Αποστολέας Θέμα: Συστήματα ήχου;  (Αναγνώστηκε 5885 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συστήματα ήχου;
« στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:08:56 μμ »
Γνωρίζει κανείς φίλτατος από δω από συστήματα ήχου;
Θέλω να στήσω ένα καλό σύστημα για το σπίτι και θα ήθελα γνώμες.
Το "καλό" δεν μπορώ να το ορίσω επακριβώς. Αυτό που επιζητώ είναι πολύ καλή ποιότητα ήχου.
Φαντάζομαι βαρύτητα πρέπει δοθεί στον ενισχυτή. Και τα ηχεία μάλλον;
Για πείτε...

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Συστήματα ήχου;
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:12:45 μμ »
Μεχρι που μπορεις να φτασεις χρηματικα;
Το θελεις για ακροαση μονο η και για home cinema;

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:14:13 μμ »
Σίγουρα πας σε λύση προενισχυτή και τελικού αν σε ενδιαφέρει η υψηλή πιστότητα ή σε ένα καλό ολοκληρωμένο.
Σίγουρα πρέπει να δώσεις πολύ μεγάλη βάση στα ηχεία.
Αρχικά ξεκινάς απο το τι μουσικη ακούς και σε τι εντάσεις. Σε τι χώρο θα τοποθετηθεί το όλο σύστημα και το βασικότερο όλων το οικονομκό.
Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς αν αργότερα θα σε ενδιέφερε "αναβάθμιση" σε Home Cinema ή θα δώσεις βάση στη στερεοφωνία.
Έχε στο νου σου τέλος οτι μπορείς να ξεκινήσεις με 1000 Ευρώ και να φτάσεις όπου έχεις διάθεση  ;D

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:30:31 μμ »
Μεχρι που μπορεις να φτασεις χρηματικα;

Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα σε αυτή την ερώτηση.

Το θελεις για ακροαση μονο η και για home cinema;

Αρχικά μόνο για ακρόαση. Θα προτιμούσα όμως να έχω και τη δυνατότητα (ή την πολυτέλεια  :-\) να το χρησιμοποιήσω και για το home cinema κάποια στιγμή αργότερα. Όμως αυτό δεν είναι κριτήριο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:38:11 μμ »
Σίγουρα πας σε λύση προενισχυτή και τελικού αν σε ενδιαφέρει η υψηλή πιστότητα ή σε ένα καλό ολοκληρωμένο.

Προενισχυτής+τελικός vs. ολοκληρωμένο λοιπόν. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση/τιμή;

Αρχικά ξεκινάς απο το τι μουσικη ακούς και σε τι εντάσεις.

Όχι ιδιαίτερα δυνατά, όπερ σημαίνει ότι η ένταση δεν με απασχολεί και τόσο. Η καθαρότητα του ήχου (πιστότητα;) είναι αυτό που θα θελα πρωτίστως.

Σε τι χώρο θα τοποθετηθεί το όλο σύστημα ...

Σε χώρο περίπου 60 τετραγωνικών.
Σκέφτομαι μάλιστα μήπως μπορέσω να τοποθετήσω τα ηχεία σε περιμετρική διάταξη. Θα πρέπει να είναι ασύρματα;
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 30, 2010, 12:44:39 μμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:39:49 μμ »

Μια γνώμη. Από εδώ ξεκινα Χάρη. Αλλο πράγμα τα 4 όργανα και άλλο τα 114.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:43:20 μμ »

Μια γνώμη. Από εδώ ξεκινα Χάρη. Αλλο πράγμα τα 4 όργανα και άλλο τα 114.

Ναι, ετοιμαζόμουν να γράψω ότι την πιστότητα την επιζητώ στην πολυοργανική μουσική, ωστόσο δεν ακούω αποκλειστικά τέτοιους είδους μουσικές οπότε...

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:51:05 μμ »
Προενισχυτής+τελικός vs. ολοκληρωμένο λοιπόν. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση/τιμή;

Υπάρχει πάρα πολη μεγάλη διαφορά στην απόδοση. Σκέψου το πολύ απλό, δύο τροφοδοτικά σε δυο ανεξάρτητα κουτιά. Πιο απλά η λειτουργία του ενός δεν εππηρεάζει το άλλο.
Το άσχημο είναι οτι ένας απλός ολοκληρωμένος κοστίζει απο ενδεικτικά 300 ευρώ και με 300 ευρώ δεν υπάρχει σχεδόν κανείς προενισχυτής ή τελικός...

Όχι ιδιαίτερα δυνατά, όπερ σημαίνει ότι η ένταση δεν με απασχολεί και τόσο. Η καθαρότητα του ήχου (πιστότητα;) είναι αυτό που θα θελα πρωτίστως.

