Αποστολέας Θέμα: Συντήρηση ρολογιού  (Αναγνώστηκε 26354 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 13, 2007, 04:06:59 μμ »
για γρατζουνισματα βαθια δεν εχει αλλη λυση ,το πας σε επαγγελματια,αυτος που το κανε εχει εμπειρια και γνωση,δεν ειναι τοσο απλο οπως φαινεται

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 02:43:29 μμ »
Ουσιαστικά η μέθοδος στο FAQ είναι η πιο σωστή απλή μέθοδος, αλλά προϋποθέτει συγκεκριμένα εργαλεία.
Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για Dremel εργαλεία όπως ένα πολύστροφο ηλεκτρικό κατσαβίδι, εάν δεν μπορείς να βρεις σκόνη γυαλίσματος μπορείς να βάλεις αλοιφή γυαλίσματος φανοποιείας (δεν θυμάμαι το όνομα), της διάφορες μύτες γυαλίσματος μπορείς να τις βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα με εργαλεία.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πειραματιστείς με το μπρασελε που μπορείς να το αντικαταστήσεις εύκολα σε περίπτωση που το χαλάσεις (πολύ απίθανο), αφαίρεσε το από την κάσα και στερέωσε το σε μια επιφάνια (ένα κομμάτι ξύλο) ώστε να μην χρειάζεται να το κρατάς, βαλε μια ποσότητα κρέμας και σιγά σιγά δούλεψε την επιφάνια μέχρι να το επίπεδο γυαλίσματος που επιθυμείς.
Μετά το γυάλισμα, εάν θέλεις το μπρασελε να είναι ματ αντί του γυαλιστερού, πάρε ένα scotch bright και με την άγρια μεριά και με κάθετες κινήσεις δώσε το ματ που θέλεις !
Στο τέλος, καθάρισε το μπρασελε με βενζίνη και μαλακή βούρτσα, και βάλτο να κάτσει σε λάδι (αυτό για τις μηχανές ραψίματος) για μερικές ώρες, τέλος με λίγο σαπούνι πλύνε όλη την επιφάνια (όχι βούρτσα, θέλουμε το λαδάκι να μείνει στα κινούμενα μέρη του μπρασελε…. )
Για την κάσα ακλουθείς την ίδια μέθοδο αλλά χωρίς το λάδι !
Το κρύσταλλο εξαρτάτε εάν είναι πλαστικό η χαλαζίας, για πλαστικά υπάρχουν gadgets που γυαλίζουν και αφαιρούν γδαρσίματα, όπως αυτό:

http://cgi.ebay.co.uk/Polywatch-Watch-Glass-Scratch-Remover-Display-Repair_W0QQitemZ250076297339QQihZ015QQcategoryZ117039QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Για κρύσταλλο χαλαζία, καλύτερα άστο γιατί είναι δύσκολο…

Παράθεση από: "Voodooman"
Η λύση του φίλου george_ είναι πολύ επαγγελματική, αλλά φαντάζομαι ότι δεν μπορείς να το κάνεις και κάθε χρόνο αυτό, γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα έχεις πια μπρασελέ για να το γυαλίσεις!
Χαρά στο κουράγιο του, να κάνει τέτοια κόλπα με το μπρασελέ του
seamasteer!
kazushi, έχεις κάτι πιο απλό να προτείνεις;
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 06:23:41 μμ »
polywatch οπως εχουμε αναφερει ειναι η ιδανικη λυση για συνθετικα crystal (π.χ hesalite),η αγαπημενη των κατοχων omega speedmaster pro

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 22, 2007, 10:15:55 μμ »
ωραιος kazushi  =D>

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 08:47:50 πμ »
Μιας που το τόπικ είναι η συντήρηση ρολογιού θα ήθελα να σας ρωτήσω :

Αυτή τη στιγμή έχω 3 μηχανικά και μέχρι το τέλος του άλλου μήνα θα έχω φτάσει τα 5.
Αναγκαστικά κάποια από αυτά θα παραμένουν στα κουτιά τους αρκετές εβδομάδες.
Σε αυτή την περίπτωση τί ισχύει με την συντήρησή τους ?
Τα διαστήματα σέρβις παραμένουν (παρά το ότι δεν γράφουν χιλιόμετρα ) ?
Πρέπει να ακολουθήσω καποια τακτικη, π.χ. να τα "ξυπνάω" 1-2 φορές την εβδομάδα ?
 :smt017

