Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για την αγορά πρώτου ρολογιού  (Αναγνώστηκε 10763 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ze2007

• Just Registered
    • Προφίλ
Βοήθεια για την αγορά πρώτου ρολογιού
« στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 02:57:54 μμ »
Καλησπέρα σε όλους σας .Είμαι νέος, όχι μόνο στο site αλλά και στον κόσμο των ρολογιών. Ουσιαστικά τώρα θέλω να μπω σε αυτόν και χρειάζομαι την βοήθειά σας. Ενδιαφέρομαι  να αγοράσω ένα ρολόι το οποίο θα είναι για καθημερινή χρήση αλλά και για πιο επίσημη. Έχω δει τρία ρολόγια στα οποία έχω καταλήξει  και είναι της ίδιας εταιρείας :

http://www.seikowatches.com/products/premier/kinetic_dd/srh009p1.html

http://www.seikowatches.com/products/premier/automatic/spb005j1.html

http://www.seikowatches.com/products/premier/kinetic_rdi/srn005p1.html

Το πρώτο μου αρέσει  πολύ αλλά το καφέ λουράκι δεν με ενθουσιάζει. Το δεύτερο είναι πάρα πολύ όμορφο αλλά θα πρέπει να κάνω πολλές οικονομίες ακόμα. Το τρίτο, που είναι και το επικρατέστερο,  είναι αυτό στο οποίο μάλλον θα καταλήξω.

Από εσάς θα ήθελα την βοήθειά σας για την αξιοπιστία τους. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να πληρώσω για ένα καλό ρολόι και με την λήξη της εγγύησης να λήξη και ο χρόνος ζωής του. Επίσης αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εταιρεία θα ήταν πολύ χρήσιμο. Δεν με νοιάζει τόσο αν θα χάνει 2-3 δευτερόλεπτα στο τέλος κάθε μέρας όσο το να έχω ήσυχο το  κεφάλι μου από προβλήματα.

Τέλος έχω κοιτάξει τις τιμές στις Ελλάδα και τις βρήκα απαγορευτικές για το πορτοφόλι μου και αναγκαστικά κοίταξα και στο εξωτερικό στο http://www.creationwatches.com . Βρήκα  τα μοντέλα που με ενδιαφέρον  ως εξής:

http://www.creationwatches.com/products/seiko-premier-72/seiko-premier-kinetic-direct-drive-srh009p1-srh009p-srh009-1635.html

http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-69/seiko-premier-automatic-29-jewels-spb005j1-spb005j-spb005-1072.html

http://www.creationwatches.com/products/seiko-premier-72/seiko-premier-kinetic-leather-mens-watch-srn005p1-srn005-1835.html

Οι διαφορές στην τιμές είναι πάρα πολύ μεγάλες και αυτό με έβαλε σε υποψίες απάτης. Αν κάποιος από εσάς έχει στο παρελθόν εμπειρία από το συγκεκριμένο site θα ήθελα να την μεταφέρει και σε εμένα.

Θα περιμένω την βοήθεια σας  για μια καλή πρώτη αγορά ρολογιού.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια για την αγορά πρώτου ρολογιού
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 11:18:18 μμ »
Φίλε ze2007 καλωσόρισες. Χωρίς να είμαι ειδικός στα Seiko θα έπαιρνα το αυτόματο ή αλλιώς το φθηνότερο. Από αξιοπιστία δεν έχεις να φοβηθείς κάτι από αυτή την εταιρεία, ίσα ίσα.

