Αποστολέας Θέμα: ΣΚΑΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!  (Αναγνώστηκε 9790 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zampounit

• Just Registered
    • Προφίλ
ΣΚΑΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!
« στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 05:02:48 μμ »

Παιδιά καλησπέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο φόρουμ που έχετε φτιάξει.!!!
Πρόσφατα ξεκίνησα μία έρευνα για να αγοράσω ένα καινούριο ρολόι και στα πλαίσια αυτής της έρευνας σας βρήκα και πραγματικά από τον λίγο που σας ξεφύλλισα διαπίστωσα καταπληκτικές πληροφορίες και ανθρώπους με πολύ μεράκι στο θέμα ρολόι (και πάλι συγχαρητήρια).
Τώρα στο πρόβλημα..... έχω ένα omega seamaster από το 92 και πρόσφατα το πήγα για service το οποίο και κράτησε 7 εβδομάδες .....και εν τωμεταξύ αγόρασα ένα ταπεινό nautica με καουτσούκ λουράκι για να βολευτώ...... εκείνο που διαπίστωσα κατά την διάρκεια που φορούσα το nautica  είναι ότι ήταν μακράν πιο ελαφρύ ευκολοφόρετο και με καλή εφαρμογή πράγμα που με έβαλε σε σκέψεις για να βρω κάποιο αξιοπρεπές  ρολόι που να προσομοιάζει στην άνεσή του.

Η έρευνα αγοράς λοιπόν ξεκίνησε με τισ εξής παραμέτρους: κάσα ιδανικά 40-42mm, απλές ενδείξεις (ώρα ημερομηνία-χωρίς χρονόμετρα κλπ.), λουράκι καουτσούκ, να το έχει κατασκευάσει εταιρεία που παράγει ρολόγια (και όχι ρούχα, παπούτσια, γυαλιά, σωβρακοφανέλες κλπ.) και να μην υπερβάινειτα 500 ευρώ.... Ειδικά με το τελευταίο στοιχείο τα βρήκα σκούρα.......και μοιραία κρυφοκοίταγα και πιο ψηλά...

έτσι τα πρώτα δύο που βρήκα συμπαθητικά ήταν τα
http://www.luxurybazaar.com/items/itemid_739_Type_Marine_SS__Black__Rubber.html
http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=457_465&products_id=11983

(εάν έχω καταλάβει καλά τα bell & ross δεν τα έχετε σε πολύ μεγάλη εκτίμηση λόγω δυσανάλογης σχέσης τιμής-ποιότητας )

Εν συνεχεία είδα κι αυτό
http://www.e-men.gr/omega-seamaster-planet-ocean-2909-50-91-c_76-p_3419
 και χαλάστηκα άσχημα!!!! Και σκάλωσα ακόμα πιο άσχημα…..
 και τώρα τίθεται το μέγα ερώτημα ……να πάρω κάτι που είναι συμπαθητικό αλλά αφήνει αυτή την αίσθηση του ανεκπλήρωτου ή να πάρω αυτό που το κοιτάς και σου μιλάει στην καρδιά κατευθείαν  αλλά σου αφήνει έγκαυμα/τσούξιμο στην τσέπη (ή και αλλού)……

συγνώμη για την πολυλογία…απλα ήθελα να παρακαλέσω εάν κάποιος έχει την διάθεση να που δώσει κάποιες εναλλακτικές που τυχόν υπάρχουν κάτω από τα 1.000 και είναι ικανές να με κάνουν να ξεχάσω το planet ocean θα το εκτιμήσω ιδιαιτέρως

ευχαριστώ για την φιλοξενία και πάλι

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
Απ: ΣΚΑΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 05:33:34 μμ »
Εχεις μπει σε ασχημα μονοπατια για την τσεπη σου φιλε μου ;DΣτα 1000 ευρω που εβαλες σαν οριο υπαρχουν πολλες επιλογες αλλα το Ω δυσκολα θα βγει απτο μυαλο σου.Η γνωμη μου?Μια ζωη την εχουμε, κανε οικονομιες και χτυπα αυτο που σου εμεινε απωθημενο, στην εποχη μας μια εκπτωση 25% επι της αναγραφομενης τιμης θα την πετυχεις ευκολα.Ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου ρολογιου και σου λεω οτι ειναι τελειο για τα λεφτα του.Με το καουτσουκ λουρακι εινα ελαφρυ και ευκολοφορετο,αλλα το 42αρι που θελεις θα ειναι ανετο και με το μπρασελε.

