Αποστολέας Θέμα: ORIENT STAR 300m  (Αναγνώστηκε 10657 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
ORIENT STAR 300m
« στις: Δεκέμβριος 10, 2009, 09:56:53 μμ »
Αγοράστηκε από τον γράφοντα και αναμένεται από ανατολή σύντομα.

Θα ήθελα τα σχόλια σας πριν το πιάσω στα χέρια μου... το θηρίο (είναι 46mm περίπου!)

Το seiko MM έμεινε πίσω στην κυριολεξία την τελευταια στιγμή μέχρι την επόμενη φορά.

σύνδεσμος:
http://www.orientalwatchsite.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=3652

κόντρα μεταξύ τους!!:
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=328608

Ο Αη Βασίλης θα φοράει κιμονό φέτος! Yeah!
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: ORIENT STAR 300m
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 10, 2009, 10:03:03 μμ »
με γεια.. καλοφορετο..
να σου πω την αληθεια το seiko το ειδα πολυ μουντο..το orient μου αρεσε πιο πολυ (εχει και power reserve) ;D

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 10, 2009, 11:13:50 μμ »
Τα σχόλια, έ;
orient (αχχχ)  :supz:
star (αχχχ αχχχ)  :supz:
300m diver (αχχχ αχχχ αχχχ)   :supz:

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 12:23:25 μμ »
Μη μου πεις πως δεν πήρες την Αριανάρα; Τέλως πάντων και το μαύρο είναι σωστό χρώμα.

Πληθωρικό καταδυτικό. Καλώς να σού 'ρθει.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 12:58:16 μμ »
καταρχας καλοριζικο και καλοφορετο και καλως να το δεχθεις .....

περιμενουμε πολλες πολλες φωτογραφιες ......
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος xtasos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 01:13:37 μμ »
Υπέροχο ... Υπέροχο ... Υπέροχο ...
Το Θέλω !!!
Και το μαύρο κουκλί αλλά ... η Αριανάρα !!!!!!!!!  :o :o :o

Και έψαχνα κάτι τέτοιο ...
Δώσε περισσότερες πληροφορίες για την αγορά ...
Καλορίζικο και καλοφόρετο !!!

Υ.Γ. : Φίλε grecellin ... περιμένω ... τα φώτα σου !!!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 01:21:08 μμ »
Το κίτρινο θα το πάρει ΠΑΟΚτσής. Τα έχουμε πει αυτά.

Εδώ υπάρχει ένα συγκριτικό με το ΜΜ:
http://montresdeplongee.forumrama.com/montres-de-plongee-f1/seiko-marinemaster-vs-orient-wz0251fd-face-to-face-pics-t5464.htm

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 01:22:43 μμ »
Μπραβο πολυ ομορφο,να το χαιρεσαι με υγεια.Και βεβαια οταν ερθει περιμενουμε φωτο. ;)

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 03:59:39 μμ »
ο SER είναι κυριολεκτικά ασταμάτητος! Καλώς να το δεχτείς!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 04:23:22 μμ »
 Πολύ ωραίο , δείχνει και αρκετά στιβαρό, όπως αρμόζει σε ένα καταδυτικό ρολοί. Ενδιαφέρουσα και η θέση του power reverce.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 12, 2009, 02:32:52 πμ »
διαβάζω, διαβάζω και ακόμη να καταλήξω ποιό απο τα δύο είναι ανώτερο του άλλου
Το ένα έχει καλύτερη μηχανή, το άλλο έχει καλύτερο κρύσταλο και lume.
To ένα έχει καλύτερο bracelet, το άλλο είναι πιό στιβαρή κατασκευή.

seiko vs orient

εμφύλιος

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 12, 2009, 08:55:57 πμ »
διαβάζω, διαβάζω και ακόμη να καταλήξω ποιό απο τα δύο είναι ανώτερο του άλλου
Το ένα έχει καλύτερη μηχανή, το άλλο έχει καλύτερο κρύσταλο και lume.
To ένα έχει καλύτερο bracelet, το άλλο είναι πιό στιβαρή κατασκευή.

seiko vs orient

εμφύλιος

φιλε Κωστα πανεμορφο το ORIENT STAR 300m  :-* και καλως να το δεχτεις.!!!!!!