Προτάσεις σε αυτό το εύρος τιμών υπάρχουν κυρίως σε Tissot και Hamilton, αν πούμε για αυτόματα swiss made. Σχεδιαστικά όμως είναι σε άλλο ύφος από τα Premier της Seiko που έχουν μια δική τους γραμμή. Θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στα σάιτ αυτών των εταιρειών μήπως βρεις κάτι που σου αρέσει και το συζητάμε ;)
http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en-us/
http://www.tissot.ch/?mod_collections

Τώρα για το συγκεκριμένο σάιτ που ρωτάς, αν κάποιος φίλος έχει εμπειρία ας βοηθήσει...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 11:36:15 μμ »
Φίλε ze2007 καλωσόρισες και από μένα. Καλό μαγαζί, εντός ΕΕ και καλή επιλογή σε premier νομίζω πως είναι αυτό:

http://cgi.ebay.co.uk/LATEST-SEIKO-PREMIER-AUTOMATIC-POWER-RESERVE-SPB001J1_W0QQitemZ110454680338QQcmdZViewItemQQptZUK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL?hash=item19b79cab12#ht_4870wt_958

Εχει και πιο οικονομικά με κινετικ μηχανές αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να το μετανιώσεις που δεν πήρες το αυτόματο.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 12:00:33 πμ »
 :) καλως ορισες στο φορουμ!!
οπως οι περισσοτεροι εδω κι εγω θα προτιμουσα το αυτοματο. ;)
το site που αναφερεις το εχω ξαναδει αλλα οχι κατι περισσοτερο..
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος ze2007

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 12:45:29 πμ »
Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που ενδιαφέρεστε και με βοηθάτε στην επιλογή μου για ρολόι.

Όλοι μου προτείνετε το αυτόματο…  δεν ξέρω όμως και πολλά από ρολόγια και μόνο από την τιμή καταλαβαίνω ότι θα είναι καλύτερο από τα άλλα.
Το αυτόματο όμως έχει Power Reserve μόνο μερικές ώρες ενώ το direct drive ένα μήνα και το άλλο kinetic έχει 6 μήνες!! Αυτό δεν έχει να κάνει με τον μηχανισμό; Μεγαλύτερη διάρκεια = καλύτερος μηχανισμός;
Όσον αφορά την διαφορά στην τιμή φανταζόμουν ότι βρισκόταν στο γεγονός ότι είναι πιο επίσημο (‘κυριλέ’ άρα και υψηλότερη τιμή )και ότι θα είχε καλύτερα μέταλλα στην κατασκευή του.

Πιστεύετε ότι η διαφορά της τιμής αξίζει τον κόπο; Τι καλύτερο έχει το αυτόματο από το Kinetic with Retrograde Day Indicator το οποίο έχει την μισή τιμή;

Και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για την άγνοια μου …‘Μεγαλύτερη διάρκεια = καλύτερος μηχανισμός’