Αποσυνδεδεμένος spentgr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 05:48:16 μμ »
και βέβαια ότι ποθεί η καρδιά σου !
Δούλοι γάρ καί δεσπότης ούκ άν ποτε γένοιντο φίλοι - Πλάτων

Όποιος έχει ένα ρολόι, ξέρει τι ώρα είναι. Όποιος έχει δύο, δεν ξέρει - Sacha Guitry

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 05:58:39 μμ »
Καλως ηρθες φιλε στην τρελοπαρεα!
Εκανες το λαθος να ρωτησεις ανθρωπους που σε τετοια διληματα μαλλον θα σε ριξουμε πιο βαθια στο πηγαδι!  :angel:
Το PO που εβαλες ειναι ενα ρολοι που δεν εχει "υποκαταστατο"! Η παιρνεις αυτο με οποια συνεπεια στην τσεπη σου, ή αν δεν το αντεχεις τωρα βολευεσαι με καποιο φθηνοτερο (το Hamilton που ειδες επισης ειναι αξιοπρεπεστατο) και περιμενεις για το OMEGA.
Η τριτη επιλογη ειναι δεν παιρνεις τιποτα τωρα και μαζευεις, και μεχρι τοτε θα το κοιτας καθε μερα και θα μαραζωνεις...

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 06:42:39 μμ »
ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις...μάλλον δηλαδή να προετοιμάζομαι για τα "χειρότερα"...... παρά ταύτα.... σε μία ύστατη προσπάθεια ....εάν έχετε κάτι υπόψη σας που να πλησιάζει έστω και λίγο αυτό τον τύπο ρολογιών που περιέγραψα θα σας είμαι ευγνώμων.

Παράκληση: μήπως θα μπορούσε ο φίλος Mantilas  ή όποιο άλλο παιδί γνωρίζει να με κατατοπίσει (με πμ εάν δεν γίνεται εδώ) σε ποιές γειτονιές θα μπορούσα να πάω για βρω αυτή την άνετη 25% έκπτωση στο PO?  (βλέπω ότι κάνετε πολύ λόγο για την Στοά Φεξη....ισχύει?)

Αποσυνδεδεμένος rimike

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 07:55:50 μμ »
Σχετικα με την στοα φεξη εγω ετυχε και πετυχα εκπτωση σχεδον 35% (ΚΑΠΛΑΝΙΑΝ).Χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και κανονας. Οπως ειπα και σε αλλο φιλο εαν δεν ριξεις περπατημα "ψαξιμο" δουλεια δεν κανεις ;D

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 08:38:00 μμ »
Εχεις πμ ;)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 10:17:35 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση ....με την πρώτη ευκαιρία θα ξεκινήσω το σαφάρι και ο Θεός βοηθός ......

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 10:56:49 μμ »
Δεν ξερω αν σε μπερδευω κι αλλο αλλα μπορεις να δεις και καποια ORIS

http://www.oroloi.gr/index.php?cPath=152

Το λουρακι απο καουτσουκ ειναι απο τα καλυτερα με πολυ ευχαριστη χαρακτηριστικη μυρωδια βανυλιας.

Σαν ρολογια πολυ καλα και σε σχεση με την τιμη τους ισως απο τις λιγες επιλογες.

Καλη επιτυχια στην επιλογη σου.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 12:09:41 πμ »
κάθε άλλο.... σε ευχαριστώ πολύ dimtzi......πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 12:59:34 πμ »
Το Planet Ocean είναι κορυφαία επιλογή φίλε μου, αν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα. Τιμή; Γύρω στα 2000 ευρώ...το γύρω μπορεί να σημαίνει και λίγο κάτω ;) ;D

Αν όμως δεν θέλεις να πας τόσο ψηλά, μπορείς να δεις πολλά αξιόλογα ρολόγια, πχ

Fortis B42 Marinemaster

Glycine Lagunare Automatic

Longines Legend Diver

Κλπ κλπ κλπ...μια βόλτα στα μαγαζιά θα σε σώσει ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 01:18:21 μμ »