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 09:08:38 πμ »
Καταρχάς, έχεις μία μεγάλη παράλειψη κατά τη γνώμη μου.
Δεν μας γράφεις ποιά είναι αυτά τα ρολόγια! Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αυτού του forum, αλλά εγώ είμαι τρομερά περίεργος σχετικά με το τί ρολόγια έχει ο καθένας μας όσο περισσότερα βλέπω, τόσο καλύτερα. Αυτό για εμένα είναι το πιο ωραίο ίσως κομμάτι αυτού του site!
Μη σου πω ότι πρέπει να ανεβάσεις και φωτογραφίες άμεσα! :tonqe:

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 09:41:48 πμ »
@Voodooman

Τα ρολογάκια της συλλογής μου είναι με σειρά παλαιότητας τα :
1. Omega - Seamaster 300m titanium
2. Rolex - submariner 14060M            
3. Marcello C - Tridente

Έχω παραγγείλει (προ-πλήρωσα) και περιμένω το Damasko DA36, και κατά πάσα πιθανότητα την μεθεπόμενη εβδομάδα που θα είμαι στη Στουτγάρδη θα αγοράσω το Sinn U2.

Αν όλα πάνε καλά, σκοπεύω μέσα στο 2007 να αγοράσω και ένα Vacheron -συγκεκριμένα το overseas - και μετά να ηρεμήσω (δεν θα με ανεχτεί η γυναίκα μου διαφορετικά !!!)

Φωτογραφίες θα προσπαθήσω να βγάλω και να τις ανεβάσω.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 11:14:32 πμ »
φιλε christo συγχαρητηρια για τη συλλογη σου και καλως να σουρθει το νταμασκο. Οσο για το βασερον τα λογια ειναι φτωχα για να περιγραψουν την ομορφια και την αξια του ως ρολοι, χτυπησε το εν ψυχρω αν εχεις το (οικονομικο) κουραγιο . Σου ευχομαι να το αποκτησεις συντομα :-)
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 03:51:10 μμ »
:supz:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 23, 2007, 05:09:52 μμ »

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 08:29:56 μμ »
Παράθεση από: "christos"
Μιας που το τόπικ είναι η συντήρηση ρολογιού θα ήθελα να σας ρωτήσω :

Αυτή τη στιγμή έχω 3 μηχανικά και μέχρι το τέλος του άλλου μήνα θα έχω φτάσει τα 5.
Αναγκαστικά κάποια από αυτά θα παραμένουν στα κουτιά τους αρκετές εβδομάδες.
Σε αυτή την περίπτωση τί ισχύει με την συντήρησή τους ?
Τα διαστήματα σέρβις παραμένουν (παρά το ότι δεν γράφουν χιλιόμετρα ) ?
Πρέπει να ακολουθήσω καποια τακτικη, π.χ. να τα "ξυπνάω" 1-2 φορές την εβδομάδα ?
 :smt017

Τελικά ρε παιδιά δεν μου απάντησε κανείς στο παραπάνω...

Αύριο παίρνω πίσω το Ομέγα από το service.
Η κοπέλα που μου τηλεφώνησε για να μου πεί πως είναι έτοιμο μου είπε πως "γυάλισαν" και το bracelet !! Θα έχει φάση να γυάλισαν τη ματ υφή του τιτανίου (τι κάνω μετά ?? :axe:)
Θα βγάλω φωτό αύριο από τα ρολογάκια μου και θα τα ανεβάσω. Θα έχει και mini-review της συλλογής μου.  :D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 09:04:53 μμ »
καθε 3 4 μηνες που βαζω σε λειτουργια τα αλλα μου ρολογια απο το κουτι ,ακομα και το ομεγα κρατανε μια χαρα,αν σε βοηθαει αυτο χαιρομαι

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 09:10:02 μμ »
Είναι αρκετό κάθε 3 μήνες ?

Λογικά με τα νέα λάδια που χρησιμοποιούνται (συνθετικά) θα πρέπει να είναι αρκετό. Και ένα σέρβις κάθε 5 χρόνια και είμαστε εντάξει δηλαδή ?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 09:16:25 μμ »
νεα λαδια,συνθηκες θερμοκρασια δωματιου,πιστευω ειναι επαρκη,υπαρχει παντα η αντιθετη γνωμη

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 09:35:10 μμ »
Το πολύ πολύ να σου κολλήσουν τα γρανάζια... τότε το στέλνεις για service και no problem…

Παράθεση από: "christos"
Είναι αρκετό κάθε 3 μήνες ?

Λογικά με τα νέα λάδια που χρησιμοποιούνται (συνθετικά) θα πρέπει να είναι αρκετό. Και ένα σέρβις κάθε 5 χρόνια και είμαστε εντάξει δηλαδή ?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 09:40:04 μμ »
διαφωνω και απο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο τους ρολογαδες.ρολοι 2 ετων ποτε φορεμενο καθημερινα παρα 2 3 φορες.ετα 2824.μια χαρα

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 31, 2007, 10:11:56 μμ »
Ότι είναι μηχανικό χρειάζεται συντήρηση, που μάλλον εάν μιλάμε για μια χρονομηχανή που με την συντήρηση τουλάχιστον πετυχαίνουμε να κρατάει σωστή αδιαβροχοποίηση και ακρίβεια, έτσι όπως αρχικά είχε σχεδιαστή...

Και ένα αυτοκίνητο εάν το αφήσουμε ακίνητο και το βάζουμε μπροστά 1-2 φορές τον μήνα, θεωρητικά συντηρείται... συντηρείται όμως ?? Τα λάστιχα, τα πλαστικά, οι ταπετσαρίες, το χρώμα, τα λιπαντικά, που ξεραίνονται, γέρνανε, σκανε, ξεθωριάζουν  δεν είναι μέρος του αυτοκίνητου που υποτίθεται πως συντηρούμε ανάβοντας το κάθε τόσο ?? Θα αποφύγουμε τελικά το service που θα αποκαταστήσει την αρχική κατάσταση του αυτοκίνητου ??

Τα ρολόγια δεν έχουν φλάντζες ? κόλες ? συνθετικά ? λιπαντικά ? μεταλλικά σε τάση που «γέρνανε» και χάνουν τις αρχικές τους ιδιότητες με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται διαφορετικά ?

Όλα τα υλικά έχουν όριο ζωής, και χρειάζονται σωστή συντήρηση για να την φτάσουν στα όρια της και να μην «κλατάρουν» νωρίτερα...

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 12:03:36 πμ »
Σωστά όλα αυτά, αλλά αν πάω το ρολόι μου στο service ο μάστορας θα κοιτάξει - κι ενδεχομένως θ'αλλάξει όλα αυτά που έχουν φθαρεί, ή θα βάλει μόνο λίγο λαδάκι και δεν βαριέσαι ?
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 01:15:54 πμ »
βασικο να χεις εναν εμπιστοσυνης σου και καλο τεχνιτη.απλο παραδειγμα οταν δε ηξερα μου χαν παρει πριν 3 χρονια 375 για ρολοι φιλου,ομεγα speed διοτι ελλαδα δε μπορουσαν ουτε στο επισημο να δουν τι εχει,και δω παλι επεσα σε μη σοβαρο ατομο,πολλα λεφτα και παλι χαλασε.ευτηχως απο φιλους βρηκα επιτελουσ ενα πολυ καλο ρολογα  και με μονο 100 ευρωεπιδιορθωσετο ρολοι,το οποιο κραταει  ακριβεια -1 δευτ τη μερα ειναι .παιδια θελει και ακρη οτι και να λεμε.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Συντήρηση ρολογιού
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 01, 2007, 01:17:18 πμ »
συμφωνω απολυτα με kazushi, ετσι πρεπει να συμπεριφερομαστε αν θελουμε να κρατηθει το ρολοι μας με αξιοπρεπεια και αξιοπιστια για πολλες γενιες.  Οσο για το μαστορα οπως ειναι φυσικο πρεπει να επιλεξουμε εναν που να τον εμπιστευομαστε και μαλιστα τοσο περισσοτερο οσο υψηλοτερη υλικη και συναισθηματικη αξια εχει το ρολοι μας. Αν πχ ειχες μια ferrari θα την πηγαινες στο συνεργειο της γειτονιας σου ή στην αντιπροσωπεια ή σε καποιο σουπερ φερεγγυο συνεργείο; κατι αντιστοιχο ισχυει και στα ρολογια
 In simplicity lies true greatness"..