Αποστολέας Θέμα: Aquatimer  (Αναγνώστηκε 8074 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

persistance

• Επισκέπτης
Aquatimer
« στις: Μάρτιος 12, 2007, 09:28:32 μμ »
Αν κάποιος μου πρότεινε πριν πέντε χρόνια να αγοράσω ένα IWC σίγουρα δε θα απαντούσα καταφατικά. Δε μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ξόδευα ένα σεβαστό ποσό για να αγοράσω ένα ρολόι που στη μέχρι τότε γνώση μου φόραγε μια μηχανή Valjoux. Τι παραπάνω θα μπορούσε να μου προσφέρει από ένα Fortis B42 DiversΆ το IWC Aquatimer εκτός από το κύρος του ονόματος. Σήμερα βρήκα την ευκαιρία έχοντας πλέον και τα δυο ρολόγια να καταλάβω τη διαφορά. Είναι και τα δυο καταδυτικά, έχουν φαινομενικά τουλάχιστον την ίδια μηχανή, τα ίδια complications, αλλά το ένα έχει κάτι παραπάνω από τη διπλάσια τιμή του άλλου.

Οκ αυτή η Valjoux έχει χάσει πλέον τη ταυτότητα της γιατί το κεντρικό ελατήριο (το βαρελάκι) είναι διαφορετικό, το Balance είναι χρυσό, η τρίχα του Balance είναι διαφορετική και το αντίβαρο έχει χρυσό επάνω του (!) για να είναι πιο αποδοτικό το αυτόματο σύστημα κουρδίσματος – λόγο βάρους. Δικαίως λοιπόν η IWC μπορεί να την ονομάσει caliber 7922. Το Fortis B42 έχει απλά την Valjoux 7750 και μάλιστα τη βασική ποιότητα αυτής. Για κάποιον όμως που δεν γνωρίζει αυτές τις λεπτομέρειες, και τα δυο ρολόγια μπορούν να κρατήσουν με εξαιρετική ακρίβεια την ώρα.

Έχοντας δοκιμάσει το Fortis για παραπάνω από 2 χρόνια μπορώ να πω με σιγουριά πλέον πως ο μόνος λόγος που το έχω ακόμα στη κατοχή μου είναι το πολύ όμορφο Pilot - Diver Design που έχει. Το ατσάλι της κάσας αν και ανοξείδωτο (δε γνωρίζω designation) είναι ανέλπιστα μαλακό. Χαράσσεται εύκολα και η ποιότητα του με έχει είδη αναγκάσει να αλλάξω μια φορά τη στεφάνη του όταν αυτή στράβωσε (!) από ένα απλό χτύπημα που οποιοδήποτε άλλο ρόλοι θα είχε αντέξει με μια μικρή γρατσουνιά. Ακόμα ποιο απογοητευτικό ήταν όταν η κεφαλή της κορόνας ξεκόλλησε από τον άξονα της καθώς τη βίδωνα επάνω στο λαιμό της κάσας. Αυτό συνέβη γιατί ο άξονας είναι σφηνοτος επάνω στη κορόνα και δεν αντέχει την ροπή σφιξίματος από την τεράστια σε διάμετρο κορόνα. Οι βίδες από το μπρασελε (μπαρετοβιδες και βίδες από τα κομμάτια) καταστράφηκαν οι βόλτες τους μετά από τις πρώτες δυο αλλαγές μήκους. Σε μια περίπτωση μάλιστα δε μπόρεσα ποτέ να αφαιρέσω ένα κομμάτι του μπρασελε.

Η στιβαρότητα του IWC και η ποιότητα του ατσαλιού είναι ξεκάθαρη από τη πρώτη στιγμή. Τα μπουτον και η κορόνα έχουν εκπληκτικές ανοχές. Αν και φαίνεται πιο εύθραυστο ρολόι στη ουσία είναι ένα σκληρό, συμπαγές σύνολο και ίσως το ποιο άνετο ρολόι που έχω φορέσει μέχρι τώρα. Η ίδια διαφορά ποιότητας φαίνεται και στο καντράν μαζί με τους δείκτες. Είναι απόλυτα λειτουργικά σχεδιασμένο χωρίς να αφήνει φοβίες καταστροφής στη χρήση του.

