Αποστολέας Θέμα: citizen ή tissot  (Αναγνώστηκε 16518 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS31

• 48mm case
    • Προφίλ
citizen ή tissot
« στις: Ιανουάριος 25, 2010, 04:54:29 μμ »
Είμαι σε διλημα μεταξύ ενος
Citizen Men Eco-Drive NightHawk Pilot Watch BJ7017-09E      http://www.kaloustian.gr/shop/show/1253
και ενός
Tissot PRC 200 T17.1.586.42                http://www.kaloustian.gr/shop/show/1071

Παρακαλώ πειτε μου τη γνώμη σας τι να διαλέξω?

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: citizen ή tissot
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 06:48:24 μμ »
Πανεμορφα και καλα ρολογια απο αξιολογες εταιριες και τα δυο.Προσωπικα θα ελεγα το Tissot :)

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 06:53:25 μμ »
citizen εγω.. μιας και το εχω ;D

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS31

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 08:26:03 μμ »
ευχαριστιμένος?

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 08:41:15 μμ »
Φιλε και συνονοματε,
στο διλημμα αυτο ημουν κι εγω προ 2μηνου περιπου που εψαχνα φτηνο τεμαχιο
για ιστιοπλοιια. Μπηκα λοιπον σε μαγαζι του κεντρου, ειδα και δοκιμασα διαφορα citizen καθως και tissot
(μεταξυ των οποιων και τα εν λογω) και τελικα εφυγα με το tissot που εχεις ποσταρει (μπλε καντραν), απο
το οποιο ειμαι κατευχαριστημενος για τα λεφτα που εδωσα και πλεον το φοραω καθημερινα.
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι η TISSOT σαν ελβετικη εταιρεια ειναι πολλα σκαλια πανω απο την CITIZEN στο
φινιρισμα των ρολογιων της.
Προσωπικα τα CITIZEN εκτος απο φτηνα μου φανηκαν και φτηνιαρικα, αντιθετως με τα SEIKO και τα ORIENT
που κατα την γνωμη μου ειναι σε καλυτερο επιπεδο σε αυτο το θεμα.
Απο εμενα λοιπον δαγκωτο TISSOT , αλλα δες και αυτο:

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 08:44:51 μμ »
σε καμια μα καμια μα καμια περιπτωση δεν ειναι φτηνιαρικο.. μπορω να σου πω με βεβαιωτητα πως εχει μακραν το καλητερο μπρασιλε π εχω δει..
διαφωνω πληρως σε οτι ειπες βασικα.. ;D
το citizen υπερεχει σε χαρακτηριστικα.. εχει απιστεφτο lume ειναι eco drive, ειναι πολυ προροτυπο σε σχεδιασμο.
το tissot τι εχει?? τιποτα (πλακα κανω φυσικα)
any way δεν θελω να μπερδεψω κανεναν, εχω 2 τετοια citizen το ενω το αγορασα απο ελλαδα και το αλλο απο ebay. αυτο απο το ebay το αγορασα 117 ευρω.. για δειξε μου με 150 ευρω καλητερο ποιοτικα ρολοι και εγω σου το κανω δωρο.. ;D
παντα φιλικα

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 08:55:53 μμ »
σε καμια μα καμια μα καμια περιπτωση δεν ειναι φτηνιαρικο.. μπορω να σου πω με βεβαιωτητα πως εχει μακραν το καλητερο μπρασιλε π εχω δει..
διαφωνω πληρως σε οτι ειπες βασικα.. ;D
το citizen υπερεχει σε χαρακτηριστικα.. εχει απιστεφτο lume ειναι eco drive, ειναι πολυ προροτυπο σε σχεδιασμο.
το tissot τι εχει?? τιποτα (πλακα κανω φυσικα)
any way δεν θελω να μπερδεψω κανεναν, εχω 2 τετοια citizen το ενω το αγορασα απο ελλαδα και το αλλο απο ebay. αυτο απο το ebay το αγορασα 117 ευρω.. για δειξε μου με 150 ευρω καλητερο ποιοτικα ρολοι και εγω σου το κανω δωρο.. ;D
παντα φιλικα
δεν ειπε κανεις οτι η CITIZEN δεν ειναι vfm και cult εταιρεια.
Ομως κατα την γνωμη μου παντα SEIKO, ORIENT και TISSOT της ριχνουν στ' αυτια
σε ποιοτητα κατασκευης. Δοκιμασε στο χερι σου το PRC 200 που εχει ποσταρει ο φιλος και θα με θυμηθεις.
Το ρολοι γυαλιζει λεμε, καμια σχεση με τα μουντα CITIZEN...
Τελως παντων, γουστα ειναι αυτα και περι ορεξεως....
για κανε μια συγκριση

