Αποστολέας Θέμα: Συντήρηση ρολογιού  (Αναγνώστηκε 26367 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 11:17:46 πμ »
Γιώργο,

«Θεωρητικά» η αντιπροσωπίες έχουν και τις γνώσεις και τους «κατάλληλα» εκπαιδευμένους τεχνίτες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα ! Μήπως έπεσες σε τοπικό αντιπρόσωπο που έστειλε την βλάβη στο κεντρικό (Αθήνα) ? Έχω μιλήσει με τον τεχνίτη της Ωμέγα στην Αθήνα όταν τους επέστρεψα ένα Vostok για αντικατάσταση γιατί είχε παιγμένο escapement, και φαινόταν ότι ήξερε !!

Ένα σωστό service δεν είναι μόνο ένα απλό λαδάκι, το ρολόι πρέπει να λυθεί, να καθαριστούν όλα τα εξαρτήματα σε συσκευή με υπέρηχους, να ελέγξουν τα εξαρτήματα για φθορές, να αντικατασταθούν τα φθαρμένα, να λιπανθούν όσα πρέπει με κατάλληλα λιπαντικά, να αντικατασταθούν οι φλάντζες, να κολληθεί με νέα κόλα το κρύσταλλο, να ελέγξουν το στεγανό της κάσας, να συναρμολογηθεί και να μπει σε λειτουργία, να μετρηθεί και να συγχρονισθεί ο παλμός, να μείνει σε συσκευή έλεγχου για τουλάχιστον 7 ημέρες και να επαναριθμήσει…. Τότε και μονό τότε μπορείς να θεωρήσεις το service ολοκληρωμένο…

Αναφέρθηκε κάτι για τον μάστορα της γειτονιάς, τους παλαιότερους τεχνίτες της γειτονιάς (αν και πολύ λίγοι παραμένουν) προσωπικά δεν θα τους αγνοούσα, παλιότερα υπήρχαν πολύ αξιόλογες σχολές ωρολογοποιός στην Ελλάδα, σε κλασικές μηχανές ΕΤΑ, Unitas κλπ. Μπορούσαν να κάνουν θαύματα !!! Δίστιχος πλέον η σχολές έχουν κλείσει, και η μόνη πυγή εκπαίδευσης είναι οι σχολές του εξωτερικού…

Παράθεση από: "george_"
βασικο να χεις εναν εμπιστοσυνης σου και καλο τεχνιτη.απλο παραδειγμα οταν δε ηξερα μου χαν παρει πριν 3 χρονια 375 για ρολοι φιλου,ομεγα speed διοτι ελλαδα δε μπορουσαν ουτε στο επισημο να δουν τι εχει,και δω παλι επεσα σε μη σοβαρο ατομο,πολλα λεφτα και παλι χαλασε.ευτηχως απο φιλους βρηκα επιτελουσ ενα πολυ καλο ρολογα  και με μονο 100 ευρωεπιδιορθωσετο ρολοι,το οποιο κραταει  ακριβεια -1 δευτ τη μερα ειναι .παιδια θελει και ακρη οτι και να λεμε.
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 02:03:39 μμ »
kazushi
λυπαμαι αλλα κατεχω τι λες,εγινε οπως ανεφερα,αντιπροσωπεια αθηνα και το ρολοι πηγαινοερχοταν στο σερβις,πανω απο ενα χρονο.το φτιαχναν και καλα αλλα σταματαγε,ειναι τοσο δυσκολο?ναι ειναι .ναι ενα σερβις δεν ειναι ενα λαδι,αυτα ειναι γνωστα, γι αυτο η λυση δοθηκε απο πιο καλου ς επαγγελματιες εδω,για το ρολοι σου ψαχνεις το καλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 02:29:25 μμ »
Το εδώ είναι Ιταλία νομίζω… τι να σου πω, στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάνε τα γεγονότα…

Σχετικά με το καλύτερο, όχι μόνο στα ρολόγια, αλλά σε όλα τα πράγματα πρέπει να θέλουμε το καλύτερο…

Προσωπικά, μόνο ότι δεν μπορώ να φτιάξω μόνος μου το δίνω έξω για φτιάξιμο, από ρολόγια μέχρι και  αυτό/μοτό.

Παράθεση από: "george_"
kazushi
λυπαμαι αλλα κατεχω τι λες,εγινε οπως ανεφερα,αντιπροσωπεια αθηνα και το ρολοι πηγαινοερχοταν στο σερβις,πανω απο ενα χρονο.το φτιαχναν και καλα αλλα σταματαγε,ειναι τοσο δυσκολο?ναι ειναι .ναι ενα σερβις δεν ειναι ενα λαδι,αυτα ειναι γνωστα, γι αυτο η λυση δοθηκε απο πιο καλου ς επαγγελματιες εδω,για το ρολοι σου ψαχνεις το καλυτερο.
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 02:37:46 μμ »
καλη δουλεια και χαιρομαι που βρηκα καλοτεχνιτη και πωλητη.

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 10:48:34 μμ »
Το %#$@*#Υ@& το seamaster ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΑΛΙ

Ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ.

Το πήρα απο service (Γ@μ#@ το @#@Θ τους) πρίν απο μερικές μέρες. Το φόρεσα μερικές ώρες και το άφησα στο κουτί του. Σήμερα το ξαναφόρεσα και πρίν από μία ώρα ΕΜΕΙΝΕ ΚΟΚΑΛΟ

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ????

Θα το πάω αύριο πάλι στο TEMPUS στη Μητροπόλεως και ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΩ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΝΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ COSC ΚΑΙ RESTORE ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Γ@Μ& το Κ#λ@#service ΤΟΥΣ.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 11:14:20 μμ »
christos ηρεμα ...
ηρεμησε κατ'αρχας και δευτερον δεν φταιμε εμεις που δεν εκαναν καλη δουλεια στο σερβις αγαπητε μου για να φωναζεις (μεγαλα γραμματα )
τεσπα δικαιολογησε

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 11:29:38 μμ »
Συγνώμη Μεγάλε.

Έχεις απόλυτο δίκαιο.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 11:32:28 μμ »
christos δικαιολογημένος ελπίζω φίλε να φτιαχτεί επίσης μπορείς να πάρεις και την omega Ελβετία να τους κάνεις παράπονα για το service εδώ
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 11:43:28 μμ »
@georgehh :
Το ρολόι το αγόρασα από την επίσημη αντιπροσωπεία της omega στη θεσ/νίκη πρίν από τρία χρόνια. Το πλήρωσα σχεδόν στη τιμή καταλόγου (αν θυμάμαι καλά από 2400 κάτι 2200 κάτι).
Η αντιπροσωπεία πλέον δεν υπάρχει και αναγκαστικά έδωσα το ρολόι στη μεγαλύτερη αλυσίδα ορολογάδικων στη Θεσ/νίκη.
Όταν το είχα αγοράσει μου είχαν πεί πως θα χρειαστεί σε 2 με 3 χρόνια να το στείλω για σέρβις και με είχε εντυπωσιάσει πως θα έπρεπε να πάει στη Ελβετία (όπως μου έιχαν πει).
Το Δεκέμβριο που το άφησα για σέρβις είχα την εντύπωση πως θα πήγαινε στην Omega μιας και κανείς δεν με ενημέρωσε πως θα το ανοίξουν Ελλάδα.

Αποτέλεσμα : δαχτυλιές στους δείκτες, την πρώτη μέρα έχασε 10 sec και τη δεύτερη ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ..

persistance

• Επισκέπτης
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουάριος 12, 2007, 11:53:37 μμ »
Αγαπητέ Χρήστο, η μηχανή του  Seamaster δεν έχει καμία ιδιαιτερότητα και είναι εύκολα επισκευάσιμη. Αν βρεθείς στην Αθήνα επικοινώνησε μαζί μου.

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 12:02:54 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ persistance.
Δυστυχώς Αθήνα πολύ σπάνια θα βρεθώ.

Έχω προγραμματισμένο για αύριο να επισκευτώ το κατάστημα που έδωσα το omega για σέρβις, για την αγορά του omega speedmaster (3534.70.00) για την γυναίκα μου και του Vacheron overseas (47040/B01A-9093) για μένα.

