Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟΪ EDOX  (Αναγνώστηκε 2695 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος guslim

• Just Registered
    • Προφίλ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟΪ EDOX
« στις: Νοέμβριος 03, 2009, 02:14:05 μμ »
καλησπέρα σε όλους τους λάτρεις τις ωρολογοποιϊας.Είμαι οπαδός των αυτόματων ρολογιών και κάτοχος εδω και 3 μήνες ενος edox class-1 gmt titanum.Στο παρελθόν δεν είχα ποτέ μηχανικό ρολόϊ και πάντα με συνάρπαζε η ιδέα να αποκτήσω ένα.Προφανώς η συμβίωση με ενα μικρό μηχανικό θαύμα είναι αν μη τι άλλο ευχάριστη,γεννά ωστόσο απορίες σε σχετικά αμύητους όπως εγώ.Το φορώ καθημερινά χωρις να δίνω ιδιαίτερη σημασία στην πιθανή απόκλιση(φυσικό επακόλουθο της λειτουργίας του) από την ακριβή ώρα,η οποία πάντως είναι ελάχιστη τηρουμένων των αναλογιών.Αυτό που με απασχολεί είναι πως κατα τις διακοπές μου (οταν δηλαδη δεν βρίσκομαι στο Γραφείο όπου και έχω μια λογικά πιο έντονη κινησιολογικά καθημερινότητα) ή τις τυχον άδειές μου εαν μεινω πολλές ώρες στο σπίτι χωρις έντονη κινητικότητα(π.χ. ξαπλωμενος να βλεπω ΤV,στον Η/Υ) το ρολόϊ,παρ'οτι φορεμένο, μαλλον δεν φορτίζει επαρκώς, με αποτέλεσμα μέσα στη νύχτα ,έστω και αφόρετο(το βράδυ οταν πέφτω για ύπνο το βγάζω πάντα) για 7 εως μάξιμουμ 10 ώρες, να σταματά.Ο κατασκευαστής στο manual αναφέρει οτι ακόμη και αφόρετο κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίζει να δουλεύει δίνοντας ως μέγιστη τιμή διατήρησης της φόρτισης τις περίπου 40 ώρες.Δυστυχώς στην πράξη δεν έχω μετρήσει πάνω από-το πολύ-20 ώρες κι αυτό ύστερα από 14-15 ώρες που το φορούσα συνεχόμενα.Τελικά είναι φυσιολογικό αυτό;Μήπως θα πρέπει να το κουρδίζω ακόμα και οταν δεν είναι σταματημένο παρόλο που η edox δεν αναφέρει τίποτα σχετικά στο manual(κάπου σε ξένο site διάβασα οτι χρειάζεται κούρδισμα κάθε 2 βδομάδες);Μήπως εγώ είμαι υπερβολικός και ενώ θεωρω οτι το φοράω ξαπλωμένος είναι σαν να μη το φοράω γιατί οι απειροελάχιστες κινήσεις του καρπού δεν δίνουν την απαιτούμενη φόρτιση;Περιμένω τις απόψεις όλων όσοι σέβονται και αγαπούν το μηχανικό ρολόϊ και ιδιαίτερα όσων τυχόν κατέχουν κάποιο της ίδιας μάρκας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟΪ EDOX
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 02:25:33 μμ »
σ'ευχαριστούμε και καλώς ήλθες!
η "δραστηριοτητα" αποτελεί σίγουρα έναν πολύ σημαντικό παράγοντα!Θα ήθελα μια μέρα να το κουρδίσεις το πρωι π.χ. 8-9 η ώρα (περίπου 15-20 στροφές) και μετά να το φορέσεις από την στιγμη που το κούρδισες μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας.Εφόσον θα είσαι και "κινητικός" καθ'όλη την διάρκεια που θα το φοράς,τότε ακόμα καλύτερα!
ΑΝ μέχρι την επόμενη μέρα το απόγευμα-βράδυ, το ρολόι έχει σταματήσει,τότε θέλει-απαιτεί έλεγχο!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος guslim

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 03:10:36 μμ »
Konakis σ'ευχαριστώ για το καλοσώρισμα.Θα δοκιμάσω ευχαρίστως αυτό που μου συστήνεις.Εχω μια απορία:Οταν κουρδίσω το ρολόϊ το πρωΐ,αυτό θα πρέπει να γίνει με το ρολόϊ σταματημένο(δηλαδή να το αφήσω αφόρετο μέχρι να αποφορτισθεί τελείως) ή ενώ θα βρίσκεται ήδη σε λειτουργία φορεμένο στο χέρι μου;