Ρε παίδες.... είναι 2-3 μέρες που σας διαβάζω και έχω παλαβώσει εδώ μέσα (για καλό και για κακό).......
ήθελα ο φουκαράς να αγοράσω ένα χαριτωμένο ρολογάκι να το χαίρεται ο καρπός και τα μάτια μου…. και τώρα κάθομαι και προβληματίζομαι για μηχανισμούς για μάρκες που ούτε τις είχα ακούσει μέχρι τώρα, για κορώνες, για τσιμούχες για το έτσι το γιουβέτσι .......
ουδέποτε είχα κάτσει να ασχοληθώ με το θέμα ρολόι και ουδέποτε φανταζόμουν ότι η ωρολογοποιία είναι τόσο πολυδιάστατη και πολυσήμαντη ....αφελώς νόμιζα ότι όσοι ασχολούνται με το θέμα ή/και συλλέγουν ....διακατέχονται κυρίως από κριτήρια...... αισθητικής.....(το πιο ωραίο, το πιο μοδάτο, το πιο μουράτο, αυτό που βγάζει το μάτι του γείτονα κλπ.)

τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω ότι οι "ρέκτες" του είδους έχουν κάθε λόγο να απολαμβάνουν αυτό το χόμπι....αφού υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να θαυμάσει και να κρίνει κανείς σε ένα ρολόι και νομίζω ότι αυτό που τελικά εξιτάρει είναι το γεγονός ότι πάνω και μέσα σε ένα ρολόι η μηχανολογία συναντάει την τέχνη....... και πλέον διαπιστώνω ότι μπορούν να βρεθούν πολλοί συσχετισμοί μεταξύ ενός ανθρωπου που ασχολείται με την τέχνη και  ενός που ασχολείται με τα ρολόγια ….. και  πάλι μπράβο !!!

Ωστόσο θεωρώ ότι μία μεγάλη (ίσως και συντρηπτικά πλειοψηφική) μερίδα των κατόχων ενός καλού ρολογιού δεν έχουν ιδέα τι κρύβει αυτό στα σωθικά του και γενικώς οι περισσότερες αγορές γίνονται για εντελώς λάθος λόγους ……(δεν με παίρνει να αγοράσω Ferrari ας αγοράσω τουλάχιστον ένα Panerai……. τι κι αν εγώ ή ο αρραβωνιάρης της κόρης μου  ή ο κουμπάρος δεν κατέβει ποτέ με βαθυσκάφος στα 1000 πόδια κάτω από την θάλασσα ή δεν ταξιδέψει με 2 mach  και δεν  χρονομετρήσει τίποτε ποτέ ……ας του πάρουμε του παιδιού την «ρολεξιά» την πολύπλοκη να γουστάρει και δεν πειράζει …..και φυσικά θα πάρουμε ρολεξιά ή omega γιατί τα υπόλοιπα μπορεί να μην τα γνωρίσουν αυτοί που θα δουν το ρολόι και να νομίσουν ότι ο κύριος frank muller έχει βιοτεχνία ωρολογοποιίας στον Πειραιά … ή ότι η IWC είναι διαφημιστικό ρολόι εταιρείας πετροχημικών).

Έτσι λοιπόν ……επειδή και εγώ ανήκω (με τις δικές μου αναλογίες) στην κατηγορία των άσχετων και των λάθος αγοραστών θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα έτσι για να αρχίσω να ξεστραβώνομαι σιγά σιγά και να κάνω εφεξης  πιο σωστές και συνειδητοποιημένες αγορές). Εάν κάποιος έχει την διάθεση τον ευχαριστώ προκαταβολικά……

