Αποστολέας Θέμα: Ρολόγια της πλάκας!..  (Αναγνώστηκε 4253 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 08:36:55 πμ »
Με έπιασε η νοσταλγία ξαφνικά για κάποια ρολόγια. Διαβάστε και βοηθήστε με αν μπορείτε!
Στη δεκαετία του '80 πρέπει να είχα τουλάχιστον 4-5 τέτοια. Ψηφιακά, με φωτάκι στο 10, χρονόμετρο, ημερομηνία, ξυπνητήρι με 7 μελωδίες. Όλα κόστιζαν 1500 δραχμές περίπου, φτηνά δηλαδή.
Θυμάστε καμμιά από αυτές τις μάρκες ή έχετε κανένα site που να έχει gallery από αυτά, να θυμηθώ τα νιάτα μου;

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 11:56:11 πμ »
Μόνο τα Casio που είχα θυμάμαι.....
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

• 44mm case
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 05:33:26 μμ »
Παράθεση από: "stardrive"
Μόνο τα Casio που είχα θυμάμαι.....

τα casio  εννοούνται, αλλά υπήρχαν άπειρα άλλα που είχαν ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες, αλλά στο αρκετά πιο φτηνό. Ήταν τόσο πολλά, που πολύ δύσκολα μπορούσες να πετύχεις δύο ίδια!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 12:18:05 πμ »
εγω θυμαμαι το 1983 ειχε μολις βγει το πρωτο ηλεκτρονικο casio με ενα ηλεκτρονικο παιχνιδι με κατι διαστημοπλοια και μου το ειχε αγορασει ο πατερας μου. τοτε κοστιζε 5.500 δρχ και ειχα συγκλονιστει!! ειχα λιωσει τα κουμπια απο το πολυ παιξιμο ! α ρε voodooman τι μου θυμησες...
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 07:31:20 πμ »
Τα ρολόγια που ήταν και calculators τα θυμάται κανείς ?
Όταν ήμουν γύρω στα 16 - 17 είχα ένα μηχανικό zenith (δώρο του παππού) το οποίο δεν μου άρεσε γιατί δεν ήταν ψηφιακό !!!!
Το παράτησα λοιπόν κάπου και αγόρασα ένα quartz με πολλά κουμπάκια. Μάζευα θυμάμαι λεφτά για μήνες για να το αγοράσω.
Το zenith δυστυχώς δεν το ξαναείδα ποτέ..

• 44mm case
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 09:21:42 πμ »
Παράθεση από: "christos"
Τα ρολόγια που ήταν και calculators τα θυμάται κανείς ?
Όταν ήμουν γύρω στα 16 - 17 είχα ένα μηχανικό zenith (δώρο του παππού) το οποίο δεν μου άρεσε γιατί δεν ήταν ψηφιακό !!!!
Το παράτησα λοιπόν κάπου και αγόρασα ένα quartz με πολλά κουμπάκια. Μάζευα θυμάμαι λεφτά για μήνες για να το αγοράσω.
Το zenith δυστυχώς δεν το ξαναείδα ποτέ..

Δεν το ξαναείδες;;;Τί απέγινε;;;;
Θυμάμαι ψηφιακά με κομπιουτεράκι, άλλα με ραδιόφωνο, άλλα με μετρητή παλμών...Και δεν μιλάμε για casio ή καμμιά άλλη "σοβαρή" μάρκα , όλα ήταν του κιλού!
Αυτά χάθηκαν περίπου το '90. Μετά γέμισε ο τόπος swatch, ενώ όσοι έμειναν πιστοί στα ψηφιακά είχαν στη χειρότερη περίπτωση κανένα casio G-shock. Και από τότε η μάρκα που υπήρχε στα φτηνά μου φαίνεται ότι ήταν η Q&Q.
Η νοσταλγία με έπιασε για τα καλά, θα ανοίξω ένα νέο thread!

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 09:28:47 πμ »
Voodooman δεν έχω ιδέα τι απέγινε το zenith. Το ψηφιακό που το αντικατέστησε πετάχτηκε 2 χρόνια μετά γιατί είχε διαβρωθεί η κάσα του !

• 44mm case
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 09:41:45 πμ »
Voodooman δεν έχω ιδέα τι απέγινε το zenith. Το ψηφιακό που το αντικατέστησε πετάχτηκε 2 χρόνια μετά γιατί είχε διαβρωθεί η κάσα του !

Μάλλον ο παππούς ή ο μπαμπάς τσαντίστηκαν που δεν του έδωσες σημασία και το απέσυραν διακριτικά!!!!
Αυτά τα ψηφιακά που λέμε είχαν πολύ γέλιο, είχαν το θράσσος να δηλώνουν και stainless steel! Όντως δεν σκούριαζαν, αλλά μάλλον γιατί δεν προλάβαιναν να σκουριάσουν, πέθαιναν πολύ πιο πριν από άλλες αιτίες. Αυτό που μου έχει μείνει είναι το πόσο ψεύτικο ήταν το μέταλλό τους, πιο ευτελές και από αλουμίνιο.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 17, 2007, 02:11:06 μμ »

christos  :axe:  για το zenith
ψαξε ψαξε μηπως το βρεις

Αποσυνδεδεμένος italodisco71

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Ρολόγια της πλάκας!..
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 03:17:41 μμ »
Φιλαράκι υπάρχουν όλα εδώ, http://www.digitalwatchlibrary.com/
και αν θες να αγοράσεις ένα καινούργιο έλα εδώ http://www.watch-jewelry.gr/product.asp?catid=1794