Αποστολέας Θέμα: Κάνουμε ποδήλατο;;;  (Αναγνώστηκε 93774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #60 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 03:33:04 μμ »
Γενικα δεν εχω δοκιμασει ποδηλατα με αναρτησεις αλλα εχω κυκλοφορησει ατελειωτες ωρες μεσα σε πολη (εξωτερικο εννοειται....) με υβριδια-ποδηλατα της πολης κ μπορω να πω μετα βεβαιοτητας οτι αυτο που μετραει ειναι τα περιφερικα εξαρτηματα που φοραει το καθε ποδηλατο(τι Shimano ktl).Εαν το ποδηλατο δεν το θες για χωματινους δρομους,η για αναβασεις/καταβασεις mtb θα σου προτεινα κατι σε hybrid (δηλαδη μεταξυ mountain k κουρσας)Γιατι δεν κοιτας μαρκες οπως scott, specializedd, trek, orbea, giant pou νομιζω καποια entry level μοντελα θα σε καλυψουν.πρεπει να  παρεις υπ όψιν κ το από ποιό κατάστημα θα πάρεις το ποδήλατό σου, αυτό που θα σου προσφέρει το καλύτερο after sale service..έτσι μπορεί ένα κατάστημα με Giant να μην έχει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται ενώ ένα άλλο με ανταγωνιστικά προιόντα να προσφέρει αυτό που ζητάς...συμπέρασμα? πριν καταλήξω στην εταιρεία καλό είναι να βρώ το κατάστημα του οποίου οι άνθρωποι να μου εμπνέουν εμπιστοσύνη κ κατά προτίμηση να είναι κ οι ίδιοι ποδηλάτες...
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 03:41:26 μμ »
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 03:43:10 μμ »
Ποδηλατικοι αξονες στο LA (λεκανοπαιδιο αττικης)-ειναι για γελια αν συγκρινεις με το εξωτερικο
http://www.podilates.gr/files/lekanoped_aksones_2.pdf
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 04:57:22 μμ »
Αντιθέτως, για πολύ κλάμα είναι. Ούτε πράσινο δεν βλέπεις στο χάρτη. :down:
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 05:00:19 μμ »
πριν καταλήξω στην εταιρεία καλό είναι να βρώ το κατάστημα του οποίου οι άνθρωποι να μου εμπνέουν εμπιστοσύνη κ κατά προτίμηση να είναι κ οι ίδιοι ποδηλάτες...

Αναμφίβολα ορθότατη άποψη :up:

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 05:04:32 μμ »
Αντιθέτως, για πολύ κλάμα είναι. Ούτε πράσινο δεν βλέπεις στο χάρτη. :down:

πρασινο ...νομιζω δεν κατανοουμε την ποιοτητα ζωης που στερουμαστε εν συγκρισει με αλλες πολεις.....τεσπα ο καθενας κανει τις επιλογες του
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 10:02:19 μμ »
Επειδη ασχολουμαι με το ποδηλατο τον τελευταιο χρονο εχω να πω τα εξης.
1) Πρεπει ο αγοραστης να σκεφτει γιατι το θελει το ποδηλατο. Ενα MTB ειναι ιδανικο για εκτος δρομου διαδρομες και να ανεβοκατεβαινεις παιζοδρομια και σκαλες. Εαν δεν εχετε τετοιο σκοπο τοτε καλυτερα να το αποφυγετε. Οταν κανεις με ΜΤΒ ποδηλατο σε ασφαλτο ειναι σαν να τρεχεις στην αμμο.
2) Για καποιον αρχαριο τα ιδανικα ποδηλατα ειναι τα υβριδικα. Εχω αυτο και ειμαι απιστευτα ευχαριστημενος.
http://scottusa.com/gb_en/product/2419/11805/sportster_p4

Γενικα τα τρεκ, orbea και scott θεωρουνται απο τα καλα ποδηλατα.

