Αποστολέας Θέμα: Ο καλυτερος ολων των εποχων- His Airness  (Αναγνώστηκε 10806 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Απ: Ο καλυτερος ολων των εποχων- His Airness
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:01:08 πμ »
1984. Xακίμ the dream πρώτος, Σαμ Μπούι δεύτερος, and Michael Jordan from North Carolina τρίτος.

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:03:08 πμ »
Στο ίδιο ντραφτ, Τζον Στόκτον και sir (όχι konakis) Charles Barkley.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:06:38 πμ »
Είσαι δυνατός παίκτης  :2thumbs:

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:08:23 πμ »
Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, όταν ο Air είχε έρθει για φιλικά με το North Carolina στην Ελλάδα, ο τότε παίκτης του Παοκ και της Εθνικής Σωτήρης Σακελλαρίου είχε δει το νούμερο του παπουτσιού στη σόλα του Air όταν η Αυτού Αερότης πέταξε από πάνω του σε ένα μπάσιμο...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:14:41 πμ »
Nai έτσι είναι, πάντως τότε το μεγάλο όνομα ήταν ο Περκινς και όχι ο Τζόρνταν. Και προ Φιλ Τζάκσον είχε ακούσει πολλά ο Μιχάλης. Δούλεψε πολύ, έγινε πολύ καλός σουτέρ και άριστος αμυντικός για να κάνει αυτήν την καριέρα.

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 09:33:54 πμ »
Tον τεραστιο Michael  τον εχω δει live boys....και ηταν απιστευτος πραγματικα...
Στο Mcdonald's οταν ειχε αντιπαλο και τον ολυμπιακο
 :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
Το επομενο θα ειναι tourbillon

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 11:11:27 πμ »
Το αν ειναι ο καλυτερος ολων των εποχων επιτρεψτε μου να το ψιλοαμφισβητησω. Η μαλλον να το θεσω καπως διαφορετικα. Γιατι?

Προφανως ενοουμε στην θεση του ετσι? Γιατι στο 1, 3, 4, 5 υπαρχουν ιερα τερατα.

κατ' αρχην δεν μπορουμε να κρινουμε παικτες και ομαδες απο διαφορετικες εποχες. Αυτο ειναι γενικοτητα και δεν ευσταθει. Αλλο μπασκετ, αμυνες, αντιπαλους ειχε ο Jordan, αλλες συνθηκες ο Wilt Chamberlain και ο Bill Russel το 60, αλλες ο Lebron James σημερα.

θα ελεγα σωστοτερα πως ο Jordan ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους ολων των εποχων. και σε αυτο το ειδικο club βαζω larry Bird, Magic Johnnson, Jabbar, Russel, Chamberlain, Olajuwon. Ισως, και δεν μπορω να ξερω ακομα καποτε τον ξεπερασει ο Lebron James ο οποιος κανει ηδη οργια και ειναι μολις 23.

Σωστοτερα ο Μιχαλακης ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους παικτες ολων των εποχων. για εμενα νο.3,υποκειμενικα.

1)Bird
2) Magic
3)Air Jordan

Πριν μου επιτεθειτε, παραθετω πως μεγαλωσα με jordan, Bird και magic στα τελειωματα εχω δει απειρους αγωνες και πιστευω πως το καλαθι του εναντιον των μισητων Λεικερς που κανει σπασιμο και αλλαζει χερι στον αερα ειναι ενα απο τα συγκλονιστικοτερα ολων των εποχων! Ειμαι φαν Jordan, για εμενα ομως το διδυμο Bird/magic ειναι υπερανω. και παλι υποκειμενικα ετσι. Με αυτα τα λιγα που ξερω.

thanks

elio

Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 11:18:55 πμ »
elio,elio......μην μου "το χαλάς"....έγραψα στην 1η σελίδα:δίχως σχόλια!και με έκανες να σχολιάσω....
Μου συγκρίνεις τον ξενέρωτο ξανθοτρίχη με τον ΘΕΟ!Πέρα από ένα σουτ και μια εξυπνάδα(πονηριά) τί άλλο είχε να μας δείξει ο Μr.Larry;Ο ένας περπατουσε στον αέρα και περνούσε όποιον ήθελε και ο άλλος,άντε επειδή έβαζε μερικά καυτά τρίποντα και έπερνε κανα ριμπάουντ.....no,no φίλε μου καλοπροαίρετα πάντα απλά ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ!
για τον magic,μαζί σου.....απλά JORDAN IS ONE!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 11:38:48 πμ »
αγαπητε Konakis.

