Αποστολέας Θέμα: ΛΙΓΑ και ΑΚΡΙΒΑ η ΦΤΗΝΑ και ΠΟΛΛΑ?  (Αναγνώστηκε 21674 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: ΛΙΓΑ και ΑΚΡΙΒΑ η ΦΤΗΝΑ και ΠΟΛΛΑ?
« Απάντηση #60 στις: Απρίλιος 30, 2008, 07:51:57 μμ »
3 ρολόγια και "καλά"!!.......τα υπόλοπα αν σου περισσεύουν τότε κάντα και 4 και 5 και......ΤΕΡΜΑ μόνο ποιοτικά και "ακριβά" π.χ. ευκαιρία φίλου breitling Navitimer 42mm 4 ετών chrono  με COSC από αρχική 3χιλ.+......στο χιλιάρικο τζί τζί το ρολόι από Ελλάδα με τα όλα του,γιατί να μην το πάρω λέω; ΕΔΏ ΚΑΙ ΌΝΟΜΑ ΈΧΕΙΣ και λεφτά ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.....άντε και 100 ευρώ το λουρί που θα το χαρείς........όλα λοιπόν φίλοι μου είναι σχετικά όπως κι εσείς αναφέραται παραπάνω  ;).
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος tool

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Απρίλιος 30, 2008, 09:01:00 μμ »
Η δικη μου αποψη ειναι οτι εαν δεις ενα ρολοι και σε γοητευσει δεν πρεπει να το απορριψεις εαν ειναι φθηνο επειδη δεν ειναι καποιας κορυφαιας μαρκας.Προσωπικα εχω αγορασει 5 μοντελα της SEIKO και 2 της ORIENT αξιας απο 200 εως 700 ευρω καθως και ενα MOVADO SE.Ολα τα ρολογια οταν τα ειδα μου εκαναν αυτο το "κλικ" που λεμε και απλα τα αγορασα!Α εχω και ενα casio illuminator το οποιο χρησιμοποιω για την σκληρη καθημερινοτητα και για να βλεπω και την ωρα στα σκοτεινα! ;D

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μάιος 01, 2008, 09:04:43 πμ »
Η δικη μου αποψη ειναι οτι εαν δεις ενα ρολοι και σε γοητευσει δεν πρεπει να το απορριψεις εαν ειναι φθηνο επειδη δεν ειναι καποιας κορυφαιας μαρκας.Προσωπικα εχω αγορασει 5 μοντελα της SEIKO και 2 της ORIENT αξιας απο 200 εως 700 ευρω καθως και ενα MOVADO SE.Ολα τα ρολογια οταν τα ειδα μου εκαναν αυτο το "κλικ" που λεμε και απλα τα αγορασα!Α εχω και ενα casio illuminator το οποιο χρησιμοποιω για την σκληρη καθημερινοτητα και για να βλεπω και την ωρα στα σκοτεινα! ;D

όνομα και πράμα φίλε μου tool!!......εργαλέια επιλέγεις και στα ρολόγια σου λοιπόν  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μάιος 01, 2008, 09:58:30 πμ »
Αν είσαι συλλέκτης όσα και να έχεις δεν φτάνουν.
Το αυτό αν είσαι ματαιόδοξος...
Γενικά είμαι της άποψης του λίγα και "καλά".
Όπου "καλά"  ανάλογα με τις δυνατότητες την φιλοσοφία και τις γνώσεις του καθενός.
Νομίζω ότι 3 έως το πολύ 5 ρολόγια για κάποιον που θέλει να τα φοράει  ( να τα φοράει όμως) και να τα χαίρεται είναι αρκετά.
Έχω ένα όχι κάτι ιδιαίτερο (για την εποχή, 20+ χρόνια πριν, που αγοράστηκε μάλλον ήταν, δεν ήξερα τίποτε τότε) που το έχω φορέσει 10 και πολλές λέω φορές. Το κρατώ σαν ενθύμιο αλλά δεν θα το ξαναφορέσω.
Πρόσφατα γνώρισα κάποιους που έχουν αρκετά ρολόγια και φθηνά και ακριβά και μπαταρίας και αυτόματα και  Fashion και ...
Ρωτώντας είχαν το εξής απλό και αφοπλιστικό κατά τη γνώμη μου σκεπτικό μου άρεσαν τα πήρα και τα φοράω αναλόγως διάθεσης.
Από την άλλη φίλος με καλή οικονομική επιφάνεια φοράει το ίδιο ρολόι εδώ και 10 χρόνια (ένα  fashion χρονογράφο μπαταρίας) πιο είναι το σκεπτικό του: δεν με νοιάζει αφού κάνει τη δουλειά του μια χαρά είναι.