Το omega θα φύγει για bienne θέλουν δεν θέλουν (είναι το πρώτο μηχανικό μου και θέλω να το κρατήσω για πάντα)

Σε ευχαριστώ και πάλι persistance.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 01:59:13 πμ »
αν δε μπορουν να φτιαξουν μια ετα.δε ξερω κατα ποσα τα στελνουν ελβετια,του φιλου μου δε το στελναν αν και το απετησε.δε ξερω.

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 07:48:12 μμ »
Στα ρολογια που εχουν ημερομηνια, ειτε απλα τον αριθμο οπως σε μια ετα 2824-2 , ειτε ημερα,αριθμο,μηνα σε σε πιο συνθετες μηχανες,παντα στο εγχειριδιο χρησης γραφουν: Μην επιχειρησετε να αλλαξετε την ημερομηνια οταν η ωρα ειναι π.χ. 10μ.μ. εως 2π.μ.
Το ερωτημα μου ειναι ξερετε γιατι?Μηπως απλα για να μην χασει την ρυθμιση του και αντι να αλλαξει 12 τα μεσανυκτα η ημερομηνια αλλαξει 12 το μεσημερι, 'η υπαρχει περιπτωση να προκληθει βλαβη στον μηχανισμο.

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 07:51:24 μμ »
Παράθεση από: "gson"
Στα ρολογια που εχουν ημερομηνια, ειτε απλα τον αριθμο οπως σε μια ετα 2824-2 , ειτε ημερα,αριθμο,μηνα σε σε πιο συνθετες μηχανες,παντα στο εγχειριδιο χρησης γραφουν: Μην επιχειρησετε να αλλαξετε την ημερομηνια οταν η ωρα ειναι π.χ. 10μ.μ. εως 2π.μ.
Το ερωτημα μου ειναι ξερετε γιατι?Μηπως απλα για να μην χασει την ρυθμιση του και αντι να αλλαξει 12 τα μεσανυκτα η ημερομηνια αλλαξει 12 το μεσημερι, 'η υπαρχει περιπτωση να προκληθει βλαβη στον μηχανισμο.

Και στο datora που έχω ισχύει αυτό που λες φίλε μου....

Προκαλέι ζημιά στον μηχανισμό.....και αν δε γράφω χοντρή "πατάτα" τώρα η ζημιά αυτή έχει να κάνει με το μπαλανσιέ....
Αυτό (το ότι τίθεται θέμα ζημιάς) το γνωρίζω (το "παπαγαλίζω" καλύτερα) σίγουρα....το θυμάμαι που μου το είπαν στην αντιπροσωπεία....

Καλά μη βαράτε....το έχω πει....από ρολόγια ΔΕ ΞΕΡΩ!!!!!

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 08:12:40 μμ »
Ευχαριστω houston.
Τι ειναι το μπαλανσιέ?Τι ζημια ακριβως?Καποιος ξερει να το εξηγησει με απλα λογια και λεπτομερως.Ειναι σοβαρη ζημια και τι επιπτωσεις εχει στην λειτουργια του ρολογιου?

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 10:12:37 μμ »
νομίζω εννοεί το σύστημα διαφυγής ελατήριο τροχό ισορροπίας και αυτο το σιδεράκι που κάνει τις ταλαντώσεις δεν ξέρω πως λέγεται
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουάριος 14, 2007, 10:22:19 μμ »
Μηπως Ρersistance μπορεις να μας βοηθησεις σε αυτο το θεμα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 12:08:39 πμ »
http://www.oroloi.gr/glossary.php
Χαμηλά εκεί που λέει πως δουλεύει ένα ρολόι
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος orologopios

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #58 στις: Μάρτιος 30, 2007, 10:47:14 μμ »
σιγουρα θελη σερβις οπος και ελενχο στεγανοτιτας  γιατι διεκρινα ενα θαμπομα στο τζαμι
αξιζει ο κοπος

Αποσυνδεδεμένος orologopios

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #59 στις: Μάρτιος 30, 2007, 10:52:49 μμ »
αυτο ηταν για το citizen