Αποστολέας Θέμα: ΗΑΜΙLTON 'PULSOMATIC'  (Αναγνώστηκε 6586 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
ΗΑΜΙLTON 'PULSOMATIC'
« στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 04:07:18 πμ »
Στις 6 Μα'ι'ου 1970 και ωρα 12:01 Νεας Υορκης, παρουσιαζεται το πρωτο ηλεκτρονικο-ψηφιακο ρολο'ι' χειρος στον κοσμο! Προκειται για ενα πρωτοτυπο HAMILTON 'DIGITAL LED' -την εποχη εκεινη η PULSAR ανηκε ακομη στην αμερικανικη εταιρια- το οποιο βγηκε σε μαζικη παραγωγη το 1972, αρχικα ως ΗΑΜΙLTON 'PULSAR' και αργοτερα απλως ως 'PULSAR'

Το 'ΤIME COMPUTER' -οπως χαρακτηριζοταν- σχεδιαστηκε απο τη HAMILTON WATCH Co. -σε συνεργασια με την ELECTRO/DATA INC., που παρειχε την τεχνικη υποστηριξη- ενω φορεθηκε απο τον ROGER MOORE στην ταινια 'ΖΗΣΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ' (1973)

HAMILTON PULSAR 'P2 2900' LED

Πλεον, σε λιγοτερο απο εναμισυ μηνα (18 Μαρτιου 2010 στην Εκθεση της Βασιλειας), η HAMILTON -με τη συμπληρωση 40 χρονων απο την κυκλοφορια 'του πρωτου ηλεκτρονικου υπολογιστη χειρος'- θα επανακυκλοφορει το ψηφιακο μοντελο με το φουτουριστικο σχεδιασμο -το οποιο εμπνευστηκε απο τις διαστημικες τηλεορασεις της εποχης και εφερε επανασταση στο χωρο της ωρολογοποι'ι'ας- αυτη τη φορα με αυτοματο μηχανισμο !

Το ΗΑΜΙLTON 'PULSOMATIC' -οπως θα ονομαζεται- θα διατιθεται σε κασα απο ανοξειδωτο ατσαλι, ή και με επιστρωση PVD (χρωματος μαυρου ή χρυσου) και διαστασεις 49x39 χιλιοστα, ενω θα υπαρχει και δυνατοτητα επιλογης μεταξυ μπρασελε ή καουτσουκ. Η οθονη του αυτοματου digital θα ειναι ενισχυμενη με κρυσταλλο απο ζαφειρι, η υδατοστεγανοτητα του θα φτανει μεχρι τις 5ΑΤΜ/50 μετρα, ενω -εκτος της ωρας- το 'PULSOMATIC' θα φερει και ενδειξη ημερομηνιας.

Υπευθυνη για την ευρυθμη λειτουργια η πρωτοποριακη αυτοματη 'H1970' -ειδικα κατασκευασμενη γι' αυτο το λογο απο την 'ΕΤΑ'- με αποθεμα ισχυος 82 ωρες (!), θα το χτυπησω με τη μια το ρολογακι, ετσι για να μου θυμιζει τις ''μαυρες μερες του '70'', αφου η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται παντα κρυο - ο νοων νοειτω!...   :D 

Η τιμη -στην απλουστερη εκδοση- εκτιμαται +/- 1.495 δολαρια, ητοι περιπου 1.090 Ευρω (μια χαρα τη βρισκω για το συγκεκριμενο ρολο'ι'!...   ;D  ), ενω υπολογιζεται προς διαθεση τον ερχομενο Οκτωβριο.
Ανυπομονω...

Φιλικα,
Watch-Collector
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 05, 2010, 04:24:08 πμ από Watch-Collector »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: ΗΑΜΙLTON 'PULSOMATIC'
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 04:22:12 πμ »
 Μπάβο στη Hamilton, που αν και.. ''μεσαία'' φίρμα, θα πρωτοπορήσει τόσο! Και μηλάω για τη μηχανή που θα φορέσει. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμά της κι άλλες ''μεσαίες'' φίρμες, γιατί εδώ που τα λέμε.., βαρεθήκαμε τις παραλλαγές του ίδιου θέματος. Βέβαια.. θα τους κοστίσει αυτό, αλλά τουλάχιστον η όποια αύξηση της τιμής, να συμπεριλιφθεί μόνο στα όποια μοντέλα προκύψουν. Όλα αυτά, κατά την ταπεινή γνώμη κάποιου, που... όσο περισσότερο ''ταξιδεύει'' στις σελίδες του φόρουμ, τόσο διαπιστώνει το πόσο λίγα γνωρίζει... :nutty3:
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 08:55:52 πμ »
Και πώς λειτουργεί, βρε Άρη?? ???
Εννοώ πώς από μηχανική κίνηση (αυτόματα),στην οθόνη μεταφέρεται ως ηλεκτρική?? :o
Φιλικά Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 09:34:37 πμ »
Προφανως θα εχει τη λογικη του kinetic. Η κινητικη ενεργεια μετατρεπεται σε ηλεκτρικη.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 09:45:23 πμ »
Προφανως θα εχει τη λογικη του kinetic. Η κινητικη ενεργεια μετατρεπεται σε ηλεκτρικη.
Φίλε nyo, δεν νομίζω. Μιλάει καθαρά για "automatic" μηχανισμό!  :-\
Το κινέτικ δεν είναι αυτόματος μηχανισμός, είναι quartz που αντί για μπαταρία, ο συσσωρευτής φορτίζεται με την κίνηση του χεριού.... ???
Άλλωστε η ΕΤΑ είχε το δικό της "kinetic". Ονομαζόταν Auto-Quartz και είχε ακριβώς την λειτουργία ενός κινέτικ. Αλλά αυτόματο δεν ήταν με τίποτα. Μάλιστα έχω ένα Laco με μηχανισμό Auto-quartz, και σε βεβαιώ δεν είναι αυτόματο... ;D
Αν πάντως προκειται για αυτόν τον μηχανισμό, η Hamilton  απλά μας "δουλεύει". Δεν το νομίζω όμως, για κάτι άλλο θα πρόκειται...  ??? :-\
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 05, 2010, 09:57:09 πμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 11:49:33 πμ »
πολυ μου αρεσει.. ;D

