Αποστολέας Θέμα: Panerai Λουράκια - 24mm και 26mm (Straps)  (Αναγνώστηκε 780656 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: Panerai Λουράκια - 24mm και 26mm (Straps)
« Απάντηση #460 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 08:55:30 μμ »

Ο μοναδικός μου αλλιγάτορας, LPV. Ωραίο λουρί, Απαράδεκτος κατασκευαστής.

Sent from my bed wearing fluffy bunny slippers

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #461 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 09:01:56 μμ »
Γιατί το λες ; Ο τύπος φτιάχνει Santoni like λουριά σε πολύ καλύτερες τιμές.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #462 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 09:23:48 μμ »
Το λουρί είναι καλό κατασκευαστικά, με ωραίο βιντάζ Σαντόνι λάικ χρωαμτισμό και αδιάβροχο κάτω δέρμα. Όμως στη συνεννόηση και πονηριά σκίζει.
Τον ρωτάω αν κάνει καστομιές πέρα από τα 24/22 και 130/80 που διαφήμιζε. Οφκόρς με απαντά. Σωραίος, πιάσε ένα 24/24, 150/90. Πριν το στείλει με το στέλνει φωτογραφία αλλά ένας τζούνιορ τεχνίτης του το έκανε 24/22. Δεν έχω 22άρες αγκράφες κι ούτε φορώ 24/22. Θα στο δώσω με έκπτωση. Εγώ 24/24 παρήγγειλα. Καλά, θα σε φτιάξω καινούριο. Ομώς που 'σαι; μην του κάνεις τρύπες, θα το τρυπήσω εγώ (στο 24/22 είχε βάλει τις τρύπες τόσο κοντά στην ουρά λες κι είχα 25άρι καρπό). Πριν το στείλει ξανά το ίδιο τροπάριο "ένας τζούνιορ τεχνίτης του έβαλε τρύπες". Και βέβαια τις έβαλε κοντά στην ουρά. Δε το θέλω. Πες με που να στο τρυπήσω. Δε θέλω πέντε τρύπες στην ουρά και μία στη μέση ή δέκα + τρύπες σουρωτήρι. Θα στο δώσω με -20%. Όχι. Θα στο δώσω 60$ τελευταία τιμή. Ρε δώρο να με το κάνεις δε το θέλω. Μετά από ένα μήνα πέρα δώθε πήρα το λουρί όπωε το ήθελα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 09:37:45 μμ »
Και έπεσε στην περίπτωση με σένα....χαχαχαχα........ από που τα στέλνει ;

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #464 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 09:45:11 μμ »
Βιετνάμ.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #465 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 09:57:00 μμ »
....... με ωραίο βιντάζ Σαντόνι λάικ χρωματισμό και αδιάβροχο κάτω δέρμα..........................

Τεράστια μαγκιά !!!! Εκεί που τα δερμάτινα υποφέρουν από τον θανατηφόρο ιδρώτα.
Πόσα πρέπει να χαλάσουμε σε λουριά για να μάθουμε ρε μαμώτο (για τον εαυτό μου μιλάω).

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #466 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 10:05:47 μμ »
Δεν ξέρω τι είναι τα santoni like λουριά αλλά τα santoni παπούτσια μαμανε (και σε εμφάνιση και σε τιμή)...

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #467 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 10:16:16 μμ »
Πάνο το έχω φορέσει συνεχόμενα για ένα μήνα, σε κάθε δραστηριότητα και δεν έχει πάθει τίποτα. Αφού στην αρχή νόμιζα πως το είχε φοδράρει με πλαστικό.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #468 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 10:24:12 μμ »

Είναι γνωστή η συνεργασία της ΙΒεΤσέ με τη Σαντόνι.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #469 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 10:30:40 μμ »
Την ξέρω την συνεργασία αλλά δεν έπιανα τον ορισμό santoni like.
Από τις φώτος σου καταλαβαίνω ότι εννοούμε τον πατινέ-γυαλιστερό αλιγάτορα...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #470 στις: Φεβρουάριος 04, 2014, 10:33:50 μμ »
Πρωτον, καταγομαι απο τη Ρουμελη.
Δευτερον, θες να αναφερω στη γυναικα σου κωδικους και νουμερα;

Κάτι αρχίζω και θυμάμαι οτι σου χρωστάω ένα πανό εσένα.
Για πες κι άλλα...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #471 στις: Φεβρουάριος 06, 2014, 09:05:54 πμ »
..τα OEM.. τα θέλω κοντά  για τα πουκάμισα.

Τα ΟΕΜ νομίζω συνδυάζονται τέλεια με την αναδιπλούμενη μπούκλα και πρέπει να είναι ακόμα βολικότερα για πουκάμισα, έτσι δεν είναι;
Επίσης, είδα ότι ακόμα και η κοντή έκδοση 115/75 αξιοποιείται καλύτερα και το λουράκι δεν δείχνει πολύ κοντό.

Η αντιπροσωπεία λέει ότι δεν την έχει τώρα.
Προχθές είπαν, "Περάστε σε καμιά 15αριά μέρες" (όταν θα έχουν ανέβει και τιμές τους, προφανώς..).

