Ψηφοφορία

1

rolex sub
29 (55.8%)
omega moonwatch
23 (44.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 49

Αποστολέας Θέμα: ποιος ειναι ο μυθος του "αιωνα"?moonwatch H sub?  (Αναγνώστηκε 20438 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ποιος ειναι ο μυθος του "αιωνα"?moonwatch H sub?
« στις: Οκτώβριος 02, 2009, 02:26:37 μμ »
ο τιτλος ειναι φυσικα προκλητικος!για αποφυγη παρεξηγησεων!

τα 2 ρολογια της ψηφοφοριας ειναι το omega moonwatch και το rolex submariner

εαν η επιλογη ,επρεπε να γινει αναμεσα σε αυτα τα δυο μοντελα "μυθους",ποιο κατα την γνωμη σας ειναι αυτο που αξιζει τον τιτλο?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ποιος ειναι ο μυθος του "αιωνα"?moonwatch H sub?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 02:30:48 μμ »
moonwatch,ηταν η επιλογη μου.

γιατι?

γιατι ενα ρολοι παραγωγης,που αγορασαν απο ενα τυχαιο αμερικανικο κοσμηματοπωλειο και μπορουσε να φοραει ο καθενας μας ,καταφερε να παει στο διαστημα!!!

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 02:48:57 μμ »
sub, ένα από τα 2-3 προϊόντα -ανεξάρτητα από το είδος- που τα ξέρουν όλοι και κάποια στιγμή θέλησαν να τα αποκτήσουν. Τόσο "μύθος" που παρότι αντιγράφεται σαν τρελλό εξακολουθεί να είναι μύθος.

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 02:54:48 μμ »
Μυθος ειναι το ρολεξ.......το omega ομως ειναι ο ηγετης μεσα και εξω απο την στρατοσφαιρα. :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :respect: :respect: :respect: :respect:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 03:29:32 μμ »
   Δεν μου αρέσει κανένα(τώρα) και αν θα έπαιρνα κάποιο από τα δύο ή και τα δύο, θα το έκανα για συλλεκτικούς και μόνο λόγους(μου λείπουν και κάτι ψιλά ;D). Είναι όμως πράγματι από τα πιό σημαντικά(μάλλον τα πιό σημαντικά) ρολόγια για την ωρολογοβιομηχανία. Μεταξύ των δύο, πρώτο βάζω το Rolex Submariner.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 03:53:47 μμ »
το moonwatch μου ''καθεται'' λιγο γεροντίστικο....

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 04:28:48 μμ »
το moonwatch ,εχει ενα προβαδισμα.

γεροντιστικο? ???

αλλαξε του λουρακι και μπορει να μην ειναι και τοσο ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 02, 2009, 04:40:27 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος isidoros

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 05:00:36 μμ »
Πολυ δυσκολο να πει κανεις........ :?
Προκειται για δυο εντελως διαφορετικα ρολογια,που το καθενα ειναι μυθος για διαφορετικους λογους πιστευω.
Ο μυθος του sub εχει να κανει με την εμπορικοτητα...Ειναι το ρολοι που πουλουσε,πουλαει και θα πουλαει εις τον αιωνα τον απαντα.Κατι το κλασσικο-διαχρονικο στυλ του ρολογιου,κατι η αναγνωρισημοτητα της Rolex.Κατι τα κοντινα στον καρπο του james bond,κατι τα υψηλα επιπεδα ποιοτητας -αξιοπιστια το καθιστουν αναρπαστο.
To speedmaster παλι εφτιαξε τον μυθο του στις βολτες του εξω απο την γηινη ατμοσφαιρα και αυτο τα λεει ολα

Για μενα MOONWATCH :up:

Αποσυνδεδεμένος taxi-driver

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 05:13:34 μμ »
Και τα δύο εξαιρετικά ρολόγια κι όχι άδικα. Θα επιλέξω το submariner (ειδικά το προσεχές ss που εκμηδένισε τις όποιες αδυναμίες του απερχόμενου μοντέλου) για το κλασικό και διαχρονικό του σχέδιο και γιατί η κορώνα είναι πολύ βαριά... 

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 07:51:42 μμ »
Πολυ δυσκολη ψηφοφορια........ ???

ψηφισα speedy.........

οπως ειπε και καποιος συνφορουμιτης πηγε στο διαστημα και αγοραστηκε απο ενα απλο καταστημα ρολογιων. Ειναι για μενα η πεμπτουσια των χρονογραφων, το αρχετυπο, τελος! Ναι ξερω υπαρχει και το Navitimer, υπαρχει και το Daytona. το speedy ομως ξεπερασε τα στενα ορια ενος απλου ρολογιου και εγινε ενας μυθος απο το 69 και μετα.  Ακομα ειναι και θα παραμεινει για παντα. Γυρισε το Apollo 13 πισω στην γη, βγηκε στο διαστημα, ακομα βγαινει, φοριεται απο αστροναυτες, πιλοτους, στρατιωτικους, απλους ανθρωπους....Φοριεται ολες τις ωρες, ειναι πολεμικο, ειναι σπορ, ειναι διαστημικο, ειναι κυριλε.  Ειναι ενας χαμαιλεοντας των ρολογιων!

