Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 214108 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

ekontax

• Επισκέπτης
Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #80 στις: Νοέμβριος 10, 2006, 09:06:22 μμ »
Παράθεση από: "Megalos"
αγαπητε ekontax με καλυψαν σε πολλα οι προλαλησαντες , ειδικα ο redfoot με οσα ανεφερε.
εγω θα ηθελα για μια ακομα φορα να σου θυμισω οτι δεν ειχε τεθει ποτε το θεμα ''καλυτερα τα quartz απο τα μηχανικα ρολογια '' οποτε θα σε παρακαλουσα να μην παραποιεις τα πραγματα
το θεμα ηταν αν θα επρεπε το φορουμ να αναφερετε και στα quartz ρολογια και εδοθηκε η απαντηση ετσι οπως τουλαχιστον η πλειοψηφια την θεωρουσε σωστη  :wink:

Μεγάλε,
Ειλικρινά δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση πάλι μαζί σου αλλά όταν συγκρίνουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μιας(quartz) και της άλλης(μηχανικής) τεχνολογίας, δεν οδηγούμαστε μοιραία σε ευθεία σύγκριση. Εν πάσει περιπτώσει δεν θα παρενέβαινα πάλι μέχρι που διάβασα από άλλον χρήστη ότι η κατασκευή ηλεκτρονικών ρολογιών είναι και αυτό τέχνη ωρολογοποιιας, και όποιος δεν το δέχεται του προσάπτεται ότι είναι κατά της εξέλιξης της ιατρικής και της αστροναυτικής κλπ. Αν εμείς δεν μπορούμε να απομονώσουμε την μεγαλειότητα του να παράγεται μέσα από μηχανική κίνηση μέτρηση του χρόνου, καλεντάρι,moonphase, μηδενικές τριβές μεταξύ εφαπτόμενων μεταλλικών μερών και τόσα άλλα, τότε τι να πω.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Νοέμβριος 10, 2006, 09:17:49 μμ »
για μενανα συμμετασχεισ στο φορουμ ακομα και αν εχουμε εντονουσ δια ξιφισμουσ μεσα στα πλαισια του σεβασμου μιασ κουβεντασ

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Νοέμβριος 10, 2006, 10:02:45 μμ »
αγαπητε ekontax, χαιρομαι που δεν θα ηθελες να αντιπαρατεθεις παλι μαζι μου
θα ηθελα ομως να σε παρακαλεσω να μην αντιπαρατιθεσαι εντονα και με τα αλλα μελη του φορουμ που για τον αλφα η βητα λογω εχουν αντιθετη αποψη απο την δικη σου (χωρις να αναφερομαι στο ποια ειναι η σωστη πιθανον αποψη-μπορει να ειναι η δικη σου ετσι)

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Νοέμβριος 10, 2006, 10:04:03 μμ »
και μια θερμη παρακληση να μην υπαρχουν προσωπικες αιχμες και υπαινοιγμοι διοτι θα αναγκασθω να κανω χρηση των δικαιωματων μου  :wink:

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Νοέμβριος 10, 2006, 10:09:00 μμ »
Παράθεση από: "ekontax"
Redfoot, είναι δυνατόν να γράφεται ότι τα ηλεκτρονικά ρολόγια δθιαθέτουν τέχνη(περί της τέχνης της ωρολογοποιιας μιλάμε0 και να μην αντιδρά κανείς, και να μου παροτρύνετε να συμφιλιωθούμε με κάποιον που μπερδεύει τα ΑΡ με την Texas Instruments?

