Αποστολέας Θέμα: Invicta  (Αναγνώστηκε 20828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος s

• Just Registered
    • Προφίλ
Invicta
« στις: Απρίλιος 17, 2010, 03:23:14 πμ »
Καλησπέρα σας είμαι νέος στο forum με αγάπη για τα ρολόγια. Λέω αυτό το καιρό να πάρω ένα ρολόι μιας και μου περισσεύουν κάποια λεφτά αν και όχι πολλά. Έψαξα στο e-bay και βρήκα κάποια ρολόγια της invicta τα οποία μου άρεσαν στο μάτι αλλά δεν έχω καμία γνώση για αυτά. Η τιμή τους είναι γύρω στα 100 ευρώ και δεν θα είχα πρόβλημα να τα δώσω αλλά οι οικονομική μου κατάσταση δεν θα μου επέτρεπε να πετάξω αυτό το ποσό για ένα ρολόι που θα αχρηστευόταν ή θα έσπαγε με το περα παραμικρό μικρό μιας και δεν φημίζομαι για την λεπτότητα με την οποία μεταχειρίζομαι τα πράγματά μου. Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει κάποιες πληροφορίες πάνω στο θέμα θα ήμουν ευγνώμων.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Invicta
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 17, 2010, 03:36:28 πμ »
Καλώς ήρθες s
Η δική μου πείρα από invicta περιορίζεται το "θρυλικό" 8926 (όπως το έχουν χαρακτηρίσει στο wus) που είναι κλώνος του rolex submariner.
To θεωρώ (πάρα) πολύ καλό ρολόι για τα χρήματα που κοστίζει.
Εχε υπόψη σου ότι στις ΗΠΑ η εταιρεία τα πάει πολύ καλά, έχει μεγάλη γκάμα και αρκετούς "διάσημους" φίλους. Πως το καταλαβαίνω αυτό; Δεν είναι εταιρεία της πλάκας, με φθηνιάρικα προϊόντα.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 17, 2010, 03:47:03 πμ »
 Από μηχανισμούς, τι προέλευσης φοράεί;
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 17, 2010, 03:51:44 πμ »
citizen, selita , ETA στα μηχανικά
ISA, RONDA στα quartz
και τις δικές της, Technica Swiss Ebauche Microtenique (αυτό είναι μάλλον κίνα)
http://en.wikipedia.org/wiki/Invicta_Watch_Group

Aγαπημένη εταιρεία (σπόνσορας;) του φόρουμ http://www.watchgeeks.net/

Αποσυνδεδεμένος s

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 17, 2010, 10:57:28 πμ »
http://global.ebay.com/INVICTA_MENS_LEFTY_CHRONOGRAPH_MILITARY_XL_WATCH_4531/170471482331/item αν μπορεί κάποιος να το δει και να μου πει μια γνώμη.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 17, 2010, 11:05:03 πμ »
Νομίζω ότι αξίζει τα λευτά του και δεδομένου ότι είναι quarz είναι περισσότερο ανθεκτικό
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 17, 2010, 11:23:26 πμ »
Το κατάστημα φαίνεται οκ. Με προβληματίζει το θέμα τελωνείο. Το δέμα έρχεται από ΗΠΑ και θα είναι μεγαλούτσικο αφού το στέλνει με το κουτί του.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 17, 2010, 11:45:20 πμ από grecellin »

Αποσυνδεδεμένος s

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 17, 2010, 12:34:04 μμ »
Τι παίζει με το τελωνείο δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα και μάλλον θα είναι η πρώτη αγορά μου από ιντερνετ.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 17, 2010, 12:38:52 μμ »
Εντος ΕΕ δεν πληρώνεις τίποτα. Εκτός ΕΕ κανονικά πληρώνεις τελωνείο. Ενα δέμα, όπως αυτό πιθανότητα αν έχει μια σημαντική επιβάρυνση.

Περισσότερα εδώ: http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1025.0.html

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 17, 2010, 12:45:15 μμ »
Ομορφο ειναι το θεμα τελωνειο ομως ειναι ρισκο :)Δες μηπως το βρεις και σε μαγαζια εδω σε λογικες τιμες παντα.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 17, 2010, 11:18:57 μμ »
citizen, selita , ETA στα μηχανικά
ISA, RONDA στα quartz
και τις δικές της, Technica Swiss Ebauche Microtenique (αυτό είναι μάλλον κίνα)
http://en.wikipedia.org/wiki/Invicta_Watch_Group

Aγαπημένη εταιρεία (σπόνσορας;) του φόρουμ http://www.watchgeeks.net/

Τις ISA, πρώτη φορά τις ακούω. Αλλά σε γενικές γραμμές, φέρει αξιόπιστες μηχανές.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος kritikaros

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 21, 2010, 03:57:58 μμ »
καλησπέρα μετά από καιρό,
έχω τον αδερφό μου που έχει φάει φλασιά με το συγκερκιμένο Invicta Men's Chronograph Tachymeter Watch 6856,
κάπου το είδε?κάπου του το είπανε?δεν ξέρω...