Με 400 Ευρω παιρνει κανεις ενα αρκετα καλο ποδηλατο να αρχισει. Το θεμα ειναι οτι μετα απο λιγο καταλαβαινει κανεις εαν του αρεσει και τι. Εαν δηλαδη θελει κανεις να βγαινει σε ανοικτο δρομο και να γραφει 40 χλμ ποδηλασιας (νουμερο εφικτο για καποιον που κανει ποδηλατο 3 μηνες) τοτε ισως μια κουρσα να ειναι ιδανικη.

Εαν θελει κανεις να βγαινει εκτος δρομου σε χωματοδρομο τοτε το ΜΤΒ ειναι απαραιτητο. Μια φορα εκανα εκτος δρομου και δεν ξαναπηγα. Η μεση μου και οι καρποι μου πονουσαν 3 ημερες.

Το ποδηλατο ειανι οπως το ρολοι. Αγοραζεις το πρωτο και μετα απο 1 χρονο θα παρεις αλλο εαν σου αρεσει το αθλημα.

ps. Ποδηλατο με πισω αναρτηση ειτε στην σελα ειτε στον σκελετο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για αναβατη ανω των 85 κιλων. Διοτι κανεις πεταλι και χοροπηδας αντι να μεταφερεις την δυναμη στην ροδα. Εκτος και εα μιλαμε για αναρτηση πολλων εκατονταδων ευρω και ποδηλατο downhill. Αντιθετως η μπροστινη αναρτηση βοηθα ειδικα στην Ελλαδα.

Φιλικα,
Νικος

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 10:42:41 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον,σε ευχαριστούμε nilaz  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 11:50:32 μμ »
Επειδη ασχολουμαι με το ποδηλατο τον τελευταιο χρονο εχω να πω τα εξης.
1) Πρεπει ο αγοραστης να σκεφτει γιατι το θελει το ποδηλατο. Ενα MTB ειναι ιδανικο για εκτος δρομου διαδρομες και να ανεβοκατεβαινεις παιζοδρομια και σκαλες. Εαν δεν εχετε τετοιο σκοπο τοτε καλυτερα να το αποφυγετε. Οταν κανεις με ΜΤΒ ποδηλατο σε ασφαλτο ειναι σαν να τρεχεις στην αμμο.
2) Για καποιον αρχαριο τα ιδανικα ποδηλατα ειναι τα υβριδικα. Εχω αυτο και ειμαι απιστευτα ευχαριστημενος.
http://scottusa.com/gb_en/product/2419/11805/sportster_p4

Γενικα τα τρεκ, orbea και scott θεωρουνται απο τα καλα ποδηλατα.

Με 400 Ευρω παιρνει κανεις ενα αρκετα καλο ποδηλατο να αρχισει. Το θεμα ειναι οτι μετα απο λιγο καταλαβαινει κανεις εαν του αρεσει και τι. Εαν δηλαδη θελει κανεις να βγαινει σε ανοικτο δρομο και να γραφει 40 χλμ ποδηλασιας (νουμερο εφικτο για καποιον που κανει ποδηλατο 3 μηνες) τοτε ισως μια κουρσα να ειναι ιδανικη.

Εαν θελει κανεις να βγαινει εκτος δρομου σε χωματοδρομο τοτε το ΜΤΒ ειναι απαραιτητο. Μια φορα εκανα εκτος δρομου και δεν ξαναπηγα. Η μεση μου και οι καρποι μου πονουσαν 3 ημερες.

Το ποδηλατο ειανι οπως το ρολοι. Αγοραζεις το πρωτο και μετα απο 1 χρονο θα παρεις αλλο εαν σου αρεσει το αθλημα.

ps. Ποδηλατο με πισω αναρτηση ειτε στην σελα ειτε στον σκελετο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για αναβατη ανω των 85 κιλων. Διοτι κανεις πεταλι και χοροπηδας αντι να μεταφερεις την δυναμη στην ροδα. Εκτος και εα μιλαμε για αναρτηση πολλων εκατονταδων ευρω και ποδηλατο downhill. Αντιθετως η μπροστινη αναρτηση βοηθα ειδικα στην Ελλαδα.

