Αποστολέας Θέμα: Pam 233 vs Pam 090  (Αναγνώστηκε 9262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Pam 233 vs Pam 090
« στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:05:11 πμ »
Αποχαιρέτησα το 090 μου και στη θέση του ήρθε το 233. Πανέρια και τα δύο μεν αλλά, ως γνωστόν, όλα τα κατσαρολικά δεν είναι ίδια  :)

233:Manifattura, 1950 8 Days GMT

090: Contemporary, Luminor Power Resrve

Μηχανισμοί:

233: Panerai Calibre P.2002/1, in house κουρδιστός μηχανισμός της Πανεράι. Power reserve οχτώ ημερών, με τρία βαρελάκια Glucydur® balance, 28,800 alternations/hour (4 Hz). KIF Parechoc® anti-shock device, με GMT, ένδειξη ημερομηνίας και ένδειξη power reserve (κάποια βασικά χαρακτηριστικά).

090: exclusive Panerai OP IX calibre (τροποποιημένη ΕΤΑ), COSC, αυτόματος μηχανισμός. Power reserve σαρανταδύο ωρών Glucydur® balance, 28,800 alternations/hour.
Incabloc® anti-shock device, με ένδειξη ημερομηνίας και ένδειξη power reserve .

Κάσες/Κρύσταλλα:

233: 44 mm τύπου 1950, κάσα και κορώνα από βουρτσισμένο ατσάλι -όπως έλεγε πολύ σωστά και ο Sir Konakis κάνει τη διαφορά- στεφάνη από γυαλισμένο ατσάλι. Κρύσταλλο θολωτό (o Sir Konakis είχε δίκιο για μία ακόμα φορά) από ζαφείρι, πάχους 2mm, με αντιαντανακλαστική επίστρωση χωρίς κύκλωπα για την ανάγνωση της ημερομηνίας (κατά την προσωπική μου άποψη, σαφές πλεονέκτημα). Οpen back, "sandwich" dial (τεράστιο -κατά τη γνώμη μου πάντα- πλεονέκτημα), 24ωρη ένδειξη, ένδειξη και ρύθμιση δευτερολέπτων.

090: 44mm, κάσα, κορώνα και στεφάνη από γυαλισμένο ατσάλι. Κρύσταλλο επίπεδο από ζαφείρι, πάχους 2,5mm, με κύκλωπα για την ανάγνωση της ημερομηνίας, με αντιαντανακλαστική επίστρωση. Steel back, "sausage" dial, ένδειξη δευτερολέπτων.

Υδατοστεγανότητα:

233: 100μ.
090: 300μ.

Κατά τη γνώμη μου, το 233 είναι ξεχωριστό ρολόι -πρώτα απ' όλα λόγω μηχανισμού προφανώς (o πρώτος in-house της Πανεράι, νομίζω, αν και δεν έχω ελέγξει ακόμα την ακρίβειά του).
Η κάσα τύπου 1950 σε συνδυασμό με το θολωτό κρύσταλλο (το οποίο δημιουργεί μια όμορφη οφθαλμαπάτη "συμπιέζοντας" τις ενδείξεις του "6" και του "8") βοηθούν το ρολόι να κρύβει τον όγκο του και να στέκεται καλύτερα στον καρπό -η συνολική εικόνα είναι πιο κομψή σε σχέση με αυτή του 090. Το sandwich dial επίσης αποτελεί σημαντικό προσόν, εφόσον χαρακτηρίζει την Πανεράι και προσδίδει στο ρολόι έναν ξεχωριστό παλαιικό/ιστορικό χαρακτήρα, ενώ και η απουσία γραμμών/ενδείξεων των λεπτών (εκτός φυσικά των βασικών ανά πεντάλεπτο) διαμορφώνει ένα λιτό καντράν, σε συνδυασμό με την απουσία κύκλωπα και την οριζόντια ένδειξη power reserve.  Ως προς το open back, περί ορέξεως...η αλήθεια είναι ότι τα τρία βαρελάκια δεν αφήνουν και πολλά σε κοινή θέα, βέβαια δε με ενοχλεί κιόλας ( η διακόσμηση συμβάλλει κι αυτή στη λιτή εικόνα του ρολογιού, χωρίς υπερβολές)-επίσης βέβαια και το steel back δε θα με ενοχλούσε καθόλου. Το κούρδισμα έχει μια πολύ ισορροπημένη αίσθηση ούτε πολύ σφιχτό ούτε χαλαρό. Δε θέλω να αδικήσω το 090, το οποίο μου άρεσε πολύ ως ρολόι (ο αυτόματος μηχανισμός μού δίνει την αίσθηση ότι το ρολόι είναι "ζωντανό"), και πραγματικά το χάρηκα, νομίζω όμως ότι το 233 τοποθετείται δύο κατηγορίες ψηλότερα. Ας μιλήσουν και οι φωτογραφίες.

