Αποστολέας Θέμα: Pam 312 και ακρίβεια  (Αναγνώστηκε 2670 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Pam 312 και ακρίβεια
« στις: Μάρτιος 25, 2010, 04:34:35 μμ »
Παρακαλώ τους κατόχους του 312 να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους, σχετικά με ακρίβεια του χρόνου που τα ρολόγια τους κρατούν.

Είμαι σχεδόν έτοιμος να προχωρήσω στην αγορά του αλλά διάβασα ένα Post στο paneristi, για προβλήματα σχετικά με τον χρόνο που κρατούν ( αν εισαι πολυ δραστήριος όταν τα φοράς κερδίζουν μέχρι και 80 δεύτερα την ημέρα) και μου έβαλαν δεύτερες σκέψεις.

Τα φώτα σας παρακαλώ.

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Pam 312 και ακρίβεια
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 25, 2010, 05:55:21 μμ »
3 μήνες που το έχω  κερδίζει σταθερά 3 δεύτερα την ημέρα τώρα απο δραστηριότητα μπορώ να πώ οτι κινούμε αρκετά.

Αποσυνδεδεμένος PUGilator76

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 25, 2010, 08:38:29 μμ »
Μέχρι Ιαν. 2009 ήμουν κάτοχος Quartz κι έτσι τα αυτόματα (και οι ιδιαιτερότητές τους) μου ήταν κάπως πρωτόγνωρα.
Συγκεκριμένα το 312 έφευγε μπροστά εμφανώς (χωρίς να το μετρώ για να σου πω με ακρίβεια πόσο)
Στην συνέχεια, ευτυχώς ή δυστυχώς, ανακάλυψα υγρασία >:# => έφυγε για σέρβις, ήρθε πεντακάθαρο (με ωραία νάυλον θήκη μεταφοράς) ΚΑΙ ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ακρίβεια αυτή τη φορά (τολμώ να πώ πως πλέον δεν χάνει καθόλου)
Σημείωση: το φορώ συνέχεια καθημερινά, το βραδυ κοιμάται ανασκελα στο κομοδίνο :)

Οπότε φαντάζομαι πως είναι αξιόλογο, βέβαια οι πιο διαβασμένοι θα σε ενημερώσουν πιο εμπεριστατωμένα

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 25, 2010, 09:06:45 μμ »
80  δεύτερα τη μέρα, σημαίνει πως το ρολόι πρέπει να πάει στο εξουσιοδοτημένο σέρβις για ρύθμιση -δεν είναι φυσιολογική απόκλιση. Σε γενικές γραμμές, ακόμα και σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις τα τυχόν προβλήματα λύνονται στο σέρβις -δεν έχω 312 αλλά, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω ακούσει γενικά ότι η μηχανή τους παρουσιάζει προβλήματα. Το 090 μου κέρδιζε γύρω στα 20 δεύτερα τη μέρα, μετά από τη ρύθμιση ήταν μια χαρά -το 233 δεν έχω αξιωθεί να το μετρήσω ακόμα...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 25, 2010, 10:00:40 μμ »
80  δεύτερα τη μέρα, σημαίνει πως το ρολόι πρέπει να πάει στο εξουσιοδοτημένο σέρβις για ρύθμιση -δεν είναι φυσιολογική απόκλιση. Σε γενικές γραμμές, ακόμα και σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις τα τυχόν προβλήματα λύνονται στο σέρβις -δεν έχω 312 αλλά, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω ακούσει γενικά ότι η μηχανή τους παρουσιάζει προβλήματα. Το 090 μου κέρδιζε γύρω στα 20 δεύτερα τη μέρα, μετά από τη ρύθμιση ήταν μια χαρά -το 233 δεν έχω αξιωθεί να το μετρήσω ακόμα...

Οχι Νικο. Συνέβη σε 2 ρολόγια στον ιδιο άνθρωπο.
Του αλλαξαν το ενα με κατακαινουργο και επομενης σειράς και πάλι το νεο το έκανε.
http://www.network54.com/Forum/353391/thread/1269438339/Question+about+312+movement+problems.

Σε αυτό το ποστ απάντησε ένας "ρολογάς" και ποσταρε κάτι τεχνικά με όρο knocking.
http://www.network54.com/Forum/353391/thread/1269475258/Watchmaking-+Knocking+explained+%28312+discussion+continued%29

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 25, 2010, 10:23:32 μμ »
Πιστεύω γενικότερα ότι αν είναι να σου τύχει κάποιο "προβληματικό" θα σου τύχει ,, εφόσον όλα διορθώνονται με το service "ούτε γάτα ούτε ζημιά" απο την άλλη θα μου πείς μα καλά καινούργιο ρολόι και να μου βγεί προβληματικό ,, μεγάλη ατυχία που δυστυχώς δεν μπορείς να προβλέψεις σε οποιοδήποτε προιόν.

Αποσυνδεδεμένος BIG PILOT

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 26, 2010, 09:55:03 πμ »
εχω στην κατοχη μου το 312 κανενα 6 μηνο και απο χρονο ειναι οκ.δεν εχω μετρησει ακριβως δευτερολεπτα αλλα η αποκλιση του στο μηνα ας πουμε πανω, ειναι του λεπτου αντε λιγο παραπανω.
και το φοραω καθημερινα...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 26, 2010, 11:29:07 πμ »
Ο Μέρφυ χτύπησε και μάλιστα δύο φορές τον ίδιο άνθρωπο. Το Μητσοτάκη τι τον έχει;

Προβλήματα εμφανίζονται και στα καλύτερα προϊόντα. Απ' ό,τι φαίνεται είναι μεμονομένο συμβάν.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 26, 2010, 11:52:59 πμ »
Ο Μέρφυ χτύπησε και μάλιστα δύο φορές τον ίδιο άνθρωπο. Το Μητσοτάκη τι τον έχει;

Προβλήματα εμφανίζονται και στα καλύτερα προϊόντα. Απ' ό,τι φαίνεται είναι μεμονομένο συμβάν.

Φιλικά
Δημήτρης

εμενα σε ρολοι αλλης ''καλης'' εταιριας ο μερφυ με εχει χτυπησει 3 φορες...και δεν ειμαι εγγονος του Μητσοτάκη :) :)

Αποσυνδεδεμένος omega

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 26, 2010, 03:02:52 μμ »
εμενα σε ρολοι αλλης ''καλης'' εταιριας ο μερφυ με εχει χτυπησει 3 φορες...και δεν ειμαι εγγονος του Μητσοτάκη :) :)

Για πες μάρκα μοντέλο και τι έγινε..
Θέλω να αγοράσω το Seiko 5 του SER έναντι 50 ευρώ
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5535.0.html
                               :mg: