Καλωσήρθες στο forum και από μένα
Σχετικά με την Perrelet, η εταιρεία ανήκει από το 2003 στον Miguel Rodriguez στην κατοχή του οποίου είναι ο Ομιλος Festina που περιλαμβάνει τις εταιρείες Candino, Lotus, Jaguar, and Calypso.Στον ίδιο επίσης όμιλο ανήκει και η εταιρεία L.Leroy που θεωρείται ότι έχει παράγει το πιο πολύπλοκο ρολόι παγκοσμίως.Στον όμιλο ανήκουν και εταιρείες κατασκευής μηχανισμών.
Ο σχεδιασμός των ρολογιών και η κατασκευή της κάσας γίνεται εσωτερικά ενώ οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται ως επί τω πλείστων στηρίζονται σε ETA.Σε κάποια εξεζητημένα μοντέλα οι μηχανισμοί κατασκευάζονται από την εταιρεία DTH Dubois Technique Horlogère που επίσης ανήκει στον Ομιλο από το 2003.
O Abraham-Louis Perrelet θεωρείται ο εφευρέτης του αυτόματου ρολογιου και κατά τη διάρκεια της ζωής της η εταιρεία έχει δημιουργήσει αρκετά αξιόλογα ρολόγια
Προσωπικά εμένα μου αρέσει πολύ τόσο σχεδιαστικά όσο και σε επίπεδο ποιότητας-κόστους.
Επίσης ένας συνάδελφος μου αγόρασε πριν από ένα χρόνο το μοντέλο με το διπλό ρότορα και είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το ρολόι του.
Για την u-boat που ανέφερες, προσωπικά πιστέυω ότι είναι κάπως υπερκτιμημένα σαν ρολόγια λαμβάνοντας υπόψη σαν γνώμονα την τιμή του σε σχέση με το μηχανισμό και την ιστορια της εταιρείας.Πιστεύω ότι με τα χρήματα που θα διαθέσεις μπορείς να αγοράσεις ένα ρολόι με ιστορία.(Βλέπε ORIS, EDOX).Οι διαστάσειες μπορεί να μην είναι όπως του u-boat αλλά σίγουρα θα βρείς ρολόι΄πάνω από 43mm
Αυτά τα ολίγα από μένα