Αποστολέας Θέμα: Omega Planet Ocean vs. Breitling Superocean Heritage vs. Baume Mercier 8692  (Αναγνώστηκε 2138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kimolian

• Just Registered
    • Προφίλ
Omega Planet Ocean vs. Breitling Superocean Heritage vs. Baume Mercier 8692
« στις: Νοέμβριος 23, 2009, 04:29:37 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Είναι το πρώτο μου post και ενώ κοίταγα με τις ώρες παλαιότερες δημοσιεύσεις σας, είπα να ρωτήσω και εγω με την σειρά μου τα μέλη.

Έχω ένα Vacheron Constantin Overseas και ψάχνω κάτι πιο "καθημερινό" χωρίς να δώσω αντίστοιχα χρήματα. Μετά λοιπόν από έρευνα μου αρέσουν τα παρακάτω 3:

1. Omega Planet Ocean με μαύρο δαχτυλίδι και ατσάλι
2. Breitling Superocean Heritage (δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι το μπρασελέ ατσάλι ή καοτσούκ ή δέρμα)
3. Baume Mercier 8692

Δεν ξέρω πως να ανεβάσω, προς στιγμή photos για να τα δείτε. Σίγουρα βέβαια τα ξέρετε...

Τις τελευταίες μέρες έχω ψιλο-καταλήξει στο Planet Ocean. Ποιά η γνώμη σας και που μπορώ να το βρώ στην καλύτερη δυνατή τιμή;

Βέβαια σήμερα το πρωί είδα και το Omega Seamaster Aqua Terra Co-Axial GMT Chronograph (NEW) και κάτι έπαθα... Δεν έχω βρεί πουθενά τιμή και πότε έρχεται στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Omega Planet Ocean vs. Breitling Superocean Heritage vs. Baume Mercier 8692
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 04:59:42 μμ »
1. Omega Planet Ocean με μαύρο δαχτυλίδι και ατσάλι

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 05:21:53 μμ »
ταπεινή μου γνώμη οτι το PO υπερέχει πολύ...
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 05:24:36 μμ »
Είναι και θέμα της δουλειάς που κάνει κανείς αλλά και αισθητικής προσέγγισης. Το Breitling δείχνει πιό ελιτίστικο και είναι κι αυτό πολύ καλή επιλογή. Σε ανάλογο δίλημα εγώ προτίμησα το Omega P.O σαν πιό all around και value for money ρολόι ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 05:41:26 μμ »
To omega και το ΒΜ είναι 2 άκρα αντίθετα. Καταδυτικό στα 600 μέτρα το πρώτο, dress χρονογράφος το δεύτερο, αν κατάλαβα το μοντέλο που εννοεις. Πως να πάρει κάποιος θέση; 
Τι μένει; Το Superocean που είναι το πιο όμορφο.

(Σημ όπως και να έχει πάντως το ΡΟ υπερτερεί στο θέμα μηχανή. Inhouse και Co Axial)

Αποσυνδεδεμένος kimolian

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 05:54:19 μμ »
Το ξέρω ότι διαφέρει πολύ ιδιαίτερα το Baume με τα άλλο δύο. Από την μία μου αρέσει το Baume, αλλά:

1. Θεωρώ πιο αξιόπιστες τις άλλες δύο εταιρίες
2. Δεν είναι αδιάβροχο. Μου είπαν χαρακτηριτικά σε ένα κατάστημα ότι θα έιναι καλό να το βγάζω από το χέρι μου όταν πλάνω ακόμα και τα χέρια μου.
3. Κάτι μου φταίει στο Baume, δεν ξέρω ακριβώς τι, ίσως να μην το εμπιστέυομαι τόσο. Απλά στο χέρι μου είναι πραγματικά πολύ ωραίο.
4. Το δέρμα θα θέλει σίγουρα αλλαγή κάθε 1 χρόνο που σημαίνει 150-200€ ετησίως!!

Έτσι όπως παραθέτω τα παραπάνω κλίνω προς το Omega or Breitling.

Αποσυνδεδεμένος kimolian

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 05:57:10 μμ »
GiannisH:

Είσαι γενικά ευχαριστημένος από το PO? Όποιος το έχει βρει σε καλή τιμή σε κάποιο μαγαζί να στείλει ΠΜ.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 06:22:06 μμ »
Εδώ και κανα μήνα ψάχνω ρολόι στα 2000+ και οι τελικές μας επιλογές μοιάζουν πολύ.
Επειδή το Heritage 38 παραήταν μικρό και το 46 παραήταν μεγάλο κατέληξα στο Ω.
Το PO έχει πολύ ωρaίο design και υπερέχει στον μηχανισμό. Ωστόσο εάν έχεις κατάλληλο καρπό που ταιριάζει στο Breitling τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ!

Αν και ειμαι νέος το χώρο και υπάρχουν πολύ πιο έμπειροι από μένα να σε συμβουλέψουν, θα σου λεγα να πάρεις τo Ω εάν:
- θες κάτι πιο σπορ
- σε νοιάζει και τι γίνεται inside the clock και θες να πάρεις αυτό με τον πιο δυνατό μηχανισμό
- θες να λάβεις υπόψη σου και τον παράγονται value for money

να πάρεις το Breitling εάν:
- θες κάτι μεταξύ spor και dress
- σε ενδιαφέρει το ξεχωριστό design

..χωρίς να σημαίνει ότι το Ω δεν είναι ωραίο ή ότι ο μηχανισμός breitling/kelek είναι για πέταμα (τα είχα ρωτήσει και εγώ αυτά πριν μερικές μέρες)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2009, 09:38:16 πμ από Nick78 »
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 07:52:37 μμ »
Φίλε μου οι βασικοί αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί (P.O. vs Superocean)..  Γενικότερα το Ω είναι πραγματικό κομψοτέχνημα από την άλλη φέρνει σε submariner. Το breitling είναι πιο στυλατο αλλά από μηχανή κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια, δεν τίθεται θέμα επιλογής. Αν θέλεις ένα ρολόι καθημερινό, όμορφο, παντώς καιρού και με αιθητή παρουσία πάρε το Breitling. Από την άλλη αν θες ένα ρολόι με καταπληκτικό μηχανισμό, τον καλύτερο στην κατηγορία του, θες να νιώθεις στον καρπό σου κάθε ευρώ που θα ξοδέψεις και προτιμάς κάτι πιο σπορ - macho τσίμπα το Ω. Προσωπικά επειδή και εγώ παιζόμουν σε αυτά.. Ω δαγκωτό.
Men talk of killing time, while time quietly kills them.