Δε προσπάθησα να συγκρίνω τα δυο ρολόγια, αυτό είναι σχεδόν ξεκάθαρο από τη ποριά τους στην αγορά, τη διαφορά της τιμής τους και την ιστορία τους. Καταλαβαινω τι απαιτήσεις μπορώ να έχω από το καθένα και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διάφορα στη τιμή τους σε δυο φαινομενικά ίδια ρολόγια.

Οι φωτογραφίες είναι ότι καλύτερο μπόρεσα να κάνω στο σύντομο διάστημα ενασχόλησης μου με το χόμπι.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Aquatimer
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 12, 2007, 09:51:40 μμ »
Πολύ ωραίο το rewiew, εκείνο που μ'εντυπωσίασε είναι το μαλακό ατσάλι του FORTIS, είναι δηλαδή τόσο δαπανηρό να βάλουν ακριβό και σκληρό ατσάλι ? Για ατσάλι μιλάμε όχι για πλατίνα !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Aquatimer
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 12, 2007, 10:52:04 μμ »
πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα persistance  :supz:
ειναι αυτο που λενε λοιπον ''οτι πληρωνεις παιρνεις ''  :tonqe:

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
Aquatimer
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 13, 2007, 05:55:05 μμ »
μου χαλασες τη μερα εχω το fortis αλλα λογο μη συχνης χρησης δε μου εχει παθει τιποτα αντε να δουμε

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
Aquatimer
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 13, 2007, 06:49:32 μμ »
Παράθεση από: "kounelis"
μου χαλασες τη μερα εχω το fortis αλλα λογο μη συχνης χρησης δε μου εχει παθει τιποτα αντε να δουμε

Κουνέλις, πάντα θα υπάρχει το κάτι καλύτερο...
Τι σημαίνει σου χάλασε τη μέρα?....είναι σα να έχω εγώ το Σκόντα και να ξενερώσω όταν μάθω ότι τα Audi είναι καλύτερα....μη τρελαθούμε...

Δε το αγόρασα για το καλύτερο αμάξι που παίζει....όπως και εσύ δε πήρες το Φόρτις ως το καλύτερο ρολόι της αγοράς! Σκέψου και τα χρήματα που έδωσες.....συγκριτικά με αυτά που θα έπρεπε να δώσεις για να αποκτήσεις το IWC....

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Aquatimer
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 13, 2007, 10:21:52 μμ »
Εξάλλου η σύγκριση της σκληρότητας έγινε με το IWC και όχι με κάποιο άλλο ανάλογης τιμής και κατηγορίας για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Aquatimer
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 16, 2007, 04:39:06 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον και όμορφα τοποθετημένο review!

Αλλά λέω να το παώ ένα βήμα παρα πέρα και να σας παραπέμψω εδώ στο ένα και μοναδικό IWC το οποίο έχει μηχανικό μετρητή βάθους και μηχανικό μοτερ JLC!

Τι λέτε?
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Aquatimer
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 16, 2007, 05:51:18 μμ »
πολυ βαρβατο μηχανημα..
Νικο ακομα δεν ηρθες θα μας βαζεις φιτιλιες -για ακριβα ρολογια εννοω  :tonqe:

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Aquatimer
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 16, 2007, 10:41:27 μμ »
Εγώ απλά μοιράζομαι, τώρα εάν κάποιος θέλει να καέι με ένα IWC και εγώ μαζί του!  :fire:
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: Aquatimer
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 10, 2008, 09:03:01 πμ »
Αν κάποιος μου πρότεινε πριν πέντε χρόνια να αγοράσω ένα IWC σίγουρα δε θα απαντούσα καταφατικά. Δε μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ξόδευα ένα σεβαστό ποσό για να αγοράσω ένα ρολόι που στη μέχρι τότε γνώση μου φόραγε μια μηχανή Valjoux. Τι παραπάνω θα μπορούσε να μου προσφέρει από ένα Fortis B42 DiversΆ το IWC Aquatimer εκτός από το κύρος του ονόματος. Σήμερα βρήκα την ευκαιρία έχοντας πλέον και τα δυο ρολόγια να καταλάβω τη διαφορά. Είναι και τα δυο καταδυτικά, έχουν φαινομενικά τουλάχιστον την ίδια μηχανή, τα ίδια complications, αλλά το ένα έχει κάτι παραπάνω από τη διπλάσια τιμή του άλλου.

