Αγαπητοί φίλοι,
Τον τελευταίο καιρό με έχει καταβάλει το δαιμόνιο για αγορά "καλού" ρολογιού, πόθος τον οποίο τρέφω απο τα 18 μου χρόνια. Τώρα πλέον είμαι 27, έχω πιάσει μια καλή δουλειά και έχω μαζέψει ορισμένα χρήματα. Οπότε προσανατολίζομαι σε αγορά ρολογιού απο 2.000 μέχρι 2.500 Ευρώ (μετρητοίς, υπολογίζοντας και την έκπτωση) με τα εξής χαρακτηριστικά:
- Θέλω να είναι σχετικά ογκώδες και "αντρικό", οπότε μιλάμε για διαμέτρους περί τα 44 mm κατά προτίμηση.
- Θέλω να είναι sport αλλά και κλασσικό-διαχρονικό, καθώς σκοπεύω να το κρατήσω για μια ζωή. Προτιμώ bracelet ή λουράκι απο καουτσούκ και όχι δερμάτινο, γιατι το τελευταίο το θεωρώ πιο dress. Εγώ θέλω κάτι για όλες τις περιστάσεις, αλλά και για τη δουλειά όπου πάω με κουστούμι.
- Θέλω να έχει ένα prestige η μάρκα και να είναι αναγνωρίσιμη. Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ πως αφού είναι να διαθέσω τόσα χρήματα (που προσωπικά τα θεωρώ πολλά), θέλω κάτι με κύρος και όχι π.χ το ακριβότερο Seiko του κόσμου (χωρίς να ξέρω πόσο κάνει).
Απο τα φοιτητικά μου χρόνια στην Αγγλία είχα κόλλημα με το Rolex GMT Master II ενός φίλου, το οποίο ήταν μισό ατσάλι-μισό χρυσό, με μαύρο καντράν. Βέβαια είναι εκτός budget...Ίσως στο μέλλον.
Τον τελευταίο καιρό έχω φάει απίστευτο κόλλημα με το Breitling Superocean Heritage..
http://www.harrybishop.ca/wp-content/uploads/2008/01/breitling21.JPGΠήγα και στο μαγαζί, το δοκίμασα και είναι απίστευτο. Ποιά η γνώμη σας? Μου το αφήνουν περίπου 2.000 ευρώ μετρητοίς. Η νούμερο 2 επιλογή είναι ένα Baume et Mercier Riviera όπως το παρακάτω:
http://www.wristwatchhaven.com/wp-content/uploads/2009/04/baume-mercier-riviera-magnum-xxl-automatic.jpgΠαίζει στα ίδια λεφτά και είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερο, αν και δεν έχει το τόσο κλασσικό look του Breitling...Συν οτι η Breitling μου κάνει και πιο πολύ σαν μάρκα. Απο τη άλλη σκέφτηκα και για λίγο τα Omega (Seamaster Planet Ocean), αλλά πάντα μου έκαναν λίγο παπουδίστικα και λίγο υποκατάστατα της Rolex (κάτι σαν το Rolex του φτωχού, no offence...). Αν και είναι και αυτά πανέμορφα ρολόγια και με φοβερούς μηχανισμούς απο όσα μαθαίνω (αν και μεταξύ μας, θα ζήσω ακόμη και αν το ρολόι μου χάνει λίγα λεπτά...Αν με ενδέφερε 100% η ακρίβεια θα έπαιρνα ένα Casio)
Περιμένω γνώμες και προτάσεις!!