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 09:03:39 μμ »
cult* με τίποτα δεν είναι η citizen. Αυτό είναι χαρακτηρηστικό της orient με τις περίεργες σχεδιαστικές "εμπνεύσεις".
To vfm τι είναι συνονόματε;

*cult είναι αυτό που δημιουργεί μεγάλη πόρωση σε μικρό σχετικά κοινό, εξηγούσε ένας κριτικός κινηματογράφου.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 09:07:51 μμ »
cult* με τίποτα δεν είναι η citizen. Αυτό είναι χαρακτηρηστικό της orient με τις περίεργες σχεδιαστικές "εμπνεύσεις".

*cult είναι αυτό που δημιουργεί μεγάλη πόρωση σε μικρό σχετικά κοινό, εξηγούσε ένας κριτικός κινηματογράφου.

και την citizen ιδιαιτερη σχεδιαστικα την χαρακτηριζω..
vfm=value for money

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 09:08:47 μμ »
μα  δεν ειναι ροόι για να γυαλιζει..
εχει κρυσταλλο π απλα δεν υπαρχει και σου ξαναλεω.. μεχρι 150 ευρω που θα το βρει μεσω ebay πιο ρολοι ειναι ποιοτικα καλητερο?
και οχι οτι η orient ριχνει σταυτια την citizen.. πες μου οτι κανεις πλακα.. η orient φτιαχνει πολυ ποιοτικα ρολογια με δικους της μηχανισμους ομως σε καμια περιπτωση δεν μπορει να γτασει την δουλεια της citizen...
τεσπα. το συγκεκριενο citizen ειναι οτι καλητερο στα χρηματα του αν το αγορασεις απο net. αν ειναι να δωσεις 300 ευρω θα διαλεγα κατι αλλο και οχι tissot γιατι πιστευω πως το τιμολογιακο της επιπεδο ειναι τετοιο που τα καλα της ρολογια ειναι απο 500 ευρω και πανω.
ξανα λεω οχι οτι δεν ειναι καλη απλα για να πεις οτι πηρες καλο ρολοι απο την tissot σκας γραγκα
και στην περιπτωση π θες μπορω να σε αντιπαραθεσω με πολλες προτασεις απο διαφορετικες μαρκες

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 09:13:59 μμ »
μα  δεν ειναι ροόι για να γυαλιζει..
εχει κρυσταλλο π απλα δεν υπαρχει και σου ξαναλεω.. μεχρι 150 ευρω που θα το βρει μεσω ebay πιο ρολοι ειναι ποιοτικα καλητερο?
και οχι οτι η orient ριχνει σταυτια την citizen.. πες μου οτι κανεις πλακα.. η orient φτιαχνει πολυ ποιοτικα ρολογια με δικους της μηχανισμους ομως σε καμια περιπτωση δεν μπορει να γτασει την δουλεια της citizen...
τεσπα. το συγκεκριενο citizen ειναι οτι καλητερο στα χρηματα του αν το αγορασεις απο net. αν ειναι να δωσεις 300 ευρω θα διαλεγα κατι αλλο και οχι tissot γιατι πιστευω πως το τιμολογιακο της επιπεδο ειναι τετοιο που τα καλα της ρολογια ειναι απο 500 ευρω και πανω.
ξανα λεω οχι οτι δεν ειναι καλη απλα για να πεις οτι πηρες καλο ρολοι απο την tissot σκας γραγκα
και στην περιπτωση π θες μπορω να σε αντιπαραθεσω με πολλες προτασεις απο διαφορετικες μαρκες

εγω το δικο μου 290 γιουρα το πληρωσα.
Και καλο μου φαινεται!
Παντως ασχετα απ' ολα αυτα ο φιλος πρεπει να συνυπολογισει το συγκεκριμενο CITIZEN 46αρα κασα  :shocked: :shocked: :shocked:

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 09:21:50 μμ »
Εχοντας ρολόγια και από τις 4 έχω καταλήξει ότι δεν υπάρχουν ευθέως ανταγωνιστικά μοντέλα. Τουλάχιστον αυτά που κυκλοφορούν περισσότερο στις Ελλάδα-Ευρώπη. Πάντα υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στα υλικά (ss ή τιτάνιο) μηχανή, μέγεθος και τιμή.
Πάντα όμως παίρνεις προσεγμένο, ανθεκτικό και vfm  ;D  ρολόι. Οπότε επιλέγεις με βάση το γούστο και μόνο.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 09:23:58 μμ »

sorry, ατυχης επιλογη το cult.
αντικατεστησε το με must  ;D

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS31

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 09:36:36 μμ »
ευχαριστώ παιδια. μάλλον παω προσ το citizen και λογο μεγέθουσ κάσας

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 26, 2010, 03:24:56 μμ »
Φιλε Κώστα, προχωρα για το Citizen!
Από προσωπική εμπειρία το ρολοι είναι εξαιρετικό για τα χρήματα που μπορείς να το βρείς.Όχι όμως για τα 350 που έχει στο site που παραθέτεις!
Είναι πολύ στιβαρό ρολοι και με την τεχνολογία eco drive θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο,από θέμα αποκλίσεων.Όχι ότι δεν χάνει,απλά οι αποκλίσεις του είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με μηχανικό.

Τα 46mm που αναφέρονται παραπάνω ως διάσταση είναι υπολογίζοντας και την κορόνα.Χωρίς την κορόνα είναι στα 42mm!

Τώρα αν το ρολοι είναι ωραιότερο επειδή γυαλίζει η όχι είναι υποκειμενικό.Το Tissot πάντως που το έχω δει από κοντά δεν μου άρεσε καθόλου μιας και η γυαλάδα αυτή στα ματια μου το κάνει λίγο φτηνιάρικο :-\

Φιλικά
desmo

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 26, 2010, 04:43:05 μμ »
μολις τωρα ειδα οτι το tissot ειναι απλο quartz.. αν το εβλεπα αυτο απο την αρχη θ επεμενα περισσοτερο ;D
δες και αυτα τα δυο
http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=197&products_id=7519&osCsid=288132882178d88dfca4d8ed82040918

και αυτο που μ αρεσει υπερβολικα

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 05:06:46 μμ »
Φιλε Κώστα, προχωρα για το Citizen!
Από προσωπική εμπειρία το ρολοι είναι εξαιρετικό για τα χρήματα που μπορείς να το βρείς.Όχι όμως για τα 350 που έχει στο site που παραθέτεις!
Είναι πολύ στιβαρό ρολοι και με την τεχνολογία eco drive θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο,από θέμα αποκλίσεων.Όχι ότι δεν χάνει,απλά οι αποκλίσεις του είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με μηχανικό.

Τα 46mm που αναφέρονται παραπάνω ως διάσταση είναι υπολογίζοντας και την κορόνα.Χωρίς την κορόνα είναι στα 42mm!

Τώρα αν το ρολοι είναι ωραιότερο επειδή γυαλίζει η όχι είναι υποκειμενικό.Το Tissot πάντως που το έχω δει από κοντά δεν μου άρεσε καθόλου μιας και η γυαλάδα αυτή στα ματια μου το κάνει λίγο φτηνιάρικο :-\

Φιλικά

desmo

αντιθετως, δειχνει πιο ακριβο απ' οτι ειναι...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 06:36:22 μμ »
μολις τωρα ειδα οτι το tissot ειναι απλο quartz.. αν το εβλεπα αυτο απο την αρχη θ επεμενα περισσοτερο ;D
δες και αυτα τα δυο
http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=197&products_id=7519&osCsid=288132882178d88dfca4d8ed82040918

και αυτο που μ αρεσει υπερβολικα

αυτο μηπως παιζει και σε λευκο καντραν?
οφειλω να παραδεχτω οτι ειναι ωραιο...

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 10:53:56 μμ »
Όπως και να έχει πάντως,300 euro για quartz τουλάχιστον στο site που παραθέτει ο φίλος ΚΩΣΤΑΣ31 είναι παρα πολλά! ;)

Φιλικα
desmo