Αποστολέας Θέμα: OMEGA  (Αναγνώστηκε 70883 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

jimskout

• Επισκέπτης
Απ: OMEGA
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 29, 2008, 10:24:33 μμ »
Ολα αυτα αναγραφονται στο www.clubspeedmaster.com. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

jimskout

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 29, 2008, 10:31:14 μμ »
μπορειτε να το δειτε και σε φωτο στο παρακατω site     www.fratellowatches.com

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 02:29:48 πμ »
Αγαπηταμου  στρουμφακια  διαβαστε το παρακατω κειμενο γιατι τυχαινει να ειμαι κατοχος οχι ενος αλλα 2  χρυσων omega speedmaster mark II  του 1969...........................;D ;DIn 1969, after the moon landing, Omega created a gold version of the Speedmaster Professional (caliber 861) to commemorate this spectacular event. This watch has been produced in only small numbers (1014 in total), from august 1969 till somewhere in 1972. The first 28 pieces were given to the president of the United States (Richard M. Nixon at the time, who received number 1), the vice-president and the active NASA astronauts. According to Omega’s Journey through Time book, Richard Nixon refused the watch because it was a gift of too high a value. I guess the White House had a Compliance department in 1969 already. :-)

The first 28 pieces had the following inscription in its caseback: “to mark man’s conquest of space with time, through time, on time”. Including the number of the watch and the name of the recipient. The other watches had the “the first watch worn on the moon” text (horizontally) engraved.

Photo by Watch Carefully

During a gala dinner on the 25th of November 1969, at the Hotel Warwick in Houston, approximately 26 pieces were offered to the NASA astronauts. The number 1 and 2 watch, offered to the president and the vice-president (Spiro Agnew), is on display in the Omega Museum since 1999.

Last saturday I had the opportunity to observe one of these 1014 special time pieces, and its original box. Please see the pictures below. This model has the “First watch worn on the Moon” engraving, filled with the maroon color. The first time pieces with this engraving, had a smaller font type and were only engraved (not filled-in).

BA 145.022

BA 145.022

The owner of this watch wants to remain anonymous. Inquiries are not appreciated.

Tags: NASA, Omega, Speedmaster
Posted in WatchTalk | No Comments »

στρουμφακια?για μενα ειναι ενα κομπλιμεντο μιας και σιγουρα πιο πολυ αυτος ειμαι ! ;D ::)

στο θεμα μας ομως,εαν το ρολοι που αναφερεις ειναι το ref.145.034 ?οπως στην φωτο που δεν μπορει παρα να ειναι αυτο εαν οχι δωσε το ref και βαλε φωτο.
στο "χρηματιστηριο" τιμων για τα ομεγα speedmaster αλλα ειναι εκεινα τα speed που εχουν ζητηση οπως π.χ ενα 2915/1/2/3 κτλ

ειναι μια L.E ΣΕ ΧΡΥΣΟ(πολυτιμο μετταλο που ανεβαζει την χρηματικη αξια) αλλα αλλο ειναι η "συλλεκτικοτητα" ενος αντικειμενου και δεν καθοριζεται απο εαν ειναι η οχι παντα μια L.E και χρυση!

omega moon ref.CK 2915- 1 .38-40.000 EURO(ΕΤΟς παραγωγης 1957/pre-moon)

δεν ειναι το υλικο αλλα πολλοι αλλοι παραγοντες που θα καθορισουν την τιμη!

δρακουμελ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 30, 2008, 02:40:47 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 03:01:53 πμ »
Ολα αυτα αναγραφονται στο www.clubspeedmaster.com. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

???

λειτουργει το σαιτ?

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #44 στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:23:32 πμ »
Περίπου πριν 2 χρόνια αποφάσισα ότι τα moonwatch cal 321 τις συλλογής χρειάζονται παρέα, άρχισα το ψάξιμο, το διάβασμα και τις απόψεις...

Οι υποψήφιοι μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολος αντίπαλος μπροστά στην ήδη υπάρχουσα παρέα, και εάν προσθέσουμε και το γεγονός ότι θέλω τα vintage ρολόγια μου να είναι σε τέλεια κατάσταση αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Με την εμπειρία μου από το restoration της Ωμέγα τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους, αλλά πιο θα μπορούσε να είναι το καταλληλότερο?

Μπήκα λοιπόν αποφασισμένος στο site του Chuck Maddox (καλά να είναι εκεί που είναι) και άρχισα να διαβάζω, δεν σας κρύβω ότι με το που διάβασα τα πάντα για το MARK IV (4,5) ήμουν ερωτευμένος και έτοιμος.

Έκανα τις ανάλογες κινήσεις με τους γνωστούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά από 2 εβδομάδες ήρθε...

Ήταν καλοζωισμένο, το αγαπούσαν και το φρόντιζαν, δεν είχε πολλά σημάδια κούρασης αλλά δεν ήταν όπως ακριβώς το ήθελα...

Το ήθελα να είναι και να χτυπά όσο πιο ζωηρά γίνεται, αλλά δεν ήθελα να χάσει τον χαρακτήρα του...

Βούρ λοιπόν για την μητέρα του, να πάει να το κάνει όπως του αξίζει, με την καρδούλα του μέσα στην ζωντάνια, λαδωμένο και όλα τα μικρά pinions, gears, poussoirs, δείκτες, τζάμι αλλαγμένα και η κάσα του να είναι γεμάτη απο περηφάνεια σαν να βγήκε σήμερα!!!