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 01:29:17 πμ »
  Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. H μεγαλύτερη διάρκεια, δε συμαίνει κατ ανάγκη και καλύτερος μηχανισμός. Ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Σε ενδιαφέρει η ακρίβεια, η προσιτή τιμή και η ευκολία, (δηλ αλλάζεις μια μπαταρία ανά δυο χρόνια και τέλος) ;  Ή μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και... ''συναίσθημα'';
   Να ξέρεις ότι τα μηχανικά ρολόγια, δεν εννοώ αυτά με quartz, είναι πιο..must τα τελευταία χρόνια και γενικά υπάρχει όλο και μεγαλύτερη τάση απ τις εταιρίες, να περιλαμβάνουν στην γκάμα τους, όλο και περισσότερα μηχανικά ρολόγια. Θεωρείται πιο...''ευγενής'' κατηγορία ρολογιών , σε σχέση με τα quartz, που στην ουσία είναι ένας υπολογιστής με κυκλώματα. Πάντως να ξέρεις ότι τα ρολόγια θεωρούνται ακόμα παρεξηγημένο είδος και εννοώ ότι ο μέσος  Έλληνας, προτιμάει να αγοράσει ακριβά ένα κινητό τηλ., το οποίο θα ξεπεραστεί σε λίγους μήνες, πάρα να δώσει ένα σεβαστό, αλλά όχι απαγορευτικό ποσό, για την αγορά ενος καλού  ρολογιού, το οποίο με κάποια προσοχή, θα τον συντροφεύει σχεδόν σε όλη του τη ζωή... (για μηχανικό εννοώ). Βλέποντας στις περισσότερες βιτρίνες, ρολόγια μερικών εκατοντάδων ευρώ, νομίζει (ο μέσος Έλληνας) ότι σχεδόν μεχρί εκεί κυμαίνονται οι τιμές τους και οτιδήποτε ακριβότερο, δεν αξίζει τα χρήματά του... 'Αλλωστε, όπως λέει, γιατί να δαπανήσει τόσα πολλά χρήματα , για κάτι που λέει απλά την ώρα;  Βέβαια ο καθένας το βλέπει απ την πλευρά τη δική του και σεβαστές όλες οι γνώμες.. Για μένα το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή και η πιο προσωπική μηχανή που έχει ο άνθρωπος πάνω του και με λίγη προσοχή, τον συντροφεύει για μια ζωή και όχι μόνο...  Έχεις ακούσει που λένε για το..ρολόι του παππού;
Αυτά τα ρολόγια ήταν μηχανικά, άλλωστε μόνο αυτή η τεχνολογία υπήρχε τότε..  Μέσα απ΄αυτό το φόρουμ, θα ληθούν όλες οι απορίες σου και τα μέλη του, θα σε βοηθήσουν σε ότι ζητήσεις. Πάντως για τα kinetic που αναφέρεις, να ξέρεις ότι είναι πολύ καλά  μοντέλα, απλά αφιέρωσε λόγο χρόνο στο φόρουμ, για να εμπλουτήσεις τις γνώσεις σου.  Απλά ανέφερέ μας το ποσό που είσαι διατεθιμένος να δαπανήσεις και θα σου προτείνουμε μάρκες , μοντέλα και ότι άλλο θέλεις.  Σ' ευχαριστώ που αφιέρωσες το χρόνο σου, για να διαβάσεις όλα αυτά που σου έγραψα. Καλό ψάξιμο και καλοσήρθες  ;) 

Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 03:22:09 πμ »
Να προσπαθήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα ελπίζοντας να βοηθήσω.
Το κινετικ είναι ένα quartz ρολόι που φορτίζεται ο συσωρευτής του (η επαναφορτισμένη μπαταρία που έχει) με την περιστροφή του ρότορα. Φαντάσου έναν επαναφορτιζόμενο φακό που "γεμίζει" καθώς περιστρέφεις την μανιβέλα. Αυτό είναι αντιγραφή του κουρδίσματος των αυτόματων ρολογιών και οι ομοιότητες τελειώνουν εδώ.
Το direct drive είναι μια δυνατότητα κάποιων κινέτικ να φορτίζεται ο συσωρευτής τους και από την κορώνα, όπως τα παλιά (αλλά και αρκετά σύγχρονα) κουρδιστα ρολόγια.
Η πλακέτα ενός κινέτικ ρολογιού ουσιαστικά δεν κοστίζει τίποτα στην εταιρεία και έχει τη δυνατότητα για αρκετές επιπλέον λειτουργίες όπως ένδειξη date/day, Power Reserve. Το ρομποτάκι-πρέσα βγάζει όσες του πει ο ιδιοκτήτης. Πλεονέκτημα του κινετικ είναι η καλύτερη ακρίβεια.
H μηχανή αντίθετα είναι ένας "ζωντανός" οργανισμός, που αποτελείται από καμμιά 200ριά μικρα κομματάκια που συνεργάζονται άψογα για να εκτελέσουν την αποστολή τους. Εχει μεγαλύτερο κόστος, το οποίο αυξάνεται όσο αυξάνονται οι επιπλέον ενδείξεις. Επίσης είναι αυτό που κυρίως ξεχωρίζει τα ρολόγια. Πολλοί φίλοι εδω μέσα ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το αν το ρολόι φοράει την 6R20 ή την 7750 παρά για το όνομα της εταιρείας στο καντράν. Για μένα αξίζει η διαφορά και με το παραπάνω, ειδικά από τη στιγμή που πρωτοείδα quartz μηχανισμό. Ωστόσο ο καθένας αποφασίζει από μόνος του.