Οπότε το ερώτημα: ΛΙΓΑ και ΑΚΡΙΒΑ η ΦΤΗΝΑ και ΠΟΛΛΑ? είναι Μάλλον θεωρητικό...
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Dylan Dog

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μάιος 01, 2008, 10:07:35 πμ »
Σιγουρα ειναι θεωρητικο και εξαρταται απο πολλες παραμετρους : ορεξη , απαιτησεις , χρηση , οικονομικη κατασταση , διαθεση να κανεις θησιες για την αγορα ενος ρολογιου , γενικη αντιμετωπιση του θεματος . Νομιζω οτι ακριβο ρολοι για καποιον ειναι αυτο που χρειαζεται να το σκεφτει 2 φορες πριν βαλει το χερι στην τσεπη του και να το σκεφτει πραγματικα ! Βεβαια απαραιτητη προυποθεση ειναι να εχει μια θετικη θεωρηση για τα ρολογια και να μην τα θεωρει αδιαφορα αξεσουαρ , γιατι τοτε μπορει να εχουμε τον τυπο που ρεει πισω του το χρημα και φοραει ισα για να βλεπει την ωρα ενα ρολοι των 50 ευρω .

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #65 στις: Μάιος 01, 2008, 10:09:17 πμ »
να σας πω και εγω την προσφατη εμπιρεια μου,μετα απο κοπο και πολυ καιρο καραφερα να μαζεψω 7000ευρο αλλα ειμαι μωλις 19 χρονων και αυτα τα χρηματα δεν υπαρχη περιπτοση να τα ξανα μαζεψω τουλαχιστων μεχρι να τελειοσω τις σπουδες μου οποτε αν τα δοσω τωρα ολλα για ενα ρολοι μετα τι; γιατι δεν πας απο το iwc 8 days στο tissot ;) ;) (opote το θεμα δεν εχει δυο οψεις )

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάιος 01, 2008, 12:00:01 μμ »
νομιζω οτι το διλλημα οπως τιθεται δεν εχει νοημα γιατι στο τελος ο καθενας θα παρει οτι του αρεσει και για την χρηση που θελει αρα αγοραζω ρολοι οχι με βαση την τιμη αλλα τις λειτουργιες , χρηση,μηχανη κτλ.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μάιος 01, 2008, 02:10:22 μμ »
νομιζω οτι το διλλημα οπως τιθεται δεν εχει νοημα γιατι στο τελος ο καθενας θα παρει οτι του αρεσει και για την χρηση που θελει αρα αγοραζω ρολοι οχι με βαση την τιμη αλλα τις λειτουργιες , χρηση,μηχανη κτλ.

Συμφωνω απολυτα...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μάιος 01, 2008, 02:24:48 μμ »
Πολλοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο κατά την γνώμη μου.

1) Είσαι συλλέκτης??? Αν ναι, τότε πρέπει να έχεις απ'όλα...φτηνά, μεσαία, ακριβά κλπ.

2) Είσαι απλός χομπίστας (έχεις σαν χόμπυ τα ρολόγια) ??? Τότε περιορίζεις τις επιλογές σε λιγότερα κομμάτια και από αξία όσο αντέχει η τσέπη σου.

3) Είσαι απλός χρήστης?? Επιλέγεις ένα δυο μοντέλα ανάλογα με τις περιστάσεις που τα φοράς. (π.χ. ένα καθημερινό αντοχής, κι ένα πιο καλό για κυριλέ εμφανίσεις.

4) Είσαι fashion victim??? Τότε επιλέγεις οτι προστάζει η μόδα και τα περιοδικά  ;D

5) Δεν σε απασχολεί καθόλου το θέμα ρολοι και το μόνο που σε νοιάζει είναι να έχεις ένα να λέει την ώρα.