Όπως είπε και πριν ο φίλος Κώστας τι μουσική ακούς? Για παράδειγμα η καθαρότητα σε ένα συμφωνικόυ έργου είναι πολύ διαφορετική απο αυτή ενός συνόλου τριών οργάνων.

Σε χώρο περίπου 60 τετραγωνικών.
Σκέφτομαι μάλιστα μήπως μπορέσω να τοποθετήσω τα ηχεία σε περιμετρική διάταξη. Θα πρέπει να είναι ασύρματα;

Ο χώρος είναι μια χαρά σε μέγεθος. Το πως θα τα τοποθετήσεις είναι ένα θέμα απο μόνο του αφού εξαρτάτααι απο τη διάταξη του χώρου τιις κολώνες κτλπ.
Αν δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με τα καλώδια (αισθητικά) θα σου πρότεινα να πας ένα καλό ζευγάρι καλώδια και να απολαμβάνεις τη μουσική σου έτσι.

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 30, 2010, 12:55:19 μμ »
Επίσης έχε στο νου οτι στην υψηλή πιστότητα υπάρχουν δυο σχολές.
Οι τρανζιστοράτη και η λαμπάτη, κάθε μια με τα υπέρ και τα κατά.
Θα βοηθούσε πολύ αν μας έλεγες το κόστος που θέλεις να κινηθείς.
Επίσης εγώ θα σου πρότεινα να αποκτήσεις και ακούσματα μόνος σου για να καταλάβεις πάνω κάτω τι σου αρέσει και τι όχι.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 30, 2010, 01:23:01 μμ »
Και το τι θα επιλεξεις απο ενισχυτικα εξαρταται και απο τι ηχεια θα οδηγησεις. Μην ξεχνας οτι αυτο που θα ακους στο τελος θα προερχεται απο αυτα! Οποτε και τα καλυτερα ενισχυτικα να παρεις με μετρια ηχεια, μετρια θα ακους... και το αντιστροφο βεβαια!
Γνωμη μου ειναι να μην αρχισεις να τρελαινεσαι με "High End" πανακριβες συσκευες γιατι απλα σε ποιοτητα ανεβαινουν 1-2 σκαλια εναντι των πιο συμβατικων αλλα σε τιμη τα ανεβαινουν 10-10! Κοιτα τα value for money μηχανηματα. Εκτος κι αν αναζητας το απολυτο το οποιο βεβαια θα εχει και παρα πολλες παραμετρους!

Κοιταξε σε κατι καλο ολοκληρωμενο με ξεχωριστο τροφοδοτικο ανα καναλι ωστε να εχεις και τη δυνατοτητα για πολυκαναλο ηχο. Αν πας σε προ-τελικο σε πολυκαναλους θες πολλα! Υπαρχουν προτασεις που ειναι ΠΟΛΥ καλες για τις τιμες τους και δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο πολυ ακριβοτερες.
Τελος εχε κατα νου οτι ηχεια αναβαθμιζεις πιο ευκολα, οπως και πηγη (CD, DVD, Πικαπ) ενω ενισχυτικα πιο δυσκολα. Οποτε ριξε περισσοτερο βαρος εκει (χωρις να το παρακανεις!)

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 30, 2010, 01:48:43 μμ »
Χάρη καλησπέρα,
όπως ανέφεραν και τα προηγούμενα παιδιά όλα εξαρτώνται από το ποσό που θες να διαθέσεις για την αγορά ενός συστήματος.
Κατά την ταπεινή μου άποψη το Α και το Ω ενός συστήματος είναι τα ρεύματα και μετά ο ενισχυτής σε συναρτήσει με τα ηχεία.
Εγώ είμαι λάτρης της λάμπας και πλέον δεν ξαναγυρίζω στο τρανζίστορ.

Φιλικά Τάσος

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 30, 2010, 01:56:28 μμ »
Θα βοηθούσε πολύ αν μας έλεγες το κόστος που θέλεις να κινηθείς.

Νομίζω ότι δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1500 ευρώ. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

Επίσης εγώ θα σου πρότεινα να αποκτήσεις και ακούσματα μόνος σου για να καταλάβεις πάνω κάτω τι σου αρέσει και τι όχι.

Υπάρχουν σημεία που μπορεί κανείς να ακούσει ο ίδιος τα διαφορετικά συστήματα;

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 30, 2010, 01:59:31 μμ »
Υπαρχουν προτασεις που ειναι ΠΟΛΥ καλες για τις τιμες τους και δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο πολυ ακριβοτερες.
Τελος εχε κατα νου οτι ηχεια αναβαθμιζεις πιο ευκολα, οπως και πηγη (CD, DVD, Πικαπ) ενω ενισχυτικα πιο δυσκολα. Οποτε ριξε περισσοτερο βαρος εκει (χωρις να το παρακανεις!)

