Αποστολέας Θέμα: Υψηλη Ωρολογοποιεια  (Αναγνώστηκε 22221 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 17, 2006, 09:08:54 πμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Εδώ δεν ήρθαμε για να κάνουμε τους ειδικούς ή τους εκτιμητές , την άποψή μας λέμε προσπαθώντας να την τεκμηριώσουμε με κάποια επιχειρήματα, (σωστά ή λάθος είναι άλλη ιστορία). Αυτό που συμβαίνει με τα ρολόγια , συμβαίνει και με όλα τα άλλα καταναλωτικά αγαθά, σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με τις τιμές και την χώρα κατασκευής. Φυσικά και μπορεί ο καθένας να αγοράσει ότι θέλει και να το πληρώσει όσο θέλει , δεν θα του βάλω εγώ τα όρια. Εγώ αναφέρομαι στοόριο που ο ίδιος βάζω με βάση την δική μου λογική και όχι απαραίτητα την οικονομική μου δυνατότητα Απλά είναι άδικο να ισοπεδώνουμε και να εξισώνουμε τα πάντα με γενικούς αφορισμούς του στύλ : " Ελα μωρέ όλα στην Κίνα φτιάχνονται " ή " Τα Κινέζικα προιόντα είναι όλα για τα μπάζα  ".
   Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι κάτι τέτοιοι δεν συμβαίνει στην πράξη και ότι υπάρχουν ακόμα κατασκευαστές που φτιάχνουν κορυφαία προιόντα με πολ΄υ υψηλά στάνταρ ποιότητας που όλοι θα θέλαμε να είχαμε και όλοι θαυμάζουμε. Επειδή δε μιλάμε για ρολόγια Υ.Ω. επαναλαμβάνω ότι εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανέναν κατασκευαστή που να τα φτιάχνει σε Ασιατικές χώρες , κι αυτό γιατί στα περισσότερα από αυτά απαιτούνται είδικές τεχνικές και προσωπική εργασία - ταλέντο , που αυτή τη στιγμή δεν έχουν οι Κινέζοι.
   Οσον αφορά τις 'μαιμούδες' , που τις αναφέρεις συνεχώς Γερόλυκε, που ακριβώς κολάνε με την Υ.Ω.? :roll:
   Τέλος σχετικά με το τι θεωρούμε Υ.Ω. αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα

-  Κοστίζει περίπου 15000 Ευρώ. Είναι υπερτιμημένο ή όχι ?
-  Είναι προιόν Υ.Ω. ?
Δικαιολογήστε τις απαντήσεις σας για να δούμε πως περίπου αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την ένοια της Υ.Ω. :lol:

Το συγκεκριμενο ρολοι υπαρχει και σε ρεπλικα, ευχομαι να μην ειναι φωτο του ρεπλικα! Εγω εχω αναφερει τα κριτηρια μου για την Υ.Ο. και απο προχτεσ ειναι ακομα τα ιδια!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 17, 2006, 09:48:27 πμ »
Οχι δεν είναι ρεπλίκα , είναι το original  :lol:  :lol: . Το έφερα σαν παράδειγμα γιατί δείχνει απλό στην κατασκευή , χωρίς περίπλοκες complication και εν τούτοις είναι αρκετά τσιμπημένο στην τιμή.
  Τελικά κανένας δεν αναφέρθηκε στο αρχικό ερώτημα του Γερόλυκου σχετικά με το ποιές φίρμες θεωρούμε Υ.Ω.
  Ας ξεκινήσω εγώ
-  Brequet
-  Vacheron Constantin
-  Frank Muller
-  Audermars Pigeut
-  A.Lange & Sohne
-  Girard Perregaux
-  IWC
-  Jeager LeCoultre
-  Patek Philippe
etc. Βαριέμαι να γράψω άλλες :)
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 17, 2006, 05:09:12 μμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Τέλος σχετικά με το τι θεωρούμε Υ.Ω. αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα

-  Κοστίζει περίπου 15000 Ευρώ. Είναι υπερτιμημένο ή όχι ?
-  Είναι προιόν Υ.Ω. ?
Δικαιολογήστε τις απαντήσεις σας για να δούμε πως περίπου αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την ένοια της Υ.Ω. :lol:

Σαφέστατα και είναι υπερτιμημένο!! Υπάρχουν πολλά-πολλά ρολόγια με ίδια ή και καλύτερα χαρακτηριστικά στο 1/10 της τιμής και λιγότερο.
Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση: "Αν αφαιρέσετε το λογότυπο από το ρολόι αυτό, και του βάζατε ένα οποιοδήποτε άλλο λογότυπο, πόσο θα το εκτιμούσατε;" Φαντάζομαι όχι 15000¤... ούτε καν 1500¤!
¶ρα τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ρολόι να είναι υψηλής δήθεν ωρολογοποιίας; Το όνομα;;