αυτές είναι κατα την γνώμη μου οι 5 βασικές κατηγορίες που κάποιος μπορεί να ανήκει. Τώρα αν σε κάθε κατηγορία βάλουμε και τον παράγοντα χρήμα....εκεί έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Τέλος υπαρχει και μια άλλη παράμετρος...Οι δύο πρώτες κατηγορίες αγοράζουν κυρίως με το συναίσθημα και το ΠΑΘΟΣ!!! Οι υπόλοιπες κατηγορίες αγοράζουν περισσότερο με την ΛΟΓΙΚΗ.
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μάιος 01, 2008, 02:36:19 μμ »
δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα οκ ο καθενας εχει ενα κωδικα καταταξης

οι συλλεκτες αγοραζουν κατα κορον vintage,αυτα που εχουν αξια,οπως PP,zenith,rolex,omega(καποια),minerva,chrono '30-'50 και αλλα πολλα.απο ολα δεν εχουν σιγουρα διοτι δεν εχει και αξια!μιλαμε για το διεθνες στερεωμα πως κινειται.
χομπιστας και λιγα κομματια και παλι δεν ισχυει.εκει να δεις χρημα που φευγει ,αλλη λογικη ,ο μονος που χανει πολυ χρημα.
απλος χρηστης(?)..
στο 4 απλα δεν μπορω να πω οτι ειναι κατηγορια απλα το 90% των ανθρωπων και περνας πλεον στην κατηγορια μοδα/αξεσουαρ και οχι πλεον ρολογια.

ο συλλεκτης με συναισθημα και παθος?...δε θα λεγα οτι χαρακτηριζει την πλειονοτητα της κατηγοριας

γεια σας

Υ.Γ αυτο το "πρεπει να εχει..." που λες δεν το χω δει να αποτελει κοινη πρακτικη

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Μάιος 01, 2008, 02:53:28 μμ »
δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα οκ ο καθενας εχει ενα κωδικα καταταξης

οι συλλεκτες αγοραζουν κατα κορον vintage,αυτα που εχουν αξια,οπως PP,zenith,rolex,omega(καποια),minerva,chrono '30-'50 και αλλα πολλα.απο ολα δεν εχουν σιγουρα διοτι δεν εχει και αξια!μιλαμε για το διεθνες στερεωμα πως κινειται.
χομπιστας και λιγα κομματια και παλι δεν ισχυει.εκει να δεις χρημα που φευγει ,αλλη λογικη ,ο μονος που χανει πολυ χρημα.
απλος χρηστης(?)..
στο 4 απλα δεν μπορω να πω οτι ειναι κατηγορια απλα το 90% των ανθρωπων και περνας πλεον στην κατηγορια μοδα/αξεσουαρ και οχι πλεον ρολογια.

ο συλλεκτης με συναισθημα και παθος?...δε θα λεγα οτι χαρακτηριζει την πλειονοτητα της κατηγοριας

γεια σας

Υ.Γ αυτο το "πρεπει να εχει..." που λες δεν το χω δει να αποτελει κοινη πρακτικη

Είπα συλλέκτης όχι επενδυτής....Αν είσαι συλλέκτης τότε συλλέγεις επειδή έχεις πάθος και αγαπάς το αντικείμενο. Αν συλλέγεις με σκοπό το χρήμα, τότε είσαι επενδυτής όχι συλλέκτης. Ο επενδυτής δεν έχει πάθος....το μοναδικό πάθος του είναι το κέρδος.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #71 στις: Μάιος 01, 2008, 02:58:00 μμ »

Είπα συλλέκτης όχι επενδυτής....Αν είσαι συλλέκτης τότε συλλέγεις επειδή έχεις πάθος και αγαπάς το αντικείμενο. Αν συλλέγεις με σκοπό το χρήμα, τότε είσαι επενδυτής όχι συλλέκτης. Ο επενδυτής δεν έχει πάθος....το μοναδικό πάθος του είναι το κέρδος.
:supz:

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μάιος 01, 2008, 03:19:03 μμ »
Πολλοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο κατά την γνώμη μου.

1) Είσαι συλλέκτης??? Αν ναι, τότε πρέπει να έχεις απ'όλα...φτηνά, μεσαία, ακριβά κλπ.