Κάτι πιο συγκεκριμένο φίλε nyo;
Αν όχι δημόσια, με PM.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 30, 2010, 02:07:20 μμ »
Εγώ είμαι λάτρης της λάμπας και πλέον δεν ξαναγυρίζω στο τρανζίστορ.

Τάσο, αυτό το έχω ακούσει κι από άλλους κατά καιρούς, ποτέ όμως δεν φρόντισα να μάθω περισσότερα...
Ποιες είναι οι (ποιοτικές) διαφορές, εν τάχει;

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 30, 2010, 02:21:46 μμ »
Τάσο, αυτό το έχω ακούσει κι από άλλους κατά καιρούς, ποτέ όμως δεν φρόντισα να μάθω περισσότερα...
Ποιες είναι οι (ποιοτικές) διαφορές, εν τάχει;

Κατ' αρχήν το βασικό όπως ξέρεις η Ελλάδα έχει τα χειρότερα ρεύματα με πολλές πτώσεις τάσεως και πολύ κακής ποιότητας ρεύμα το οποίο προκαλεί θόρυβο.Ο ενισχυτής όταν συνδεθεί με τα ηχεία στέλνει ρεύμα το οποίο μετατρέπεται σε ήχο.Το ρεύμα επειδή δεν είναι καθαρό και έχει θόρυβο θολώνει την εικόνα του ήχου με αποτέλεσμα να ακούς άλλα πράγματα από αυτά που πρέπει.Θα μου πείς τι να κάνεις?Πολλά αλλά είναι πολυέξοδο.Εκτός του ότι το ρεύμα είναι πολύ κακής ποιότητας,παίζουν ρόλο και οι κακές καλωδιώσεις στις οικίες επειδή τα καλώδια είναι ποιοτικά χάλια με ελλειπή θωράκιση.
Αυτά τα λίγα, αν θέλεις παιρετέρω ανάλυση συνεχίζω σε άλλο post αλλά είναι κικεώνας το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 30, 2010, 02:24:50 μμ »
Ξέχασα όσο για τις ποιοτικές διαφορές είναι μέρα με την νύχτα, δεν μπορείς να το φανταστείς!

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 30, 2010, 02:40:00 μμ »
1500 ευρω για ενισχυτη + ηχεια + πηγη  ???

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 30, 2010, 02:58:42 μμ »
1500 ευρω για ενισχυτη + ηχεια + πηγη  ???

Χλωμό;

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 30, 2010, 03:41:50 μμ »
Παρακαλείστε όπως να καταθέσετε κάτοψη του χώρου με πλήρη στοιχεία διαστάσεων στήθους, μέσης, γοφών. Θέσεις παραθύρων, πορτών, επίπλων, μπιμπελό, αμυντικών, μέσων κι επιθετικών εκτός κι αν παίζετε σύστημα 4-5-1 οπότε είναι ένας. Για τον τερματοφύλακα μη μας πείτε, γνωρίζουμε τη θέση του.

Παρακαλείστε να μας ενημερώσετε για το είδος της μουσικής που ακούτε. Κλασσική; άσιντ τζαζ; άσιντμπλάκ; ρώσικη; ουγγαρέζα ή μελιτζανοσαλάτα; Μήπως δημοτικά Τουκίτσμανκλέη; ελαφρολαϊκά; χοντρολαϊκά; καρσιλαμάδες έξωντέρτιακαικαημοί; Γενικά την ακούτε;

Όσο για το ποσό που θέλετε να κινηθείτε είναι μέχρι ένα Ντόξα; ένα Μπούντεσβερ ή ένα Ροτβάιλερ; ένα Πανεράι ή μήπως όλα μαζί και το τουρμπιγιόν δώρο;

Επίσης μια θεωρημένη δήλωση από το ΚΕΠ και φορολογική ενημερότητα.

Αν μετά απ' όλα αυτά αισθάνεσθε χλωμός; με τις υγείες σας.

φιλικά
Χαζομπαμπάς, έχω τζαζέψει

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 30, 2010, 03:49:22 μμ »
Οχι καθολου! Απλα δεν θα περιμενεις καμια τρελη ποιοτητα!
Αν μπορεις παντως ανεβα στα 2000, εχεις καλυτερες επιλογες.

Δες ενισχυτη YAMAHA RX-V863, YAMAHA RX-V1800 (πιο ακριβος αλλα value for money),   DENON AVR-2809, Pioneer  VSX-LX52
Απο ηχεια Dali Concept 6, Tannoy Mercury F4, Magnat Vintage Alu Tower, Acoustic Energy AE-209
τωρα απο πηγη τι θελεις να παιζει; μονο CD; CD-DVD; BlueRay;