Οκ αυτή η Valjoux έχει χάσει πλέον τη ταυτότητα της γιατί το κεντρικό ελατήριο (το βαρελάκι) είναι διαφορετικό, το Balance είναι χρυσό, η τρίχα του Balance είναι διαφορετική και το αντίβαρο έχει χρυσό επάνω του (!) για να είναι πιο αποδοτικό το αυτόματο σύστημα κουρδίσματος – λόγο βάρους. Δικαίως λοιπόν η IWC μπορεί να την ονομάσει caliber 7922. Το Fortis B42 έχει απλά την Valjoux 7750 και μάλιστα τη βασική ποιότητα αυτής. Για κάποιον όμως που δεν γνωρίζει αυτές τις λεπτομέρειες, και τα δυο ρολόγια μπορούν να κρατήσουν με εξαιρετική ακρίβεια την ώρα.

Έχοντας δοκιμάσει το Fortis για παραπάνω από 2 χρόνια μπορώ να πω με σιγουριά πλέον πως ο μόνος λόγος που το έχω ακόμα στη κατοχή μου είναι το πολύ όμορφο Pilot - Diver Design που έχει. Το ατσάλι της κάσας αν και ανοξείδωτο (δε γνωρίζω designation) είναι ανέλπιστα μαλακό. Χαράσσεται εύκολα και η ποιότητα του με έχει είδη αναγκάσει να αλλάξω μια φορά τη στεφάνη του όταν αυτή στράβωσε (!) από ένα απλό χτύπημα που οποιοδήποτε άλλο ρόλοι θα είχε αντέξει με μια μικρή γρατσουνιά. Ακόμα ποιο απογοητευτικό ήταν όταν η κεφαλή της κορόνας ξεκόλλησε από τον άξονα της καθώς τη βίδωνα επάνω στο λαιμό της κάσας. Αυτό συνέβη γιατί ο άξονας είναι σφηνοτος επάνω στη κορόνα και δεν αντέχει την ροπή σφιξίματος από την τεράστια σε διάμετρο κορόνα. Οι βίδες από το μπρασελε (μπαρετοβιδες και βίδες από τα κομμάτια) καταστράφηκαν οι βόλτες τους μετά από τις πρώτες δυο αλλαγές μήκους. Σε μια περίπτωση μάλιστα δε μπόρεσα ποτέ να αφαιρέσω ένα κομμάτι του μπρασελε.

Η στιβαρότητα του IWC και η ποιότητα του ατσαλιού είναι ξεκάθαρη από τη πρώτη στιγμή. Τα μπουτον και η κορόνα έχουν εκπληκτικές ανοχές. Αν και φαίνεται πιο εύθραυστο ρολόι στη ουσία είναι ένα σκληρό, συμπαγές σύνολο και ίσως το ποιο άνετο ρολόι που έχω φορέσει μέχρι τώρα. Η ίδια διαφορά ποιότητας φαίνεται και στο καντράν μαζί με τους δείκτες. Είναι απόλυτα λειτουργικά σχεδιασμένο χωρίς να αφήνει φοβίες καταστροφής στη χρήση του.

Δε προσπάθησα να συγκρίνω τα δυο ρολόγια, αυτό είναι σχεδόν ξεκάθαρο από τη ποριά τους στην αγορά, τη διαφορά της τιμής τους και την ιστορία τους. Καταλαβαινω τι απαιτήσεις μπορώ να έχω από το καθένα και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διάφορα στη τιμή τους σε δυο φαινομενικά ίδια ρολόγια.

