Παιδιά, να διευκρινήσουμε κάποια πράγματα.
1. Το προηγούμενο Στρελά δεν είναι 37άρι αλλά 39άρι. Αναφέρεται εδώ και αλλού
http://www.vostok-watches.com/ Home -› POLJOT -› Strela -› Poljot Strela Chronograph 3133-2121108
Δεν ξέρω γιατί στο ruwatch αναφέρεται ως 37άρι. Ίσως είναι λάθος μέτρηση ή τυπογραφικό που επαναλαμβάνεται.

2. Το 39άρι Στρελά δεν έχει σχεδόν καθόλου στεφάνη και σε συνδυασμό με τα ανοιχτά καντράν (άσπρο ή ασημί) δείχνει 40+
3. Το νέο 44άρι Στρελά (του Γιάννη) το χω δει "ζωντανό" και είναι πανέμορφο και φυσικά μέσα στη σημερινή μόδα που θέλει τα ρολόγια μεγάλα.
4. Ο Στέργιος (SER) έχει δίκιο που θέλει το νέο Στρελά. Είναι νέο παιδί και το ρολόι είναι υπέροχο και μοδάτο σε μέγεθος.
5. Έχοντας συζητήσει με τους Άρη, Γιάννη και Στέργιο για το θέμα αγοράς του νέου ή του προηγούμενου Στρελά, έχω να πω τα εξής.
α. Το προηγούμενο δεν είναι τόσο μικρό ώστε να μην φοριέται (δείχνει 40+). Φοριέται μια χαρά τουλάχιστον στον δικό μου καρπό (17,5 εκ.). Διαβάστε και εδώ
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,25.0.htmlβ. Το νέο έχει ζαφείρι ενώ το παλιό ορυκτό κρύσταλλο, αλλά κατά την γνώμη μου αυτό δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, μιας και δεν πρόκειται να το φορώ σε καταστάσεις που μπορεί να γρατζουνιστεί, μιας και στο θέμα σπάσιμο τα 2 κρύσταλλα δεν έχουν διαφορά, σπάνε σχεδόν το ίδιο εύκολα. Άλλωστε όλα μου τα ρώσικα με ορυκτό είναι, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
γ. Συμφωνώ ότι ούτε το νέο ούτε το πρώην δεν είναι για μοναδικό ρολόι. Είναι και τα δύο κουρδιστά και κατά ένα τρόπο όχι για κάθε μέρα (γνώμη μου).
δ. Όσον αφορά την τιμή θα δελεαζόμουν να πληρώσω ~600€ (στο ανώτατο όριο) για το νέο από τον Γερμανό, έχοντας όλα τα επιπλέον του (ζαφείρι, μέγεθος κάσας, lim.edition + εγγύηση), σε καμμιά περίπτωση όμως 900€. Ούτε καν 700-750.
ε. Με αυτό το τελευταίο ως δεδομένο, τα 300€ για αυτά που προσφέρει το προηγούμενο Στρελά είναι όχι απλώς πολύ καλά, αλλά παίρνεις ένα καθόλα ολοκληρωμένο ρολόι χρονογράφο. Για αυτό και θα το επέλεγα. Έχει και περισσότερες εκδόσεις. Και να μην ακούω αυτά τα περί "ρολογιών πάγκου". Απλά δεν ισχύουν, μακάρι τα ρολόγια που βρίσκει καποιος σε πάγκους να ήταν έτσι. Και μιλάω εκ πείρας....

6. Όσο για τα περί συλλεκτικότητας και ιστορικότητας του πρώην Στρελά, ας μην στεναχωρηθούν οι φαν του, αλλά δεν ισχύουν. Τα Στρελά που φορούσαν οι Ρώσοι κοσμοναυτες δεν είχαν την cal. 3133, αλλά την cal. 3017 και ήταν collumn wheel χρονογράφοι, βασισμένοι στις μηχανές που αγόρασαν από τους Ελβετους και οι οποίες έβγαζαν τον Venus 150. Αυτά τα Στρελα παράχθηκαν από το 1959-1979, οποτε και δεν συνέχισαν να χρησιμοποιούνται σε διαστημικές πτήσεις. Αργότερα η Poljot επανέκδοσε τα Στρελά με την 3133 πλέον. Ιστορικά λοιπόν είναι μόνο τα Στρελά με cal.3017 δηλαδή τα vintage. Εδώ
http://www.aviator-watch.com/ Chronographs > Vintage
7. Όσον αφορά το θέμα της μεταπώλησης που αναφέρθηκε, όταν δίνεις 300€ δεν σε νοιάζει αν θα το πουλήσεις . Αλλά και πάλι σε 1-2 χρόνια, σίγουρα θα το πουλήσεις τουλάχιστον 150€. Ενώ αν έχεις δώσει 700-800 για ρώσικο, δεν πα να χει ζαφείρια, ρουμπίνια και ό,τι άλλο θέλετε, δύσκολα ο άλλος θα δώσει 500-600 για να πάρει ρώσικο και μεταχειρισμένο....

('Αποψή μου).
Φιλικά Ηλίας