κοιταξε: καταρχην και επειδη το φορουμ ειναι αρκετα δραστηριο και ευμεγεθες ειναι αντικειμενικα δυσκολο να περναμε απο κοσκινο το καθε ποστ και να το διυλιζουμε.
Ακομη και αν το καναμε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθε μελους να εχει τις προσωπικες του θέσεις και αποψεις εστω και αν ορισμενοι απο εμας δεν τις αποδεχομαστε.
Στη συγκεκριμενη ωστοσο περιπτωση πιστευω οτι δεν το εννοουσε οπως το αντιληφθηκες. Θεωρω οτι εννοουσε, και σε αυτο θα συμφωνησω, οτι ακομη και για το ηλεκτρονικο κυκλωμα καποιοι εγκεφαλοι ακονιστηκαν προκειμενου να το δημιουργησουν/θεσουν σε λειτουργια/κανουν ανταγωνιστικο κ.ο.κ
Καποιοι ανθρωποι αφιερωσαν ατελειωτες ωρες και λιτρα ιδρωτα ωστε εμεις να απολαμβανουμε τα αγαθα της τεχνολογικής εκρηξης της εποχης μας, σε ολους τους τομεις.
Μηπως η τεχνλογική ανθηση και η διεισδυση των ηλεκτρονικων κυκλωματων στη ζωη μας ακυρωνει η εξαλειφει την αξία των μηχανικών ανακαλυψεων? Οχι βεβαια. Αυτα θα συνεχισουν να υπαρχουν, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ  και όχι ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τα ηλεκτρονικα.
Η τεχνη ειναι κυριως εκφραση και υπο αυτη την εννοια αγκαλιαζει και τα ηλεκτρονικα κυκλωματα  :)
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Νοέμβριος 11, 2006, 11:38:46 πμ »
Μην τρελαθούμε κιόλας !!

Δηλαδή όσοι μηχανικοί δουλεύουμε με κύρια βάση την ηλεκτρονική τι στα κομμάτια κάνουμε, μπρίκια κολλάμε ?  η ασχολούμαστε με «αηδίες» ??

Αλλά ο φίλος μας επιμένει να διαβάζει και να καταλαβαίνει μόνο ότι τον συμφέρει, γιατί κατά πρώτον θα είχε καταλάβει το πραγματικό θέμα τις συζήτησης μας, και κατά δεύτερον ότι και στην αστροναυτική αλλά και στην καρδιολογία χρησιμοποιείτε ο ηλεκτρονικός χρόνος, και στις δυο περιπτώσεις ένα λάθος στον χρονισμό είναι καταστροφικό !

Παράθεση από: "redfoot"
Redfoot, είναι δυνατόν να γράφεται ότι τα ηλεκτρονικά ρολόγια δθιαθέτουν τέχνη(περί της τέχνης της ωρολογοποιιας μιλάμε0 και να μην αντιδρά κανείς, και να μου παροτρύνετε να συμφιλιωθούμε με κάποιον που μπερδεύει τα ΑΡ με την Texas Instruments?

κοιταξε: καταρχην και επειδη το φορουμ ειναι αρκετα δραστηριο και ευμεγεθες ειναι αντικειμενικα δυσκολο να περναμε απο κοσκινο το καθε ποστ και να το διυλιζουμε.
Ακομη και αν το καναμε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθε μελους να εχει τις προσωπικες του θέσεις και αποψεις εστω και αν ορισμενοι απο εμας δεν τις αποδεχομαστε.
Στη συγκεκριμενη ωστοσο περιπτωση πιστευω οτι δεν το εννοουσε οπως το αντιληφθηκες. Θεωρω οτι εννοουσε, και σε αυτο θα συμφωνησω, οτι ακομη και για το ηλεκτρονικο κυκλωμα καποιοι εγκεφαλοι ακονιστηκαν προκειμενου να το δημιουργησουν/θεσουν σε λειτουργια/κανουν ανταγωνιστικο κ.ο.κ
Καποιοι ανθρωποι αφιερωσαν ατελειωτες ωρες και λιτρα ιδρωτα ωστε εμεις να απολαμβανουμε τα αγαθα της τεχνολογικής εκρηξης της εποχης μας, σε ολους τους τομεις.
Μηπως η τεχνλογική ανθηση και η διεισδυση των ηλεκτρονικων κυκλωματων στη ζωη μας ακυρωνει η εξαλειφει την αξία των μηχανικών ανακαλυψεων? Οχι βεβαια. Αυτα θα συνεχισουν να υπαρχουν, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ  και όχι ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τα ηλεκτρονικα.
Η τεχνη ειναι κυριως εκφραση και υπο αυτη την εννοια αγκαλιαζει και τα ηλεκτρονικα κυκλωματα  :)
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Νοέμβριος 12, 2006, 04:57:09 μμ »
αγαπητε ekontax επι του παροντος απλως αφαιρεσα το ποστ σου το οποιο δεν αρμοζει στο επιπεδο του φορουμ που θελουμε  :oops:

ekontax

• Επισκέπτης
« Απάντηση #87 στις: Νοέμβριος 12, 2006, 05:48:10 μμ »
Δεν κατάλαβα megale.ποιου το post έσβησες?

ekontax

• Επισκέπτης
« Απάντηση #88 στις: Νοέμβριος 12, 2006, 06:28:22 μμ »
Aγαπητέ megalos, νομίζω ότι είσαι ακόμα επηρεασμένος από την διαμάχη μας σχετικά με τη θέση μου για τα quartz σκουπίδια(ρολόγια), και μεροληπτείς εναντίον μου. Εγώ απλά έγραψα ότι αφου αποκαλύφθηκε με την φράση του " μπρίκια κολλάμε εμείς πο ηλεκτρονικοί"  του είπα τώρα καταλαβαίνω γιατί υπεραμύνεσαι των casio που μετράνε και την χοληστερίνη μαζί με την ώρα έναντι του φτωχού και αναχρονιστικού Patek,Audemars,Lange,Parmigiani,Vacheron,Blancpain,Bruguet και των υπολοίπων αναχρονιστικών κατασκευαστών

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Νοέμβριος 12, 2006, 07:36:12 μμ »
ekontax δεν μεροληπτω εναντι κανενος και αυτος εξ αλλου ειναι ο ρολος μου-να μην μεροληπτω σε θεματα ταξης του φορουμ- και ελπιζω αυτο να εγινε απαξ κατανοητο και απο εσενα και απο οιονδηποτε εδω
δευτερον σου υπενθυμισα και σε αλλη περιπτωση να μην υπαρχουν προσωπικες αναφορες και διενεξεις στο φορουμ
τριτον εκφρασεις οπως ''σκουπιδια'' κλπ δεν σε καλοχαρακτηριζουν και κυριως δεν θα ηθελα να χαρακτηριζουν το φορουμ , οποτε μην τις ξαναχρησιμοποιεις εδω
τεταρτον βλεπω οτι κανεις σχετικη προσπαθεια να επαναφερεις το σβησμενο σου ποστ και αυτο με λυπει ιδιαιτερως -αν αυτος ειναι ο καημος σου το αφηνω επι του παροντος- αλλα μην επανερχεσαι με χαρακτηρισμους

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Νοέμβριος 12, 2006, 09:38:12 μμ »
Μεγάλε, άσε τον άνθρωπο να εκφραστεί ελεύθερα, μην τον λογοκρίνεις, ας έχουμε και ένα παράδειγμα προς αποφυγή στην παρέα...

Εγώ ekontax μαζί σου, ας μην συμφωνώ με τις απόψεις σου και τον τρόπο που τις εκφράζεις  θα σε υποστηρίζω να έχεις πάντα το δικαίωμα να τις επικοινωνείς !

BTW Casio δεν εχω :)

Aγαπητέ megalos, νομίζω ότι είσαι ακόμα επηρεασμένος από την διαμάχη μας σχετικά με τη θέση μου για τα quartz σκουπίδια(ρολόγια), και μεροληπτείς εναντίον μου. Εγώ απλά έγραψα ότι αφου αποκαλύφθηκε με την φράση του " μπρίκια κολλάμε εμείς πο ηλεκτρονικοί"  του είπα τώρα καταλαβαίνω γιατί υπεραμύνεσαι των casio που μετράνε και την χοληστερίνη μαζί με την ώρα έναντι του φτωχού και αναχρονιστικού Patek,Audemars,Lange,Parmigiani,Vacheron,Blancpain,Bruguet και των υπολοίπων αναχρονιστικών κατασκευαστών

ekontax

• Επισκέπτης
« Απάντηση #91 στις: Νοέμβριος 13, 2006, 08:03:20 πμ »
Παράδειγμα προς αποφυγή είσαι εσύ φίλε,που συγχέεις την Patek Philippe με την Texas Instruments, και δεν μπορώ να σε αφήνω να το εκφράζεις άκριτα.