εισαι για εμενα, λαθος. Απλα ομως για να γινεται κουβεντα....

Ο ξενερωτος που λες ειναι μακραν ο εξυπνοτερος παικτης που εχει περασει ποτε απο τα παρκε, η μαλλον ενας απο τους εξυπνοτερους!

Δεν ειχε αθλητικα προσοντα ομως δες τον αγωνα εναντιον του Wilkins για να καταλαβεις τι ηταν ο Bird. Δεν μπορουσε να πηδηξει εφημεριδα οπως λες και μειονεκτουσε σε ταχυτητα ομως χαρις την εξυπναδα του μπορουσε στα ισα να αντιμετωπισει δυνατοτερους, ταχυτερους και αλτικοτερους αθλητες. Εχει βαλει σε αγωνα εναντιον των χωκς, 60 ποντους μονο με σουτ (ολων των ειδων τα σουτ), κατι πολυ δυσκολοτερο απο το να βαλεις 60 ποντους με καρφωματα και στο τελος σε καθε καλαθι που εβαζε ο παγκος των  χωκς επευφημουσε με πανηγιρισμους.

ναι ο jordan περνουσε οποιον ηθελε, αλλα αυτον που φοβουνταν ολοι οταν τελειωνε το παιχνιδι ηταν ο larry Bird.

και κανα ριμπαουντ οπως λες, αντε και οι ασσιστ, τα clutch shots, η αμυνα, κτλ. Ε δεν ειναι πιο ολοκληρωμενος παικτης?

Θες να μιλησουμε για ασσιστ? Αστο....

Θες να μιλησουμε για θεληση να κερδισεις? Αστο.

Ναι ο Jordan ηταν θεαματικοτερος, πιο αθλητικος, και σε πολλα καλυτερος. Σε αλλα πολυ χειροτερος.

και αυτο σου ξαναλεω,ειναι καθαρα υποκειμενικο.

Μπες youtube να δεις....

Φιλικα :)

ελιο 
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 11:56:51 πμ »
Αν έβαζες και τον δόκτωρα (Dr. J - Julius Erving) φίλε elio, και τον Robertson (30.8 πόντοι, 12.5 rebounds, και 11.4 assists την σαιζόν 1961-62) στη λίστα σου, θα με έβρισκες πολύ σύμφωνο με την συνολική θέση σου.
Από την άλλη ο Μιχάλης αναγνωρίζεται σαν ο καλύτερος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δίκαια ή άδικα έτσι έχει η κατάσταση.

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:07:42 μμ »
Πάντως ήταν παικταράδες όλοι τους.
Κάποιος έπρεπε να πει κάτι και για τον Σκότι Πιπεν.
Σε γενικές πάντως γραμμες οι άφρο-εποχές ήταν καλύτερες από τις τωρινές, ε?

Εγώ πάντως δεν θα ξεχασω ποτέ το λει-απ και την ευστοχία του Νίκου Γκάλη!! :) 

Φιλικά
Λάμπρος

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:11:54 μμ »
εμένα πάντως ο Bird μου θυμίζει τον δικό μας τον Αλβέρτη!χαχαχα  :D  ίδιο στυλ στο τρίποντο είχαν.
Και πάλι φίλε elio κουβέντα κάνουμε,έγραψες τα πιστεύω σου και εγώ τα δικά μου!Σιγά μην έβαζα το 87, το panasonic(το βίντεο εννοώ) νa κάνω recording από την ΕΡΤ1 τον Bird!!!Ακίμ και τ'αλλα παιδιά ήταν τα πρώτυπά μου.....είπαμε γούστα είναι αυτά! ;)
Να΄σαι καλά  :smt039
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:18:39 μμ από konakis »
konakis.

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:17:17 μμ »
Φιλε gracellin.

Ο οσκαρ ρομπερτσον ναι!!!!! Μου διεφυγε και εχεις απολυτο δικιο. Ειναι στην ελιτ. Για το Dr.J δεν θα το ελεγα.....