μου ζήτησε να του πω τη γνώμη μου ή αν δεν βρω κάτι,αν είναι αξιόπιστη σαν εταιρεία.
όσο και αν το έψαξα δεν βρήκα κάτι(όχι ότι είμαι ειδικός βέβαια :P)

αν μπορεί κάποιος να βρει κάτι θα του ήμουν ευγνώμων...

Αποσυνδεδεμένος kritikaros

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 27, 2010, 12:31:08 πμ »
δεν ψάχνω για ρολόι αυτόν τον καιρό αλλά ψάχνωντας για το από πανω έπεσα πάνω σε αυτά:

http://www.amazon.com/Invicta-5249S-Diver-Stainless-Silver/dp/B002XC6VYM/ref=cm_cr_pr_pb_t

http://www.amazon.com/Invicta-5249W-Diver-Stainless-Steel/dp/B001D9FGAG/ref=pd_sim_dbs_watch_4

απλά άλλο χρώμα και τολμώ να πω ότι δεν με άφησαν αδιάφορο...ειδικά το μεταλλικό-γκρι

ή ακόμα και αυτό http://www.amazon.com/Invicta-Collection-Chronograph-Stainless-Steel/dp/B002PAPT1S/ref=pd_sbs_watch_6

που μου κάνει κάτι το ιδιαίτερο.

ειδικά αν είναι και στην πραγματικότητα αυτό το μέγεθος της προσφοράς αφού λέτε ότι τα αξίζουν τα λεφτά τους θα πρέπει να είναι εξαιρετικές περιπτώσεις

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 12:14:08 μμ »
invicta pro diver....ποιές οι διαφορές στο 9937 μοντέλο κ 8926?
επειδή κάποιος μπορεί να ψάχνει το νο1 σε πωλήσεις της εταιρείας κ να πέφτει συνέχεια σε αυτούς τους 2 κωδικούς...

http://zhenendeavor.blogspot.com/2010/07/9937-vs-8926.html

""""Why spend the extra few hundred bucks for something that looks the same?

Here are the differences between the low-end 8926 and the high-end 9937.

The 9937 uses a high-end sapphire crystal while the 8926 uses the mid-end mineral crystal. The 9937 has a larger cyclops (Magnification Bubble) than the 8926, which allows it to resemble more closely to the Rolex Submariner.

One of the largest differences are the movements. The 8926 uses a Japanese Miyota movement which is used in Citizen automatics. The Miyota is not bad at all! It’s really good, it just doesn’t compare with the Swiss Sellita SW200 movement used in the 9937. The differences in the movements are the 9937 has a 28,800 BPH compared to the 8926 that beats at 21,600. Now what does this mean? Sweeping second hand motion! That’s right, the 28,800 will move at 8 increments per second compared to 6 per second on the 21,600. That means the 9937 will tick smoother and because it beats at the same rate as a Submariner at 28,800. The second hand ticking will be nearly the same! While the 21,600 will be a bit rougher.

The 8926 will also have a cheaper bracelet, the 9937 uses a very strong sturdy bracelet that weighs a MEGATON! The end links on the 9937 also doesn’t fold like the 8926 does. Because of this, another closer resemblance with the 9937 to the Rolex Submariner.

The 9937 uses a slightly smaller minute hand than the 8926. The 8926 uses a minute hand that is the size of a Rolex 50th anniversary Submariner while the 9937 uses a regular sized one."""""
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2010, 01:42:22 μμ από DragonAce »

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 12:19:29 μμ »
invicta pro diver....ποιές οι διαφορές στο 9937 μοντέλο κ 8926?
επειδή κάποιος μπορεί να ψάχνει το νο1 σε πωλήσεις της εταιρείας κ να πέφτει συνέχεια σε αυτούς τους 2 κωδικούς...

[url]http://zhenendeavor.blogspot.com/2010/07/9937-vs-8926.html[/url]

Το 8926 έχει mako bezel... Το 8932 έχει coin bezel... To 9937 που αναφέρεις εσύ είναι ίδιο με το 8932 αλλά αντί για miyota έχει Sellita...
Α, και το 8926 είναι ελαφρώς μικρότερο...

