Αποστολέας Θέμα: Montblanc ExoTourbillon Chronographe Watch  (Αναγνώστηκε 12330 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Montblanc ExoTourbillon Chronographe Watch
« στις: Απρίλιος 11, 2010, 11:56:36 μμ »
Ενα ρολόι chronograph και tourbillon, που φοράει την Calibre 16.60 chronograph movement, και θα κυκλοφορήσει σε πολύ περιορισμένους αριθμούς. 8 κομμάτια από χρυσό, 8 από λευκό χρυσό και ένα από πλατίνα (8 pieces made of 18 carats red gold and to 8 pieces made of white gold, while just one exclusive timepiece will be produced in platinum).

Και για τους ανικανοποίητους, που δεν βρήκαν αρκετά τα παραπάνω, υπάρχουν και οι ενδείξεις second time-zone, day/night function, εκτός από τα "τυπικά" hour, second and minute και τις ενδείξεις χρονογράφου.

περισσότερα στο watchsites.net

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: Montblanc ExoTourbillon Chronographe Watch
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 12, 2010, 07:41:44 πμ »
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Κομμάτι!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:08:51 μμ »
Ωραιο,αλλα η εν λογο εταιρεια δεν με πειθει.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:21:04 μμ »
Τα (πολύ) καλά ρολόγια τους έχουν τη Μινέρβα από πίσω. Οπως και κάποιες in-house panerai μηχανές. Θα μου πεις "τι απέμεινε από τη Μινέρβα;". Οπως και να έχει η μαμά (Richemont Group) έχει τη δυνατότητα και τους ανθρώπους να τα προικίσει με το καλύτερο που κυκλοφορεί.
Εμένα δε μου αρέσει το σχέδιο του καντράν. Ηθελα κάτι πιο ξεχωριστό. Αυτό έχω την αίσθηση ότι το έχω ξαναδεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:30:34 μμ »
Ωραιο,αλλα η εν λογο εταιρεια δεν με πειθει.

Δεν πειραζει...πειθει πολλους αλλους ;)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:36:51 μμ »
Μπα χλωμο,δεν πειθει κανεναν η Montblanc πιστεψε με,εχω δει παμπολλες συλλογες κανενας δεν εχει και ουτε θα ηθελε να αποκτησει.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:48:14 μμ »
Μπα χλωμο,δεν πειθει κανεναν η Montblanc πιστεψε με,εχω δει παμπολλες συλλογες κανενας δεν εχει και ουτε θα ηθελε να αποκτησει.

Εγω δεν σε πιστευω!!!! ;D ;D

Ο κοντος πανω στην μυτη σου,ειμαι εγω!!!! :P :P

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:48:55 μμ »
Τι δεν πιστευεις?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:53:01 μμ »
Αυτα που λες SER !!!Το γκρουπ εκανε μια εξυπνη κινηση και εδωσε τις μηχανες της Minerva στην Montblanc .Το αποτελεσμα ειχε την αποδοχη του κοινου. ;)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:55:54 μμ »
Οκ εδωσε μηχανες και?Δηλαδη η αποδοχη του κοινου που ειναι?Εκτος απο αυτο,τα υπολοιπα ρολογια της Montblanc αξιζουν τα τοσα χρηματα τους?Αυτο εννοω η εταιρεια δεν πειθει κατα τ αλλα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 12, 2010, 01:59:50 μμ »
Για ποιό κοινό μιλάμε; 8+8+1=17 ρολόγια θέλουν να πουλήσουν. Και τα προηγούμενα Montblanc/Minerva δεν τα βρίσκεις ούτε με μέσον (αν θυμάμαι καλά μια παλαιότερη κουβέντα που είχαμε στο φόρουμ)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:03:46 μμ »
Σωστος φιλε Κωστα.Μα γιατι ομως να παρουμε μια εταιρεια που ξεκινησε με πενες και διαφορα αλλα να την προτιμησουμε για ρολογια?Δηλαδη θελω να πω πως σε καποιον δεν θα προτεινα Montblanc να παρει και οχι Ω η μερα με τη νυχτα.Καλη μηχανη η Μινερβα αλλα:)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:09:38 μμ »
Οκ εδωσε μηχανες και?Δηλαδη η αποδοχη του κοινου που ειναι?Εκτος απο αυτο,τα υπολοιπα ρολογια της Montblanc αξιζουν τα τοσα χρηματα τους?Αυτο εννοω η εταιρεια δεν πειθει κατα τ αλλα.

Μου αρεσει η σιγουρια σου!!!!!

Developed in 1943 by Andres Frey, the calibre 48 movement is unusual in its attempt to incorporate Pythagorus' golden mean into the architecture of its bridges and the resulting design is distinctive and immediately recognizable. The golden mean is a proportion found frequently in nature that is often incoporated into architecture and product design. The manner in which the golden mean was used to divide the circular form of the movement into forty-five and ninety degree angles remains something of a mystery to me. The effect is not one that I find particularly attractive but it is functionally sound and provides an interesting diversion from the more common bridge designs

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:11:52 μμ »
Θα το αγοραζες?Αυτο λεω θα αφηνες εξω Zenith και Rolex στην ιδια τιμη με ενα Montblanc για να το παρεις?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:14:20 μμ »
Θα το αγοραζες?Αυτο λεω θα αφηνες εξω Zenith και Rolex στην ιδια τιμη με ενα Montblanc για να το παρεις?

