Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ STEINHART  (Αναγνώστηκε 3527 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nichrys4

• 40mm case
    • Προφίλ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ STEINHART
« στις: Νοέμβριος 09, 2009, 02:17:44 μμ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ STEINHART
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 09, 2009, 02:22:31 μμ »
αυτα τα εχεις δει?

http://www.archimede-uhren.de/EN/Pilot-XL-H.htm

Hand wound movement Eta 6498, Swiss Made

Watch case Stainless steel case, finely brushed, sapphire crystal with antireflecive coating on both sides, screw down case back: with mineral crystal or solid, pilot's crown, waterresistant to 50m, diameter 45mm, thickness 10,5mm

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 09, 2009, 02:26:29 μμ »
εμφανισιακά το 1ο μου αρέσει περισσότερο,επειδή όμως σε αυτό το κόστος δεν γνωρίζω την όψη-ηφή του pvd που καλύπτουν και χρησιμοποιούν στην STEIHART,θα σου έλεγα να προτιμήσεις καλύτερα την ατσάλινη έκδοση ;)
και αυτά που σου προτείνει ο george_ φαίνονται πολύ καλά....εγγύηση ο αρχιμήδης (περισσότερα από τον ειδικό B&B)
αυτά από εμένα....
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος jopa

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 09, 2009, 02:31:05 μμ »
Μια και τα ρολόγια είναι σχεδόν πανομοιότυπα, υποθέτω ότι η ερώτηση σου φίλε nichrys4 έχει να κάνει με την αισθητική σκοπιά της επιλογής.

Το Nav B-Uhr II 44 mm Handaufzug, το φοράω αυτή τη στιγμή και είμαι καθόλα ευχαριστημένος από την επιλογή μου  ;D Από τα πλέον αγαπημένα μου ρολόγια.

Το Nav B-Uhr stainless steel το απέφυγα γιατί μου φάνηκε υπερβολικό (για τον καρπό μου...) το μέγεθος των 47mm.

Το Nav B-Uhr pink gold δεν μου αρέσει και imho δεν ταιριάζει το pink gold με αυτό το ρολόι.

Το Nav B-Uhr black δείχνει πολύ όμορφο στην photo, ενώ διαφοροποιείται αισθητικά και από τα ρολόγια "αυτού του στυλ", όπως τα Archimede που πρότεινε ο φίλος george_ σαν μια εναλλακτική επιλογή.

Εντελώς υποκειμενικά όλα τα παραπάνω βέβαια, αλλά ... γνώμες ζήτησες  :D

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 09, 2009, 03:43:22 μμ »
Οποιαδήποτε ατσάλινη έκδοση (είτε Στάιν είτα Άρχι) είναι καλή για τα λεφτά της. Η μηχανή είναι εγγύηση αφού δεν είναι αυτόματη.  :D
Το PVD δε γνωρίζω τι ποιότητας είναι όπως και το επιχρυσομένο θα το απέφευγα για τους ίδιους λόγους.
Το Στάινχαρτ έχει καλύτερης ποιότητας λουράκι. Το Αρχιμέντε καλύτερη στεγανότητα και πιο ευκολοφόρετο μιας και είναι λεπτότερο.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος isidoros

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 09, 2009, 05:01:48 μμ »

Ως κατοχος στο προτεινω ανεπιφυλακτα φιλε nichrys4.Ειναι απολυτα ποιοτικο ρολοι για τα χρηματα που κοστιζει..
Το Nav B-Uhr pink gold δεν μου αρέσει και imho δεν ταιριάζει το pink gold με αυτό το ρολόι.
+1
H PVD εκδοση του δινει κατα την γνωμη μου μια military διασταση ασχετη με το χαρακτηρα του ρολογιου

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2009, 07:01:23 μμ από isidoros »

