάβης ενώ άλλοι έχουν αναφέρει προβλήματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.