Είπα όμως ξεκάθαρα στην μητέρα του να μην πειράξει το dial και τους δίσκους της ημερομηνίας, ήθελα να έχουν το χαρακτήρα και τις εμπειρίες της ως τώρα ζωή του.

Περίμενα....1 μήνα

3 μήνες

6 μήνες

ουφ πολύ αναμονή!!!

9 μήνες

11 μήνες πέρασαν μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο...και να με ενημερώσουν ότι γύρισε από την χώρα της σοκολάτας (που δεν έχει ούτε ένα cocoa tree)...

Ήρθε...άνοιξα το μικρό κόκκινο κουτάκι που είναι η θήκη της Ωμέγα όταν στέλνεις ένα ρολόι για full restoration και να το...το είδα και έπαθα ΣΟΚ!!!

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι απλά η δουλειά σε full restoration στην Bienne της Ωμέγα είναι απλά SUPERB!!!

Ελπίζω να μπόρεσα να σας μεταφέρω την χαρά μου...δύο ακόμα ανάλογα προτζεκτ είναι στην αναμονή/εξέλιξη...το ένα είναι JLC και το άλλο Doxa. ;)
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:47:23 πμ »
Meraviglioso,fantastico 'e sicuramente un vero testimoniale dell' Ω servizio perfetto...

ΜΤΦ. Εκπληκτικό,φανταστικό είναι μια απόδειξη του τέλειου σέρβις της Ω. Δεν έχω ιδέα γιατί το έγραψα στα ιταλικά αλλά έτσι μου ήρθε για κάποιο λόγο χιχι  :P Άξιζε η αναμονη κατά τη γνώμη μου!

ΥΓ Αν έχω κάποιο ορθογραφικό συγνώμη αλλά έχω να γράψω στα ιταλικά κάτι χρόνια  ;D
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Απρίλιος 04, 2009, 12:45:07 μμ »
nanagno να το χαιρεσαι
φανταζομαι να εγινε αριστη δουλεια μηχανικα κλπ
αλλα φιλε το παλαιο μπρασελε ηταν πολυ ωραιοτερο-στα ματια μου τουλαχιστον  ;)

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:06:58 μμ »
Φαινεται οτι εχει γινει φοβερη δουλεια!Το ρολοι δειχνει καινουριο στις φωτο!Ευγε  :)

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:14:38 μμ »
BRAVOOOO!  =D> =D> =D>
Τέλειο! Άψογο! Φανταστικό!
Και το mesh δίνει απίστευτη αίσθηση!!!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:24:38 μμ »
Μερακλής ιδιοκτήτης + Μερακλής μάστορας = Ένα ευτυχισμένο και άψογο ρολόι  :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απρίλιος 04, 2009, 01:36:59 μμ »
Καλοφόρετο φίλε nanagno είναι ένα πολύ όμορφο ρολόι και παρόλο που ταλαιπωρήθηκες με τόσους μήνες αναμονής θα το φοράς πλέον και θα το χαίρεσαι   :weedman:

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:04:56 μμ »
πανεμορφο !!!
να το χαιρεσαι!
αφου αντεξες τοση αναμονη!
μπραβο σου!
φιλικα
γιωργος

Αποσυνδεδεμένος Stardrive_

• CountDawn
  • 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απρίλιος 04, 2009, 04:21:26 μμ »
πανεμορφο !!!
να το χαιρεσαι!
μπραβο σου!
φιλικα
γιωργος
+1 πολύ καλό!
Μονίμως Άωρος!
Προσωπικές απόψεις και μόνο, χωρίς την παραμικρή διάθεση αντιπαράθεσης.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:35:53 μμ »
Να το χαρείς όπως του αξίζει φίλε Nanagno...μπράβο υπομονή!!!

Φιλικά,

Αντώνης

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:59:26 μμ »
αψογο ρε φιλε

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απρίλιος 05, 2009, 01:10:24 μμ »
Απίστευτη δουλειά! Εκπληκτικό restoration αντάξιο της Omega, να το χαίρεσαι και σε συγχαίρω για το μεράκι σου!

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Απρίλιος 05, 2009, 03:15:58 μμ »
 Αψογη δουλειά σε όλα τα επίπεδα . Κόστος ????
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Απρίλιος 05, 2009, 05:47:41 μμ »
πανεμορφο !!!
να το χαιρεσαι!
μπραβο σου!
φιλικα
γιωργος
+1 :up:
Και συμφωνώ με τον Μεγάλο για το μπρασελε ...
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Απρίλιος 05, 2009, 06:22:49 μμ »
Μερακλής ιδιοκτήτης + Μερακλής μάστορας = Ένα ευτυχισμένο και άψογο ρολόι  :2thumbs:
   :2thumbs::2thumbs:
Και με το mesh ακόμα πιο super!! :cooler:
Νίκο καλοφόρετο, να το χαίρεσαι!!
Άξιζε η αναμονή.... :up:
Φιλικά Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος zikos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Απρίλιος 09, 2009, 01:04:42 πμ »
Οπως ελεγε και ο μεγαλος Αυλωνιτης....Ρε που παααααμε ρε!!!

Επειδη εχω κανει 2 ανακατασκευες σε vespa(η αλλη τρελα,μετα τα ρολογια)
μπορω να καταλαβω την αισθηση που εχεις οταν ανασταινεις κατι παλιο με καρδια.

Απλα τελειο!!!
Εφυγε ο SENNA και αφησε εμενα!!!
Τα παντα ολα!!!
Tι να λεμε τωρα!!! Mαθε μπαλιτσα αγορι μου!!!