ekontax

• Επισκέπτης
« Απάντηση #92 στις: Νοέμβριος 13, 2006, 08:29:32 πμ »
Megale, το "παράδειγμα προς αποφυγή" που μου προσάπτει ο kazushi δεν είναι προσωπική αιχμή? Και αν είναι γιατί δεν παρεμβαίνεις όπως παρενέβης σε μένα σβήνοντάς μου το post?  Είδες που έχω δίκηο ότι έχεις προκαταληφθεί απέναντί μου?
Αυτά για την τάξη!! Εκτός και πιστεύει κανείς ότι δεν είναι προσωπική αιχμή η ανωτέρω έκφραση

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Νοέμβριος 13, 2006, 09:47:42 πμ »
ναι πραγματι αποτελει προσωπικη αιχμη και καλο ειναι να αποφευγουμε τετοιες εκφρασεις καθως και  προσωπικους χαρακτηρισμους που ειναι μακρια απο το πνευμα αυτου του φορουμ. Αποτελει προσωπικη του αποψη και σε καμια περιπτωση δεν αντιπροσωπευει τους υπολοιπους .
Φυσικα και εισαι καλοδεχουμενος και οπως προειπαμε ελευθερος να εκφραζεις τις αποψεις σου (και τις διαφωνίες σου ενιοτε) εφοσον βεβαια τηρουνται οι στοιχειώδεις κανονες.

Ωστοσο  ειναι προφανες οτι δεν υπαρχει  ουτε προκειται να υπαρξει σημειο τομης, για ποιο λογο λοιπον συνεχιζεται η αντιπαραθεση? Και αν υπαρχει λογος ας γινει σε σωστο και κοσμιο τονο
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Νοέμβριος 13, 2006, 10:26:26 πμ »
Να η διαφορά μας, εγώ όχι μόνο ανέχομαι την γνώμη σου (όσο λανθασμένη και να είναι αυτή), αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να έχεις γνώμη…
Εσύ έχεις φαντασιώσεις για την γνώμη των άλλων, και επίσης κατακρίνεις αυτό που νομίζεις ότι κατάλαβες με τον χειρότερο τρόπο !!

Πάντως συνέχισε, μήνυμα στο μήνυμα φανερώνεις το πραγματικό σου εγώ… Οι Αμερικάνοι έχουν ένα γνωμικό που ταιριάζει στην προκειμένη, “give him enough rope, and he’ll hang himself”…

Kαι για να μην κουράζουμε το forum με περιττά μηνύματα, εάν θέλεις να το συνεχίσεις το θέμα, ευχαρίστως σε ΠΜ.

Παράδειγμα προς αποφυγή είσαι εσύ φίλε,που συγχέεις την Patek Philippe με την Texas Instruments, και δεν μπορώ να σε αφήνω να το εκφράζεις άκριτα.

ekontax

• Επισκέπτης
« Απάντηση #95 στις: Νοέμβριος 13, 2006, 11:00:13 πμ »
Kazushi, εκτός από τα γνωμικά και τις συμβουλές που μου δίνεις, φρόντισε να μας πεις έντιμα και ειλικρινά τι ρολόι φοράς αφου δεν φοράς casio.
Αν δε φοράς replica submariner η panerai παίρνω πίσω ότι έχω γράψει για σένα , αλλά είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχεις πληρώσει ποτέ 4000 για ένα γνήσιο αφού με την μαιμού των 200 κάνεις το κομμάτι σου, και μην επεκταθώ στην ανάλυσή μου για σένα γιατί μου φέρνεις και λίγο για replicaεμπορος.