2) Είσαι απλός χομπίστας (έχεις σαν χόμπυ τα ρολόγια) ??? Τότε περιορίζεις τις επιλογές σε λιγότερα κομμάτια και από αξία όσο αντέχει η τσέπη σου.

3) Είσαι απλός χρήστης?? Επιλέγεις ένα δυο μοντέλα ανάλογα με τις περιστάσεις που τα φοράς. (π.χ. ένα καθημερινό αντοχής, κι ένα πιο καλό για κυριλέ εμφανίσεις.

4) Είσαι fashion victim??? Τότε επιλέγεις οτι προστάζει η μόδα και τα περιοδικά  ;D

5) Δεν σε απασχολεί καθόλου το θέμα ρολοι και το μόνο που σε νοιάζει είναι να έχεις ένα να λέει την ώρα.

αυτές είναι κατα την γνώμη μου οι 5 βασικές κατηγορίες που κάποιος μπορεί να ανήκει. Τώρα αν σε κάθε κατηγορία βάλουμε και τον παράγοντα χρήμα....εκεί έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Τέλος υπαρχει και μια άλλη παράμετρος...Οι δύο πρώτες κατηγορίες αγοράζουν κυρίως με το συναίσθημα και το ΠΑΘΟΣ!!! Οι υπόλοιπες κατηγορίες αγοράζουν περισσότερο με την ΛΟΓΙΚΗ.

Και έγώ κάπως έτσι φαντάζωμε τις κατηγορίες ...

Βέβαια ο φίλος george_ μπορεί να εννοεί ότι το πάθος του συλλέκτη και οι "πρακτικές"
του ότι για να έχει τη μέγιστη συλλεκτική αξία πρέπει να είναι άθικτο, αφόρετο, του κουτιού,
οδηγεί και σε συλλέκτες με πάθος να χρησιμοποιούν πρακτικές κέρδους όχι για να εξοικονομήσουν ή να βγάλουν κέρδος,
αλλά για αγοράσουν το επόμενο συλλεκτικό ρολόι  ...

Όπως προσφάτως άκουσα ότι κάποιος συλλέκτης παρήγγειλε δυο POLARIS το ένα για χρήση και το άλλο προς "αποταμίευση" ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μάιος 01, 2008, 03:28:04 μμ »
Και έγώ κάπως έτσι φαντάζωμε τις κατηγορίες ...

Βέβαια ο φίλος george_ μπορεί να εννοεί ότι το πάθος του συλλέκτη και οι "πρακτικές"
του ότι για να έχει τη μέγιστη συλλεκτική αξία πρέπει να είναι άθικτο, αφόρετο, του κουτιού,
οδηγεί και σε συλλέκτες με πάθος να χρησιμοποιούν πρακτικές κέρδους όχι για να εξοικονομήσουν ή να βγάλουν κέρδος,
αλλά για αγοράσουν το επόμενο συλλεκτικό ρολόι  ...

Όπως προσφάτως άκουσα ότι κάποιος συλλέκτης παρήγγειλε δυο POLARIS το ένα για χρήση και το άλλο προς "αποταμίευση" ...

Φιλικά Στέφανος.

Αυτός που παρήγγειλε τα 2 Polaris βρε Στέφανε, τι κέρδος θα βγάλει??? Απλά ο άνθρωπος έχει το χρήμα αλλά και το ΠΑΘΟΣ, και ήθελε το Polaris που θα μπει στην συλλογή του να είναι του "κουτιού".

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μάιος 01, 2008, 03:32:03 μμ »
συλλογη/επενδυση πανε μαζι.στο εξηγησω αλλη στιγμη γιατι πρεπει να φυγω,ασε δε που με βιτρινα τη "συλλογη¨γινονται οι καλυτερες  πωλησεις...
χαιρετω και καλη πρωτομαγια να χουμε ;D

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μάιος 01, 2008, 03:36:29 μμ »
συλλογη/επενδυση πανε μαζι.στο εξηγησω αλλη στιγμη γιατι πρεπει να φυγω,ασε δε που με βιτρινα τη "συλλογη¨γινονται οι καλυτερες  πωλησεις...
χαιρετω και καλη πρωτομαγια να χουμε ;D

Οκ, συνονόματε......Καλά να περάσεις!!! :)