Παιδιά καλησπέρα και χαιρετίσματα από έναν καινούριο. Αντιμετωπίζω ένα δίλλημα με ένα ρολόι, και θα ήθελα μερικές γνώμες.
Το background είναι το εξής: είμαι φοιτητής με όχι και τόοοσα πολλά χρήματα, και θέλω να πάρω ένα σχετικά καλό ρολόι. Αν και δεν κάνω καταδύσεις, ακόμα, έχω βάλει στο μάτι ένα καταδυτικό ρολόι: το citizen professional divers, κωδικός bn0001-01L (link
http://www.watchshop.com/mens-citizen-divers-eco-drive-watch-bn0001-01l-p17078.html). Αυτό που με τράβηξε, για κάποιο λόγο, είναι η δίχρωμη λεπτομέρεια στο στεφάνι. Έχω όμως κάποιες ερωτησούλες:
1. Αν δε το βρω Ελλάδα, ξέρει κανείς το κατάστημα watchshop εκ Γηραιάς Αλβιώνος? Δεν έχω παραγγείλει από Αγγλία κάτι άλλη φορά, οπότε δεν έχω ιδέα για χρόνο μεταφοράς, μεταφορικά κλπ. Αν το πάρω από Αγγλία καλύπτεται από εγγύηση?
2. Δεν είμαι σίγουρος για το καουτσουκένιο λουράκι. Θα προτιμούσα κάτι σε υφασμάτινο. Θα μπορεί να μπει τέτοιο λουράκι στο ρολόι? Ρωτάω γιατί κάποια στιγμή ρώτησα το ίδιο για ένα seiko με μπρασελέ, και ο υπάλληλος μου είπε οτι το μπρασελέ δε μπορεί καν να βγει. Αν αλλάζει το λουράκι, το έχει κάνει κανείς σε παρόμοιο ρολόι για να έχει μια ιδέα του πόσο καλαίσθητο είναι το συνολικό αποτέλεσμα?
3. Έχω και τώρα ένα ρολόι citizen με ecodrive, και μου έχει βγει παθιάρικο. Μου έχει σπάσει 3-4 φορές ο μηχανισμός, συνήθως από πολύ χαμηλές πτώσεις (από ένα κρεβάτι στο πάτωμα). Το ρολόι είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο φτηνά ecodrive της citizen, αλλά αυτή η ευπάθεια με τρόμαξε. Κάποιος άλλος κάτοχος του pro diver μπορεί να μου πει πόσο γερός είναι ο μηχανισμός?
4. Αυτή η τελευταία είναι τελείως υποκειμενική. Το ρολόι το θέλω για γενική χρήση. Απ'ότι κατάλαβα είναι ένα αρκετά μεγάλο έντονο ρολόι. Πόσο εύκολα φοριέται επί καθημερινής βάσεως? Φοριέται με πιο καλά ρούχα, ή το αποκλείει ο χρωματικός συνδυασμός. Ντάξει, ως φοιτητής κυκλοφορώ καθημερινά με ψιλοδιαλυμένα ρούχα

, αλλά θα ήθελα να το φοράω και σε μια βραδινή έξοδο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις
Γιώργος.