Φιλικα,
Νικος

Σε ορισμένα από αυτά που λες θα διαφωνήσω .
Όπως η πίσω ανάρτηση παρ' ότι είναι της πλάκας έχει ρυθμιζόμενο ελατήριο,
και παρεμπιπτόντως το έχω αλλάξει με σκληρότερο.
Την δουλεία του την κάνει απορροφά τους όποιους κραδασμούς ...
Δεν χρειάζομαι την ανάρτηση που "διαβάζει" το βουνό και σκληραίνει και μαλακώνει αναλόγως ...
Γιατί δεν είμαι σε βουνό .

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Νοέμβριος 22, 2008, 12:25:31 πμ »
Στεφανε ισως εσενα σε εχει βολεψει λογω κιλων. Εγω ειμαι στα 100 οποτε η αναρτηση μονο χασιμο πεταλιου μου προσεφερε. Γενικα αυτο ισχυει. Οι αναρτησεις ειδικα οι πισω δεν βοηθανε και πολυ. Το ποδηλατο μου πλεον δεν εχει πισω αναρτηση και ειλικρινα ειναι ποιο ανετο απο αυτο που ειχα με αναρτηση.

Φυσικα το καλυτερο ποδηλατο ειναι αυτο που σε βολευει.

Τελος να πω οτι εαν καποιος σκεφτεται την αγορα ποδηλατου πρεπει να υπολογισει και τα εξοδα για τα εξης απαραιτητα
1) Απαραιτητα κρανος. Οσο αστειο και εαν φενεται σε καποιους οταν φορας κρανος σε σεβονται οι οδηγοι αυτοκινητων και προφυλασεις το κεφαλι σου απο μια πτωση.
2) Τσαντακι να βαλεις μετα σαμπρελα εξτρα, πολυεργαλειο για να αλλαξεις σαμπρελα. Δεν θα αρεσε σε κανεναν να ειναι 30 χλμ μακρια και να του σκασει το λαστιχο η να του σπασει η αλυσιδα.
3) Τρομπα
4) Βαση και μπουκαλι νερο
5) Ενα πεταλο για κλειδωμα. Οτι αλλο αγορασετε για κλειδωμα το ανοιγουν σε χρονο dt εκτος απο το πεταλο.
φιλικα,
Νικος

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Νοέμβριος 22, 2008, 12:35:41 μμ »
Στεφανε ισως εσενα σε εχει βολεψει λογω κιλων. Εγω ειμαι στα 100 οποτε η αναρτηση μονο χασιμο πεταλιου μου προσεφερε. Γενικα αυτο ισχυει. Οι αναρτησεις ειδικα οι πισω δεν βοηθανε και πολυ. Το ποδηλατο μου πλεον δεν εχει πισω αναρτηση και ειλικρινα ειναι ποιο ανετο απο αυτο που ειχα με αναρτηση.

Φυσικα το καλυτερο ποδηλατο ειναι αυτο που σε βολευει.
Εεε εντάξει με αυτά τα δεδομένα ...
Συμφωνώ ! ;D

Τελος να πω οτι εαν καποιος σκεφτεται την αγορα ποδηλατου πρεπει να υπολογισει και τα εξοδα για τα εξης απαραιτητα
1) Απαραιτητα κρανος. Οσο αστειο και εαν φενεται σε καποιους οταν φορας κρανος σε σεβονται οι οδηγοι αυτοκινητων και προφυλασεις το κεφαλι σου απο μια πτωση.
2) Τσαντακι να βαλεις μετα σαμπρελα εξτρα, πολυεργαλειο για να αλλαξεις σαμπρελα. Δεν θα αρεσε σε κανεναν να ειναι 30 χλμ μακρια και να του σκασει το λαστιχο η να του σπασει η αλυσιδα.
3) Τρομπα
4) Βαση και μπουκαλι νερο
5) Ενα πεταλο για κλειδωμα. Οτι αλλο αγορασετε για κλειδωμα το ανοιγουν σε χρονο dt εκτος απο το πεταλο.
φιλικα,
Νικος
Σωστός !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοέμβριος 22, 2008, 12:49:07 μμ »
Από ποδήλατα δεν γνωρίζω, οπότε ευχαριστώ για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Πιστεύω πως είναι μια από τις δραστηριότητες που αξίζει να ασχοληθεί κανείς, προσφέρει περισσότερα από αυτά που ζητάει.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοέμβριος 22, 2008, 12:58:38 μμ »
Από ποδήλατα δεν γνωρίζω, οπότε ευχαριστώ για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Πιστεύω πως είναι μια από τις δραστηριότητες που αξίζει να ασχοληθεί κανείς, ...

