Πειτε μου τωρα πως να ειναι σιγουρος κανεις ?
ειναι μονο η κορωνα ψευτικη, που ενταξει διωρθωνεται ή εχουν αλαξει και καντραν ?
Μηπως και δεικτες ? Η κάσα μηπως ειναι απο αλλο μοντελο ?
>οπως είπε και ο Αρης η κορώνα δεν είναι δικιά του. Κατά τη δική μου άποψη ούτε η "πλάκα" - συνήθως γράφει Seamaster ή Constellation (+chronometre). Η κάσα (ref 2465-1) είναι η δικιά του αλλά έχουν τρυπήσει τα lugs (για μπαρέτες)! Εντελώς εμπειρικά νομίζω δεν αξίζει πάνω από 60-80 EURO (και αυτά για τη μηχανή του) .
Αντί να το "επαναφέρεις" καλύτερα να βρείς ένα καλοσυντηρημένο+"απείραχτο" bumper με 400-600 EURO.
Στα παλιά αυτά να ελέγχεις τα πάντα ! Είναι ρολόγια με "πολλά χιλιόμετρα" συνήθως και αρκετά από αυτά ανακατασκευασμένα με λάθος refs.
Επίσης απέφυγε κάποια που έχουν φώσφορο/ράδιο (ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ!) ο οποίος καταργήθηκε πρακτικά με το πέρας της δεκαετίας '50 - αν πάλι το αποκτήσεις μην το φοράς κάθε μέρα. Είχα ένα Universal Geneve bumper (cal.138SS) που η εκπομπή ραδιενέργειας ήταν στα κόκκινα...
Σε ότι αφορά τα OMEGA υπάρχουν πολλά sites+blogs, μέχρι και βιβλία για να ανατρέξεις. Καλό είναι να μας ρωτάς εδώ στο forum (συλλέκτες+ τεχνίτες). Σε ότι αφορά ρολόγια από 1950-1985 και ειδικά Omega μπορώ εύκολα να βοηθήσω (τα παρακολουθώ >10 χρόνια).