Εψαχνα minerva pythagore,αν σου λεει κατι ,εχεις την απαντηση

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:18:27 μμ »
Οκ εγω δεν θα αφηνα το π.χ Rolex,Ω στα ιδια λεφτα για καποιο τετοιο η Montblanc,τοτε θα παιρναμε ολοι απο ενα.

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:20:59 μμ »
Καλό μεσημέρι,
θα ήθελα να ρωτήσω από πότε κάτι εταιρίες σαν την Mont Blanc και την Bulgari έγιναν εταιρίες ΥΩ?
Καλές εταιρίες και οι δύο με παράδοση, η κάθε μια στον χώρο της με εξαίρετα υλικά κατασκευής όχι όμως με παράδοση στην Ωρολογοποιία.Και τέλος πάντων ας υποθέσουμε ότι έχουμε χρήματα να αγοράσουμε το ανωτέρω ρολόι και ακόμα ας υποθέσουμε ότι κάνει περίπου το λιγότερο 30.000 € λόγω του ότι είναι συλλεκτικό.Γιατί να μην αγοράσουμε ένα άλλο ρολόι και ας μην είναι Τourbillon κάποιας άλλης φθασμένης ωρολογοποιίας με πολυπλοκότητα π.χ. VC,AP,L & S,PP,PF κ.λ.π.Έχω στο μυαλό μου μια εταιρία όχι πολύ παλιά, η Frederick Constant έχει βγάλει συλλεκτικό Tourbillon με περίπου τιμή γύρω στα 30.0000 €.Τέλος δεν αντιλέγω ότι τα υλικά κατασκευής και ο μηχανισμός δεν είναι κορυφαία,απλά αν μου δωρίζανε το ανωτέρω ρολόι ή κάποιο από αυτά που προανέφερα σίγουρα δεν θα επέλεγα το Montblanc.H ταπεινή μου άποψη.

Φιλικά, Girard

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:22:40 μμ »
Καλό μεσημέρι,
θα ήθελα να ρωτήσω από πότε κάτι εταιρίες σαν την Mont Blanc και την Bulgari έγιναν εταιρίες ΥΩ?
Καλές εταιρίες και οι δύο με παράδοση, η κάθε μια στον χώρο της με εξαίρετα υλικά κατασκευής όχι όμως με παράδοση στην Ωρολογοποιία.Και τέλος πάντων ας υποθέσουμε ότι έχουμε χρήματα να αγοράσουμε το ανωτέρω ρολόι και ακόμα ας υποθέσουμε ότι κάνει περίπου το λιγότερο 30.000 € λόγω του ότι είναι συλλεκτικό.Γιατί να μην αγοράσουμε ένα άλλο ρολόι και ας μην είναι Τourbillon κάποιας άλλης φθασμένης ωρολογοποιίας με πολυπλοκότητα π.χ. VC,AP,L & S,PP,PF κ.λ.π.Έχω στο μυαλό μου μια εταιρία όχι πολύ παλιά, η Frederick Constant έχει βγάλει συλλεκτικό Tourbillon με περίπου τιμή γύρω στα 30.0000 €.Τέλος δεν αντιλέγω ότι τα υλικά κατασκευής και ο μηχανισμός δεν είναι κορυφαία,απλά αν μου δωρίζανε το ανωτέρω ρολόι ή κάποιο από αυτά που προανέφερα σίγουρα δεν θα επέλεγα το Montblanc.H ταπεινή μου άποψη.

Φιλικά, Girard

+1 Σωστη σκεψη :)Κατα την γνωμη μου.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:25:29 μμ »
Τι χολοσκάς; Δεν απευθύνονται σε σένα. Κι αυτός που θα το αγοράσει δε θα ρωτήσει κανένα SER και blackbird σε κανένα φόρουμ. Τουλάχιστον στο δικό μας δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς.

Τώρα για τα ρολόγια της Μονμπλάν που έχουν ζωή λίγων ετών μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω από άποψη ποιότητας και σχεδιασμού. Και το Ρισμόν είναι εγγύηση συγκρίσιμη με τα δεκάδες χρόνια μιας οποιαδήποτε μεγάλης εταιρείας. Τρανταχτό παράδειγμα η Λάνγκε. Πριν την αναγεννήσουν είχε διακοπή της ιστορίας της (ως ανεξάρητη) 60 χρόνια. Σε 10 (δέκα) χρονάκια έγινε συγκρίσιμη με ΠΦ και ΒΚ. Και πριν το ΔΠΠ πόλεμο σιγά την παρουσία που είχε. Τώρα συζητάει κανείς πάνω σε ποια ιστορία στηρίχθηκε; Ουδείς, αφού βγάζει ρολογάρες.

Σε 5 (πέντε) χρόνια ας ξαναθυμηθούμε τι λέγαμε σήμερα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 12, 2010, 02:27:36 μμ »
Το minerva pythagore ειχε δυο μεγεθη κασας,33 χιλιοστα και 38.

Η μηχανη της minerva

και δες και αυτην εδω.και οι δυο καταπληκτικες,μονο που στον Daniel Roth μιλαμε για πολλα  $$$$$$$$$$

Going off on a tangent for a bit - the copper-toned numbers against the black dial found on this Athys II remind me of the Minerva Pythagore limited edition made for Timezone years ago, which old timers will remember; the colour on the Minerva was more orange though and had the fancy name of “Burnt Sienna” (actually an iron oxide pigment that is orangey in colour).