Οι φωτογραφίες είναι ότι καλύτερο μπόρεσα να κάνω στο σύντομο διάστημα ενασχόλησης μου με το χόμπι.

ο άνθρωπος απλά έγραψε και περιέγραψε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!Αμα τα ζήσεις από κοντά και τα δύο,βλέπεις τις διαφορές,γι'αυτό και η διαφορά και στις τιμές τους.Αλήθεια που είναι ο persistance,το παληκάρι από όσα διάβασα έχει γράψει κατ'επανάληψη υπέροχα άρθρα-post.Kaτάλαβα :(.....πάλι διαξιφισμοί θα υπήρχαν και τότε........και την έκανε ο τύπος :-\
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 10, 2008, 11:32:45 πμ »
Μου κάνει εντύπωση το πόσα πράματα συνέβησαν στο Fortis. Το δικό μου Β-42 είναι τιτάνιο οπότε δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά το  Cosmonaut που φορούσα επί 7 συνεχή χρόνια είναι από τα πιο γερά ρολόγια. Κατασκευασμένο από το γνωστό ατσάλι 316L έχει ελάχιστα σημάδια, παρ' όλη την κακομεταχείρηση από μέρους μου. Μόνο ψεγάδι η εξωτερική αντιρεφλέξ επίστρωση του κρυστάλου που έχει χαραχθεί. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μεμονομένο περιστατικό γιατί δεν το έχω ξανακούσει.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 10, 2008, 07:48:07 μμ »
O "persistance" είναι καταπληκτικό παλικάρι και μακάρι να συνέχιζε να μας "μορφώνει".....
Konakis, για διαξιφισμούς μην το συζητάς! :/
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 10, 2008, 08:37:14 μμ »

:mg: :lens: :cooler:

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 10, 2008, 08:46:53 μμ »
eτοιμάσου τρελαμένεεεεεεε :D
konakis.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 10, 2008, 09:03:28 μμ »
 :lol: :lol:  ειναι φοβερο........................   :kg:

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 10, 2008, 10:19:40 μμ »
και μερικα videakiα
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/zeJ_Wf7ptP8" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zeJ_Wf7ptP8" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/-Mwkpl9Hz5w" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-Mwkpl9Hz5w" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 10, 2008, 10:35:15 μμ από nomikosas »

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 11, 2008, 12:27:42 μμ »
το chrono το απλό (μαύρο-γκρι dial) πόσο έχει αρχική στην Ελλάδα? Και με πόση έκπτωση το βρίσκεις (εγώ το βρήκα 3200 έξω)??? Μιλάμε για εκπληκτικό ρολόι αν και το είδα σε χέρι ενός παιδιού σε ένα εστιατόριο και μου φάνηκε τεράστιο (αν και το δικό μου είναι ίδιων διαστάσεων)!!
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 11, 2008, 01:21:15 μμ »
το chrono το απλό (μαύρο-γκρι dial) πόσο έχει αρχική στην Ελλάδα? Και με πόση έκπτωση το βρίσκεις (εγώ το βρήκα 3200 έξω)??? Μιλάμε για εκπληκτικό ρολόι αν και το είδα σε χέρι ενός παιδιού σε ένα εστιατόριο και μου φάνηκε τεράστιο (αν και το δικό μου είναι ίδιων διαστάσεων)!!

2.650 μετρητοίς Ελλάδα με την έκπτωση με καοτσούκ και με bracelet  3.250! ευρω
konakis.

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 11, 2008, 02:29:23 μμ »
καλή τιμή είναι λοιπόν και στην Ελλάδα! Μιλάς από Βήχο ή Καίσσαρη ή από κάπου αλλού?? Ρωτάω γιατί ψήνομαι μετά το καλοκαίρι να πουλήσω το PO μου (το απλό έχω όχι το chrono) και να δώσω άλλα 8,5 κατοστάρικα για να το πάρω...
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος Kingofgreece

• TheWatchmakingBlog®
  • 34mm case
    • Προφίλ
    • TheWatchmakingBlog®
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 29, 2010, 02:10:53 μμ »