233

090

233

090

233

090

Kαι τώρα οι σκοτεινιάρες (233 μόνο):

Ο Μίλτος πάντως επέλεξε το 233 (πάντα ασχολείται με τα ρολόγια του μπαμπά...)

Ελπίζω να χαρώ το 233 όσο χάρηκα το 090 και ακόμα περισσότερο (και μετά από 'μένα να το χαρεί ο γιος μου και μετά ο δικός του γιος -στο σόι μου κάνουμε αγόρια  :) ). Κατά τη γνώμη μου, ένα ρολόι που θα γίνει κλασικό (και να μη γίνει, εδώ που τα λέμε...).
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:42:15 πμ από Nikos patra »

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Pam 233 vs Pam 090
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:25:17 πμ »
Φιλε Νικο καλοφορετη η ρολογαρα σου με υγεια.Αλλα τις φωτογραφιες μου τις βγαζει τεραστιες :)

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:29:58 πμ »
Φιλε Νικο καλοφορετη η ρολογαρα σου με υγεια.Αλλα τις φωτογραφιες μου τις βγαζει τεραστιες :)
Ευχαριστώ πολύ  :) Οι φωτογραφίες διορθώθηκαν.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:39:59 πμ »
Καλορίζικο Νίκο, εξαιρετικό το ρολόι :2thumbs:, να το χαίρεσαι  :kg:

Προπάντων να χαίρεσαι τον Μίλτο, πολύ γλυκό παιδάκι που απ'ότι βλέπω έχει πάρει τον σωστό δρόμο   :cooler:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:41:36 πμ »
Η φωτογραφιες μια χαρα ;)

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 01:21:14 πμ »
Αγαπητέ Νίκο να δίνεις πάντα τέτοιες Χαρές στον εαυτό σου, ώστε ο Γλυκύτατος Μίλτος να έχει έναν Ευτυχισμένο Μπαμπά...
...που θα του δείχνει πάντα τον Σωστό δρόμο (και την σωστή ώρα ;) )...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 04:09:42 πμ »
Καλορίζικο.
Να το χαίρεστε ( και ο υιός) με υγεία  ;)

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 09:28:42 πμ »
φιλε μου το 233 ειναι απλα ενα απο τα ωραιοτερα ρολογια που εχουν βγει ποτε για εμενα!  :supz:

Εξαιρετικο κομματι φιλε μου!

Να το χαιρεσαι! :smt038 :smt038 :smt038

φιλικα

ελιο
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 10:35:37 πμ »
καλοφορετο φιλε Νικο!
να χαιρεσαι το γιοκα σου και να χαιρεται τον πατερα του.. :)

φιλικα
γιωργος

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 10:51:11 πμ »
Eυχαριστώ για τις ευχές -να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε τις ωρολογιακές (και όχι μόνο) επιθυμίες μας. Όσο για το Μίλτο, παίρνει σωστές βάσεις από νωρίς (π.χ. το πρώτο πράγμα που έμαθε στο μαιευτήριο ήταν ότι είμαστε ΑΕΚ).

@Pontioz: νομίζω ότι ο γιος σου και ο δικός μου από νωρίς πήραν τον καλό δρόμο -πρέπει να είναι τα νεότερα μέλη που έχουν το ρολόι του φόρουμ.  :)

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:16:48 μμ »
Φιλε Νικο,
Πολυ ψαγμενη επιλογη!...   
Ο,τι καλυτερο...   :2thumbs:
Καλοφορετο ! !