Και αυτός δεν στέλνει Ελλάδα: http://www.ebay.com/itm/Authentic-Panerai-Black-Alligator-Leather-deployment-band-strap-buckle-24mm-OEM-/221365210055

Καμιά ιδέα;

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #472 στις: Φεβρουάριος 09, 2014, 01:24:44 μμ »

Μεγάλο μπλέξιμο τα λουράκια για pam..

Παράδειγμα:

Επίσης επειδη ο dirk παλιά ήταν ο επίσημος προμηθευτής σε λουρια μπορείς να παραγγείλεις μπουκλα πρώτης γενιάς που εχει το λογότυπο panerai , αλλα τότε το λουρί παει στα 400 ευρω περίπου.

EDIT: να ένα Dirk Pre-v που έλεγα επάνω

Ο Dirk σε αυτό το λινκ http://www.paneristi.com/straps/dirk/index.html σε όλες τις φωτογραφίες που παραθέτει δείχνει μπούκλες με το σήμα της Πανεράϊ και το logo, χωρίς όμως να ζητά τιμές πάνω από 150 ευρώ..
Κατά συνέπεια, ή κάτι μου διαφεύγει ή ο Dirk στέλνει λουράκια με μπούκλες διαφορετικές από αυτές που δείχνει στις φωτογραφίες του.
Ο Πάνος, να κάνει  λάθος, αποκλείεται.

Άλλο παράδειγμα, πάλι από τον Dirk, ως προς τις διαστάσεις.
Να, οι αντιστοιχίες διαστάσεων λουριών και καρπών που προτείνει:
135/90mm    fits wrists 21 to 22cm
130/85mm    fits wrists 20 to 21cm
125/80mm    fits wrists 19 to 20cm
120/75mm    fits wrists 18 to 19cm
115/70mm    fits wrists 17 to 18cm
110/65mm    fits wrists 16 to 17cm
105/60mm    fits wrists 15 to 16cm

Καρπό 17 έως 18 εκ. τον αντιστοιχίζει σε διάσταση 115/70.

Να, το ΟΕΜ (115/75) σε καρπό 17+:

Δεν το λες και πολύ επιτυχημένο fitting..

Για τους πρωτάρηδες (σαν και εμένα) κάποιες αξιόλογες σχετικές πληροφορίες δίνει ο Mario Paci:

"What length do I need?

The OEM Panerai Straps are 115/75 (measured in millimeters) in length. 115mm on the side with the holes and 75mm on the buckle side. Look at the bottom of your wrist and see where the buckle sits....if it is in the middle then 75mm is your size....if it is off to one side...measure how much more or less you need and add or subtract from 75mm 8mm at a time....8 mm is usually the distance from the middle of one hole to the middle of the next.

On the long side, which hole are you in?

If you are in the first, second or third hole from the pointed end you need a longer strap. No ands, ifs or buts! Some people use both keepers to help the strap in place and some prefer using only one.  This will determine what length is best for you. if you are a perfect fit on the OEM strap, which is 115/75, you will need to order a little longer as TC and Mario Paci straps are thicker than OEM and will fit "1 hole shorter."

link: http://www.mariopaci.com/FAQS.html

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Paci, το fitting στην παραπάνω φωτογραφία είναι τέλειο.. :o

Μια γενική οδηγία που φαίνεται ότι ισχύει είναι, "σε αμφιβολία, πάρε το μεγαλύτερο".
Έτσι, έχει κανείς μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσει μέσα (μάλλον, όμως, το μόνο σίγουρο σύστημα για να μάθεις τι ακριβώς γίνεται είναι το σύστημα "δοκιμάζω και αποτυγχάνω").

Μια ακόμη ερώτηση: Αυτός εδώ (Di Stefano) παρουσιάζει ένα μπλε μοντέλο που το ονομάζει Blue.
Όταν πας στις επιλογές το εμφανίζει ως ΜΙD BLUE..
http://www.distefanostraps.com/prodotto.asp?idprodotto=118&idcategoriab=3
Τι να σημαίνει MID;

ΥΓ: Για τους σχετικούς με τα Πανεράϊ, τα ζητήματα των διαστάσεων είναι γνωστά και ίσως οι σχετικές απορίες να τους φαίνονται αφελείς..
Αναμφίβολα, θα υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να μάθουν ή και να δουν πως εφαρμόζουν τα λουράκια συγκεκριμένων διαστάσεων σε διάφορους καρπούς..Δεν είναι εντυπωσιακό που στο δίκτυο δεν βλέπει κανείς παρά ελάχιστες φωτό ανάποδα των καρπών;; άραγε, όλες οι αγορές aftermarket για pam τόσο 'επιτυχημένες' είναι;

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #473 στις: Φεβρουάριος 09, 2014, 02:07:10 μμ »
Σπύρο το λινκ που έβαλες είναι από τα αρχεία του paneristi.com και αφορά τα pre-vendome λουριά του Dirk. Δηλαδή 1997 και πίσω !!!!
Πλέον βάζει στην όμοια μπουκλα μόνο το logo του. Αν όμως κανεις special request σου βάζει την μπουκλα με το logo της Panerai αλλα φτάνεις στα 400 €.

