Αποστολέας Θέμα: service,που εμπιστευομαστε τα ρολογια μας?  (Αναγνώστηκε 24067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
service,που εμπιστευομαστε τα ρολογια μας?
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 10, 2007, 06:29:34 μμ »
Να τον πληρωνουμε κιολας τον ανθρωπο.Εμενα μου φτανει και περισσευει που θα ασχοληθει με το ρολοι μου καποιος που αυτο που θα κανει θα το αγαπαει και ειναι χομπι του.
Ειναι πολυ καλη ιδεα να τον κανουμε τον ωρολογοποιο του φορουμ μας.
Αρκει να το θελει και ο ιδιος πραγμα που το βλεπω λιγο χλομο!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 10, 2007, 07:57:10 μμ »
ε φυσικα θα τον πληρωνουμε, τι, κουτρα θα δουλευει ο ανθρωπος επειδη μας αγαπησε;  :smt057
γιατι το βλεπεις χλωμο gson? υπαρχει καποιος ιδιαίτερος λογος που το λες;
 In simplicity lies true greatness"..

persistance

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 10, 2007, 09:14:58 μμ »
Το σέρβις των ρολογιών εξαρτάται κυρίως από την απαίτηση ανταλλακτικών. Αν αυτά χρειάζονται και ποια είναι η διαθεσιμότητα τους. Συνήθως όσο ποιο ακριβά είναι τα ρολόγια τόσο μικρότερη διαθεσιμότητα σε ανταλλακτικά υπάρχει στο ελεύθερο εμπόριο. Οι μεγάλες, ακριβές εταιρίες κρατούν αυστηρό έλεγχο ανταλλακτικών. Για παράδειγμα δε θα μπορούσα να βρω ποτέ ανταλλακτικά για μια LeCoultre cal 631 ή για μια IWC cal 82, 84. Θα μπορούσα να βρω ανταλλακτικά όμως για μια Omega 321 ή El Primero 3019 μονό στο εξωτερικό. Για οποιαδήποτε ΕΤΑ θα απευθυνόμουν στην εγχώρια αγορά όπου πλειν εξαιρέσεων υπάρχουν σε αφθονία.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε, όπως έχω πει και παλαιοτέρα, ευχαρίστως να κάνω Service/επισκευή σε κάποιο ρολόι μέλους. Η επισκευή ρολογιών δεν είναι το επάγγελμα μου, είναι χόμπι και γι’αυτό ίσως να μη μπορώ πάντοτε να αφιερώσω χρόνο.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 10, 2007, 09:52:47 μμ »
το ξερουμε persistance οτι εισαι προθυμος να βοηθησεις αλλα και ταυτοχρονα πολυασχολος και με λιγο διαθεσιμο χρονο...
απλως ισως σε απλες περιπτωσεις σερβις -χωρις ανταλλακτικα και τετοια- απλως καθαρισμος , λιπανση, ρυθμιση, ισως μπορει να μας εξυπηρετεις -με το αζημιωτο οπως εξυπακουεται ετσι  :rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 10, 2007, 10:24:40 μμ »
πολυ ωραία λοιπον. για δωσε μας μια ενδεικτικη τιμη για απλο ΣΕΡΒΙΣ; το δικο μου μολις εκλεισε 2 χρονια και χρειαζεται καθαρισμα ,ισως  regulation, ελεγχο στεγανοτητας και δεν ξερω τι αλλο. ποσο θα μου κοστισει;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 11, 2007, 02:39:01 πμ »
για το θεμα των ανταλλακτικων persistance ,διαβασα καπου οτι η ενωση ανεξαρτητων ωρολογοποιων τεχνιτων επιδιωξε μια συμφωνια με τις ελβετικες εταιριες για να χει προσβαση και σε πιο ακριβα και δυσευρετα κομματια,σιγουρα ειναι δυσκολο αλλα ποτε δεν ξερεις.εαν βρεις χρονο θα ταν πολυ καλο,να ασχοληθεις και με καποια απο τα ρολογια μας

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 10:50:04 μμ »
Μετά από την εμπειρία μου με το Κ@λ@σέρβις της OMEGA ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΟΛΟΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 02:03:15 πμ »
καλα μη κανεις ετσι,αν μπορεις δωστο στον persistance .μια μηχανη που μπορει να βρει και ανταλλακτικα .δειγματα δουλειας εχει δωσει ο ανθρωπος και βασικα ηρεμησε.

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 10:27:09 μμ »
Χρωστάω μια συγνώμη σε όλους σας για τον τρόπο που αντέδρασα πρίν απο μερικές μέρες. Με πείραξε πάρα πολύ το γεγονός πως το αγαπημένο μου ρολόι σταμάτησε να δουλεύει μερικές ώρες λειτουργίας μετά απο σέρβις.

Μέσα στα νεύρα μου έστειλα e-mail στην omega για το πώς μπορώ να τους στείλω το ρολόι για πλήρες restoration.
Εδώ και 3 μέρες δεν έχω πάρει απάντηση .....

