Αποστολέας Θέμα: Ιδιωτικος η Δημοσιος τομεας?  (Αναγνώστηκε 9568 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Ιδιωτικος η Δημοσιος τομεας?
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 13, 2009, 10:19:24 πμ »
Δέχομαι πολλέ πιέσεις από τον περίγυρο (γυναίκα, γονείς, πεθερικά) για να προσπαθήσω μέσω ΑΣΕΠ. Για την ώρα δεν το σκέφτομαι, αν αυτήν τη στιγμή ήμουν δημόσιος υπάλληλος, δεν θα ήμουν σε αυτό το forum να κοιτάω ρολόγια και να ελπίζω ότι στο κοντινό μέλλον, κάποια στιγμή, μπορεί και να δώσω €5000 για ένα ρολόι. Απλά δεν θα έφταναν.
Όταν έδινα με την γυναίκα μου για ΑΣΕΠ ευχόμουν-αν έπρεπε να περάσει μόνο ένας μας-να τα καταφέρει η γυναίκα μου, όπως και έγινε. Εγώ την πάλεψα, την παλεύω και θα συνεχίσω να την παλεύω (είμαι ιδιωτικός υπάλληλος) , μήπως και συνεχίσω να φέρνω κάτι παραπάνω στο σπίτι. Τώρα αν στο μέλλον δεν τα καταφέρω, το κοιτάω το ΑΣΕΠ.
Αν τώρα ΑΥΡΙΟ μου έφερναν τον διορισμό στην πόρτα μου, για την πόλη όπου μένω, έχω την εντύπωση ότι και πάλι θα τον απέρριπτα. Δεν το παίζω στέλεχος, δεν γουστάρω την πίεση που τραβάω στη δουλειά, δεν χαίρομαι με τα 11ωρα που χτυπάω,δεν θεωρώ τους Δ.υπαλλήλους τεμπέληδες αλλά, τουλάχιστον για εμένα, δουλειά=χρήμα. Και, για την ώρα, πάω όπου έχει τα πιο πολλά.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 13, 2009, 10:37:13 πμ »
τουλάχιστον για εμένα, δουλειά=χρήμα.

φιλαρακι ξερεις ποσοι δημοσιοι και ιδιωτικοι υπαλληλοι καθονται και παιρνουν 2χιλιαρα και πανω.... και το αντιθετο βεβαια...:censored: :xplode:

φιλικα
γιωργος

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 13, 2009, 12:34:16 μμ »
φιλαρακι ξερεις ποσοι δημοσιοι και ιδιωτικοι υπαλληλοι καθονται και παιρνουν 2χιλιαρα και πανω.... και το αντιθετο βεβαια...:censored: :xplode:

φιλικα
γιωργος
Εντάξει, συμβαίνουν και αυτά, αλλά μάλλον δεν είναι και τόσο συνηθισμένα.
Διευθυντής Β'βάθμιας εκπαίδευσης τεράστιας περιοχής και να παίρνει τελικό μισθό 1600 ευρώ; Και να δουλεύει και Σάββατα βράδια; Τα έχω δει και αυτά...

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 13, 2009, 01:42:45 μμ »
Βλεποντας τους προβληματισμους ολων για το διλλημα αυτο χαιρομαι που δεν ειμαι ο μονος. Δουλευω εδω και 3 μηνες για πρωτη μου δουλεια σε μια πολυεθνικη στο κομματι του software development. Τα λεφτα που παιρνω ειναι γυρω στα 1250 καθαρα και κατα μεσο ορο δουλευω 8.30 πραγματικες ωρες. Φιλη μου απο το MSc διοριστηκε καθηγητρια σε λυκειο και παιρνει 1150 καθαρα και απ οσο συζητησαμε ειναι παντα σπιτι της πριν της 2. Χτες Σαββατο, αναγκαστηκα να δουλεψω ως τις 7.30 το βραδυ μετα απο μια εβδομαδα 9ωρης δουλειας καθημερινα. Αναλογιζομαι καθημερινα αν το tradeoff μεταξυ χρηματων και ζωης γερνει προς την πρωτη επιλογη. Χωρια,το οτι ανθρωπους στη δουλεια μια δεκαετια μετα να δουλευουν για 1600-1700 καθαρα και να μην προλαβαινουν να δουν τα παιδια τους με απογοητευει! Οποτε πιστευω πως ο ιδιωτικος τομεας στην Ελλαδα ειναι πολυ δυσκολη επιλογη. Αν δουλευα και προσεφερα το ιδιο εργο σε αλλη χωρα μπορει να επαιρνα τα τριπλα και με καλυτερες συνθηκες εργασιας. Αυτο εισπαραττω και απο υπαλληλους outsourcing που ερχονται απο αλλες χωρες. Η γνωμη μου λοιπον -αν και προωρα σχηματισμενη- ειναι οτι καλυτερα να κυνηγαμε μια αξιοπρεπη θεση στο δημοσιο, για να μπορουμε να ειμαστε και ανθρωποι πανω απ ολα. Φυσικα να προλαβαινουμε να χαζευουμε και ρολογια! ;D
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 08:31:35 πμ »
Δεν πιστεύω ότι Δημόσιο=αραλίκι. Έχω δει πολλές δημόσιες υπηρεσίες όπου ο πισινός των υπαλλήλων παίρνει φωτιά, η γυναίκα μου έχει καθημερινά τουλάχιστον ένα τρίωρο δουλειά για το σπίτι και ο πατέρας μου έπαθε έμφραγμα από το άγχος από ό,τι είπαν οι γιατροί. Το άγχος του ήταν οι αποφάσεις που έπρεπε να πάρει εκείνη την εοχή στην Δημόσια δουλειά του.
Ο σωστός άνθρωπος, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο θα δουλέψει.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 09:05:16 πμ »
Παράθεση
Ο σωστός άνθρωπος, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο θα δουλέψει
Συμφωνω απολυτα! Μονο που στο δημοσιο θα ειναι επιλογη του και δεν θα εχει καποιον να τον μαστιγωνει και να τον κανει να νιωθει οτι τα προβληματα τις εταιριας ειναι και δικα του! ;) Ασε που σε μια ιδιωτικη εταιρια τις πιο πολλες φορες μπορει να ξυπνησεις ενα πρωι χωρις δουλεια!
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος zoltan

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 07:28:10 μμ »
Συμφωνω απολυτα! Μονο που στο δημοσιο θα ειναι επιλογη του και δεν θα εχει καποιον να τον μαστιγωνει και να τον κανει να νιωθει οτι τα προβληματα τις εταιριας ειναι και δικα του! ;) Ασε που σε μια ιδιωτικη εταιρια τις πιο πολλες φορες μπορει να ξυπνησεις ενα πρωι χωρις δουλεια!

Σωστος.. Μεγαλο πραγμα η σιγουρια, και ειδικα αυτες τις μερες..