Καλημερα. Δεν εχω εμπειρία απο τα συγκεκριμένα μαγαζιά αλλά ίσως σε βοηθήσει η δικιά μου ιστορία. Αγόρασα μέσω ebαy τον Ιούλιο ένα GASIO FROGMAN GG απο Ιαπωνία και μου το έστειλε και αυτός με EMS δηλώνοντας το ως gift αλλα αναγράφοντας την αξία του, 348$ αν θυμάμαι.
Το ρολόι ήρθε πολύ γρήγορα, αλλά πέρασε από τελωνείο και μου έβαλε φόρο 500$...Δεν το παρέλαβα τότε, πήγα στο τελωνείο (Θεσνίκη) και σε ερώτηση μου πως βγαίνει 500$ τελώνειο σε αναγραφόμενη αξία 348$ μου είπαν οτι το τιμολογησε ετσι ο προιστάμενος, που όμως έλειπε διακοπές. Το αφήσα εκεί και οταν ξαναπήγα μετά απο 3 ημέρες και εθεσα την ίδια ερωτηση στον προιστάμενο, εξέφρασε άγνοια, οπότε μου λέει, είναι λάθος και το τελωνείο είναι 200ευρω.......Οταν και πάλι διαμαρτυρήθηκα (αφού το τελωνείο βγαίνει με 19% επί της δηλωμενης αξίας+ καποια πάγια έξοδα εκτελωνισμού και μεταφοράς), μου λέει: ΟΚ, επειδή σε ταλαιπώρησαμε κιόλας, πες στον ταμία να ακυρωσει το παλιό, δώσε 50ευρώ και φύγε. Οπότε πάω στον ταμία, ο οποίος μέχρι να καταλάβει ότι γίνεται ακύρωση και αντικατάσταση της απόδειξης μου ζητούσε να πληρώσω εκτελωνισμό για 2 ρολόγια..Αφού βρήκα άκρη και από εκεί, πήρα το Frogman μου και πήγα διακοπές..
Εν κατακλείδι, η EMS δεν σου εγκυάται ότι θα γλυτώσεις τελωνείο, ίσως το καλύτερο θα ήταν να ψάξεις απο USA με αποστολή USPS που από την εμπειρία μου δεν ειχα ποτέ πρόβλημα τελωνείου..
Ελπίζω να βοήθησα..