Όσο για το Μίλτο, παίρνει σωστές βάσεις από νωρίς (π.χ. το πρώτο πράγμα που έμαθε στο μαιευτήριο ήταν ότι είμαστε ΑΕΚ).

:yes:     :respect:    :smt038

-Ετσι ακριβως, φιλε...
Του 'δειξες απο νωρις το σωστο δρομο!...    :D
Ευχομαι, παντα καλοτυχος στη ζωη του!
Να σου ζησει...

Φιλικα,
Αρης

Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:22:58 μμ »
φιλε ωραιοτατο να το χαιρεσαι,αλλα πιο πολυ να χαιρεσαι τον λεβεντη σου.

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 12:28:34 μμ »
καλορίζικο. τρομερή επιλογή. Πολύ καλό λιτό review. με λίγα λόγια και σταράτα είδαμε τις βασικές διαφορές και τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα του ενός και του άλλου Pam.

PS: Να χαίρεσαι και από μένα το υιό σου!!! Καλή επιλογή στο έμβλημα της ομάδας αλλά όχι στην ομάδα... ;)
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 01:11:51 μμ »
Μπράβο  :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:  Νίκο. Πανέμορφο. Να δείχνει μόνο καλές ώρες.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 02:15:44 μμ »
Συνονόματε Πατρινέ συγχαρητήρια για το πολύ ενδιαφέρων review και για την επιλογή σου!  :supz:
Να το χαρείς εσύ και ο γιος σου στη συνέχεια!
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος BIG PILOT

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 07:53:52 μμ »
καλοριζικο νικο.φοβερο κομματι.
να εισαι γερος και να το χαρεις και να χαιρεσε και τον γιο σου.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 08:53:43 μμ »
Όσο για το Μίλτο, παίρνει σωστές βάσεις από νωρίς (π.χ. το πρώτο πράγμα που έμαθε στο μαιευτήριο ήταν ότι είμαστε ΑΕΚ).

:rock: :D/ :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 11:52:44 μμ »
@Pontioz: νομίζω ότι ο γιος σου και ο δικός μου από νωρίς πήραν τον καλό δρόμο -πρέπει να είναι τα νεότερα μέλη που έχουν το ρολόι του φόρουμ.
Έτσι ακριβώς!
Έχοντας έναν πιλότο στο όνομά τους, μήπως πρέπει να έχουν και έναν δύτη με το όνομά τους;
Μήπως πρέπει και να έχουν και κατιτίς διαστημικό με το όνομά τους;
Και έναν ιστιοπλόο;

(...αυτά λέω στη γυναίκα μου όταν είναι να πάρω κάτι καινούριο! Πού θα πάει, θα πιάσει...)

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 21, 2009, 09:12:31 πμ »
Πολύ καλό το 233!! , να το χαίρεσε.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 21, 2009, 02:26:58 μμ »
Έτσι ακριβώς!
Έχοντας έναν πιλότο στο όνομά τους, μήπως πρέπει να έχουν και έναν δύτη με το όνομά τους;
Μήπως πρέπει και να έχουν και κατιτίς διαστημικό με το όνομά τους;
Και έναν ιστιοπλόο;

(...αυτά λέω στη γυναίκα μου όταν είναι να πάρω κάτι καινούριο! Πού θα πάει, θα πιάσει...)

Χεχεχεχεχεχε.......

ΜΟυ θυμίζεις μια πρόσφατη διαφήμιση με κάποιο γρήγορο αυτοκίνητο που το έφερνε σπινάρωντας στο σπίτι ο οδηγός και μπηκε μέσα με τα κλειδιά λέγοντας στον γιό του ότι έιναι το νέο του αυτοκινήτο.
Εκεί φαινόταν ενας πιτσιρικος 1-2 ετών σε ειδικό καθισματάκι........και έλεγε ο πρωταγωνιστής: "Θα το οδηγάει ο μπαμπάς μέχρι να μεγαλώσεις"........;D ;D