Δεν ειπα οτι ο michael Jordan δεν ειναι μεσα στους τοπ 3, τοπ 5 ολων των εποχων. Ειπα οτι δεν ειναι ο καλυτερος ολων των εποχων οπως πολλοι νομιζουν!

Δικαιως η αδικως ναι αναγνωριζεται σαν ο κορυφαιος. Ας πουμε αυτοι που τον αναγνωριζουν σαν κορυφαιο. (και δεν αναφερομαι στον αγαπητο konakis) ουτε σε καποιο αλλο μελος του φορουμ.... τον εχουν δει τα πρωτα 4-5 χρονια να σουταρει?

Τα τουβλα που εριχνε ηταν απιστευτα.

Εχουν μελετησει τις αδυναμιες του? Ποσο ατομιστης ηταν οταν αρχισε?

Ο isiah thomas ενας εκ των μεγαλυτερων guard ολων των εποχων εχει κανει την εξης δηλωση.

' Αν κλεισεις μεσα σε ενα δωματιο τον Μπερντ, τον Ματζικ, τον Τζορνταν και εμενα (τομας) αυτος που θα βγει νικητης στο τελος ειναι ο Μπερντ' και νομιζω αυτο λεει πολλα.

Απλα περισσοτεροι τρελαινονται με τα εξωφρενικα καρφωματα και καλαθια του Τζορνταν ομως το μπασκετ δεν ειναι μονον αυτο. Ειναι και σπρωξιδι, βρισιδι, αμυνα, τρεξιμο, μπλοκ αουτ, ριμπαουντ, ασσιστ, κτλ.

---Ε οχι και το Αλβερτη βρε Konakis,  ::) ::) ::) :o :o :o.

βαλε στο you tube να δεις.............

Γκαλης απλα θεος!

O Ινδιανος (Pippen) απλα τεραστιος παικτης!

παντα φιλικα

ελιο

Αποσυνδεδεμένος mixalismsr

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:22:04 μμ »
καλα βρε παιδια, κουβεντιαζετε για τον πιο αταλαντο-άτεχνο-μονοκόματο παιχτη που περασε απο το nba ? ολη η αμερικη το λεει, απο σκάουτερς μεχρι προπονητες..

το οτι εστησαν μια ομαδα πανω του κουστουμι και εβαζε 40άρες με σουτ τί λεει ?

φιλε elio, αν μπουμε στο youtube τί θα δουμε ? βιντεάκια με τον λαρυ ? ε και ? στο youtube θα βρουμε και βιντεακια με την μπριζολέ. ειναι κι αυτη καλη μπασκετμπολίστρια ??  ;D :rolleyes: :rolleyes:

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:27:17 μμ »
Ο isiah thomas ενας εκ των μεγαλυτερων guard ολων των εποχων εχει κανει την εξης δηλωση.

' Αν κλεισεις μεσα σε ενα δωματιο τον Μπερντ, τον Ματζικ, τον Τζορνταν και εμενα (τομας) αυτος που θα βγει νικητης στο τελος ειναι ο Μπερντ' και νομιζω αυτο λεει πολλα.
μηπως εννοουσε αν τους κλεισεις με παρεα κάνα δυο ντουζινες κοριτσια ? διοτι στο δωματιο τί μπασκετ να παιξουν ??  ;D

βαλε στο you tube να δεις.............
αντε παλι με το youtube.. στο youtube εχει και βιντεακια με τον κηπουρο..  ;D

(ο ντράζεν δεν άρεσε σε κανεναν ??)

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:30:34 μμ »
για να κλείσω το θέμα από πλευράς μου.Τόσο ο magic όσο και ο jordan ήταν απο τους μετρημένους παίχτες στον κόσμο στο ένας εναντίων ΟΛΩΝ! όταν έπερναν την απόφαση να επιτεθούν είτε στον αιφνιδιασμό είτε κανονικά και όσον αφορά την βελτίωση του air στο πέρασμα των χρόνων,αυτό είναι που του δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία!
Αυτά...πολύ πιάσαμε τα μπασκετικά και βλέπω την πέμπτη πιθανή μας αντίπαλο την Ισπανία.....οπότε την κατάληξη μάλλον την ξέρουμε από τώρα.....ας βάλει ο Θεός το χέρι του και γίνει κανα θαύμα!!
Πάντως τόσο η Τουρκία επίσης,όσο και η Σλοβενία(οι άλλοι πιθανοί μας αντίπαλοι) τους βλέπω πάρα πολύ ανεβασμένους!
Μακάρι να τα καταφέρουμε,τί άλλο να πώ!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:31:44 μμ »
Φιλε michalismsr...