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 17, 2006, 05:10:17 μμ »
@Marketer
Νίκο, αυτά που αναφέρεις: "Μισθους, Υλικα, Παγια εξοδα εταιριας, Εξοδα προσ τριτους, Προμηθευτες, Φορους, Μετοχους, Στοχους, Budget για ενεργειες. " δεν έχουν σχέση με το ρολόι σαν προϊόν αυτό καθεαυτό.
Τί μ' ενδιαφέρει εμένα που θα αγοράσω ένα ρολόι αν π.χ. η εταιρία πρέπει να πληρώσει φόρους, μετόχους, κτλ.;;
Θα είναι σάμπως καλύτερο ένα ρολόι αν η εταιρία ανεβάσει την τιμή του για ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τρίτους;
Εμένα αυτή η ιστορία μου θυμίζει κάτι μαγαζιά σε κεντρικά σημεία της πόλης που ανεβάζουν τις τιμές τους για να πληρώσουν νοίκια, βιτρίνες κτλ και πουλάνε τα ίδια προϊόντα με συνοικιακά μαγαζάκια σε διπλάσιες+ τιμές... Κοροϊδία δηλαδή!!

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 17, 2006, 06:44:35 μμ »
Παράθεση από: "vsk"
@Marketer
Νίκο, αυτά που αναφέρεις: "Μισθους, Υλικα, Παγια εξοδα εταιριας, Εξοδα προσ τριτους, Προμηθευτες, Φορους, Μετοχους, Στοχους, Budget για ενεργειες. " δεν έχουν σχέση με το ρολόι σαν προϊόν αυτό καθεαυτό.
Τί μ' ενδιαφέρει εμένα που θα αγοράσω ένα ρολόι αν π.χ. η εταιρία πρέπει να πληρώσει φόρους, μετόχους, κτλ.;;
Θα είναι σάμπως καλύτερο ένα ρολόι αν η εταιρία ανεβάσει την τιμή του για ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τρίτους;
Εμένα αυτή η ιστορία μου θυμίζει κάτι μαγαζιά σε κεντρικά σημεία της πόλης που ανεβάζουν τις τιμές τους για να πληρώσουν νοίκια, βιτρίνες κτλ και πουλάνε τα ίδια προϊόντα με συνοικιακά μαγαζάκια σε διπλάσιες+ τιμές... Κοροϊδία δηλαδή!!

Συμφωνώ και επαυξάνω !!! :!:
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 17, 2006, 06:55:55 μμ »
Παράθεση από: "vsk"
@Marketer

Μπορει εσενα να μην σε νοιαζει, αλλα νοιαζει τις εταιριες! Και σου αρεσει ή οχι ετσι ειναι ο τροπος που ολοι λειτουργουν, ακομα και τα ρολογια που ηδη εχεις ετσι εχουν τιμολογηθει! Η πραγματικοτητα απο αυτο που θελουν οι καταναλωτες απεχει παρα πολυ! Οτι αγοραζεις εχει μεσα κοστοι για τα οποια δεν εχεις ιδεα! Πληρωνεις ακομα και το χαρτι τις αποδειξης της ταμειακης μηχανης, ακομα και δεν την θελεις :D
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος akatsim

• CoFounder
  • Administrator
  • 44mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 17, 2006, 08:01:44 μμ »
Frank Muller, ενας ειναι ο Θεος εν ζωη. Σου υποκλινομαι μεγαλε (τον Φρανκ εννοω, οχι το Μεγαλο :D).

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 18, 2006, 01:17:18 μμ »
Παράθεση από: "Marketer"
Μπορει εσενα να μην σε νοιαζει, αλλα νοιαζει τις εταιριες! Και σου αρεσει ή οχι ετσι ειναι ο τροπος που ολοι λειτουργουν, ακομα και τα ρολογια που ηδη εχεις ετσι εχουν τιμολογηθει! Η πραγματικοτητα απο αυτο που θελουν οι καταναλωτες απεχει παρα πολυ! Οτι αγοραζεις εχει μεσα κοστοι για τα οποια δεν εχεις ιδεα! Πληρωνεις ακομα και το χαρτι τις αποδειξης της ταμειακης μηχανης, ακομα και δεν την θελεις :D

