Αποστολέας Θέμα: service αντιπροσωπείας η καλός τεχνίτης?  (Αναγνώστηκε 6024 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mchatz

• Just Registered
    • Προφίλ
service αντιπροσωπείας η καλός τεχνίτης?
« στις: Ιανουάριος 14, 2010, 08:54:59 μμ »
δεν έχω ψάξει και πολύ αλήθεια αν έχει συζητηθεί πριν (sorry) , αλλά επειδή ήγγικεν η ώρα για συντήρηση και ρύθμιση του -όχι και τόσο νεαρού πλέον, αλλά ακόμα αγαπημένου- Breitling Chrono Avenger .....

Service αντιπροσωπείας (με το αζημίωτο!) ή καλός ρολογας? Τι προτείνετε? Αν απευθυνθώ σε καλό τεχνίτη, να περιμένω ξανά επιδόσεις COSC και στεγανότητα 300m ή να ξεχάσω το νερό και να θυμάμαι κάθε πρωί να ρυθμιζω την ωρα??  ??

Ευχαριστω προκαταβολικά για όποια απάντηση!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: service αντιπροσωπείας η καλός τεχνίτης?
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 14, 2010, 10:59:48 μμ »
Την στεγανότητα των 300m την ξεχνάς εκτός αντοπροσωπείας. Από κει και πέρα υπάρχουν αξιόλογοι τεχνίτες που θα κάνουν ένα σωστό και αρκετά πιό οικονομικό σέρβις. Συγκρίνεις τι παίρνεις και τι δίνεις και αποφασίζεις ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 09:58:09 πμ »
Συγνώμη διαφωνώ με την γνώμη ξεχνάς την στεγανότητα στα 300 μέτρα εκτός αντιπροσωπείας.Αν στο ρολόι όπου και να πάει κάποιος (εντός η εκτός αντιπροσωπείας) αλλαχτεί η φλάντζα καπακιού η και η κορώνα η ότι χρειάζεται τέλος πάντων τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την στεγανότητα. Δηλαδή η αντιπροσωπεία τι θα κάνει παραπάνω από το ότι να αλλάξει τα κομμάτια που χρειάζεται;
Σίγουρα όμως θα σου αλλάξει τα φώτα στην τιμή.
Και από θέμα ελέγχου στο μηχάνημα τεστ στεγανότητας δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει κάποιος μηχάνημα που να ελέγχει μέχρι τρελά μέτρα για να δει αν είναι ΟΚ. Αυτό που γνωρίζουν όλοι οι τεχνίτες είναι αν ένα ρολόι είναι στεγανό στα λίγα μέτρα τότε σίγουρα θα είναι στεγανό στα πολλά μέτρα λόγω ότι η μεγάλη πίεση το βοηθαει να σφραγίζει περισσότερο. Άρα ένας έλεγχος στις 3-4 ατμ. και ένας έλεγχος στις 12 ατμ. είναι αρκετός.
Τέλος εγώ ψηφίζω καλό εξωτερικό τεχνίτη.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 11:13:50 πμ »
Άρη αυτό εννοώ κι εγώ, ότι δεν μπορείς να πάρεις την πιστοποίηση για τα 300 μέτρα εκτός αντιπροσωπείας. Η διατύπωση όμως δεν ήταν σωστή, έχεις δίκιο. Θα πω επίσης πως ένας καλός τεχνίτης πιθανότατα και να προσέξει περισσότερο το ρολόι μας και κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι και καλύτερος σαν μάστορας από τον υπάλληλο μιας αντιπροσωπείας. Τα προβλήματα είναι τα εξής: 1ον πως βρίσκει κάποιος έναν καλό τεχνίτη, πως δηλαδή μπορεί εκ των προτέρων να ξέρει σε ποιόν να εμπιστευθεί το ρολόι του, ειδικά αν είναι ακριβό κομμάτι. 2ον ως αναφορά τα καταδυτικά, όπως και να το κάνουμε η πιστοποίηση για 300 ή και παραπάνω μέτρα έχει και τις ψυχολογικές της προεκτάσεις για τον κάτοχο ενός τέτοιου ρολογιού ;)

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 02:37:48 μμ »
Σωστος ο φιλος Γιαννης :up:

Αποσυνδεδεμένος mchatz

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 07:19:04 μμ »
Ηδη βοηθήσατε αρκετά...Κλίνω μάλλον πρός τη λύση τεχνίτης, γιατι θεωρώ αρκετά υπερτιμημένο το σερβις των εταιρειών -γενικά- σε σχέση με αυτό που πραγματικά προσφέρουν...Όσο για το ψυχολογικό του πράγματος.....Θα το ξεπεράσω, θα το ξεπεράσω  :o

Θα κάνω την έρευνα αγοράς μου, και θα ενημερώσω σχετικά ;)

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 09:34:50 μμ »
Γιαννη η πιστοποιηση ειναι ενα χαρτι και τιποτε αλλο.
Η εργασια ενος καλου τεχνιτη ειναι αυτη που σε ενδιαφερει και το αποτελεσμα της εργασιας του.

Αποσυνδεδεμένος TSOKOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 02:54:41 μμ »
Παιδιά πήγα στην αντιπροσωπεία και άλλαξα μπαταρία σε ένα χρονογράφο 200μ. με βιδωτή κορώνα, αλλά μου είπαν οτι δεν έκαναν στεγανοποίηση γιατί είχε πρόβλημα το μηχάνημα εκείνη τη στιγμή και να το ξαναπάω. Το ρολόι δεν το φοράω ποτέ σε θάλασσα, πισίνα κλπ. και φυσικά δε κάνω καταδύσεις, μόνο καθημερινή χρήση. Υπάρχει πρόβλημα αν το αφήσω έτσι όπως είναι;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 16, 2010, 03:04:43 μμ από TSOKOS »

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 03:01:34 μμ »
Αν σου αλλαξανε την φλατζα καπακιου τοτε μαλλον δεν εχεις προβλημα.
Και λεω μαλλον γιατι δεν ξερω το χρονικο διαστημα της φλατζας που ειχες πανω στο ρολοι
 και σε τι κατασταση ειναι η φλατζα της κορωνας.
Καθε φορα που ανοιγεται ενα ρολοι πρεπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑνα αλλαζεται και η φλατζα καπακιου.

Αποσυνδεδεμένος TSOKOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 03:03:25 μμ »
4 χρόνια το έχω το ρολόι, ελάχιστα φορεμένο, με νερά κλπ. όπως είπα δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή, πρώτη φορά που άλλαξα μπαταρία. Δεν ξέρω αν μου άλλαξε φλάτζα καπακιού, και μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να μάθω γιατί έγινε πριν κανά μήνα η δουλειά..

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 03:07:07 μμ »
Τοτε μεχρι να του κανεις τεστ στεγανοτητας καλου κακου προσεχετο απο νερα.

Αποσυνδεδεμένος TSOKOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 03:15:03 μμ »
Μπορώ να το πάω εκτός αντιπροσωπείας για στεγανοποίηση;
Γιατί στην αντιπροσωπεία 1 μήνα τώρα κι ακόμα να φέρουν το μηχάνημα και βαριέμαι να πηγαίνω κάθε τόσο και να ρωτάω.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 17, 2010, 06:30:37 πμ »
Να δω ποσο θα ξεπεσουν ακομα η εδω αντιπροσωπειες.
Ακου 1 μηνα χωρις μηχανημα στεγανοτητας. Και πας για μια αλλαγη μπαταριας και σου πιανουν τον κ....ο με τα δυο χερια.
Και το εργοστασιο στην Ελβετια τι κανει;
Τελος παντον.
Φυσικα και μπορεις να πας αλλου να σου κανουν την δουλεια και ποιο φτηνα εννοειτε. Αν δεν βρεις γραψε να σου στειλω που να πας. Εμενα ενας συναδελφος οταν χρησιμοποιω το μηχανημα του (μεχρι να ερθει το δικο μου) για καθε τεστ μου παιρνει 10 ευρω.

Αποσυνδεδεμένος TSOKOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 17, 2010, 01:10:42 μμ »
Να δω ποσο θα ξεπεσουν ακομα η εδω αντιπροσωπειες.
Ακου 1 μηνα χωρις μηχανημα στεγανοτητας. Και πας για μια αλλαγη μπαταριας και σου πιανουν τον κ....ο με τα δυο χερια.