πες μου εναν σκαουτερ, προπονητη, βοηθο προπονητη, ball boy, παικτη ονομαστικα, και την δηλωση που εχει πει αυτο για τον bird.........σε παρακαλω δηλαδη! Σε ικετευω!  :o

Τον κυριο bobby Knight τον ξερεις? Ψαξε να δεις ποιος ειναι αυτος  και τι εχει πει για τον Bird.

Πιστευω να ξερεις οτι ειναι πιο δυσκολο να βαλεις 40 με σουτ, και αντιπαλο καρφωμενο επανω σου παρα να καρφωνεις.

Αν μπεις στο youtube οπως πολυ σωστα ειπες θα δεις και την μπριζολε, θα δεις ομως και φασεις με παικτες που ουτε καν ξερεις να κανουν απιθανα πραγματα πολυ πριν τον Air Jordan.

Απλα μιλα μου με επειχηρηματα χωρις ειρωνια.... .

Φιλικα

Ελιο

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:34:21 μμ »
Αγαπητε Konakis, χαιρομαι να διαφωνω μαζι σου.

Ελιο

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:42:41 μμ »
φιλε elio, αν παιρνεις σαν αρχικη παραδοχη πως η διεισδυση πραγματοποιειται αποκλειστικα για να καρφωσει ο παιχτης, παραδινομαι..  ;D
που και για να καρφωσεις δηλαδη πρεπει να περασεις (ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ) τον αντιπαλο.
παντως, εχω την εντυπωση οτι με μια διεισδυση υπαρχουν πολλοι τροποι να μπει η μπαλα στην τρυπα. το καρφωμα ειναι ενας απο αυτους.

αν τωρα θεωρεις οτι ειναι πιο δυσκολο να σουταρεις απλα με τον αντιπαλο μπροστα σου, απο το να διεισδυσεις, να τριπλαρεις, να κανεις σβουρες και να στειλεις τον αντιπαλο για βρουβες οταν εσυ θα βαζεις το καλαθι, τοτε οκ, παραδινομαι και παλι..  ;D

για μενα ο λαρυς τελειοποίησε εναν τροπο σουτ (τον γνωστο του) και αυτο ηταν ολο. ξεκούραστα πραματα..  ;D

edit: ε ενταξει, εκανε και καμια ραβέρσα..  :)

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 12:51:18 μμ »
Κατ αρχην ο Jordan 9 απο τις 10 φορες καρφωνε οποτε δεν μου λεει και κατι αυτο που ειπες. και μιλαμε αποκλειστικα για τον jordan.

Κατα Δευτερον εχεις πολλυ περισσοτερες πιθανοτητες αποτυχιας να αφησεις την μπαλα απο τα 6,7,8 μετρα (δηλαδη να σουταρεις), με αντιπαλο επανω σου καρφωμενο απο το να την αφησεις στα 30 εκατοστα....παει και αυτο.

Τριτον, αφου δεις τα βιντεο στο You tube με την μπριζολε θα δεις οτι ο Bird μονο ατεχνος δεν ηταν γιατι εκανε και drive χωρις να εχει τα αθλητικα προσοντα. και ηταν και αντε γεια........

τεταρτον, οπως συμπληρωσες η ραβερσα, το fade away, και το τζαμπ σουτ ειναι τριων ειδων σουτ που εχουν εντελως διαφορετικη τεχνικη. Γιατι δεν σχολιαζεις τα τουβλιδια του Air Jordan  στο ημισυ της καρριερας του?

πεμπτο περιμενω ακομα το ονομα, η μαλλον τα ονοματα των σκαουτερ, προπονητων κτλ που ειπαν αμπαλο, ατεχνο και εγω δεν ξερω τι αλλο  τον Bird.

Φιλικα
Ελιο