Ναι, δεν διαφωνώ ότι πληρώνουμε άλλα αντί άλλων, όμως αυτά δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο "ρολόι" σαν κατασκευή. Δεν προσθέτουν σ' αυτό, δεν το κάνουν καλύτερο! Εγώ μιλάω για το ρολόι, όχι για τις εταιρίες. :?
Το ερώτημα παραμένει: κατά πόσο ένα ρολόι των 15000¤ είναι καλύτερο κατασκευαστικά, μηχανικά, σχεδιαστικά και δικαιολογεί τα λεφτά του από ένα παρόμοιο καλό ρολόι των 1500¤; :smt017
Προσωπικά πιστεύω ελάχιστη ή και καθόλου. Υπάρχει όμως πολύ μεγαλύτερη διαφορά από τα 200¤ στα 2000¤...

gerolykos

• Επισκέπτης
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 18, 2006, 02:01:25 μμ »
δηλαδη ενα ρολοι των 1.500 ευρω ειναι το ιδιο με ενα των 15.000 ευρω? Μαλιστα!!! Πρεπει να καθισω να απαριθμησω τις τεχνικες, τα υλικα, τους μηχανισμους που χρησιμοποιουν οι εταιριες των 15.000 ευρω για να γινει πιστευτο οτι αξιζουν παραπανω αλλα και προσφερουν παραπανω απο τα των 1.500???
Για ενα πολιτη μεσου οινονομικου επιπεδου το ρολοι των 1.500 ευρω ειναι ενα ονειρο που καποτε ελπιζει να πραγματοποιησει, για τον πλουσιο το ρολοι των 15.000 ειναι γεγονος. Το ρολοι των 150.000 ειναι πιθανο να τον ακουσουμε να λεει αυτα τα οποια λεει ο μεσος πολιτης για των 15.000 ρολοι. Οι αξιες ειναι δεδομενες και δεν ειναι σωστο να τις προσαρμοζουμε στα δικα μας ορια.

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 18, 2006, 02:38:40 μμ »
Εγώ, το ομολογώ, δεν είμαι βαθύς γνώστης του αντικειμένου. Δεν ξέρω τι γνώσεις έχουν οι υπόλοιποι συμφορουμίτες, αλλά προσωπικά θα ήθελα πολύ να μάθω τί τεχνικές, υλικά, μηχανισμούς χρησιμοποιούν οι εταιρίες για τα λεγόμενα υψηλής ωρολογοποιίας ρολόγια.
Θα ήθελα δηλαδή να μου εξηγήσετε σε τι διαφέρει τεχνικά ένα ρολόι των 1500-2000¤ από ένα ρολόι των 15000-20000¤, ώστε να δικαιολογείται αυτή η υψηλή τιμή. Να μάθουμε και κάτι δηλαδή...

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 18, 2006, 05:24:48 μμ »
ελα vsk σιγουρα ξερεις τι κανει ενα ρολοι ΥΩ ακριβοτερο
πχ αν ειναι tourbillon η perpetual calendar, εχει πολυ μεγαλυτερη αξια απο το απλο

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 18, 2006, 05:41:51 μμ »
Μια βασική διαφορά είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Στα ρολόγια των 2000 ευρώ χρησιμοποιείται κυρίως ατσάλι , αλουμίνιο, τιτάνιο και ελάχιστο ασήμι ή χρυσός. Στα ακριβά ρολόγια χρησιμοποιούνται φυσικά ,ευγενή μέταλλα , τόσο στην κάσα όσο και στον μηχανισμό (χρυσός σε όλα τα χρώματα , πλατίνα , κλπ) που ανεβάζουν έτσι κι αλλιώς κατά πολύ το κόστος.
   Μια 2η διαφορά είναι ότι τα ακριβά ρολογια είναι χειροποίητα σε ποσοστό > 70% ενώ τα υπόλοιπα είναι κατά 90% βιομηχανικά ευρέιας παραγωγής.
   3η διαφορά είναι ότι οι μηχανισμοί στα ακριβά ρολόγια είναι σχεδιασμένοι, κατασκευασμένοι και μονταρισμένοι από την ίδια την εταιρεία , ενώ στα άλλα είναι συνήθως αγορασμένοι από κάποιον προμηθευτή μηχανισμών (πχ, ΕΤΑ) και χρησιμοποιούνται αυτούσιοι ή με μικρές παραλλαγές , με πλύ μικρότερο φυσικά κόστος .
   4η διαφορά είναι ότι οι ακριβές εταιρείες έχουν σαν πάγια πολιτική τους στο μεγαλύτερο ποσοστό ,να φτιάχνουν λίγα κομμάτια από το κάθε μοντέλο για να διατηρεί έτσι την αξία του και την σπανιότητά του , κάτι που επιθυμεί ο αγοραστής αυτής της κατηγορίας. Η σπανιότητα αυτή όπως είναι εύκολα κατανοητό συνοδεύεται από τσιμπημένη τιμή.
   Υπάρχουν κι άλλες διαφορές , όπως τα περιθώρια κέρδους του πωλητή της κάθε κατηγορίας (πχ. με άλλο κέρδος πουλά ο "Καίσαρης" ένα Frank Myller και με άλλο το Time Center ένα Omega ) .
   Πάντως ακόμα κι έτσι τέτοιες διαφορές στις τιμές δεν δικαιολογούνται με το λογικό μέτρο. Νομίζω ότι είναι περισσότερο παιχνίδι του Marketing των εταιρειών Υ.Ω.  :!:
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 18, 2006, 08:22:22 μμ »
Μάλιστα! :)
Από ένα χρηματικό ποσό και μετά λοιπόν το ρολόι αλλάζει κατηγορία και πλέον γίνεται καθαρά κόσμημα, αφού τα χαρακτηριστικά αυτά (σπανιότητα, χρήση ευγενών μετάλλων και πολύτιμων λίθων, χειροποίητη κατασκευή) παραπέμπουν σε κοσμήματα περισσότερο παρά σε ρολόγια. Δεν το επικρίνω αυτό, καθώς αυτοί που θα τα αγοράσουν θα το κάνουν γι' αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά. :mozilla_cool:
Τροποποιημένους, αυτοσχέδιους και αξιόπιστους μηχανισμούς ρολογιών πάντως συναντά κανείς και σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμής.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 18, 2006, 08:32:41 μμ »
Συμφωνώ !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος N.Gouraros