αλλα κατα την  ταπεινη μου γνωμη για μενα...
απλα δεν εχει δημιουργησει τον μυθο του..
οπως τo MARINEMASTER.. ;)

φιλικα
Γιωργος

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 12, 2009, 04:28:17 μμ »
http://ablogtoread.com/orient/orient-diver-automatic-saturation-diver-cfd0c001b-watch-review/

Ενα χορταστικό rewiew σε ένα μη φιλοϊαπωνικό και σημαντικό blog.

Αποσυνδεδεμένος kwtsos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 01:29:19 μμ »
Απο που το αγορασεσ?

Αγοράστηκε από τον γράφοντα και αναμένεται από ανατολή σύντομα.

Θα ήθελα τα σχόλια σας πριν το πιάσω στα χέρια μου... το θηρίο (είναι 46mm περίπου!)

Το seiko MM έμεινε πίσω στην κυριολεξία την τελευταια στιγμή μέχρι την επόμενη φορά.

σύνδεσμος:
[url]http://www.orientalwatchsite.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=3652[/url]

κόντρα μεταξύ τους!!:
[url]http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=328608[/url]

Ο Αη Βασίλης θα φοράει κιμονό φέτος! Yeah!

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 06, 2010, 11:03:43 πμ »
που ντο το σταρακι ρε παιδια ?
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 06, 2010, 10:34:09 μμ »
που ντο το σταρακι ρε παιδια ?

στο χέρι μου από τις 24/12!
αυτή τη στιγμή υποβάλεται σε δεύτερο έλεγχο ακρίβειας.
ο πρώτος έδειξε +1 δλτ/μέρα όταν είναι συνέχεια φορεμένο.
όταν το αφήνεις στο ράφι είναι περίπου +5 δλτ/μέρα.
όταν είμαι σίγουρος αναμένετε και παρουσίαση!

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 12:36:44 πμ »
Περίπου ένα μήνα μετά την πρώτη χρήση του OS300 νομίζω πως μπορώ να το παρουσιάσω στο φόρουμ

Το ρολόι αγοράστηκε από τον seyia και έφτασε στη στην Ελλάδα (στο ακριτικό Παρανέστι) στην πόρτα μου μέσα σε περίπου 12 ημέρες με EMS. Στην Αθήνα σταμάτησε για διαλογή και εκτελωνισμό σύμφωνα με όλες τις επιταγές του νόμου.

Η συσκευασία του είναι μία σχετικά απλή κασετίνα η οποία περιέχεται μέσα σε ένα χάρτινο κουτί της Orient. To ρολόι λόγω της ιδιότητας του συνοδεύεται από ένα πλαστικό λουράκι 22mm και από ένα μασίφ εργαλείο για αντικατάσταση λουριών. Φυσικά υπάρχουν στο εσωτερικό οδηγίες χρήσης, εγγύηση (ενεργή μόνο εντός Ιαπωνίας κλπ).

Έχουμε λοιπόν ένα τυπικού ιαπωνικού σχεδιασμού καταδυτικό ρολόι διαμέτρου περίπου 46 χιλιοστών.
Η κάσα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι κατηγορίας 316L το οποίο και είναι ανθεκτικότερο σε διάβρωση σε επιθετικό περιβάλλον (θαλασσινό νερό).

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η υδατοστεγανότητα μόνο 300m (λέω "μόνο", θα το αιτιολογήσω μετά) και η έλλειψη βαλβίδας ηλίου σύνηθες χαρακτηριστικό των μοντέρνων divers. Ο λόγος είναι πως η κατασκευάστρια ισχυρίζεται πως η κάσα είναι ερμητικά συναρμολογημένη έτσι ώστε αποκλείεται η εισροή αερίων στο εσωτερικό της σε βάσεις κατάδυσης (He-Gas Dive Watch διαφημίζεται και αναγράφεται στο πίσω καπάκι).

Πέρα από τη σχεδίαση της κάσας στο θέμα της υδατοστεγανότητας, όσο αφορά την εμφάνιση της θα ήθελα να σημειώσω πως αγγίζει το άριστα. Η κάσα είναι όμορφα γυαλισμένη στα πλευρά της και βουρτσισμένη στην όψη της δείχνοντας πολύ πιο ακριβή από αυτό που είναι. Μιλάμε για ένα πολύ βαρύ ρολόι (230 γραμ) το οποίο καλώς ή κακώς δεν μπορεί εύκολα να κρύψει τον όγκο του.