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Νοέμβριος 13, 2006, 11:52:26 πμ »
Δεν θα σου πω τι φοράω γιατί δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, ακόμα περισσότερο σε εσένα.

Δεν έχω ανάγκη προβολής μέσα από ρολόγια, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, προσωπική περιουσία η κοινωνική θέση !

Ότι αγοράζω το αγοράζω γιατί έτσι γουστάρω ! Ότι διαλέγω το διαλέγω επίσης γιατί έτσι γουστάρω !

Εάν το συρτάρι μου είναι γεμάτο με γνήσια η όχι, το αφήνω να το ξέρουν μόνο όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, στο φόρουμ δεν ήρθα ούτε για να διαφημίσω πραμάτεια, αλλά ούτε για να επιδείξω «δήθεν επίπεδο» !

Μάθε να ακούς και να σέβεσαι την γνώμη των άλλων, γιατί μόνο έτσι θα σέβεται ο άλλος την δική σου γνώμη !

Kazushi, εκτός από τα γνωμικά και τις συμβουλές που μου δίνεις, φρόντισε να μας πεις έντιμα και ειλικρινά τι ρολόι φοράς αφου δεν φοράς casio.
Αν δε φοράς replica submariner η panerai παίρνω πίσω ότι έχω γράψει για σένα , αλλά είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχεις πληρώσει ποτέ 4000 για ένα γνήσιο αφού με την μαιμού των 200 κάνεις το κομμάτι σου, και μην επεκταθώ στην ανάλυσή μου για σένα γιατί μου φέρνεις και λίγο για replicaεμπορος.

ekontax

• Επισκέπτης
« Απάντηση #97 στις: Νοέμβριος 13, 2006, 12:01:04 μμ »
Kazushi,
Δεν είναι κακό ούτε αποτελεί προβολή να λέμε τι ρολόγια φοράμε και μάλιστα έχω παρατηρήσει ότι τα μέλη τα φωτογραφίζουν στον καρπό τους κιόλας.Ούτε επίσης είναι ντροπήγ να φοράει κάποιος replica submariner γιατί το θέλει τόσο πολύ αλλά τα οικονομικά του δεν του το επιτρέπουν.
Είναι όμως μεγάλη ντροπή να φοράει κάποιος replica ενώ μπορεί να αγοράσει original, επειδή δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά σε αυτό που δε φαίνεται και όχι σε αυτό που φαίνεται

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Νοέμβριος 13, 2006, 03:21:09 μμ »
οποιος επι8υμει να βαλει φοτο των ρολογιων καλοπροαιρετο .το προς τα που παει πλεον η κουβεντα δε βλεπω λυση . :roll:

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Νοέμβριος 14, 2006, 02:34:54 πμ »
Καλά τι σχέση έχουν οι ρεπλίκες που είναι και το θέμα του πόστ , με όλα αυτά που γράφτηκαν στις τελευταίες 3 σελίδες ; Και από πότε αυτό το φόρουμ ασχλείται μόνο με την μηχανική ωρολογοποιεία και ουχί με τα άλλα είδη ; Δηλαδή σε ένα φόρουμ για αυτοκίνητα γάφουν μόνο για Rolls Royce (που προσωπικά τις αντιπαθώ !!! ) και όχι για τα υπόλοιπα Γαλλικά , ή Κορεάτικα κλπ ταπεινά μοντέλα ;;; Οχι βέβαια , ο κάθε ένας έχει τα γούστα του και συμμετέχει στα θέματα που προτιμά και γουστάρει , ακόμα κι αν δεν έχουν να κάνουν με την απόλυτη τέχνη του αντικειμένου.
Εξάλλου πολλές φορές οι προσεγγίσεις μας στο αντικείμενο , έχουν άμεση σχέση με την "τσέπη" μας , γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μας αποτρέπει να θαυμάζουμε ή και να ονειρευόμαστε το ακριβό !! Μιλάω φυσικά για τα ρολόγια quartz και τις ρεπλίκες !!!!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!