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 11:28:31 μμ »
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται συγγνώμη. Ο εκνευρισμός είναι δικαιολογημένος και ίσως κάποιοι από εμάς εδώ πέρα να ήμασταν πιο απότομοι στην αντίδρασή μας σε τέτοια περίπτωση !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 12:21:10 πμ »
θα συμφωνησω. δεν ειναι και λιγο να εμπιστευεσαι μια εταιρεία, να δαπανας ενα αξιοσεβαστο ποσο για να αποκτησεις το προιον τους, να βγαινει ελαττωματικο να τους το παραδιδεις και να στο επιστρεφουν ταχα επιδιορθωμενο και στην ουσία στην ίδια αθλια κατασταση.. και λιγα ειπες φιλε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 12:27:52 πμ »
διαβαζα σημερα για προβλημα σε ενα .......ντεν το οποιο δε καταφερε να λυσει η εδω αντιπροσωπεια αλλα το φτιαξε ενας ,σιγουρα πολυ καλος ρολογας ,ανεξαρτητος,απλα ηταν πολυ καλυτερος αποαυτους που εργαζονται στην εταιρια.συμβαινει

Αποσυνδεδεμένος teo

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 17, 2007, 06:34:15 μμ »
κρίμα αν όντως η μαμά εταιρεία δεν μπορεί να φροντίσει τα <παιδιά> της. Το θέμα είναι όμως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, εμείς που δαπανάμε υπερβολικά ποσά για προιόντα υψηλής ποιότητας πως διασφαλίζουμε το μέλλον της επένδυσής μας, γιατί σίγουρα πρόκειται για επένδυση... :-k
Η Ελλάδα είναι η πιο προηγμένη χώρα της Αφρικής!.

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 28, 2007, 12:09:41 μμ »
Tελικά θέλει ψάξιμο πολύ το θέμα. Που να είχες δηλαδή εδώ στην ελλάδα κάνα Frank Muller 1.000.000 έουρα και να ήθελες να το δώσεις εδώ για service. XAXAXAXAAAAAXAAA. Aνέκδοτο είπα...
b]Rose Gold For Ever!!![/b]

Αποσυνδεδεμένος rlxome

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 27, 2007, 02:33:47 μμ »
Γεια χαρά σε όλους. Τυχαία σας βρήκα και μου αρέσει που υπάρχει Ελληνικό forum σχετικό με το χόμπυ που λέγεται ρολόι.

Για να θέσω και το πρώτο ερώτημα:

Τελικά υπάρχουν κάποιοι καλοί τεχνίτες/γνώστες αυτομάτων μηχανισμών που μπορούν να κάνουν καλό service σε μηχανικά ρολόγια και έχουν και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τα ρυθμίζουν;

Τι έβγαλε η έρευνα; Μπορεί κάποιος να μας προτείνει κάτι;

Με ενδιαφέρει η περιοχή της Αθήνας προσωπικά....

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 27, 2007, 10:27:34 μμ »
καλωσορισες rlxome στο φορουμ μας
ναι υπαρχουν καλοι τεχνιτες αν θες στειλε pm να σου πω  :rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 28, 2007, 11:15:06 πμ »
Η άποψή μου είναι ΜΟΝΟ στους επίσημους αντιπροσώπους, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Έκανα πρόσφατα service στο omega speedmaster μου circa 1967. Το έστειλάν απο τo swatch group στην omega bienne διότι λόγω της πολυπλοκότητας της Lemania 321 δέν μπορούσαν να κάνουν τίποτα εδω, γύρισε μετά απο 1 μήνα, τα άλλαξαν σχεδόν όλα και το κόστος ήταν 600 euros. Με certificate απο τον μηχανικό που το έφτιαξε και εγγυήση 2 ετών.

Αυτό ειναι service!

Τί άλλαξαν:

Spring
14 wheels
9 pinions
Hesalite crystal
all rubbers
all hands
Γυάλισμα
Πλύσιμο
και cosc!

H 321 ειναι μία μηχανή που πλέον δέν φτιάχνεται λόγω της πολυπλοκότητας της, είναι κουρδιστή, και είναι ένα τεχνολιγικό ιστορικό διαμάντι!

Ορίστε καθαρή και όμορφη, τώρα ξανά service μετά απο 40 χρόνια πάλι.
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 28, 2007, 01:10:23 μμ »
Δειξε μας και το προσωπακι του.Παντως 600€ δεν ειναι λιγα μπορω να πω οτι σε σφαξανε!

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 28, 2007, 01:34:52 μμ »
Δέν με σφάξανε εάν ξέρεις την μηχανή αυτή και κατάλαβες τι κόστος έχουν αυτά που έγραψα. Ακόμα μήν ξεχνάς οτι είναι ένα ρολόι του 1967, το πρώτο του service μετά απο 40 χρόνια! Άρα το ότι με σφάξανε μην το λες αυθαίρετα... πες μου γιατί με σφάξανε?????????? με παραδείγματα!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 28, 2007, 01:47:06 μμ »
Και σε μένα φαίνεται λογικό το κόστος. Θεωρώ ότι για πλήρη επαναφορά  του ρολογιού στην αρχική του κατάσταση είναι οκ.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»