Αποστολέας Θέμα: Αγορά ρολόι με moonphase γνώμες...  (Αναγνώστηκε 1558 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gurg

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορά ρολόι με moonphase γνώμες...
« στις: Φεβρουάριος 23, 2010, 03:22:04 πμ »
Καλημέρα σε όλους.Αρχικά να αναφέρω ότι δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με ρολόγια, αν και έψαξα στο forum σας για το θέμα μου,δεν καταλάβαινα πολλά απο τις συζητήσεις.Στα δικά μου τώρα,
θέλω να αγοράσω ένα ρολόι αρχικά όχι πολύ ακριβό(σε σχέση με ρολόγια που συζητιούνται εδώ μέσα πάντα  :)),μέχρι 200 ευρώ,όχι ψηφιακό. Γενικά τι πρέπει να κοιτάξω ως προς τον μηχανισμό μην με πιάσουν κορόιδο και γενικά αν έχει κάποιος κάποιο καλό site με τα στοιχειώδη για να κατατοπιστώ πλήρως με το τι πρέπει να ξέρω πριν την αγορά ενός ρολογιού(διαφορετικοί μηχανισμοί,ακρίβεια ώρας, extra λειτουργίες που μπορεί ένα ρολόι να διαθέτει κλπ).

Τέλος θέλω να ρωτήσω αν μπορείτε να μου πείτε μερικά ρολόγια που να διαθέτουν μηχανισμό με φάσεις της σελήνης. Αν και έλενξα στο internet οτι τέτοιου είδους μηχανισμοί βρίσκονται σε πολύ ακριβά ρολόγια μόνο, αν υπάρχουν κάποια φτηνά που να το διαθέτουν γιατί με ενδιαφέρει η αγορά ενός για δώρο.Διαθέτω εως 250 ευρώ πάνω κάτω.Η μάρκα δεν με ενδιαφέρει αρκεί το ρολόι να θεωρείται "αξιόλογο" για την τιμή του από κάθε άποψη (σύμφωνα με μηχανισμό και λειτουργίες που διαθέτει)

Ευχαρίστω για οποιαδήποτε βοήθεια!

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορά ρολόι με moonphase γνώμες...
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 23, 2010, 02:34:27 μμ »
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 23, 2010, 02:41:12 μμ »
Kαι ρώσικο www.ruwatch.de & www.vostok-watches.com & www.poljot24.de
Π.χ. http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/cart.pl?id=0000099&Referenznummer=0010-9760&Preisklasse=&lang=de&cur=EUR&Art_nr=4323 ή http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/cart.pl?id=0000099&Referenznummer=0010-9760&Preisklasse=&Art_nr=P1174&lang=de&cur=EUR

Eπίσης δες στο www.vostok-watches.com αριστερά στο μενού Buran> Moonphase 310579 & 26664 & Chronograph Mech. 31679. Πολλά είναι μέσα στο μπάτζετ σου!! ;D

Πρόσεξε!! Μιλάω για πραγματικές ενδείξεις φάσεων Σελήνης (Moonphase), όχι απλώς ένδειξη ημέρας/νυκτας (day/night indicator)....  ;)
Mε day/night υπάρχουν πολλά ρολόγια (και ρώσικα), με moonphase πολύ λιγότερα σ'αυτό το φάσμα τιμής!  ;D

Φιλικά Ηλίας.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 23, 2010, 03:08:49 μμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος gurg

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 23, 2010, 03:38:25 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μιας και το έθιξες, ναι και γω ψάχνω για φάσεις σελήνης,όχι ένδειξη μέρα/νύχτα.(Δεν το ήξερα ότι υπάρχουν και οι 2 λειτουργίες  ::))

Όσων αφορά την πρώτη μου ερώτηση, μπορείτε να μου πείτε που να κοιτάξω για να μάθω τα στοιχειώδη? (διαφορά αυτόματο/μηχανικο/κουρδιστο, τι είναι Quartz , τι είναι ο χρονογράφος , ποιες λειτουργίες μπορεί να έχει ένα ρολόι, Πως αυξάνεται η τιμή, Τι πρέπει να κοιτάω πάντα σε ένα ρολόι ανεξαρτήτου τιμής κλπ) Δηλαδή βασικές ερωτήσεις για κάποιον που θέλει να μάθει για τα ρολόγια.

Αυτα που μου προτείνετε είναι όμως και αξιόπιστα? εννοώ θα κρατήσουν για καμιά 4αρα χρόνια?Πώς ελέγχω την ακρίβεια ενός ρολογιού?Απο τον μηχανισμό που διαθέτει?
Και τέλος αν και δεν έψαξα και πολύ είδα και αυτό: http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=7711 .Τι λέτε?Πάντως σε σχέδιο έτσι απλό μου αρέσει,τώρα αυτό διαθέτει φάσεις σελήνης ή ενδειξη μέρας νύχτας?

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 23, 2010, 08:10:30 μμ »
Αρχισε να διαβάζεις εδώ. 'Εχει διάφορα τόπικ που μπορούν να σου απαντήσουν στις απορίες σου.
http://www.mywatch.gr/index.php/board,23.0.html

Αν ρωτάς για το αν είναι αξιόπιστα τα ρωσικα, ναι είναι.΄Είναι βέβαια μηχανικά (κουρδιστά) και θέλουν πλήρες κούρδισμα μια φορά καθε 2 μέρες περίπου αλλιώς θα σταματήσουν, αλλά αυτή είναι η "γοητεία" τους. Εχω διάφορα ρώσικα (και moonphase) αρκετά χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν τα προσέχεις και τους κάνεις ένα σέρβις κάθε 3 χρόνια, θα σε συντροφεύουν για δεκαετίες.

Το ρολόϊ που ποσταρες έχει φάσεις Σελήνης, αλλά είναι quartz (λειτουργεί με μπαταρία), αρα και πιο εύκολο στη υλοποίηση του moonphase (ένα ηλεκτρονικο κύκλωμα είναι), στο μηχανικό ρολόϊ κάτι τέτοιο είναι πολύ δυσκολότερο γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο, όπως ίσως φαντάζεσαι, απαιτείται ο συγχρονισμός και η κίνηση μια σειράς γραναζιών, αξόνων και δεικτών.... ;D
Φιλικά Ηλίας