Αποστολέας Θέμα: Radiomir ή Luminor  (Αναγνώστηκε 16378 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
Radiomir ή Luminor
« στις: Ιανουάριος 21, 2010, 10:31:37 μμ »
Λοιπον τον τελευταιο καιρο μου εχει γινει εμμονη ιδεα η αγορα ενος Panerai μεχρι εδω ολα καλα δεν ειμαι ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που το παθαινει. ;D
Το προβλημα μου ειναι αλλου πραγματικα δεν μπορω να αποφασισω τι μου αρεσει πιο πολυ τα Radiomir ή τα Luminor τα εχω δοκιμασει και τα δυο και η καθε κασα εχει κατι το ιδιαιτερο. :o
Και τα δυο πανε στον καρπο μου αρα απο θεμα μεγεθους δεν τιθεται ζητημα.
Στο Radiomir μου αρεσει πολυ το προφιλ της κασας ενω στο Luminor η ιδιαιτερη κορωνα.

Μεγαλο το διλλημα γι' αυτο ζηταω την γνωμη σας διοτι η επιλογη αγορασε και τα δυο δεν παιζει  [-X

Με φιλικους χαιρετισμους
Δημος
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
Απ: Radiomir ή Luminor
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 11:26:31 μμ »
Η δικη μου γνωμη ειναι Luminor και μαλιστα 1950...δες προς pam312 μερια..!

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 11:40:22 μμ »
Ευχαριστω Αντωνη αλλα πρωτα θελω να κατασταλαξω σε κασα και μετα θα δω πιο ειναι και το οικονομικο βεβαια !!!
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 12:14:44 πμ »
Σε μια προσπάθεια να απλοποιήσω το δίλημμά σου, θα πω απλώς ότι τα Radiomir είναι πιο ... κομψά. Έχουν, αν θες, μια πιο ευγενική παρουσία στο χέρι.

Με τα Luminor τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι πιο ογκώδη. Και στην όψη και την αίσθηση.
Το τοξοειδές προστατευτικό της κορώνας είναι τόσο χαρακτηριστικό, που αποτελεί πλέον το "σήμα κατατεθέν" της Panerai.

Πάντως, η κάσα 1950 που αναφέρεις είναι μ-α-γ-ε-ί-α. Ρε παιδί μου, όταν δεις από κοντά και φορέσεις ένα panerai με κάσα 1950, σου εντυπώνεται στο μυαλό. Δεν σ' αφήνει σε ησυχία. Σαν να 'χεις ένα βατράχι μέσ' το στομάχι σου που χοροπηδάει. Μέχρι να το καταλάβεις σου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Ε, μετά το αγοράζεις και τελειώνει η ιστορία (αλλά όχι και το πάθος  ;D).

Προσωπική μου γνώμη είναι: Αποφάσισε πρώτα για ποια χρήση το θες και μετά η επιλογή θα είναι εύκολη.
Όμως πρέπει να σου πω ότι αν πάρεις Radiomir, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να αποζητήσεις/αναζητήσεις και ένα Luminor.
Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει "στατιστικά".

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 12:16:24 πμ »
Εγώ προτίμησα Luminor. Η κορώνα για 'μένα αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό για τα Πανέρια, ενώ και γενικά το Luminor δίνei μια πιο νεανική εντύπωση.Τα Radiomir μού φαίνονται πιο συντηρητικά, μου θυμίζουν μεγαλύτερες ηλικίες.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 08:37:15 πμ »
μονόδρομος...................................:πάρε και τις ΔΥΟ Κάσες!!!
panerai (δίχως Luminor....δεν γίνεται) αλλά και ή Ιστορία και η κομψότητα του Radiomir είναι αλλού!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 10:17:29 πμ »
Πες τα ρε Γιώργο (και Χάρη).

Πάρε όποια σου "κάτσει". Μην ανησυχείς, κάποια στιγμή θα πάρεις και την άλλη.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 10:45:23 πμ »
Ξεκινα με Luminor που ειναι πιο ευκολοφορετο αλλα και αναγνωρισιμο και αργοτερα πας και στο Radiomir που ισως ειναι λιγο πιο "κυριλε". Προσωπικα το Radiomir to θεωρω πανεμορφο ρολοι, ισως πιο ομορφο και απο το Luminor, αλλα θα επαιρνα μονο το 210 γιατι πιστευω πως το εντελως σκετο ειναι αυτο που του πηγαινει και περισσοτερο

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 10:54:33 πμ »
Aυτό το δίλημα έχω κι εγώ εδώ και καιρό...radiomir ή luminor...ατσάλι ή τιτάνιο...με δευτερόλεπτα ή χωρίς...183 ή 111 ή 176 ή 177 ή........ :headbash:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 01:46:13 μμ »
Και εγώ αυτό είχα πάθει τελικά πήρα το 312 αλλά τώρα θέλω και ένα radiomir 183.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 02:05:07 μμ »

Πάντως, η κάσα 1950 που αναφέρεις είναι μ-α-γ-ε-ί-α. Ρε παιδί μου, όταν δεις από κοντά και φορέσεις ένα panerai με κάσα 1950, σου εντυπώνεται στο μυαλό. Δεν σ' αφήνει σε ησυχία. Σαν να 'χεις ένα βατράχι μέσ' το στομάχι σου που χοροπηδάει. Μέχρι να το καταλάβεις σου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Ε, μετά το αγοράζεις και τελειώνει η ιστορία (αλλά όχι και το πάθος  ;D).

+1000000

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 08:25:06 μμ »
Οι κάσες 1950 από που ξεκινάνε οικονομικά;

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 10:09:52 μμ »
Οι κάσες 1950 από που ξεκινάνε οικονομικά;

4.900 εχει το 312 αλλά σίγουρα υπάρχει και κάτι φθηνότερο.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 23, 2010, 08:39:31 πμ »
μονόδρομος...................................:πάρε και τις ΔΥΟ Κάσες!!!
panerai (δίχως Luminor....δεν γίνεται) αλλά και ή Ιστορία και η κομψότητα του Radiomir είναι αλλού!
Γιώργο δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω και τις δυο διότι φτιαχνω σπίτι και ρουφαει λεφτά όπως ρουφαει την βενζίνη το Hummer.

Πάντως ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας και αν κατάλαβα καλά σχεδόν ομόφωνα προτείνετε Luminor.

Άρα μάλλον εκεί θα καταλήξω τώρα για το πιο θα δείξει.

Αλλά επειδή και το Radiomir μου αρέσει θα το βάλω στο 5ετες Bussines plan και βλέπουμε ίσως να έρθει και πολύ νωρίτερα ανάλογα πως θα εξελιχθεί η ως άνω ρουφιχτρα. :)

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 23, 2010, 08:45:52 πμ »
Να πάω την κουβέντα ένα βήμα πιο κάτω ..... και να ρωτήσω κουρδιστό η αυτόματο Panerai, και γιατί.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 23, 2010, 09:16:32 πμ »
Panerai=Kουρδιστό!(ιστορια,ευχαρίστηση,συνειδητοποιημένος κάτοχος panerai)
σαν να λες Subaru=4WD  ;D ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 23, 2010, 02:23:06 μμ »
Μπορει να φανω μη συνειδητοποιημενος κατοχος panerai αλλα μαλλον σε αυτοματο θα παω γιατι μου κανει πιο βολικο

Αποσυνδεδεμένος ddandy

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 11:43:29 πμ »
Σε μια προσπάθεια να απλοποιήσω το δίλημμά σου, θα πω απλώς ότι τα Radiomir είναι πιο ... κομψά. Έχουν, αν θες, μια πιο ευγενική παρουσία στο χέρι.

Με τα Luminor τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι πιο ογκώδη. Και στην όψη και την αίσθηση.
Το τοξοειδές προστατευτικό της κορώνας είναι τόσο χαρακτηριστικό, που αποτελεί πλέον το "σήμα κατατεθέν" της Panerai.

Προσωπική μου γνώμη είναι: Αποφάσισε πρώτα για ποια χρήση το θες και μετά η επιλογή θα είναι εύκολη.
Όμως πρέπει να σου πω ότι αν πάρεις Radiomir, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να αποζητήσεις/αναζητήσεις και ένα Luminor.
Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει "στατιστικά".

καλημέρα και απο εμένα... πρώτο μου post αυτό...

Συμφωνώ με τον φίλο.. το ζήτημα με έχει απασχολήσει πολύ αλλά για τους λόγους που πολύ εύλογα εξηγεί εγώ κρίνω ότι προσωπικά θα μου ταιριάξει το Radiomir Black Seal Automatic(PAM 00287). Η αλήθεια είναι ότι πρώτα κατέληξα στην κάσα και μετά στο συγκεκριμένο PAM 00287 ενώ είχα προβληματιστεί και για το PAM 00183 (το original κουρδιστό Radiomir Black Seal με open back που ειρήσθω εν παρόδω μου κάθεται και λίγο πιο καλά στο χέρι).
Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος, σημαντικότατος παράγων είναι η στάθμιση της χρήσης που προορίζεις το ρολόι. Προσωπικά το θέλω για καθημερινό ρολόι και συνεπώς ο αυτόματος μηχανισμός και η ημερομηνία "βαραίνουν" περισσότερο από την πιο original επιλογή (PAM 00183) του κουρδιστού και της ιστορίας που αντικατοπτρίζει. Επίσης κρίνω ότι για τα προσωπικά μου δεδομένα τα Panerai είναι τα πιο αρρενωπά ρολόγια που υπάρχουν, ρολόγια τα οποία (ας μην το ξεχνάμε) ξεκίνησαν το trend για μεγαλύτερο μέγεθος κάσας, trend στο οποίο η συντριπτική πλειοψηφία ακόμα και ιστορικότατων manufactures (πχ VC, AP κλπ) υπέκυψε. Σε μια τέτοια εταιρεία λοιπόν κατά την προσωπική μου άποψη είναι πιο συνετο ή / και λογικό να καταλήξεις στην πιο εκλεπτυσμένη, πιο "φινετσάτη" κάσα αφού εξ ορισμού αυτή  δεν είναι λιγότερο αρρενωπή από την Luminor που έχει επικρατήσει κυρίως λόγω της άμεσα αναγνωρίσιμης κορώνας (ας μην κρυβόμαστε... ως Έλληνες είμαστε και λιγάκι της φιγούρας και της αναγνωρισιμότητας).

Κλείνοντας (ελπίζοντας ότι δεν σας κούρασα πολύ) θέλω να ρωτήσω τον φίλο αν έχει σκεφτεί ότι ο λόγος που του αρέσει η κάσα 1950 (που και για μένα είναι η καλύτερη μακράν όσον αφορά τα Luminor) είναι διότι είναι κατά τι πιο "φίνα" από τις υπόλοιπες Luminor. Ότι προσομοιάζει με την Radiomir. Σίγουρα θα έχει παρατηρήσει ότι κοντά στο σημείο που δένει με το λουράκι τα "εξογκώματα" φέρνουν πιο πολύ σε Radiomir παρά σε Luminor. Αποτελεί την πιο coussin κάσα Luminor που όμως κατά την ταπεινή μου άποψη δεν φτάνει την Radiomir σε συνδυασμό φινέτσας και αρρενωπότητας.   

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 11:58:37 πμ »
Καλώς τον και καλή συνέχεια.

Η 1950 είναι καταπληκτική γιατί συνδυάζει τις δύο κάσες. Τη φινέτσα της Ράντιο με την εμβληματική γέφυρα της Λούμι.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 12:29:51 μμ »
Κλείνοντας (ελπίζοντας ότι δεν σας κούρασα πολύ) θέλω να ρωτήσω τον φίλο αν έχει σκεφτεί ότι ο λόγος που του αρέσει η κάσα 1950 (που και για μένα είναι η καλύτερη μακράν όσον αφορά τα Luminor) είναι διότι είναι κατά τι πιο "φίνα" από τις υπόλοιπες Luminor.

Είναι όντως πιο "φίνα", όπως τη χαρακτήρισες. Ωστόσο ο βασικός λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη κάσα είναι πιο "σωστή" ιστορικά.