Κάπου στο μέσο της σελίδας υπάρχουν πληροφορίες για τις διαφορές μεταξύ των quartz και αυτοματων μηχανισμών:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5031.0.html

Αποσυνδεδεμένος ze2007

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 05:54:30 μμ »
Καλησπέρα και πάλι από εμένα.. Κατάλαβα πάνω κάτω τις διαφορές του αυτόματου και ενός kinetic.
 Τα λεφτά που έχω να διαθέσω όμως δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 500 ευρώ ,άρα θα πρέπει να πάω ή σε ένα καλό kinetic ή σε ένα μέτριο αυτόματο γιατί από τις τιμές που είδα με το ποσό αυτό μάλλον για μέχρι μέτριο φτάνω...άρα το θέμα τώρα βρίσκετε στην αξιοπιστία των δυο μηχανισμών.
 Το αυτόματο με τα περισσότερα κινούμενα μέρη δεν θα είναι και πιο εύκολο να χαλάσει; Γιατί απορώ αν είναι έτσι όπως το σκέπτομαι, πως θα μπορούσε ,όπως λέει και ο φίλος  ''Viglatoras'', να με συντροφεύει για μια ζωή;
Αν εχετε κατι να προτείνετε στο ποσό των 500 ευρώ θα χαιρόμουν να το ακούσω.

Λουρακι δερματινο,μαυρο...αυτά..

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 06:54:31 μμ »
καλησπέρα,
μία εισαγωγική πρόταση από εμένα στα μηχανικά ρολόγια:
http://cgi.ebay.com/Orient-Automatic-World-Time-Men-Dress-Watch-CFA05001B0_W0QQitemZ290384616287QQcmdZViewItemQQptZAU_Watches?hash=item439c459b5f
Το προτείνω, λόγω της παρόμοιας αισθητικής του καντράν με αυτά που κοιτάς. Καταπληκτικός συνδυασμός ποιότητας/τιμής, από μία σημαντική εταιρεία. Για το λουράκι που προτιμάς, με 30 ευρώ παίρνεις ένα πολύ ποιοτικό.
Τώρα κοιτάω αν υπάρχει τίποτα και σε πλήρες ημερολόγιο, σαν τα seiko που κοιτάς.

Αποσυνδεδεμένος ze2007

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 07:38:23 μμ »
Voodooman σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώνεις για μένα.
To ρολόι είναι πολύ όμορφο (λίγο δυσδιάκριτο απ΄ότι βλέπω το καντράν του) και οικονομικό εν συγκρίσει με το Seiko αλλά την εταιρεία δεν την έχω ακουστά…(είμαι άσχετος από ρολόγια και συγγνώμη από όποιον είναι θερμός υποστηρικτής της εν λόγο εταιρείας).
Ψάχνοντας 'ομως λίγο στο ιντερνέτ είδα κάπου να λέει για την ακρίβεια του αυτόματου Seiko η οποία είναι της τάξεως του -15~+25 δευτερόλεπτα την ημέρα. Δηλαδή στο τέλος κάθε μήνα θα χάνει 7,5 λεπτά ή θα κερδίζει 12,5 λεπτά περίπου. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν τα αυτόματα; Μιλάω πάντα για ρολόγια μέχρι 500 ευρώ