Η κάσα είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένη στα σημεία ένωσης με το λουρί που μπορεί κάποιος εύκολα να αντικαταστήσει το εργοστασιακό μπρασελέ με άλλο της αρεσκείας του και παρόλα αυτά το νέο να μην φαίνεται παράταιρο. Επίσης ενισχύοντας τον tool watch χαρακτήρα του ρολογιού η Orient προτίμησε τη λύση των εμφανών οπών των ελατηρίων του μπρασελέ. Βοηθάει πολύ σε κάθε αλλαγή ειδικά με το εργαλείο που το συνοδεύει.

Το bezel είναι απλά τεράστιο και πάρα πολύ όμορφο.
Τυπικές πληροφορίες καταδυτικού ρολογιού, αρκετά σκληρό στη λειτουργία του, θα το ήθελα με λίγο καλύτερη καστάνια. Κάπου διάβασα πως στη διαδρομή του κάνει 60 κλικ ενώ σε κάποια ακριβά καταδυτικά 120. Δίκιο έχουν αν είχε 120 θα ήταν πιό ακριβές στη λειτουργία του.

Η κορώνα είναι φυσικά βιδωτή, επίσης σεβαστών διαστάσεων με χαραγμένο με λέιζερ το έμβλημα της κατασκευάστριας. Η λειτουργία της είναι βελούδινη τόσο στο βίδωμα της όσο και στην περιστροφή του άξονα της

Το μπρασελέ είναι τυπικό Orient. Δηλαδή ενώ πείθει με την ποιότητα κατασκευής του και με τον απέριττο σχεδιασμό του, είναι ένα κλικ πιο λεπτό από αυτό που νιώθω πως έπρεπε να είναι.
Ενώ είναι βουρτσισμένο στην όψη του, στα άκρα του είναι γυαλισμένο κάνοντας αντίθεση. Cool.
Τα τελευταία του στελέχη είναι λίγο πιο μεγάλα από τα πρώτα στο κούμπωμα και ελεύθερα στην κίνηση τους αντίθετα με τα σταθερά στελέχη στα περισσότερα ρολόγια του τύπου του.
Οι πείροι των στελεχών του μπρασελέ είναι δύο στελεχών και μου έβγαλαν την πίστη για να τους βγάλω ώστε να αφαιρέσω στελέχη.

Το κούμπωμα είναι "επαγγελματικό" αφού έχει καταδυτική προέκταση και είναι απαράλλαχτο με αυτό του seiko marine master 300m και νομίζω και του seiko 600m spring drive (όνειρο ζωής!). Είναι διπλής ασφαλείας και πιέζοντας τη γλώσσα στην αντίθετη κατεύθυνση από τη συνήθη απασφαλίζεται η καταδυτική προέκταση. Στο κούμπωμα υπάρχει πάλι με λέιζερ χαραγμένο το έμβλημα της Orient.

To dial είναι καταδυτικό. Έχουμε εναλλαγή κουκίδων και γραμμών για τις ώρες με ένα ανάποδο τρίγωνο στο 12. Όλα τα στελέχη του είναι ξεχωριστά κομμάτια και όχι απλά τυπωμένα σημεία επάνω στη μαύρη πλάκα. Το έμβλημα της εταιρίας είναι τυπωμένο (δυστυχώς για μένα διότι έχω κόλλημα με τα ανάγλυφα).
Οι δείκτες είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι σε καταδυτικό ρολόι. Απέριττοι. Ξεχωριστό σημείο αποτελεί η συνήθης ένδειξη φόρτισης του ελατηρίου του ρολογιού. Μου αρέσει  όπως και το γεγονώς πως η ένδειξη αυτή βρίσκεται σε μία ανάγλυφη θέση στην πλάκα (η πλάκα στο σημείο της ένδειξης κάνει μια εσοχή). Η ημερομηνία είναι στο 9 και κρίνεται μικρή σε διαστάσεις. Γενικά θα χαρακτήριζα το dial ως ευανάγνωστο παρ όλη την ύπαρξη του δείκτη φόρτισης. Λόγω του χαρακτήρα του ρολογιού
όλα τα στοιχεία του dial έχουν επένδυση superluminova.
Η χλιδή είναι το γεγονός πως γύρω από τη λευκή βαφή όλες οι κουκίδες και οι παύλες έχουν ένα μικρό μεταλλικό περίγραμμα (μπράβο Orient!).