Για το sub τι να πουμε.....η πεμπτουσια των καταδυτικων. Εχει φορεθει απο απειρες στρατιωτικες μοναδες, ειναι σκληροτραχιλο, ειναι καλοφτιαγμενο...μαλλον ειναι σκυλι μαυρο :). Και αυτο φοριεται ολες τις ωρες. Ομως οι περισσοτεροι το γουσταρουν επειδη ειναι ρολεξ και δειχνει ποσο επιτυχημενος ειναι καποιος (οχι εδω μεσα). Δυστυχως εχουν ξεχασει γιατι κατασκευαστηκε, ποιος ο λογος υπαρξης του. Ισως το πιο πολυφορεμενο ρολοι ever. Εχω βαρεθει να το βλεπω ομως ποτε δεν το βαριεμαι.

Τεραστια και τα δυο. 9 στους 10 επιλεγουν Omega λογω της ιστοριας του και το μηχανων που εχει φορεσει. 9 στους 10 επιλεγουν ρολεξ επειδη ειναι status symbol (οχι εδω στο φορουμ). Προτιμω αυτο που πουλαει για αυτο που ειναι και οχι για το θεαθηναι. Οπως και να χει ειναι 2 απο τα 5 σημαντικοτερα ρολογια ολων των εποχων. Δυσκολη επιλογη.........

Επειδη πρεπει ομως καπου να δωσω ψηφο, αυτη παει στο speedy!

elio
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 08:03:46 μμ »
Μα σαφως το 'ΜΟΟΝWATCH', ασυζητητι!   ;D

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος tigger

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 08:05:08 μμ »
Ότι συνδέεται με την αποστολή στο φεγγάρι χαρακτηρίζεται σαν μύθος. Λογικό είναι να συμπεριλάβουμε και το omega moonwatch. :2thumbs:

Φιλικά
Tiger

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 08:58:24 μμ »
Μα σαφως το 'ΜΟΟΝWATCH', ασυζητητι!   ;D

Φιλικα,
Watch-Collector

+1

Ούτε κουβέντα!
Να πω κάτι πρακτικό: Φοράω ΠΟΛΛΑ (πάνω από 30) ρολόγια εναλλακτικά ανάλογα με τη διάθεση, αλλά τα θετικά σχόλια που παίρνει το MOONWATCH από φίλους (που γνωρίζουν το πάθος μου) είναι ασύγκριτα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο!

Έχει αυτό το ΚΑΤΙ!

Επίσης για να βγει από το χέρι μου πρέπει να μπει συνήθως άλλο Ω (τις περισσότερες φορές το Planet Ocean)

Είμαι παθιασμένος με το 3570.50 μου!!!

Φιλικά
Νίκος

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 09:20:15 μμ »
Moonwatch παιδια,σιγουρα ;)

Αποσυνδεδεμένος aristides

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 09:29:43 μμ »

Και εγώ ψήφισα moonwatch!!!

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 09:41:44 μμ »
Το moonwatch ήταν μέρος ενός - εάν όχι του "πιο" σίγουρα ένα από τα "πιο" - σημαντικα γεγονότα στην ιστορία του 20ου αιώνα.
Παρόλα αυτά χωρίς καμιά αμφιβολία ο ωρολογιακός μύθος του αιώνα μας, ήταν κατά την γνώμη μου το submariner και όσα αυτό συμβόλιζε και εξακολουθεί να συμβολίζει στη γη και όχι στο φεγγάρι. 

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 10:13:07 μμ »
Το moonwatch ήταν μέρος ενός - εάν όχι του "πιο" σίγουρα ένα από τα "πιο" - σημαντικα γεγονότα στην ιστορία του 20ου αιώνα.
Παρόλα αυτά χωρίς καμιά αμφιβολία ο ωρολογιακός μύθος του αιώνα μας, ήταν κατά την γνώμη μου το submariner και όσα αυτό συμβόλιζε και εξακολουθεί να συμβολίζει στη γη και όχι στο φεγγάρι. 

λιγο πιο επεξηγηματικος σε παρακαλω?γιατι αυτο που λες εχει ενδιαφερον! ;)

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 10:37:45 μμ »
Eίναι πολλά....Ακόμα θυμάμαι το 1987 όταν πήρα το 5513 από την ροβα στην Βαλαωρίτου.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εάν είχα πάρει το moonwatch δεν θα θυμόμουνα τιποτα ή για να το πω διαφορετικά ...σχεδόν τίποτα.
Πάντως, ξέρεις πόσο μου αρέσει και το moonwatch, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει σύγκριση μετάξύ των δύο στο θέμα "μύθος".
Ενα πάντως είναι το σίγουρο. Μου αρέσουν και τα κατασκοπικά έργα και τα scifi ;D

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 10:58:49 μμ »
Ψηφισα sub.

Ειναι ενα απο τα τελευταια ρολογια που θα επερνα. Διοτι απλα το εχουν ολοι (ειτε γνησιο ειτε replica).
Εχω 2 Ωμεγα (DeVille, PO).
Θεωρω μυθο κατι που το ξερουν ολοι και οχι μονο οσοι ασχολουνται με Υ.Ω. Και αυτο ειναι το sub διοτι ειναι rolex.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 11:21:48 μμ »
Μα σαφως το 'ΜΟΟΝWATCH', ασυζητητι!   ;D

Φιλικα,
Watch-Collector

Δεν το συζητω,καθολου μαλιστα! Εχει ξεπερασει και το μυθο!

Φιλικα,

Αντωνης