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 07:46:13 μμ »
Ο φίλος ο ''Viglatoras'' δεν τα είπε καλά για την αντοχή των μηχανικών ρολογιών  ;D . Οπως θα δεις εδώ :
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2525.msg82276.html#msg82276
στο μήνυμα του TSOKOS συνεχίζουν να λειτουργούν μετά από 2 ζωές και 3 πολέμους  ;)
Ασε που όσο περνάει ο καιρός αποκτούν μεγαλύτερη αξία (δεν εννοώ οικονομική)
Από εκεί και πέρα αυτόματο premier στα όρια που έβαλες υπάρχει, όπως υπάρχουν και άλλες προτάσεις σε ελβετικό με την 2824 ή την unitas (tissot, hamilton, oris, αρχιμήδης και πολλά ακόμα). Υπάρχει και η  orient από την ιαπωνία που η πραγματική ακρίβεια της συγκρίνεται με πολύ ακριβά ρολόγια.
Τα όρια του κατασκευαστη συνήθως είναι πολύ "ανοιχτά" για έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 07:51:06 μμ »
Ναι, το καντράν είναι λίγο βαρύ, αναπόφευκτα, λόγω των πολλών πληροφοριών που περιέχει. Αργότερα θα σου εξηγήσω τί ακριβώς δείχνουν.
Την εταιρεία μην την φοβάσαι, είναι η τρίτη μεγάλη γιαπωνέζικη, ρώτα κανέναν πατέρα ή παππού αν την ξέρει...
Η -θεωρητική- ακρίβεια ενός αυτόματου είναι σε αυτά τα επίπεδα, πρακτικά τα πράγματα είναι από αρκετά έως πολύ καλύτερα. Χονδρικά, να περιμένεις ότι ένα αυτόματο της κατηγορίας που κοιτάς ότι θα χάνει (ή, συνηθέστερα, θα κερδίζει) 3-5 λεπτά τον μήνα. Αυτό μπορείς να το πας σε έναν ρολογά και να το παιδέψεις, ώστε να μειωθεί, αλλά δύσκολα θα καταφέρεις πολύ καλύτερη ακρίβεια.
Το δικό μου, ας πούμε. Το πρώτο τρίμηνο κέρδιζε 45" την ημέρα! Μετά την αρχική του περίοδο στρωσίματος έχει πια πέσει στα 10.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 08:00:32 μμ »
4η φίλε Voodooman, η casio την έχει περάσει εδώ και καιρό.
Ουσιαστικά για ιαπωνία είναι μια μικρή οικογεννειακή επιχείρηση με τον μπαμπά να φτιάχνει τα ρολόγια και τον γιο να τα πουλάει  ;D
ΑΛΛΑ είναι η πρώτη σε παραγωγή αυτόματων μηχανισμών. Το 2006 -το είχε η wikipedia, δεν το έχει πλέον-  είχε βγαλει περισσότερες αυτόματες μηχανές απο seiko και citizen μαζί. ΑΥΤΟ ξέρουν, αυτό κανουν (όποιος έχει ένα ξέρει τι λέμε  ;) οι υπόλοιποι ας κάνουν ένα δωράκι στον ευατό τους, στο WUS το διαβασα)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 11:12:52 μμ »
Ο φίλος ο ''Viglatoras'' δεν τα είπε καλά για την αντοχή των μηχανικών ρολογιών  ;D . Οπως θα δεις εδώ :
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2525.msg82276.html#msg82276
στο μήνυμα του TSOKOS συνεχίζουν να λειτουργούν μετά από 2 ζωές και 3 πολέμους  ;)
Ασε που όσο περνάει ο καιρός αποκτούν μεγαλύτερη αξία (δεν εννοώ οικονομική)
Από εκεί και πέρα αυτόματο premier στα όρια που έβαλες υπάρχει, όπως υπάρχουν και άλλες προτάσεις σε ελβετικό με την 2824 ή την unitas (tissot, hamilton, oris, αρχιμήδης και πολλά ακόμα). Υπάρχει και η  orient από την ιαπωνία που η πραγματική ακρίβεια της συγκρίνεται με πολύ ακριβά ρολόγια.
Τα όρια του κατασκευαστη συνήθως είναι πολύ "ανοιχτά" για έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Καλησπέρα. Όταν είπα ότι ένα μηχανικό ρολόι αντέχει μια ζωή, δεν εννοούσα μονο τη ζωή ενός ιδιοκτήτη.  Η έννοια ήταν μεταφορική. Απλά ήθελα να πω πως ο κάτοχός του, με λίγη προσοχή ,θα τον συντροφεύει  για μια ζωή.  Πάντως καλά έκανες που το διευκρίνησες, καθότι μαθαίνουμε από εσας τους παλαιότερους του forum.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 11:14:58 μμ »
Ναι, το καντράν είναι λίγο βαρύ, αναπόφευκτα, λόγω των πολλών πληροφοριών που περιέχει. Αργότερα θα σου εξηγήσω τί ακριβώς δείχνουν.
Την εταιρεία μην την φοβάσαι, είναι η τρίτη μεγάλη γιαπωνέζικη, ρώτα κανέναν πατέρα ή παππού αν την ξέρει...
Η -θεωρητική- ακρίβεια ενός αυτόματου είναι σε αυτά τα επίπεδα, πρακτικά τα πράγματα είναι από αρκετά έως πολύ καλύτερα. Χονδρικά, να περιμένεις ότι ένα αυτόματο της κατηγορίας που κοιτάς ότι θα χάνει (ή, συνηθέστερα, θα κερδίζει) 3-5 λεπτά τον μήνα. Αυτό μπορείς να το πας σε έναν ρολογά και να το παιδέψεις, ώστε να μειωθεί, αλλά δύσκολα θα καταφέρεις πολύ καλύτερη ακρίβεια.
Το δικό μου, ας πούμε. Το πρώτο τρίμηνο κέρδιζε 45" την ημέρα! Μετά την αρχική του περίοδο στρωσίματος έχει πια πέσει στα 10.