10 ευρώ έδωσα για τη μπαταρία παρακαλώ!
Και χωρίς να με πληροφορήσουν πρώτα οτι δε μπορει να γίνει στεγανοποίηση εκείνη τη στιγμή, αλλά- καθαρά κουτοπόνηρα για να μη χάσουν τον πελάτη και τα ευρώ, έλεος- μου το είπαν μετά (αφού είχε αλλαχτεί η μπαταρία). Σκέφτηκα να τους πώ να τη βγάλουν, αλλά λέω προκειμένου να ξανανοίξουν το ρολόι και να γίνει και καμιά στραβή γιατί ο τεχνίτης δεν ήταν μπροστά μου, ας δώσω τόπο στην οργή. Κι από τότε έχω πάει 2 φορές κι όλο "ξαναπεράστε γιατί δεν έχουμε το μηχάνημα" μου λένε.
'Ολα αυτά από "σοβαρή" υποτίθεται εταιρία με 6-7 αντιπροσωπείες γνωστών ονομάτων.

Ναι στείλε μου ενα pm αν μπορείς, ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος mchatz

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 06:04:07 μμ »
Τελικά, το ρολόι κατέληξε στην αντιπροσωπεία... :-\

Έχω πλέον την εντύπωση, ότι οι παραδοσιακοι τεχνιτες δε βάζουν χέρι σε μηχανισμούς με modifications από εταιρείες, η κάνω λάθος (με την εννοια του ότι ίσως απαιτούνται πιο εξειδικευμένα εργαλεία και ανταλλακτικά, ανάλογα με την μαρκα και την πολυπλοκότητα του μηχανισμου?)

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 12:28:44 μμ »
...Έχω πλέον την εντύπωση, ότι οι παραδοσιακοι τεχνιτες δε βάζουν χέρι σε μηχανισμούς με modifications από εταιρείες, η κάνω λάθος (με την εννοια του ότι ίσως απαιτούνται πιο εξειδικευμένα εργαλεία και ανταλλακτικά, ανάλογα με την μαρκα και την πολυπλοκότητα του μηχανισμου?)

Λαθος εντυπωση.
Απλα υπαρχουν τεχνιτες και τεχνιτες.

Αποσυνδεδεμένος black pit

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 08, 2010, 09:06:04 μμ »
Τελικά, το ρολόι κατέληξε στην αντιπροσωπεία... :-\

Έχω πλέον την εντύπωση, ότι οι παραδοσιακοι τεχνιτες δε βάζουν χέρι σε μηχανισμούς με modifications από εταιρείες, η κάνω λάθος (με την εννοια του ότι ίσως απαιτούνται πιο εξειδικευμένα εργαλεία και ανταλλακτικά, ανάλογα με την μαρκα και την πολυπλοκότητα του μηχανισμου?)
Καλησπερα κι απο εμενα μετα απο πολυ καιρο.Μηπως θα μπορουσες να μου πεις αν το πηγες κατευθιαν στην αντιπροσωπεια η μεσω καταστηματος?Εχω το ιδιο ρολοι με κασα απο τιτανιο και εφτασε η ωρα του service,αλλα πρεπει να κατεβω Αθηνα για να το δωσω στην αντιπροσωπεια,δεν εμπιστευομαι τους καταστηματαρχες πλεον και πιστευω οτι θα μου βαλουν και καπελο στην ηδη υψηλη τιμη του service.
Αληθεια ποσο κοστισε και ποσο χρονος χρειαστηκε.Ευχαριστω.
Την υγεια μας να εχουμε και ολα τα αλλα ερχονται

Αποσυνδεδεμένος mihvag

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 14, 2010, 11:58:15 μμ »
καλησπέρα και από μένα. Έχω ένα tissot prs 516 (ΕΤΑ 2836) και έχει έρθει η ώρα του σέρβις. Θα ήθελα , αν κάποιος φίλος γνωρίζει κάποιον τεχνίτη για σέρβις, να μου στείλει ένα pm. Μένω Αθήνα και με ενδιαφέρει να γίνει μια σωστή δουλειά και ρύθμιση (το ρολόι κρατάει απίστευτους χρόνους) και φυσικά να γίνει μια καλύτερη τιμή από την αντιπροσωπεία.
ευχαριστώ Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 15, 2010, 12:44:28 πμ »
Σου έστειλα πμ ;)