Σίγουρα !!!

.....
προσφέρει περισσότερα από αυτά που ζητάει.
Αυτό δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά γιατί μπαίνεις στο "τρυπάκι" όπως στα ρολόγια ...
Και μετά θέλεις καλύτερες αναρτήσεις, ειδικά λάστιχα, άντε να αλλάξω τις ζάντες με πιο ελαφριές, καλύτερα φρένα ...
Άλλο καλύτερο πιο ελαφρύ σκελετό ...
Άλλο ποδήλατο ...
Και έχει ποδήλατα από 280 μέχρι ...
Και φίρμες όπως IDEAL μέχρι Ferrari ...
Όπως στα ρολόγια ένα πράμα. ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Νοέμβριος 22, 2008, 08:34:50 μμ »
Ειχα να ανεβω σε ποδηλατο απο τα 12 και ανεβηκα ξανα στα 32. Ειλικρινα ειμαι μια αισθηση ελευθεριας. Να πω οτι δεν ανεβαινω σε μηχανες. Ειμαι κατα της μηχανης και γενικα εχω φοβια. Το ποδηλατο ομως ειναι αλλη φαση. Με 400 - 500 Ευρω παιρνεις ενα ποδηλατο και εαν εχεις και μια καλη παρεα 2-3 ατομα μπορεις να περασεις πολυ ευχαριστα ενα απογευμα η ενα πρωινο ΣΚ. Το ποιο βασικο απο ολα ειναι οτι ασκεις το σωμα σου.
Θεωρω οτι ενα ποδηλατο μεχρι 500 Ευρω μπορει να καλυψει το 80% των αναβατων του. Δεν μιλαω για καταστασεις αγωνων και εκτος δρομου. Λογω φορτου εργασιας το εχω αφησει λιγο αλλα καθε φορα που ανεβαινω εχω το χαμογελο μικρου παιδιου. Αξιζει. Δοκιμαστε το. Οι ευρωπαιοι κατι ξερουν παραπανω...

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοέμβριος 23, 2008, 08:33:35 πμ »
Δεν θα έπρεπε να φοβάσαι τις μηχανές αφού κι αυτές δίκυκλα είναι.
Βασικά το πρόβλημα είναι ελληνικό. Οι μισοί αυτοκινητιστές, δεν γνωρίζουν τους κινδύνους των μοτοσυκλετιστών, και οι μισοί μοτοσυκλετιστές δεν σκέφτονται πρωτίστως τον εαυτό τους.
Στο θέμα μας, συμφωνώ ότι όταν ανεβαίνεις σε ποδήλατο ενθυμείσαι το παιδί που είσουν κάποτε, αφού ήταν (τουλάχιστον για όσους μεγάλωσαν παίζοντας στις αλάνες) το δεύτερο εξωοικιακό παιχνίδι, μετά τη μπάλα. Κι αν έχεις παρέα στην ποδηλασία, τότε σίγουρα γίνεται ωραιότερη. Είναι απαράδεκτο κι απολίτιστο, να μην έχει η πρωτεύουσα χώρας, χώρους πρασίνου και ποδηλατόδρομους. Δείτε στο χάρτη που αναφέρθηκε νωρίτερα, πόσο πράσινο και τι δρόμους έχουμε στην Αθήνα για την κίνηση των ποδηλάτων. Ντροπή! Ποιό κίνητρο θα δώσει το δικαίωμα, κάποιος να επιχειρήσει να κάνει ποδήλατο μες την Αθήνα; Ή μήπως θεωρείται υγιεινή η ποδηλασία, σε πόλη με υψηλά επίπεδα ρύπων και αιωρούμενων σωματιδίων;; Η Ευρώπη είναι αλλού...