1.Εάν έχω καταλάβει σωστά ο quartz είναι η πιο ταπεινή, ανούσια και φτηνή μορφή μηχανισμού?…….. από αυτόματο και πέρα μιλάμε ρολόγια που σέβονται τον εαυτό τους ?
2.όταν για ένα αυτόματο ρολόι  λένε …..”power reserve 38hours” σημαίνει ότι θα λειτουργεί (ακίνητο) χωρίς να χάνει δευτερόλεπτο για 38 ώρες ή ότι θα έχει φθίνουσα πορεία με μεγαλύτερες  απώλειες?
3.Τον ίδιο μηχανισμό τον χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές εταιρείες και τον διαφοροποιούν σε συγκεκριμένες λειτουργίες του ή τον φοράνε αυτούσιο μέσα στα δικά τους ρολόγια? Υπάρχει δηλαδή αναλογία πχ. με κάποιους κινητήρες αυτοκινήτων που τους μοιράζονται πολλά διαφορετικά μοντέλα ή και εταιρείες?   
4.ένα omega με κάποια με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συγκρινόμενο με ένα άλλο εφάμιλλο σε χαρακτηριστικά και ποιότητα είναι σίγουρο ότι θα έχει και την ίδια τιμή ή πληρώνουμε κατιτίς παραπάνω για την βαρύτητα (εμπορική, ιστορική ή άλλη) του ονόματος omega rolex κλπ….?
5.Σε ονόματα με μεγάλη εμπορικότητα και παραγωγή υπάρχει περίπτωση κάποιες παρτίδες προϊόντων με μικροπροβλήματα (κοινώς γνωστή ως «φόλα παρτίδα») να διοχετεύονται σε δεύτερες και τρίτες αγορές??? Υπάρχει δηλαδή περίπτωση το Ω που θα πάρω από το Λονδίνο ή την Γενεύη να έχει άλλες προδιαγραφές από αυτό που προμηθεύουν στην Ελλάδα ή στην Βουλγαρία? 
6.Στο βαθμό που γνωρίζω κάποια θέματα για τις παράλληλες εισαγωγές, εφόσον ένα προϊόν φέρει στην συσκευασία του τις κατάλληλες πιστοποιήσεις και έχει παραχθεί από το εργοστάσιο του κατασκευαστή δεν μπορούν εδώ να μου αρνηθούν την επισκευή ή το σέρβις  εδώ όμως βλέπω και κάποιες διαφορετικές απόψεις και δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με τους εδώ αντιπροσώπους…
Μάλλον όμως θα σταματήσω εδώ διότι σίγουρα θα έχετε φρίξει από την πολυλογία μου  και το offtopic  έχει χτυπήσει κόκκινο.  Δυστυχώς σκάλωσα με την επιλογή, σκάλωσα και με τις πληροφορίες που αντλώ από την κοινότητά σας, εύχομαι να μην κολλήσω και την ιό που σέρνεται εδώ μέσα γιατί τότε θα πέσει πολύ δάκρυ….

Υ.Γ. πάντως και τα glycine φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση …με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να τα δω και από κοντά…ευχαριστώ πολύ Γιάννη

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 02:34:41 μμ »
1.Εάν έχω καταλάβει σωστά ο quartz είναι η πιο ταπεινή, ανούσια και φτηνή μορφή μηχανισμού?…….. από αυτόματο και πέρα μιλάμε ρολόγια που σέβονται τον εαυτό τους ?
Δεν θα έλεγα ότι είναι ένα ταπεινό είδος
Καθε άλλο έχει πλεονεκτήματα εν σχέσει με το μηχανικό αλλά και το μειονέκτημα ότι είναι κάπως απρόσωπο λόγω του ότι λείπει αυτή η διαδικασία (Ιεροτελεστία ) του κουδίσματος και του μηχανικού ρολογιου
2.όταν για ένα αυτόματο ρολόι  λένε …..”power reserve 38hours” σημαίνει ότι θα λειτουργεί (ακίνητο) χωρίς να χάνει δευτερόλεπτο για 38 ώρες ή ότι θα έχει φθίνουσα πορεία με μεγαλύτερες  απώλειες?
Σημαίνει ότι το ρολόι θα δουλεύει για 38 ωρες
3.Τον ίδιο μηχανισμό τον χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές εταιρείες και τον διαφοροποιούν σε συγκεκριμένες λειτουργίες του ή τον φοράνε αυτούσιο μέσα στα δικά τους ρολόγια? Υπάρχει δηλαδή αναλογία πχ. με κάποιους κινητήρες αυτοκινήτων που τους μοιράζονται πολλά διαφορετικά μοντέλα ή και εταιρείες?
Ισχύουν και τα δύο
4.ένα omega με κάποια με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συγκρινόμενο με ένα άλλο εφάμιλλο σε χαρακτηριστικά και ποιότητα είναι σίγουρο ότι θα έχει και την ίδια τιμή ή πληρώνουμε κατιτίς παραπάνω για την βαρύτητα (εμπορική, ιστορική ή άλλη) του ονόματος omega rolex κλπ….?