Με τα λουριά, τα μήκη, τα υλικά, τις μπουκλες, θέλει χρόνο, trial and error και φυσικά χρήμα για να βρεις αυτά που εσυ πραγματικά γουστάρεις.

Οπότε χαλλλλαρά !!!!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #474 στις: Φεβρουάριος 09, 2014, 04:08:47 μμ »
Σπύρο το λινκ που έβαλες είναι από τα αρχεία του paneristi.com και αφορά τα pre-vendome λουριά του Dirk. Δηλαδή 1997 και πίσω !!!!
Πλέον βάζει στην όμοια μπουκλα μόνο το logo του. Αν όμως κανεις special request σου βάζει την μπουκλα με το logo της Panerai αλλα φτάνεις στα 400 €.

Με τα λουριά, τα μήκη, τα υλικά, τις μπουκλες, θέλει χρόνο, trial and error και φυσικά χρήμα για να βρεις αυτά που εσυ πραγματικά γουστάρεις.

Οπότε χαλλλλαρά !!!!

+1.000
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #475 στις: Φεβρουάριος 09, 2014, 09:51:25 μμ »
Τα ΟΕΜ νομίζω συνδυάζονται τέλεια με την αναδιπλούμενη μπούκλα και πρέπει να είναι ακόμα βολικότερα για πουκάμισα, έτσι δεν είναι;
Επίσης, είδα ότι ακόμα και η κοντή έκδοση 115/75 αξιοποιείται καλύτερα και το λουράκι δεν δείχνει πολύ κοντό.

Καμιά ιδέα;

Φιλικά,
Σπύρος

Λάθος.

Τέτοιος συνδυασμός (δηλαδή, προσαρμογή του ΟΕΜ λουριού με τη μπούκλα, σε λουρί με αναδιπλούμενη), δεν γίνεται..

Διότι, "For the most part, the OEM straps are 4.8-5mm thick on the regular straps and 5mm down to 2mm thick on the deplloyant straps. Therefore you can wear both a Regular strap and a Deployant strap with a tang buckle but only a deployant strap with a deployant buckles as the side with the holes needs to be able to slide through the slot".

Πηγή: http://www.viapaneristi.com/wonderfulstraps.htm

Επίσης: http://www.paneraisource.com/articles_straps.shtml

Φιλικά,
Σπύρος

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 09, 2014, 11:14:18 μμ από svl »

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #476 στις: Φεβρουάριος 10, 2014, 11:46:36 πμ »
Έλα Σπύρο, τζάμπα πράμα  ;D

FS : 1. REAL PAV buckle with Dirk Vero Cuoio Light Cognac, 24/24 80/125, asking USD 1050.

http://www.network54.com/Forum/353393/thread/1392002319/last-1392002319/FS+-+REAL+PAV+buckle+with+24-24+Dirk+Vero+Cuoio+Light+Cognac%2C+OEM+JV++26-26

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #477 στις: Φεβρουάριος 10, 2014, 12:05:29 μμ »
Έλα Σπύρο, τζάμπα πράμα  ;D

Δεν φτάνει που από τότε που πήρα το 111 φοράς συνέχεια αυτό http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2171.msg226360.html#msg226360 (το οποίο, μας το βάζεις και κυριολεκτικά στο μάτι..  ;D )..

Ας είναι, Πάνο..

Πάντα, εγώ θα ακούω και θα εμπιστεύομαι τη γνώμη σου  ;)

Η οποία, θα ήθελα να μάθω, ποιά είναι για τον Landa;
(είδα τι λέει για τα λουράκια του ο Γιώργος-pontioz και άρχισα αλληλογραφία μαζί του..ο τύπος είναι άπαιχτος στην ανταπόκριση. απάντησε κυριακάτικα, βράδυ, μέσα σε 2 ώρες..).

Μάλλον θα φανεί αστείος ο λόγος για τον οποίο τον προτίμησα για αρχή, αλλά θα τον πω: επειδή μαζί με τα λουράκια προσφέρει και τα tubes, τα οποία δεν ξέρω προς το παρόν που θα τα έβρισκα σε περίπτωση που παράγγελνα λουράκι από αλλού (π.χ. από τον di stefano, που δεν τα συμπεριλαμβάνει).

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: Φεβρουάριος 10, 2014, 12:13:42 μμ »
Έτυχε στο rotation βρε Σπύρο...... είχα ένα μεγάλο σερί με τα πανέρια  ;D

Ο Landa ανήκει στην ελίτ των τρίτων λουροκατασκευαστών.

Όσο για τα tubes, με το κατσαβιδάκι σπρώχνεις έξω τα μαμίσια και είσαι Ok !

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: Φεβρουάριος 10, 2014, 12:51:26 μμ »
Όσο για τα tubes, με το κατσαβιδάκι σπρώχνεις έξω τα μαμίσια και είσαι Ok !

Σωστότατος ο Πάνος!
Αν και δε βλέπω το λόγο να σκας γι'αυτά...

Ο Landa δεν παίζεται!
Κάνεις την καλύτερη αρχή!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!