καλησπερα σε ολους.....
Μελος του φορουμ εδω και μερικους μηνες, γνωρισα πολυ καλα παιδια, νεες μαρκες, εκ των οποιων ερωτευτηκα και με μια (DoXA) αλλα κυριως αρχισα να αγαπω ξανα το ρολοι και να διαβαζω για αυτο. Θελω ομως να κανω μια ερωτηση χωρις να θελω να προκαλεσω κανεναν ουτε να εγειρω φλογερες αντιπαραθεσεις.
Πριν αρχισω να ασχολουμαι ξανα με τα ρολογια, σιχαινομουν τα Rolex, πραγματικα σφοδρα! Τα θεωρουσα ελεεινα κατασκευασματα που τα αγοραζουν αυτοι που δεν ξερουν απο ρολογια, που ειναι υπερτιμημενα, που τα φορανε οι κιτσοι, οι νεοελληνες για να δειξουν οτι εχουν χρημα, κτλ, κτλ.
Διαβαζοντας και μαθαινοντας απο το φορουμ αυτο η αποψη μου εχει αλλαξει, σε ενα 50%.
Προσωπικα παλι τα θεωρω υπερτιμημενα, ελαφρως παρωχημενα, τεχνολογικα λιγακι πισω.
Εξηγω---- τι διαφορα εχει ενα Doxa 1000T με ενα submariner? ΟΚ, το ενα ειναι in house το αλλο εχει ETA. so what? Σε καποιο αλλο τομεα που υπερτερει το ρολεξ ωστε να εχει 3 φορες παραπανω απο το Doxa? κατα την γνωμη μου πουθενα!!!!
να συγκρινω ενα Sinn με ενα SUB απο αποψη τεχνολογικη? οχι διοτι απλα δεν υπαρχει συγκριση. σε depth rating, σε ατσαλι, τα κολπα με silicon oil, κτλ, κτλ, κτλ. Πολυ ανωτερο το sinn. Και αν καποιος πει ναι το rolex εχει ολες εκεινες τις καινοτομιες που ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ τα αδιαβροχα σπορ ρολογια, θα του πω ΟΚ. Ομως μηπως τα Sinn εχουν ολες εκεινες τις καινοτομιες που ΘΑ καθοριζουν τα σπορ ρολογια στο μελλον? Γιατι το U1 να εχει 1200 και το SDDS να εχει 7100? Ειναι 7 φορες καλυτερο το rolex?
Αν παιρναμε ενα SUB και σβηναμε το ονομα του και ενα fortis/doxa/sinn/ κτλ και καναμε το ιδιο, η απλα αλλαζαμε ονοματα πιστευετε πως οι πωλησεις θα ηταν οι ιδιες? Θελω να πω ενα ρολεχ καθοριζεται απλα και μονο απο το ονομα του και τελος? Πιστευω σε ενα ποσοστο 85% NAI!
Εδω για να μην πειτε οτι κραζω rolex θελω να κανω και την ερωτηση μου.....
Χαλιεμαι απιστευτα που ανθρωποι που ειναι ασχετοι θελουν και φορουν Ρολεξ, χαλιεμαι που ειναι σουπερ υπερτιμημενα, χαλιεμαι που υπαρχουν καλυτερα ρολογια με λιγοτερα χρηματα, χαλιεμαι, χαλιεμαι γενικως!!!!!!
Ε τοτε αφου χαλιεμαι γιατι θελω σαν τρελος να αγορασω η ενα 16600 η ενα Sub χωρις ημερομηνια? Ειμαι ανωμαλος?

Μου εκαναν πλυση εγκεφαλου?

Δεν μπορω να το εξηγησω!

Μηπως μπορειτε εσεις να εξηγησετε ποια ειναι η γοητεια που ασκει ενα ρολεξ?
Παρακαλω μην θεσετε καν το θεμα της αναγνωρισημοτητας, και status συμβολ διοτι το θεωρω ανουσιο, εκνευριστικο, και πραγματικα κακιστο παραδειγμα νεο-ελληνικης νοοτροπιας. Προσπαθηστε να θεσετε την γοητεια ενος ρολεξ σε αλλα πλαισια, μηχανολογικα, ιστορικα, κτλ.
Ουσιαστικα ειμαι μπερδεμενος διοτι σκοπευω να μαζεψω καποια χρηματα και μεχρι τα χριστουγεννα να προσπαθησω να βρω ενα 16600 καινουργιο αν μπορω..... να το κανω?

? η με τα ιδια χρηματα να παρω ενα Doxa 5000T και ενα B42 cosmonauts chrono και να μου μεινουν και χρηματα να κερασω μπυρες το μισο φορουμ?

Περιμενω τις απαντησεις σας!
παντα διερευνητικα και πολυ φιλικα χωρις ιχνος αντιπαλοτητας με κανεναν.....
ελιο