Την συγκεκριμένη εταιρία την γνώρισα μέσω του φίλου george_ ο οποίος είχε ανεβάσει ένα link.
Η αλήθεια είναι οτι με είχατε ψήσει να παραγγείλω και γω ένα Steinhart Pilot αλλά τελικά κατέληξα σε αυτό εδώ
size: 44mm ( excluding signed crown )
movement: ETA Unitas 6497 ( 17 jewel hand wind )
crystal: hardened mineral
strap: buffalo with white stitching
dials: Brown Roman, 2tone Arabic
Αυτό που παρήγγειλα εγώ είναι με την μαύρη πλάκα υπάρχει και σε άλλες δύο παραλλαγές,καφέ και άσπρη
Ανοίγοντας το κουτί από το ταχυδρομείο, μέσα σε λωρίδες από κομμάτια εφημερίδας ανακαλύπτω το κουτί με το ρολόι.

Η συσκευασία που συνοδεύεται το ρολόι άψογη, δίνοντας την αίσθηση του ξύλου

Κάτω από το ρολόι η κάρτα με την εγγύηση 2 χρόνων που το συνοδεύει.

Το ρολόι είναι βαρύ και γεμάτο με την κάσα να είναι ματ,εκτός από την κορώνα που είναι γυαλισμένη.Είναι αρκετά μεγάλο ρολόι αλλά στον καρπό μου δεν φαίνεται καθόλου άσχημα.Το κρύσταλλο είναι από ορυκτό γυαλί.

Οι δείκτες και οι ενδείξεις της ώρας είναι καλυμμένες με φωσφορούχο υλικό.

Το λουράκι είναι ζαγρέ με άσπρες ραφές,χοντρό και καλής ποιότητας.
Μηχανή unitas,limited edition (το δικό μου είναι το 048/300),ενώ πάνω στην κάσα λίγο πάνω από τον πύρρο από το λουράκι αναγράφει 03-08.Υποθέτω οτι είναι η ημερομηνία κατασκευής (Μάρτιος 2008).

Οι άνθρωποι της εταιρίας εξυπηρετικότατοι,απαντούσαν σε κάθε e-mail.Ειδικά στην περίπτωσή μου που είχα περιπέτειες με τα ΕΛΤΑ, ενώ το δέμα είχε φτάσει και δεν έλαβα ποτέ ειδοποιητήριο, οι απαντήσεις που λάμβανα ήταν άμεσες

Εν κατακλείδι, είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για όποιον δεν θέλει να διαθέσει πολλά χρήματα για να αποκτήσει ένα ποιοτικό ρολόι.Ανέφερα προηγουμένως οτι αμφιταλαντευόμουν μεταξύ αυτού του ρολογιού και ενός Steinhart πιλότου.Αν και δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο εταιριών,δεν έχω δει από κοντά κάποιο πιλότο της Steinhart και μπορώ να κρίνω μόνο διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του,στο μόνο που νομίζω οτι υπερτερεί το συγκεκριμένο ρολόι είναι οτι φοράει κρύσταλλο από ζαφείρι.
Από την άλλη,ρολόι,ένα έξτρα λουράκι και ταχυδρομικά μου κόστισαν περίπου 207€ όσο δηλαδή θα κόστιζε ένα quartz ρολόι της σειράς.(Υπολογίστε και 3€ τέλη παρουσίασης τελωνείου από τα ΕΛΤΑ

).Με ένα πρόχειρο υπολογισμό,η αντίστοιχη παραγγελία από Steinhart θα κόστιζε 392€.
Και ναι ξέρω οτι μοιάζει αρκετά στο Omega Railmaster αλλά και τα Steinhart κάτι μου θυμίζουν

Το official site της εταιρίας:
http://www.bernhardtwatch.comPS:Στις φωτογραφίες η θολούρα στο τζάμι είναι από την ζελατίνα που ακόμα δεν έβγαλα