Το κρύσταλλο είναι ζαφείρι με αντιανακλαστική επίστρωση. Το πάχος του είναι θηριώδες με τις απόψεις να διίστανται μεταξύ 5 και 6 mm. Υπάρχει στο διαδίκτυο μία τομή της κάσας πλήρως εξοπλισμένης. Αξίζει να τη δείτε για να καταλάβετε για τί κρύσταλλο μιλάμε.

Τί έμεινε να περιγράψουμε; Τη μηχανή του. Είναι μία 21 jewels αυτόματη Orient in house 21600 bph με κωδικό αριθμό 46N4A. Η εταιρία δίνει απόκλιση από -25 ως +15 δλτ/μέρα. Η αυτονομία της είναι 40 ώρες. Δεν παίρνει φόρτιση από την κορώνα και δεν έχει hacking.

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ας δούμε λίγο τις προσωπικές εντυπώσεις. Για να το αποκτήσω αναζήτησα πληροφορίες στο διαδίκτυο για περισσότερο από 2 μήνες αναζητώντας τα συν και τα πλην.
Ενώ γενικά αρχικά δεν μου άρεσε, σιγά σιγά η ιδέα της αγοράς του άρχισε να ωριμάζει μέσα στο μυαλό μου (τα ίδια έπαθα με το Guinand μου, είμαι καλα?).
Γενικά το μεγάλο σημείο ένστασης βρίσκεται στο μηχανισμό του, διότι όπως χαρακτηρίζεται ανήκει σε ρολόγια των 100 δολαρίων. Δεν είμαι ειδικός στους μηχανισμούς, όμως είμαι χρήστης τους οπότε θα πω δύο πράγματα:

1. Το ρολόι το μετράω από την πρώτη μέρα αγοράς του με βάση το κινητό μου τηλέφωνο. Αυτή τη στιγμή σε μία εβδομάδα το ρολόι είναι στο -5sec. Βάση του κινητού μου λοιπόν το OS300 χάνει λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο ανά ημέρα (χάνει ή κερδίζει λίγο και το κινητό, ΟΚ). Είπατε τίποτα;

2. Για τη φόρτιση του αρκεί κάποιος να πλύνει τα δόντια του το πρωί και θα διαπιστώσει πως έχει κερδίσει 20 ώρες αυτονομία (το διάβασα, δεν το πίστευα, το δοκίμασα και διαψεύστικα για τις υποψίες μου).

Λαμβάνοντας υπόψη πως είναι και in house τότε έχω να πω πως πολύ απλά μιλάμε για έναν πολύ υποτιμημένο μηχανισμό (αν όχι για μια υποτιμημένη εταιρία). Για το χαρακτήρα του ρολογιού είναι πολύ σωστά επιλεγμένος και αν κάνει 100 ευρώ τότε μπράβο στην Orient.
Φυσικά αυτό το 1 δευτ/μέρα είναι μία μέση μέτρηση. Για την ακρίβεια αν φοράω το ρολόι συνέχεια, φαίνεται πως χάνονται πιο πολλά δλτ. Το βράδυ όμως όταν το αφήνω με την όψη να κοιτάει επάνω κερδίζει σταδιακά. Οπότε τελικά είμαστε στο -1/μέρα. Είναι μάλλον μία ιδιοτροπία στο balance της Orient.

(συνεχίζεται....)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 20, 2010, 01:01:27 πμ από kostas »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 01:46:08 πμ »
 :respect:  Για την επιλογη
 :respect:  Για το πρώτο μέρος του review
NO   :respect:  Που μας αφήνεις με την αγωνία να διαβάσουμε τα υπόλοιπα

Φωτογραφίες μάχιμες πότε θα δημοσιεύσεις;

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 02:07:40 πμ »
Για τα παιδιά που είναι πιο νέα στο φόρουμ ή δε θυμούνται ο φίλος ο Κωστας είχε κάνει μια ακόμα καταπληκτική παρουσίαση του guinand με 15 "μάχιμες" φωτογραφίες. Για αυτό και ανυπομονώ αν δω και το υπόλοιπο review για το ΟS 300  ;)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 02:55:54 μμ »
Φωτο,φωτο γρηγορα 8) 8)