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοέμβριος 23, 2008, 08:44:06 πμ »
Νομιζω Τzag θα συμφωνησω οτι το να ποδηλατεις μεσα στην Αθηνα εμπεριεχει ρισκο ατυχηματος εφοσον δεν υπαρχουν ποδηλατοδρομοι κ η απαραιτητη παιδεια απο την μερια των οδηγων κ των ποδηλατιστων.....πρεπει να εχεις ζησει στο εξωτερικο για να δεις την διαφορα του να κανεις ποδηλατο το ιδιο ευχαριστα μεσα σε ενα τεραστιο παρκο η σε ενα κεντρικο δρομο ....πιστευω οτι το ποδηλατο στην ελλαδα προσφερεται κυριως για αναβασεις σε ορεινους ογκουε η καταβασεις (DownHill) k σε επαρχιακες πολεις.....μακαρι, αν κ το θεωρω απιθανο, να αλλαξουν τα δεδομενα για την ποδηλασια στην αθηνα.....μαλλον εμεις πρεπει να αλλαξουμε πολη η να μεταφερθουμε στα πιο αποκρισμενα προαστια!!!Ενα ειναι το σιγουρο η ποδηλασια σου προσφερει πολλα ωραια πραγματα.....δοκιμαστε το!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 23, 2008, 08:50:14 πμ από neo12 »
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοέμβριος 23, 2008, 09:05:39 πμ »
Είναι ένας λόγος που σε λίγο καιρό μετακομίζω κι εγώ εκτός Αθηνών. Βεβαίως, μπορεί εκεί που πάω (Θήβα), να έχει περισσότερους ελεύθερους χώρους, αλλά απο οδηγική παιδεία πιστεύω ότι είναι η ίδια.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοέμβριος 23, 2008, 11:05:59 πμ »
Από την δική μου εμπειρία σε Ελλάδα, Ιταλία και ...
Εδώ στην Κύπρο το σημαντικότερο όλων είναι η οδική παιδεία,
που στην Κύπρο έχουν πάρα πολύ ωραίους ποδηλατόδρομους αλλά οδική πεδία ΜΗΔΕΝ
για να μην πω κάτω του μηδενός γιατί τουλάχιστον στις εθνικές οδούς κρατάνε τα προσχήματα ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοέμβριος 23, 2008, 12:26:15 μμ »
και παρα πολλα ατυχηματα....ειμουν εκει πριν μερικα χρονια για διακοπες.....οδικη κουλτουρα μηδεν!
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #79 στις: Αύγουστος 03, 2010, 11:08:05 πμ »
καλημέρα, ανοίγω αυτό το ''ξεχασμένο θέμα'' πάλι. Διάβασα κάποιες πληροφορίες που με βοήθησαν αρκετα. Θέλω να πάρω MTB αλλα το μόνο που με συγκρατεί ειναι ο φόβος να κυκλοφορήσω σε κάποιο δρόμο. Σιγουρα θα χρειαστεί βάση αυτοκινήτου όπου έτσι θα μπορώ να μεταβώ σε λιγότερη αστική περιοχή για να ''ποδηλατήσω''. Μένω στο Πέραμα και η μόνη περιοχή που πιστευω ειναι πιο κοντινή ειναι η παραλιακή περιοχή απο ΣΕΦ εως το Στάδιο Tae Kwon DO (απο Φάληρο σε Τροκαντερό). Εχετε ποτε κανει βόλτες εκει ???