που τα ξετρυπωνεις φιλε Αρη..?? :)

φιλικα
γιωργος

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 12:57:15 μμ »
Σαν συλλεκτικό κομμάτι έχει ενδιαφέρον. Αλλά για να το φορέσει κανείς και να βγει έξω...
πρέπει να πρωταγωνιστεί στην ταινία "The revenge of the nerds"... ;D ;D ;D
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος sunsea

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 05:54:53 μμ »
Μπραβο στην HAMILTON για την ιδεα και συγχαρητηρια στον Επιθεωρητη Μars,που ξετρυπωνει τετοια θεματα.
"Ho attraversato oceani,eplorato i continenti e conquistato le
 altitudini...
 alla ricerca del mio "Tempo"  ''Διεσχισα τους ωκεανους,εξερευνησα τις ηπειρους και κατεκτησα   τα υψη...  προς αναζητηση του ''Χρονου" μου       Vivere veramente,non puramente trascorrere i giorni.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 02:20:48 πμ »
Και πώς λειτουργεί, βρε Άρη?? ???
Εννοώ πώς από μηχανική κίνηση (αυτόματα),στην οθόνη μεταφέρεται ως ηλεκτρική?? :o
Φιλικά Ηλίας

Φιλε Ηλια,
Εαν οντως λειτουργει με αναλογο τροπο σαν αυτον του VENTURA 'SPARC FX' (Caliber 99) -κατι που πιθανον να ισχυσει- και το οποιο αναφερεται ως το πρωτο DIGITAL LCD ρολο'ι' χειρος στον κοσμο με αυτοματο μηχανισμο (?), τοτε προκειται σαφως για ακομη μια περιπτωση Αuto-Quartz!...

“Μicro-generator driven by the centrifugal forces created by the movements of the wrist”, produces the electricity required... (Αποσπασμα απο το site: http://www.treehugger.com/files/2006/04/ventura_human_p.php )

Δηλαδη, μεσω χρησης μικρογεννητριας -η οποια φορτιζεται απο τις φυγοκεντρες δυναμεις που προκαλουνται απο τις κινησεις του καρπου- παραγεται η απαραιτητη ηλεκτρικη ενεργεια...

-Ομως, τοτε γιατι να αναγραφεται στο καντραν του 'PULSOMATIC' η ενδειξη AUTOMATIC ?!...   ???   :-k   :pipedown:

-Ιδωμεν...   ;D

Φιλικα,
Αρης

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 02:53:51 πμ »
που τα ξετρυπωνεις φιλε Αρη..?? :)

φιλικα
γιωργος

Tι Επιθεωρητης θα ημουνα -οπως αναφερει παραπανω και ο αγαπητος sunsea- εαν μου διεφευγε κατι τετοιο?!...

-Εχω μυτη εγω!...   ;D

Φιλικα,
Νεστωρ
   :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 03:03:49 πμ »
Νεστωρ    :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :god: :god:

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 09:07:45 πμ »
Το κόκκινο ανοιχτό αμαξάκι σου λείπει....., Νέστωρ!!
:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:
Φιλικά ο Ηλίας του 16ου (Άϊντε καρακαημέν' Θωμά, πυ λέ' υ λόγς..... :D)

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 07, 2010, 06:48:23 μμ »
Η λεξη automatic δεν ειναι αναγκαιο να αναφερεται σε αμιγως μηχανικο ρολοι. To αυτοματο ειναι χαρακτηρισμος του κουρδισματος και αφου ηλεκτρικη ενεργεια μπορουμε να παρουμε και απο κουρδισμα αρα η εννοια κουρδισμα θα μπορουσε να υπαρχει και σε ηλεκτρικα ρολογια. Καλλιστα και τα Kinetic θα μπορουσαν να λεγονται και automatic αλλα ετσι θα υπηρχε η συγχηση με τα αντιστοιχα μηχανικα! Πιστευω πως απλα ειναι θεμα μαρκετινγκ και μονο.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 30, 2010, 08:33:00 μμ »
....
-Ομως, τοτε γιατι να αναγραφεται στο καντραν του 'PULSOMATIC' η ενδειξη AUTOMATIC ?!...   ???   :-k   :pipedown:
...Αρης

εννοεί αυτόματη φόρτιση, δεν ρυθμίζεις εσύ τα milliamperes...  ;D