Εδω είναι Αβυσος
5.Σε ονόματα με μεγάλη εμπορικότητα και παραγωγή υπάρχει περίπτωση κάποιες παρτίδες προϊόντων με μικροπροβλήματα (κοινώς γνωστή ως «φόλα παρτίδα») να διοχετεύονται σε δεύτερες και τρίτες αγορές??? Υπάρχει δηλαδή περίπτωση το Ω που θα πάρω από το Λονδίνο ή την Γενεύη να έχει άλλες προδιαγραφές από αυτό που προμηθεύουν στην Ελλάδα ή στην Βουλγαρία? 
Δεν μου προκύπτει αυτό
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 05:28:26 μμ »
σ' ευχαριστώ πολύ nikosp...

θα ήταν καλό βέβαια να μην ξαναρωτήσω κάτι καθώς οι περισσότερες απορίες μου έχουν ήδη απαντηθεί σε διάφορες συζητήσεις εδώ και είναι κρίμα να σας ζαλίζω με επαναλήψεις

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 02, 2010, 03:50:53 μμ »
Από την περασμένη εβδομαδα είμαι ευτυχής κάτοχος ενός glycine combat sub-automatic
http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail.e.jsp?ID_Group=100003&ID_Display=100029

τελικά πρυτάνευσε η λογική διότι διαπίστωσα ότι χρειάζομαι πολύ διάβασμα πριν προχωρήσω σε μία συνειδοτοποιημένη αγορά

ευχαριστώ θερμά όσους συνέδραμαν στην επιλογή καθως και όλους όσους έχουν σωρρεύσει τόση γνώση σε αυτή την κοινότητα

να είστε καλά 

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 02, 2010, 04:17:07 μμ »
Καλοφορετο,πανεμορφο ρολοι να το χαιρεσαι με υγεια ;)

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 02, 2010, 04:33:05 μμ »
καλοφορετο το νεο σου ρολοι!!!!!
σου ευχομαι μετα απο το διαβασμα να επιλεξεις συνειδητα πια το planet ocean ;)...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 02, 2010, 05:48:39 μμ »
Πολύ καλή επιλογή!! Εγώ θα την έλεγα και "ψαγμένη" και "συνειδητοποιημένη"!! :2thumbs:
Πόσους ξέρεις να επιλέγουν καταδυτικό από την Glycine?? Εγώ πάντως δεν έχω πετύχει κανένα...
Άλλους τύπους ρολογιών, pilot κυρίως, ναι. Καταδυτικό sub style όμως...??  ;D
Να το χαρείς με υγεία και .....εις ανώτερα!! ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 02, 2010, 05:55:19 μμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 02, 2010, 10:58:46 μμ »
Εξαιρετική επιλογή φίλε zampounit, όμορφο κι ενδιαφέρον ρολόι από μια πολύ καλή και value for money εταιρεία. Να το χαίρεσαι!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 03, 2010, 01:05:04 πμ »
να είστε καλά..... σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας ......πέραν του ότι μου άρεσε το συγκεκριμένο..... μου δημιουργήθηκε αυτή ακριβώς η εντύπωση που λέει ο GiannisH  ....good value for money... βέβαια ψάχνοντας άνοιξαν περίεργες ορέξεις και βρήκα και άλλα υπέροχα ρολόγια αλλά με φρέναρε σε πολλές περιπτώσεις το γεγονός ότι πολλά ρολόγια που μου άρεσαν ήταν 44 ή 46 mm.....  ότι και να κάνω δυστυχώς δεν μπορώ να συνηθίσω την αίσθηση ενός μεγάλου ρολογιού στον καρπό μου ....καίτοι οι πωλητες έκριναν ότι στον καρπό μου ταιριάζουν ανετότατα τα 44mm.    το κακό (καλό) είναι ότι πλέον υπάρχει ένα λανθάνων ενδιαφέρον για τα ρολόγια   και ενδεχομένως να ακούσετε και άλλα μαντάτα κάποια στιγμή....... ίσως και  σχετικά σύντομα