Αποστολέας Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΟΥ QUARTZ  (Αναγνώστηκε 20851 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΟΥ QUARTZ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 10:50:11 πμ »
Παλαμάς, Ρίτσος, nin.... :D  =D>  :D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 03:10:28 μμ »
πολυ εξαπλουστευμενο!ωραιο το ποιηματακι ,αλλα τα ρολογια αυτα ειναι κατι παραπανω ,απο να τα πεις απλα QUARTZ.

"εξάμβλωμα"

:o
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 16, 2010, 03:22:04 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
MHXANIKΑ QUARTZ & LONGINES cal 6512
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 01:21:33 μμ »
Γιώργο, "μηχανικό ρολόι" και "quartz" στην ίδια πρόταση είναι σχήμα οξύμωρο.

Κι όμως υπάρχουν!!!! απλα το βήμα καθοριζεται από τον κρύσταλλο και το καθεαυτό σύστημα διαφυγής-μετάδοσης είναι κλασσικό μηχανικό.....

http://www.electric-watches.co.uk/type/quartz_balance/quartz_balance.php

Και όσοι έχουν το βιβλίο του  DOENSEN (φόρος τιμής στα ηλεκτρομηχανικά και quartz) θα έχουν προσέξει το ονειρεμένο LONGINES ULTRA-QUARTZ
  :o

http://www.electric-watches.co.uk/make/longines/ultraquartz/movement.php

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 12:00:19 πμ »
Μπορείς να μου πείς τι εννοείς για τα Longines VHP; Σε ποια μοντέλα την τοποθετεί , αν γνωρίζεις;

με υπερκαλύψανε τα posts! Δεν απάντησε κανένας όμως σε ποια μοντέλλα έμπαινε το VHP...
εγώ σαν φοιτητής μέσα δεκαετίας '80 είχα ξετρελλαθεί με τα Longines VHP σε τιτάνιο (αν και λάτρης των μηχανικών κατά τα άλλα...)

Στέλνω μία φωτό από ένα LONGINES CONQUEST VERY HIGH PRECISION του 1987 (από ebay):

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 04, 2010, 03:57:50 πμ »

να βάλουμε και μια μηχανή...

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουάριος 04, 2010, 10:18:07 μμ »
 Και ποιό το προσόν του εν λόγω longines;
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουάριος 08, 2010, 11:28:01 μμ »

ίσως για τις συγκεκριμένες μηχανές το προσόν να είναι η ακρίβεια* των <0,8 δευτερων/μήνα αλλά κατ΄εμένα το κύριο προσόν είναι ότι το ρολόι VHP το αναγνωρίζουν όσοι "ξέρουν".....το design του αναγνωρίζεται αμέσως από όσους έζησαν εκείνη την εποχή (1984+) - απ' όσο γνωρίζω δεν αντιγράφηκε μάλιστα!

* ρύθμιση 1 impulse = 0,33 sec/month! - παραγωγή πιθανότατα σχετικά μικρή σε αριθμό ....

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 08, 2010, 11:45:35 μμ από VC222 »

Αποσυνδεδεμένος Yiannis1

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μάρτιος 11, 2011, 05:21:38 μμ »
Γεια σας , ειμαι νεος σε αυτα τα μπλογκς και δεν τα ξερω πολυ καλα... Ειδα οτι καποιος θαυμαζε την σειρα Conquest V.H.P. της Longines στο περιφημο μπρασελε σε τιτανιο και χρυσο... με την απιστευτη ακριβεια που τα διεκριναν... Δεν καταλαβα αν πραγματι ενδιαφερεται ακομη. Επειδη και εγω τα θαυμαζα μικρος οσο κανενα αλλο ρολοι, εαν ενδιαφερεται τωρα, παρακαλω ας επικοινωνησει μαζι μου ειτε μεσω του μπλογκ, (ελπιζω να καταφερω να ξαναμπω να το δω...) ειτε κατ ευθειαν στο ιμειλ μου yd@elin.gr.
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μάρτιος 11, 2011, 06:03:42 μμ »
 :D
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)