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 09, 2009, 08:48:11 μμ »
Φίλε nichrys4,
Οποιαδήποτε ατσάλινη έκδοση! Είτε Steinhart, είτε Αρχιμήδη. Το μέγεθος είναι προσωπική επιλογή. Το 47άρι Steinhart (Unitas 6497), αν το "σηκώνει" ο καρπός σου μου αρέσει καλύτερα, μετά το 45άρι Αρχιμήδης με την Unitas 6498 και τελευταίο το 44άρι Steinhart (Unitas 6497) λόγω κορώνας.... ;D
Το Steinhart PVD, όμορφο ως διαφορετικό, αλλά μη κλασσικό και όχι ιστορικά "πιστό". Για την ποιότητα του pvd δεν έχω άποψη.
Οι κάσες πιο "γεμάτες" στην Steinhart, πιο "επώνυμες" και θεωρητικά καλύτερες στην Archimede. Πάντως στο μάτι η Steinhart κερδίζει το παιχνίδι. Τα έχω δει "ζωντανά" και τα 2.... :-\
Πληθώρα από -πιο ποιοτικά- λουράκια στην Steinhart, λίγα στη Archimede.
Το pink gold, σε 47 χιλ. κάσα?? ???  Χμμμμ, μόνο αν θέλεις ένα ρολόϊ που όχι μόνο να "φωνάζει", αλλά να ....."γκαρίζει" στον καρπό σου!!  [-X [-(
Από την άλλη, γούστα είναι αυτά..... ;D
Φιλικά Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 09, 2009, 10:06:33 μμ »
Φίλε nichrys4,
Οποιαδήποτε ατσάλινη έκδοση! Είτε Steinhart, είτε Αρχιμήδη. Το μέγεθος είναι προσωπική επιλογή. Το 47άρι Steinhart (Unitas 6497), αν το "σηκώνει" ο καρπός σου μου αρέσει καλύτερα, μετά το 45άρι Αρχιμήδης με την Unitas 6498 και τελευταίο το 44άρι Steinhart (Unitas 6497) λόγω κορώνας.... ;D
Το Steinhart PVD, όμορφο ως διαφορετικό, αλλά μη κλασσικό και όχι ιστορικά "πιστό". Για την ποιότητα του pvd δεν έχω άποψη.
Οι κάσες πιο "γεμάτες" στην Steinhart, πιο "επώνυμες" και θεωρητικά καλύτερες στην Archimede. Πάντως στο μάτι η Steinhart κερδίζει το παιχνίδι. Τα έχω δει "ζωντανά" και τα 2.... :-\
Πληθώρα από -πιο ποιοτικά- λουράκια στην Steinhart, λίγα στη Archimede.
Το pink gold, σε 47 χιλ. κάσα?? ???  Χμμμμ, μόνο αν θέλεις ένα ρολόϊ που όχι μόνο να "φωνάζει", αλλά να ....."γκαρίζει" στον καρπό σου!!  [-X [-(
Από την άλλη, γούστα είναι αυτά..... ;D
Φιλικά Ηλίας
Αν και γενικη και δυσκολη ερωτηση θα την κανω
Ας πουμε για ρολογι του στυλ του project περισυ(για να διευκολυνω λιγο τα πραγματα)
Λιγο πιο πανω απο τις προηγουμενες μαρκες θα βαζατε την laco πρωτα μετα πιο πανω την Stowa
και πιο πανω τελος την fortis η κανω λαθος?
Damasko,Aristo που παιζουν?

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 12:48:01 πμ »
Αν και γενικη και δυσκολη ερωτηση θα την κανω
Ας πουμε για ρολογι του στυλ του project περισυ(για να διευκολυνω λιγο τα πραγματα)
Λιγο πιο πανω απο τις προηγουμενες μαρκες θα βαζατε την laco πρωτα μετα πιο πανω την Stowa
και πιο πανω τελος την fortis η κανω λαθος?
Damasko,Aristo που παιζουν?
Για μένα, το τονίζω για μένα
Laco και Stowa είναι πιο πάνω (με αυτή την σειρά από κάτω προς τα πάνω) από Archimede και Steinhart, κυρίως για λόγους ιστορικούς και πιο "βαρέων" ονομάτων, δεν ξέρω αν είναι πιο πάνω ουσιαστικά, κυρίως από την Archimede, γιατί πίσω από αυτήν είναι η Ickler, μεγάλο και σεβαστό όνομα στο χώρο στην κατασκευή κασωμάτων. Η Fortis ως μεγαλύτερη εταιρεία θεωρείται και είναι πιο καλή.  ;D
Η Damasko για μένα είναι εξαιρετική εταιρεία στα επίπεδα της Sinn, η Aristo είναι μικρομεσαία εταιρεία στα επίπεδα της Steinhart, χωρίς μάλιστα το ωραίο design αυτής (γνώμη μου), προσωπικά σαφώς πιο κάτω από την Archimede!  :-\
Φιλικά Ηλίας

ΥΓ: Θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες επ' αυτού.... ;)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 12:50:33 πμ »
Συμφωνώ μέχρι και το τελευταίο κόμμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 03:55:51 πμ »
iliasG

Για μένα, το τονίζω για μένα
Laco και Stowa είναι πιο πάνω (με αυτή την σειρά από κάτω προς τα πάνω) από Archimede και Steinhart, κυρίως για λόγους ιστορικούς και πιο "βαρέων" ονομάτων, δεν ξέρω αν είναι πιο πάνω ουσιαστικά, κυρίως από την Archimede, γιατί πίσω από αυτήν είναι η Ickler, μεγάλο και σεβαστό όνομα στο χώρο στην κατασκευή κασωμάτων. Η Fortis ως μεγαλύτερη εταιρεία θεωρείται και είναι πιο καλή. 
Η Damasko για μένα είναι εξαιρετική εταιρεία στα επίπεδα της Sinn, η Aristo είναι μικρομεσαία εταιρεία στα επίπεδα της Steinhart, χωρίς μάλιστα το ωραίο design αυτής (γνώμη μου), προσωπικά σαφώς πιο κάτω από την Archimede! 
Φιλικά Ηλίας

ΥΓ: Θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες επ' αυτού....

συμφωνω σε ολα,μονο μια ενσταση!η ποιοτητα των Archimede πρεπει να ειναι στα ιδια επιπεδα Η καλυτερη απο τις 2 πρωτες....δεν ξερω

Αποσυνδεδεμένος nichrys4

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 11, 2009, 10:18:43 μμ »

Ως κατοχος στο προτεινω ανεπιφυλακτα φιλε nichrys4.Ειναι απολυτα ποιοτικο ρολοι για τα χρηματα που κοστιζει..+1
H PVD εκδοση του δινει κατα την γνωμη μου μια military διασταση ασχετη με το χαρακτηρα του ρολογιου

φιλε ισιδωρε εσενα ειναι 44 ή 47?

Αποσυνδεδεμένος isidoros

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 11, 2009, 10:23:53 μμ »
To 47αρι ειναι