Αποστολέας Θέμα: Aυτόματο seiko ρολοι  (Αναγνώστηκε 6189 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kwstas67

• Just Registered
    • Προφίλ
Aυτόματο seiko ρολοι
« στις: Οκτώβριος 24, 2009, 03:05:32 μμ »
Παίδες βοηθεια !επεσε στα χερια μ ενα σεικο αυτοματο 11 ετών που δν εχει χρησιμοποιηθει καθολου.Το ρολοι δν ξέρω τι ακριβώς είναι παντως δν λειτουργει καν.τα αυτοματα ρολογια πως λειτουργουν περιπου?χωρις μπαταρια ?τι πιστεύεται οτι πρεπει να αλλαξει για να αρχισει ν λειτουργει παλι?πως γινεται το κουρδισμα του αυτοματου ρολογιου?μην γελασετε αλλα δν εχω ιδεα τι σημαινει αυτοματος μηχανισμοσ κ για αυτο ρωταω.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Aυτόματο seiko ρολοι
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 24, 2009, 03:15:26 μμ »
Το αυτόματο για να δουλέψει πρέπει να το κουνίσεις για μισό λεπτό -ελαφρά όμως, δεν κάνουμε φραπεδιά  ;D - μετά το φοράς και κουρδίζεται με την κινηση του χεριού.
Το δικό σου πάλι, αφού για 11 είναι αχρησιμοποίητο, μάλλον θα έχει πρόβλημα με τα λιπαντικά (μάλλον θα έχουν στεγνώσει). Οπότε επιβάλεται ένα σερβις πριν το βάλεις να δουλέψει.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 24, 2009, 03:21:57 μμ »
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5031.msg71612.html#msg71612
Νομίζω πως θα λύσεις κάποιες απορίες.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 25, 2009, 07:17:47 πμ »
Παίδες βοηθεια !επεσε στα χερια μ ενα σεικο αυτοματο 11 ετών που δν εχει χρησιμοποιηθει καθολου.Το ρολοι δν ξέρω τι ακριβώς είναι παντως δν λειτουργει καν.τα αυτοματα ρολογια πως λειτουργουν περιπου?χωρις μπαταρια ?τι πιστεύεται οτι πρεπει να αλλαξει για να αρχισει ν λειτουργει παλι?πως γινεται το κουρδισμα του αυτοματου ρολογιου?μην γελασετε αλλα δν εχω ιδεα τι σημαινει αυτοματος μηχανισμοσ κ για αυτο ρωταω.
Οι κινησεις πρεπει να ειναι απαλες και περιστροφικες καιπρος τα ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Το συγκεκριμενο αυτοματο ρολοι  δεν παιρνει βοηθεια με το χερι.
Αν το συστημα αυτοματου μηχανισμου κουρδισματος ειναι ενταξει με σχετικα λιγες κινησεις θα του ειναι αρκετες για να ξεκινησει να δουλευει το ρολοι.
Και οπως αναφερθηκε οπωσδηποτε σερβις.

Αποσυνδεδεμένος kwstas67

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 25, 2009, 11:50:24 μμ »
to oti ine aytomato simenei oti prepei genikws na to kounaw(dld na to foraw) prokeimenou na leitourgei kanonika?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 26, 2009, 08:15:52 μμ »
to oti ine aytomato simenei oti prepei genikws na to kounaw(dld na to foraw) prokeimenou na leitourgei kanonika?
Ακριβώς πρέπει να το φοράς αρκετές ώρες την ημέρα για να κουρδίζεται. Με προϋπόθεση ότι το αυτόματο σύστημα φορτίζει (κουρδίζει) κανονικά τότε δεν χρειάζεται να το φοράς όλη την ημέρα. Αλλιώς το ρολόι αρχίζει να πηγαίνει πίσω. Υπάρχει περίπτωση όταν υπάρχει πρόβλημα να το φοράς όλη την ημέρα και πάλι να πηγαίνει πίσω. Φορεσετο και παρακολούθησε με ένα συγκεκριμένο ρολόι. (Υποτίθεται ότι το ρολόι που συγκρίνεις πηγαίνει εντάξει)

Αποσυνδεδεμένος spithas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 03:22:01 μμ »
6 ως 8 ώρες την ημέρα πρέπει να το φοράς για πλήρη φόρτιση.
Αν έιχα καταλάβει απο πρίν την έννοια του χρόνου, θα είχα γίνει ωρολογοποιός.

ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 05:40:08 μμ »
..στο αυτοματο ρολοι δινουμε ζωη απ τη ζωη μας!!!!  :smt052  :smt057  :smt062 (ποιητικοτατον)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος spithas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 07:14:07 μμ »
Ξέχασα να αναφέρω οτι εχω seiko 5 που ήταν σε ακινησία για 35 ολόκληρα χρόνια. Μόλις το κούνησα λίγο πήρε μπρός. Μετά κι απο ενα servise δουλεύει μια χαρά.
Αν έιχα καταλάβει απο πρίν την έννοια του χρόνου, θα είχα γίνει ωρολογοποιός.

ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 10:15:42 μμ »
εχει γουστο, να πηγε κ στη σωστη ωρα μονο του..
απο τους ιαπωνες ολα να τα περιμενεις!!!
το 'πε και το 'κανε!!