Αποστολέας Θέμα: Citizen NY0040  (Αναγνώστηκε 3762 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
Citizen NY0040
« στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 06:36:55 μμ »
Καλησπέρα!
Πριν τέσσερις μέρες αγόρασα ένα Citizen NY0040.
Την πρώτη μέρα ήταν στα 0 με +1sec.Το βραδυ το έβγαλα από το χέρι και το ακούμπησα με το καντράν να κοιτάει το ταβάνι(δεν ξέρω αν παίζει ρολο αυτό)και το πρωί που το "τσέκαρα" ήταν περίπου στα +5sec.
Την επομενη μέρα,αφού το είχα βγάλει και τοποθετήσει κατά τον ίδιο τρόπο,ήταν +5sec επιπλέον.Δηλαδή +10sec σε δυο μέρες.
Την επομενη μέρα τα ίδια και έχασε επιπλέον κάποια second κατά την διάρκεια της ημέρας.
Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα είμαι στα 25-26sec μπροστά!

Πρέπει να ανησυχώ η φταίει ότι το ρολοι βρίκσεται ακόμα στην περίοδο "στρωσίματος" ???
Ξέχασα να αναφέρω ότι το ρολοι δεν το φοράω για περίπου 8-9 ώρες.Όλη την υπόλοιπη μέρα είναι στο χέρι μου.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων και εύχομαι χρονια πολλά και καλή χρονια σε όλους!!!

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Citizen NY0040
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 08:23:07 μμ »
desmo16 οι τιμές που αναφέρεις είναι πολύ καλές. Γιατί να ανησυχείς;

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 01, 2010, 05:14:27 μμ »
Ok απλά δεν ήξερα ποίες αποκλίσεις να θεωρήσω καλές και ποιες όχι για το συγκεκριμένο ρολοι.
Σήμερα πάτνως που έμεινε εκτος χεριού λιγότερη ώρα είναι στα +27sec.

Μήπως να το φοράω και στο ύπνο τελικά? :dielaughing: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 01, 2010, 09:58:30 μμ »
καλοφορετο φιλαρακι!!!

πολυ καλη επιλογη!!
να το ευχαριστηθεις ειναι παρα πολυ ωραιο ρολοι και value for money!!

φιλικα'
γιωργος

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 01, 2010, 11:44:21 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο!
Όντως είναι value for money και σκύλος μαύρος από ότι έχω διαβάσει.Του έβαλα και ένα Νατο και είναι μούρλια ;)

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 02, 2010, 05:20:24 μμ »
Καλησπέρα!
Την πρώτη μέρα ήταν στα 0 με +1sec.Το βραδυ το έβγαλα από το χέρι και το ακούμπησα με το καντράν να κοιτάει το ταβάνι(δεν ξέρω αν παίζει ρολο αυτό)και το πρωί που το "τσέκαρα" ήταν περίπου στα +5sec.
Την επομενη μέρα,αφού το είχα βγάλει και τοποθετήσει κατά τον ίδιο τρόπο,ήταν +5sec επιπλέον.Δηλαδή +10sec σε δυο μέρες.
Την επομενη μέρα τα ίδια και έχασε επιπλέον κάποια second κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να ανησυχώ η φταίει ότι το ρολοι βρίκσεται ακόμα στην περίοδο "στρωσίματος" ???
Ξέχασα να αναφέρω ότι το ρολοι δεν το φοράω για περίπου 8-9 ώρες.Όλη την υπόλοιπη μέρα είναι στο χέρι μου.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων και εύχομαι χρονια πολλά και καλή χρονια σε όλους!!!

Το ρολοι σου ειναι μια χαρα και δεν πρεπει να ανησυχεις.
Ο ρυθμος του ειναι καλος και εχει σταθεροτητα που σημαινει οτι δεν υπαρχει βλαβη.
Θα επρεπε να ανησειχης αν την μια ημερα εβλεπες +5 ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ +3 ΤΗΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ -3 και παει λεγοντας.
Φορεσε το ολη την ημερα για καποιες ημερες και παρακολουθησετο

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 02, 2010, 06:24:49 μμ »
Όντως βγάζοντας το για τις ώρες που προανέφερα είναι σταθερά στα +5sec την μέρα.
Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή,όπως είπες να μην το βγάλω καθόλου και θα δούμε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες ;)

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 04, 2010, 05:31:38 μμ »
Καλησπέρα!

Σε τετοιες περιπτωσεις εκτιμω ιδιαιτερα το quartz μου που για 2 μήνες που το παρακολουθω ζητημα να έχασε 1 δευτερόλεπτο
Μάλλον ηρθε η ωρα της εξελιξης  ;D

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 04, 2010, 09:47:38 μμ »
Όπως είπαν και oι ειδικότεροι και συγκεκριμένα για αυτή την περίπτωση,οι αποκλίσεις αυτές είναι κάτι λογικό.

Προσωπικά εκτιμώ τα Quartz για την ακρίβεια τους και μονο και τα μηχανικά για την διαχρονικότητα και τον χαρακτήρα τους ;)
Εν ολίγοις προτιμώ να είναι μηχανικό και να χάνει 5sec τι μέρα παρα Quartz και να χάνει 1sec το δίμηνο,αν και υπάρχουν μηχανικά που οι αποκλίσεις τους είναι αρκετά μικρές.

Φιλικά
desmo

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 17, 2010, 04:29:14 μμ »
Καλησπέρα και πάλι.
Σήμερα καθώς ρύθμιζα την ώρα στο Citizen και ενώ είχα φέρει τους δείκτες στην επιθυμητή θέση,προσπάθησα με πολύ απαλές κινήσεις να σταματήσω τον δείκτη τον δευτερολέπτων για να πετύχω μεγαλύτερη ακρίβεια.

Όταν όμως αφίσα ελεύθερη την κορόνα ο δείκτης είχε μείνει στάσιμος και το ρολοι σταμάτησε να λειτουργεί!
Επαναλαμβάνω ότι η κινήσεις μου ήταν πολύ απαλές όπως επίσης κανένας περίεργος θόρυβος δεν ακούστηκε από τον μηχανισμό,για παράδειγμα κάποιος θόρυβος σπασίματος.

Ξέρετε τι μπορεί να πήγε στραβά ???
Λέτε να είναι κάτι απλό η θα χρειαστώ επισκευή ???

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων!

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 09:28:04 μμ »
Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα με σιγουρια το τι μπορει να συμβαινει χωρις να το δει απο κοντα.
Πρεπει να το δει τεχνικος.