• Just Registered
  • Hamilton Khaki X-Wind auto
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 18, 2006, 08:53:43 μμ »
Βασίκα τα λιγα που ξέρω απο ρολόγια ως και καθόλου θα έλεγα οτι δεν με κεντρίζει ένα ρολόι των 15000 ευρω.
Για μενα τα ρολογια γίνονται μοδα και Υ.Ω. μονο απο την μόδα. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Λατσης ή ο οποιοσδήποτε άλλος να φοράει ρολόι ΝΟΚΙΑ (εβαλα την εταιρια διοτι απο οσο ξέρω δεν φτιάχνει ρολογια) αλλα επειδη θέλει να μπεί στην αγορα τα πουλάει 100 ευρω. Εαν όμως η εταιρια δώσει σε μια εταιρια Υ.Ω. απο αυτες που αναφερθηκαν πιο πάνω εντολη και πληρωσει για ένα μηχανισμο---> το βγάλει σε 100 αντιτυπα παγκοσμια----> Latsis buying......

Αρα αυτο που θέλω να πώ ειναι οτι κάθε φορα ειναι και λίγο η μόδα και το prestige που χαρακτηρίζει ενα ρολοι Υ.Ω.
Οχι;
Λιγοι είναι νομίζω αυτοί που κοιτάν ένα ρολόι και λένε αυτο αξίζει 15000 ευρω και δεν τα δίνω (ακομα και εαν εχω τα λεφτα του Λάτση) και προτιμό το ρολόι των 300 ευρω διότι ο μηχανισμός ειναι υπέροχος και μηχανικα και αισθητικα.....
Ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστά την ώρα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 18, 2006, 09:12:37 μμ »
Πάντως ομολογώ πως κάποια "κομμάτια" είναι εξαίσια.
Jaeger-LeCoultre AMVOX2 Chronograph 272 μέρη, 41 πολύτιμοι λίθοι, 72 ώρες αυτονομία!  :shock:
Αναγνώστε :arrow: http://www.europastar.com/europastar/magazine/article_display.jsp?vnu_content_id=1001996407
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 18, 2006, 09:18:04 μμ »
Ναι καποια κομματια ειναι θεικά!

Big Pilot IWC 192 Ωρες αυτονομια (Power Reserve) 11.000 Eyros!

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 18, 2006, 09:21:30 μμ »
Πωπωπω!
μόλις πάνω από τη θάλασσα

gerolykos

• Επισκέπτης
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 18, 2006, 11:05:07 μμ »
τι μπορει να αυξησει την τιμη ενος ρολογιου (γενικα):
- υψηλης ποιοτητας υλικα
- πολυπλοκοτητα μηχανισμου
- κατασκευαστικη αξιοπιστια
- χειροποιητα
- περιορισμενος αριθμος παραγωγης

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Υψηλη Ωρολογοποιεια
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 19, 2006, 02:11:53 πμ »
Παράθεση από: "Marketer"
Ναι καποια κομματια ειναι θεικά!

Big Pilot IWC 192 Ωρες αυτονομια (Power Reserve) 11.000 Eyros!

Εργο τέχνης αυτό το ρολόι. Η μοναδική του κατά τη γνώμη μου ατέλεια είναι το πολύ στενό λουράκι, δυσανάλογα μικρό σε σχέση με την αυξημένη διάμετρο της κάσας. Κατα τα άλλα είναι αληθινό κομψοτέχνημα.
 In simplicity lies true greatness"..