Αποσυνδεδεμένος guslim

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 03:26:52 μμ »
και κάτι ακόμα konakis(κι ας φανεί αφελές από μέρους μου):Να υποθέσω πως όταν γράφεις οτι αν μεχρι το τέλος(βράδυ ή απόγευμα) της επόμενης ημέρας σταματήσει απαιτεί έλεγχο, εννοείς οτι στη διάρκεια της ημέρας αυτής το ρολόϊ θα πρέπει να παραμείνει αφόρετο(συνυπολογίζοντας πάντα και τις νυχτερινές ώρες της προηγούμμενης ημέρας που θα το έχω βγάλει πέφτοντας για ύπνο);

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 06:43:26 μμ »
και κάτι ακόμα konakis(κι ας φανεί αφελές από μέρους μου):Να υποθέσω πως όταν γράφεις οτι αν μεχρι το τέλος(βράδυ ή απόγευμα) της επόμενης ημέρας σταματήσει απαιτεί έλεγχο, εννοείς οτι στη διάρκεια της ημέρας αυτής το ρολόϊ θα πρέπει να παραμείνει αφόρετο(συνυπολογίζοντας πάντα και τις νυχτερινές ώρες της προηγούμμενης ημέρας που θα το έχω βγάλει πέφτοντας για ύπνο);
ακριβώς...τί νόημα έχει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα νορμάλ power reserve 24 ωρών!
όσον αφορά το κούρδισμα,αφου θα έχει μεσολαβήσει η νύχτα γι'αυτό σου προτείνω 15 με 20 στροφές
ΑΝ είναι τελείως ξεκουρδιστο,τότε ρίξτου 30 στροφές!  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος guslim

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 04:35:29 μμ »
Καλησπέρα και πάλι.Δυστυχώς έκανα το τέστ αντοχής φόρτισης που διάβασα σε ξένο site και ψιλοαπογοητεύτηκα.Δηλαδή το κούρδισα από σταματημένο με περίπου 40 στροφές της κορώνας και άντεξε αφόρετο μόλις 17μιση ώρες!Ήδη εδώ και 5 ημέρες το έδωσα στο μαγαζί απ'όπου και το είχα αγοράσει και το έστειλαν μαζί με την εγγύηση στον Αραβίδη (Αποκλειστικός Εισαγωγέας) για έλεγχο.Μίλησα στο τηλέφωνο και με ανθρώπους της Εταιρίας(Αραβίδης) και τους εξήγησα το πρόβλημα.Παρεμπιπτόντως, κάπου στο forum διάβασα οτι ο ΕΤΑ 2893-2(στον οποίο και βασίζεται ο EDOX 930 του ρολογιού μου) έχει παρουσιάσει σε αρκετές περιπτώσεις το ίδιο πρόβλημα-αδυναμία,το οποίο η ΕΤΑ ισχυρίζεται οτι έχει διορθώσει.Ισχυεί όντως κάτι τέτοιο;Εν αναμονή ειδοποίησης από τον Αραβίδη σχετικά με την ύπαρξη του προβλήματος, κάτι μέσα μου μου λέει οτι το ρολόϊ θα ταξιδέψει μέχρι την Ελβετία για αντικατάσταση του προβληματικού μηχανισμού ή τμήματος αυτού.Τουλάχιστο πιστεύω να λυθεί το πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 04:56:23 μμ »
Μακάρι να λυθεί. Με 40 στροφές και ούτε τη μισή διάρκεια δεν έπιασε. Και λογικά θα επισκευασθεί εδώ.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος guslim

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 08:18:36 μμ »
τι περισσοτερο πιστευεις οτι θα μπορουσα να κανω;Να επιμεινω να σταλει Ελβετια στην edox, εφοσον το παρακολουθησω και συνεχισει να παρουσιαζει το ιδιο προβλημα;Διάβασα οτι η επισκευή συνίσταται στην τοποθετηση νεου εξαρτηματος(δεν ξερω ποιού ακριβως).Απο την αλλη ο Αραβίδης μου ειπε οτι θα το τσεκαρουν απλα στο μηχανημα που έχουν στη Θεσσαλονίκη(υπονοώντας οτι μάλλον δεν μπορουν να επέμβουν ανοίγοντας την κάσα).Η εμπειρία σου σε τέτοιες περιπτώσεις"αστοχίας υλικού" τί λέει;Δηλαδή εν έτει 2009 να εύχομαι να μη ραγίσει το γυαλί γιατί αλλιώς δεν ξανακολλάει;