Σαν να ''στρώνεις'' αμάξι.. Πάνω που λέμε ότι το ρολόι είναι ένας..''οργανισμός''.

Αποσυνδεδεμένος ze2007

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 11:39:37 μμ »
Απ ότι διαβάζω δεν είναι στα συν των αυτόματων ρολογιών αυτής της αξίας η ακρίβεια, ή τουλάχιστον δεν ψάχνω στην σωστή εταιρεία αν κατάλαβα καλά. Όχι ότι τα 10 δευτερόλεπτα είναι κάτι το φοβερό αλλά λέμε τώρα..

Ο φιλος grecellin είπε κατι που δεν το κατάλαβα.. ‘υπάρχουν και άλλες προτάσεις σε ελβετικό με την 2824 ή την unitas (tissot, hamilton, oris, αρχιμήδης και πολλά ακόμα)’
Τι είναι η 2824 ή η unitas; Φαντάζομαι κάτι σαν συγκεκριμένοι τύποι ρολογιών. Μου προτείνετε δηλαδή να ξεκινήσω να ψάχνω για ρολόι με βάση τον τύπο του;

Επίσης τι εννοείτε όταν λέτε στρώσιμο; Στρώνουμε τα ρολόγια!!

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 11:43:18 μμ »
ολες οι μηχανες θελουν ενα στρωσιμο στην αρχη,αυτα που σου λεει ο φιλος μας ειναι τυποι μηχανων απο τις πλεον αξιοπιστες.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 11:52:19 μμ »
  Ένα μέρος της γοητείας ενός ρολογιού, είναι που ασχολήσαι μαζί του... Μέχρι και.. ''στρώσιμο'' χρειάζεται..

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 12:13:04 πμ »
ποσο διαρκει ενα στρωσιμο??γιατι το δικο μου συμπεριφερεται σαν quartz....3.9sec/day σταθερα ακριβως στον μηνα....το φοραω δεν το φοραω

Αποσυνδεδεμένος ze2007

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 12:21:56 πμ »
Αυτά δεν τα ήξερα… δεν φανταζόμουν ότι ένα ρολόι θα είναι τόσο απαιτητικό. Όντως είναι ζωντανός ο μηχανισμός….
Να σας ρωτήσω τώρα κάτι άλλο.
Ξέρω ότι το Seiko Premier Automatic έχει μηχανισμό 6R20, ο φίλος grecellin μου είπε για τους 2824 και unitas που πρέπει  να κοιτάξω για να δω τι είναι ο καθένας τους. Χωρίς να θέλω να ανοίξω κουβέντα και διαπληκτισμούς ανάμεσά σας θα ήθελα να μου πείτε τα υπέρ και τα κατά του καθένα ή απλά ποιος είναι ο καλύτερος μηχανισμός ώστε να ξεκινήσω το ψάξιμο από εκεί.
Το όριο των χρημάτων δεν μπορεί δυστυχώς να ξεπεράσει τα 500 ευρώ..