Αποστολέας Θέμα: ΒΑΛΒΙΔΑ ΗΛΙΟΥ  (Αναγνώστηκε 8149 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
ΒΑΛΒΙΔΑ ΗΛΙΟΥ
« στις: Απρίλιος 05, 2010, 10:29:00 μμ »
Προσφατα αγορα το Edox Class 1 Day-Date 500m αδιαβροχο(ρολογαρα να πω εδω)και πανω στο σημειο 10-11 εχει βαλβιδα ιλιου βιδωτη η οποια θελω να ρωτησω σε τι χρησιμευει?Ποτε την χρησιμοποιω δηλαδη μπορω και μετα απο καταδυση 100μ?Αν την ξεβιδωσω χωρις λογο τι γινετε?Αυτα τα ολιγα για αρχη ;D
                                                                    Φιλικα
                                                                      Ser

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 06, 2010, 03:51:27 μμ από SER »

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: ΒΑΛΒΙΔΑ ΙΛΙΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 05, 2010, 10:56:54 μμ »
Το θέμα αυτό το έχω ήδη αναφέρει σε ένα παλαιότερο post
Εν συντομία θα σου πώ ότι τό ήλιο μαζύ με το όξυγόνο χρησιμοποιείται σέ αντικατάσταση του αζότου γιατί στίς βαθειες καταδύσεις το άζωτο προκαλεί ένα είδος νάρκωσης στόν δύτη
Τωρα σε περίπτωση που το ρολόι παρουσιάσει μειωμένη αντοχή και για κάποιο λόγο μπεί το ήλιο στο εσωτερικό του με την βαλβίδα αυτή επιτρέπει την εξοδό του
Στο προηγούμενο ποst είχα πεί ότι από την στιγμή που δεν είσαι επαγγελματίας δύτης ένα τέτοιο ρολόι μάλλον δεν σου χρειάζεται αλλα περί ορέξεως ουδείς λόγος
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:01:06 μμ »
Θα διαφωνησω γιατι δηλαδη πρεπει να παρεις τετοιο ρολοι μονο αν εισαι δυτης?Απο ιστορια η Edox και απο αισθητικη και μηχανικη αποψη το ρολοι ειναι super.Αλλωστε ποσοι επαγγελματιες δυτες υπαρχουν για να το αγορασουν?Μειωμενη αντοχη?Δηλαδη?

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:06:53 μμ »
Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος αγοράζει και πληρώνει για αυτό που του χρειάζεται και στήν δική σου περίπτωση μάλλον αγοράζεις πράγματα που δεν σου χρειάζονται αλλα όπως είπα και πρήν περί ορέξεως ουδείς λόγος
Breil Manta
Philip watch

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:12:02 μμ »
Οκ αποψη σου δεκτη.Η δικη μου αποψη ειναι αλλη παντως και που ξερεις ισως μια μερα γινω επαγγελματιας δυτης.

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:18:04 μμ »
Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος αγοράζει και πληρώνει για αυτό που του χρειάζεται και στήν δική σου περίπτωση μάλλον αγοράζεις πράγματα που δεν σου χρειάζονται αλλα όπως είπα και πρήν περί ορέξεως ουδείς λόγος

να υποθεσω οτι εχεις μονο ενα ρολογακι κουαρζ αξιας 40-50 ευρω;η δεν το χρειαζεσαι γιατι βλεπεις την ωρα απο το κινητο;

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:21:55 μμ »
Οκ αποψη σου δεκτη.Η δικη μου αποψη ειναι αλλη παντως και που ξερεις ισως μια μερα γινω επαγγελματιας δυτης.
Σου το εύχομαι
Breil Manta
Philip watch

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:30:42 μμ »
να υποθεσω οτι εχεις μονο ενα ρολογακι κουαρζ αξιας 40-50 ευρω;η δεν το χρειαζεσαι γιατι βλεπεις την ωρα απο το κινητο;
Δέν είναι έτσι
Το να αγοράζει κανείς κάτι που χρειάζεται σημαίνει και ότι πληρώνει και αγοράζει κάτι που τουλάχιστον ξέρει τι είναι και σε τι χρησιμεύει και που έχει και κάποια κατ ελάχιστον πιθανότητα χρήσης
Το να αγοράζει κανείς ένα η περισσότερα ρολόγια είναι θέμα γούστου και τίποτα άλλο κατ εμέ
Οσο για το τι ρολόγια έχω και από τι βλέπω την ωρα θα ήθελα να σου πώ ότι λόγω εργασίας είμαι καθημερινά πολλές ώρες μπροστα σε ένα Computer με αποτέλεσμα να έχω πάντα εμπρός μου την ωρα και την ημερομηνία και παρ όλο αυτό έχω μία μικρή συλλογή ωρολογίων όχι και μεγάλης αξίας όμως
Breil Manta
Philip watch