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 01:10:12 μμ »
Το 8926 έχει mako bezel... Το 8932 έχει coin bezel... To 9937 που αναφέρεις εσύ είναι ίδιο με το 8932 αλλά αντί για miyota έχει Sellita...
Α, και το 8926 είναι ελαφρώς μικρότερο...

απότι συμπεραίνω προς το παρών, ο αριθμός 8 υποδειλώνει γιαπωνέζικο μηχανισμό κ ο αριθμός 9 ελβετικό. ωστόσο υπάρχουν κ άλλες μικροδιαφορές όπως στο μπρασελέ, τον κύκλωπα κ την ποιότητα του κρυστάλλου..

σχετικά με τη στεφάνη βρίσκω κ τις δύο σειρές είτε με coin είτε με mako στυλ, δες εδώ:
http://www.flickr.com/photos/mrbill/sets/72157604579356131/

το ίδιο θα φαίνεται κ αν στο google βάλουμε αναζήτηση τη σειρά 9χχχ θα δούμε φωτογραφία κ με τις 2 στεφάνες..

ο πρόεδρος της ινβίκτα ρωτήθηκε αν η αλλαγή στεφάνης οφείλεται στις αυστηρές συστάσεις που έκανε οι ρόλεξ σε όσους αντιγράφουν το design της να κάνουν ριζικές αλλαγές. αυτός απάντησε σαφώς αρνητικά ότι δεν οφείλεται σε αυτό αλλά στη σχεδιαστική εξέλιξη του μοντέλου...

αλήθεια ή ψέμα δεν έχει πολύ σημασία...

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 01:16:36 μμ »
Όπα, γράψε λάθος! Τα έμπλεξα.... Πρόσφατα πήρε η κοπέλα μου το 8932 και μπερδεύτηκα με τον κωδικό... Αυτό είναι quartz και λίγο πιο μικρό.
Το coin bezel είναι 8926c...

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 01:18:03 μμ »
Όπα, γράψε λάθος! Τα έμπλεξα.... Πρόσφατα πήρε η κοπέλα μου το 8932 και μπερδεύτηκα με τον κωδικό... Αυτό είναι quartz και λίγο πιο μικρό.
Το coin bezel είναι 8926c...

γιατί νομίζεις εγώ δεν έχω μπερδευτεί?  :partyman: :rolleyes:

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 07:25:49 μμ »
Invicta pro diver 8928 dual tone
Ένα ρολόι που με προβλημάτισε ιδιαίτερα πριν την αγορά του. Τόσο γιατί είναι στην ίδια κατηγορία με το εξίσου value for money Orient Mako και αμφιταλαντεύτηκα ιδιαίτερα στο ποιο από τα δύο, όσο κ για το χρώμα του. Σκεπτόμουν το μαύρο, το μπλε κ τελικά κατέλειψα στο dual tone. Όταν έκανα την προσφορά το μετάνιωσα γιατί άκουσα ότι «θα είναι γυφτιά» κλπ. Τελικά το ρολόι το βρήκα σε τιμή εξαιρετική κ κατέληξα σε αυτό. Μόνο 78$. Όταν έφτασε στα χέρια μου ξέχασα τα χρώματα, ξέχασα το μάκο ή κάποιο άλλο γιατί:
Διάμετρος: 39 χιλ. (44 με κορόνα). Ίσως το ποιο άνετο κ βολικό ρολόι που έχω φορέσει. Κάθεται εξαιρετικά στον καρπό σε σημείο να ξεχνάς ότι το φοράς. (οι μετρήσεις έχουν γίνει με χάρακα!)
Πάχος: 12 χιλ. , νομίζω δείχνει ότι είναι ένας κυριλέ diver για να στρώνει εύκολα το πουκάμισο.
Μπρασελέ: ξεκινάει στις μπάρες στα 20 χιλ κ καταλήγει στο κούμπωμα στα 18 χιλ. Παρόλο που το ρολόι είναι «καταδυτικό» δεν έχει προέκταση στο κούμπωμα για ευκολία στη χρήση στολής. Είναι στιβαρό και βαρύ. Είναι θορυβώδες χωρίς καλή συναρμογή πράγμα που το βρίσκω  εκνευριστικό. Φυσικά σε αυτά τα λεφτά δεν έχω δει μπρασελέ με ποιοτική συναρμογή κ «αθόρυβο» στις κινήσεις. Το dual tone είναι εξαιρετικό! Η invicta φημίζεται στη «πιάτσα» ότι κάνει τις καλύτερες επιμεταλλώσεις κ η επιχρύσωση που έχει γίνει στα κομμάτια του μπρασελέ είναι ισάξια πολύ ακριβότερων ρολογιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ρολόι να μην δείχνει καθόλου φθηνό, αλλά αντίθετα να σου δίνει την εντύπωση ότι είναι ρολόι τουλάχιστον 5 πλάσιας αξίας. Κακό κούμπωμα, χωρίς να σου δίνει σίγουρη αίσθηση ότι κούμπωσε στο πρώτο κλικ.
Στεφάνη: Χρυσή – μπλε. Έχει το κλασσικό luminate  μάτι των diver πράγμα που το βρίσκω πολύ θετικό. Θέλει 120 κλικ για μία πλήρη περιστροφή η οποία είναι μόνο προς τα αριστερά όπως συνηθίζεται στα divers. Γυρνάει με ικανοποιητική ευκολία χωρίς όμως να πιάνει τη ποιότητα κύλισης στεφάνης  ενός monster. Η στεφάνη παλιά χαρακτηριζόταν σαν coin edge κ ήταν πιστό αντίγραφο με το submariner Rolex, όπως δηλαδή κ το υπόλοιπο ρολόι. Πλέον κατόπιν φημολογούμενων πιέσεων που ασκήθηκαν από την ρόλεξ σε όλες τις εταιρείες με homage μοντέλα τους, η invicta αναγκάστηκε κ έκανε αυτή την «τυπική» αλλαγή. Φυσικά ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε ότι είναι φυσική κ σχεδιαστική εξέλιξη του νο1 πωλήσεων ρολόι τους.
Καντράν: Απλά καλής διαφάνειας ορυκτό κρύσταλλο, το οποίο για τα λεφτά του το βρίσκω εξαιρετικό! Στις 3 ώρα έχει την ένδειξη της ημερομηνίας με έναν «κύκλωπα» να υποβοηθάει για καλύτερη ένδειξη. Στο καντράν γράφει καθαρά το όνομα της εταιρεία με το σήμα της (φτερά) κ ποιο χαμηλά ότι είναι στα 200 μέτρα αδιάβροχο, αυτόματο κ επαγγελματικό. Η luminate είναι ικανοποιητική χωρίς να είναι Seiko, όπως είπαμε είναι ένα κυριλέ diver που θέλει να περνάει όμως άνετα τη βάση. Το καντράν είναι χρώματος navy blue κ ιριδίζει δίνοντας μια πολύ όμορφη εικόνα.
Κορόνα: επιχρυσωμένη. Κουμπώνει κ στρέφεται ικανοποιητικά.
Μηχανισμός: Miyota 21 jewel automatic (βγαίνει κ με ΕΤΑ σε τριπλάσια τιμή), μηχανή εξαιρετικά αξιόπιστη αλλά κ «πανάρχαια» χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Μια καλή λύση από την invicta ώστε να κρατήσει το κόστος χαμηλά. Τόσα χρόνια έχει αποδείξει του λόγου το αληθές  κ χαρακτηρίζεται πλέον διεθνώς «workhorse». Με κρύσταλλο η κάσα πίσω ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τη μηχανή, πράγμα που προσφέρει στην όλη θετική αισθητική του ρολογιού κ φυσικά σαν diver που σέβεται τον εαυτό του το κλασσικό κωνοειδές κούμπωμα της πίσω (το οποίο δε ξέρω για ποιο λόγο είναι έτσι).
Συμπέρασμα: το ρολόι είναι εξαιρετικό για τα λεφτά του. Αν κ monsterάκιας αν με ρωτούσατε ποιο κερδίζει τις εντυπώσεις θα σας έλεγα χαλαρά το pro diver. Είναι στιβαρό κ ποιοτικό. Πολύ όμορφο, εντυπωσιακό με αριστοκρατική φινέτσα. Δεν κάνει επουδενεί για φθηνό ρολόι ή κατώτερης ποιότητας. Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα «homage??»-κλώνους  τότε σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Προσωπικά δεν έχω τέτοιο θέμα κ εφόσον δεν μπορώ να αποκτήσω ένα submariner το invicta με κάνει πολύ ευτυχισμένο χωρίς να ντρέπομαι ότι φοράω μια ρέπλικα μιας κ η εταιρεία χωρίς ίχνος κομπλεξισμού στα αριστερά της κάσας έχει σκαλισμένο το όνομά της.
υγ. το ρολόι ήρθε σε ένα συμπαθέστατο κίτρινο κουτάκι, πολύ ποιοτικό κ γενικά μου πήρε 5 λεπτά να του βγάλω αυτοκόλλητα προστασίας, ετικέτες, καρτελάκια κλπ (ίσως έχουν κ αυτά τη σημασία τους για κάποια συμπεράσματα).

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 07:33:30 μμ »
Πολύ προσεγμενο. Δεν είναι; Αξιζει κάθε λεπτό του ευρού που εδωκες. Να δείχνει μόνο καλές ώρες.