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:39:19 μμ »
θα συμφωνησω μαζι σου οτι πρεπει ν αγοραζουμε οτι μας ειναι χρησιμο,αλλωστε παντα δηλωνα θαυμαστης του Διογενη του κυνικου ποτε ομως δεν μπορεσα να γινω κι οπαδος του.
Αν εγραψα κατι δεν ηταν για να σου απαντησω σε προσωπικο επιπεδο και νομιζω το αντιλαμβανεσαι,ηταν θα ελεγα κι ενα ειδος αυτοσαρκασμου,διοτι οπως πολλοι φιλοι απο εδω γνωριζουν,εκεινο που συνεχως λεω ειναι οτι δεν κανουμε αλλο απο το να τρεφουμε την ματαιοδοξια μας.
Συνεπως μια και η ματαιοδοξια δεν εχει ορια,τολμω να στολιζω τον καρπο μου,μ ενα 500 μετρα βαθους αδιαβροχο ρολοι,το οποιο ομως βγαζω ακομη και στη μπανιερα.
Κατοπιν τουτου μπορεις αφοβα να καλεσεις την κλουβα του ψυχιατρειου να με μαζεψει,δεν θα σε παρεξηγησω καθολου.   ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:46:40 μμ »
Δεν θα το κάνω
Οπως είπα και πολλές φορές ο καθένας κάνει ότι θέλει τα λευτά του και αγοράζει αυτό που θέλει
Breil Manta
Philip watch

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:52:27 μμ »
που χαθηκε αυτο το απλο και ωραιο "το φοραω επειδη μου αρεσει"   :P
Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music - the world is so rich, simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.
Henry Miller (1891 - 1980)
My Instagram

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 05, 2010, 11:54:40 μμ »
Συμφωνω φιλε Αλεξανδρε,το φοραω επειδη μου αρεσει ;)

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 06, 2010, 12:12:44 πμ »
To ΤΤ1 που έχω είναι στα 1000 μέτρα αδιάβροχο!
Το Enzo επίσης!
Το Aquagraph είναι στα 500 μέτρα αδιάβροχο!
Και το Ecozilla στα 300 μέτρα!

Κατέβηκα μέχρι 2 μέτρα και αυτά σε πισίνα!
Και σίγουρα θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς τα 60 και βάλε λουριά!

Στην ντουλάπα μου έχω παραπάνω από δύο μπλούζες, πουκάμισα, παντελόνια, παπούτσια κλπ(πλύνε το ένα - φόρα το άλλο...).

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος να ζήσει με ότι ακριβώς χρειάζεται!
Ακόμα και οι Καλόγεροι στο Άγιον Όρος, όπου επισκέπτομαι, έχουν παραπάνω από ένα κομποσκοίνι...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 06, 2010, 12:25:51 πμ »
Πολυ σωστος φιλε.Αλλωστε το ρολοι το φορας δεν σε φοραει.Οτι και να ναι οσα μετρα αδιαβροχο το χρειαζεσαι η οχι,αν το ερωτευτεις τελειωσε.Αλλωστε οπως ειπες κανεις δεν ζει μονο με οσα χρειαζεται στη ζωη,αλλωστε αυτα που δεν χρειαζομαστε μας κανουνε να θελουμε  να τα αποκτησουμε ακομα περισσοτερο ;D 8)

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 06, 2010, 09:28:33 πμ »
Η βαλβίδα ειναι από τα Λιόσια (Ίλιον) ??  ;D
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 06, 2010, 09:57:52 πμ »

Στο προηγούμενο ποst είχα πεί ότι από την στιγμή που δεν είσαι επαγγελματίας δύτης ένα τέτοιο ρολόι μάλλον δεν σου χρειάζεται αλλα περί ορέξεως ουδείς λόγος
Δηλ. φίλε μου..το Ω που έχω με τη βαλβίδα ηλίου..θα έπρεπε να το αποφύγω σαν αγορά ε?Λες να το αγόρασα για να βουτάω στα 300m?Μήπως μαζί με την αγορά του να έπαιρνα και μπουκάλες καταδύσεων??Ή όσοι έχουν Rolex submariner  είναι όλοι δύτες?Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές και ας μη λέμε διάφορα...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 06, 2010, 02:57:51 μμ »
Ser μην ανησυχείς για τη βαλβίδα ηλίου. Σου είναι παντελώς άχρηστη, εκτός κι αν κάνεις καταδύσεις κορεσμού, άλλα τότε θα γνώριζες για τη βαλβίδα. Βιδωμένη ή όχι δεν παθαίνει τίποτα το ρολόι σου.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 06, 2010, 03:39:42 μμ »
Ο ανθρωπος ρωτησε απλα τι ειναι βαλβιδα Ιλιου...οχι και να τον χεσουμε επειδη το αγορασε το ρολοι του (το οποιο ειναι κουκλι)

Προχωρα ΣΕΡ μην κολλας πουθενα
Το επομενο θα ειναι tourbillon

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 06, 2010, 03:42:19 μμ »
Ευχαριστω πολυ φιλε Δημητρη για την βοηθεια.Φιλε Mnimos29 η αληθεια ειναι πως μια βλαβιδα ιλιου φερνει παντα αναστατωση..Σε ευχαριστω πολυ :-*

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 06, 2010, 03:47:43 μμ »
Καλησπέρα σας,

αν μπορεί κάποιος ας διορθώσει τον τίτλο
ΗΛΙΟΥ
είναι όχι ΙΛΙΟΥ

και βέβαια φίλε SER δε σου χρειάζεται αλλά σου ΑΡΕΣΕΙ που είναι και το σημαντικότερο όπως και για μένα!
προτίμησε πάντως να την έχεις κλειστή!
Πολύ όμορφο το EDOX!!!
Λίγο πριν το πάρεις συζητούσα με τον φίλτατο Watch Collector για πιθανή αγορά του ...
Καλοφόρετο με ΥΓΕΙΑ!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...